Přejít na obsah

Renovované Igeny

Doporučené příspěvky

Návštěvník tolja
To som bral ako samozrejmost ono v podstate potrebujes viac..... Nieco co aspon z hruba pripomina Igen v akomkolvek stave (pokial viem tak lubovolnu zo suplika vytiahnutu 68micku ti do nerezoveho Igen puzdra obliekat nechcu) Na samotnom stave stroja potom vraj zase az tak nezalezi, dokazu tam toho docela dost povymienat. Tak ci tak Igen v dostacujucom stave sa da pohodlne zohnat pod 1K a aj vcetne toho este budes stale pohodlne do 10K aj s remenom, nahradnymi dielmi do stroja a pracou. (aspon teda za cias mojej renovacie cca rok do zadu tomu tak bolo)

Má připomínka o výhodnosti zachovalého strojku vychází z nedávné zkušenosti, kdy dvoje Igeny renovované do stejné podoby se ve výsledku cenově lišily o 2,5K právě díky náročné repasi strojku, ale každopádně děkuji za "cenné" postřehy. Určitě je při placení ocení ten, kdo pošle nefunkční vrak na renovaci a nepřiloží strojek v dobrém stavu, který se dá sehnat za dvě stovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna se začínám zajímat o renovaci Sport IGEN, chci je na běžné nošení proto bych rád safírové sklo, ale to docela zamává s cenou, je možný ho osadit později (udělat renovaci s plastovým sklem a až našetřím nechat tam dát safírový), co se týče ciferníku lze si vybrat jeho barvu nebo mi udělají původní?

Z toho co jsem tady pochytil se vyplatí koupit náhradní kalibr 68 a poslat ho tam spolu spolu s hodinkama?

Odkaz ke komentáři

Safir za plast rozhodne len tak vymenit nejde je to otazka uchytenia do puzdra safirove Igen su drahe a imho sa to vobec neoplati za zlomok ceny safirovych si mozes vymienat plastove sklo kazdy rok dva krat do konca zivota :)

To máš asi pravdu, ale mě jde taky o ten pocit (kdyby mi nešlo o pocit tak neřešim hodinky za takový prachy :-)

Odkaz ke komentáři

To máš asi pravdu, ale mě jde taky o ten pocit (kdyby mi nešlo o pocit tak neřešim hodinky za takový prachy :-)

Jestli mas zajem o safir na Igenech, tak to uz bude lepsi koupit cele nove Igen 38 z Eltonu, protoze renovace do safiru te prijde odhadem tak na min. 32.000,- Kc a vice! Takze kdyz k tomu vezmes cenu tech starych Igenu, tak rozdil od novych je zcela minimalni.

Ciselnik Ti Elton udela dle Tve libovolne specifikace (pochopitelne za priplatek).

Odkaz ke komentáři

Já jsem nakonec zvolil takovou nízkonákladovou, no ani se tomu nedá říct renovace, spíš úprava, sestávající z výměny vložky lunety a skla za nové, přeleštění pouzdra, nová korunka (nepůvodní) a takové ty drobnosti a výsledek vidíte. S novým řemenem za 50Kč nevypadají zas tak zle.

post-1273-1222238360.jpg

Odkaz ke komentáři

Mně se ty Igeny s bílou lunetou líběj......vypadají fajn.Hlavně,dělají-li radost Tobě.... ;)

Musím říct, že dělají, hlavně proto, že jsem to pořídil celkem levně, nechtělo se mi jít do té drahé renovace v Eltonu. A ta bílá luneta fakt nevypadá špatně, takových hodinek si hned všimneš.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja
Musím říct, že dělají, hlavně proto, že jsem to pořídil celkem levně, nechtělo se mi jít do té drahé renovace v Eltonu. A ta bílá luneta fakt nevypadá špatně, takových hodinek si hned všimneš.

Mohu se zeptat kde ti to dělali, respektive kde jsi splašil tu bílou vložku? Odpověď prosím formou sz, aby mne místní dravci nepředběhli :lol:

Odkaz ke komentáři

Na barvu se v Eltonu ptal tusim pavel23 a odpoved byla, ze ta zluta neni problem, staci se pry domluvit. Tak snad by to i slo... Treba u cernych nebo cervenych (vinovych) by se ta zluta hodila mnohem vic nez tahle brcalova...

To zní zajímavě, mám úplně opačnou zkušenost (byť, pravda, starou několik měsíců). Když jsem zadával renovaci Igenů, tak jsem se speciálně ptal PRIMa na možnost volby jiné barvy indexů a výplně ruček. Odpověď byla, že to bohužel nejde, ale že ostatně používají barvu původní (což teda silně pochybuju, abych byl upřímnej, i když jsem to nekomentoval...)! Proto jsem tady pátral po těch původních dobových fotkách Igenů... :-)

Odkaz ke komentáři

Odpověď byla, že to bohužel nejde, ale že ostatně používají barvu původní (což teda silně pochybuju, abych byl upřímnej, i když jsem to nekomentoval...)

Soudě podle mizerné svítivosti bych se ani moc nedivil, kdyby ta barva opravdu pocházela ještě z doby sériové výroby Prim Sport I.

Mně před rokem a něco říkali, že jiná barva by dát šla - ale když přišlo na činy, stejně tam vrazili tu standardní zelenou ;-)

Odkaz ke komentáři

Jo, mimochodem, pár týdnů poté, co hodinky přišly a já je začal s nadšením nosit, se začaly zastavovat... Momentálně jsou na léčení v NMnM. Zadal jsem jim ještě jednu věc, a to leštění celého nererového pouzdra. Z výroby přišly hodinky v takové kočkopsí úpravě, která mi začala vadit: lícová strana nožek je leštěná, zbytek pouzdra broušený. Vnímám to jako takovou nekonzistenci v tom, jak PRIM říká (či mi psal v souvislosti s tou barvou), že u renovací jim jde o co možná nejvěrnější přiblížení se původnímu modelu. Je to asi otázka názoru, ale mně se zdá, že leštěná ocel víc odpovídá vzhledově původnímu chromovanému pouzdru. Na webu nabízejí Igeny v pouzdře z broušené oceli a, jak už jsem říkal, tohle je taková Královna Koloběžka - leštěná neleštěná...

Odkaz ke komentáři

Soudě podle mizerné svítivosti bych se ani moc nedivil, kdyby ta barva opravdu pocházela ještě z doby sériové výroby Prim Sport I.

No, tahle současná zelená, nijak zvlášť hezká barva opravdu nesvítí nic moc, ale já mám právě pocit, že ta původní (pořád, sakra, nevím jakej měla odstín, to že je teď taková nažloutlá - a líbí se mi - nevím, jestli není výsledek nějaký degradace toho materiálu časem) svítila dost slušně nebo řekněme líp.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Tak jsem se dockal! Po 9. mesicich renovace :suicide_anim: dorazily me Prim Sport I. generace. Vzhled neni jeste konecny, nechavam si dodelat hnedo-bilou a bilo-hnedou lunetu. Jsem zvedavy co to s nimi udela. Snad se tech lunet dockam jeste letos...

Hodinky jsou na 20mm hnedem kozenem NATO remenu, myslim ze jim to spolu slusi. Nosim je necely tyden a presnost je zatim slusna = +10 vterin za den.

Musim se priznat, jsem z nich nadseny! A jak se slusi, prikladam "nekolik" fotecek:

post-3194-1240141532.jpg

post-3194-1240141539.jpg

post-3194-1240141547.jpg

post-3194-1240141555.jpg

post-3194-1240141564.jpg

post-3194-1240141572.jpg

post-3194-1240141579.jpg

post-3194-1240141586.jpg

post-3194-1240141595.jpg

post-3194-1240141606.jpg

post-3194-1240141615.jpg

A jeste jedna s brachou:

post-3194-1240141625.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Já mám teď dilema, od kibiho jsem koupil IGENy v docela pěkném stavu, trošku ošoupaá luneta a na jednom místě i pozdro. Původně jsem myslel, že je bude na 100% renovovat a teď váhám. Nakonec tady budu asi jediný, kdo bude mít IGENy v původním mosazném pouzdře a ne nerezu...

Na druhou stranu říkám, že když to dělá ta samá firma tak to je spíš takový tovární "upgrade" a nejedná se o až tak velké narušení autentičnosti...

Nevím, váhám...

Odkaz ke komentáři

Když je dáš do nerezu, tak to původní pouzdro ti přece zůstane, vlastně si jen přikoupíš nové. Takže na nošení je můžeš mít v nerezu a pokud budeš chtít staré nostalgické hodinky, tak šup zpátky do původního :)

A nejsi jediný, kdo je má v původním pouzdře. Třeba já a spousta dalších taky... vlastně si myslím, že nerez je zatím ještě pořád v menšině.

Edit: a původní stav hodinek má jedno kouzlo (aspoň pro mě): můžeš stále shánět a postupně je vylepšovat. Někdy třeba seženeš lepší lunetu, tak ji vyměníš, jindy zase korunku...

A ještě jeden edit: staré hodinky jsou jako třeba historické motocykly. Někdo je chce mít lesklé jako psí kulky, i když to už nebude původní a bude to mít třeba i nějaké nově vyrobené díly. Někdy to dokonce bývá lesklejší, než z původní výroby (dřív nebyly tak kvalitní barvy, jako dnes). No a jiný zase dává přednost původnímu autentickému stavu, ve kterém to přečkalo desetiletí a je na tom krásně vidět ten čas a dlouhá doba používání. Ale tak je to původní a podle mě cennější.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...