paia Odesláno 3. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2015 Spočítej si, jeslti se ti vyplatí být tam ještě dva měsíce za mizernej plat, nebo mít jiny zaměstnání za normální plat. Pokud zaměstnavatel nechce, tak je to holt na tobě, aby jsi ten krok udělal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mazzi Odesláno 3. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2015 Platí zaměstnavatel včas? Okamžitou výpověď můžeš dát, pokud nedostaneš celou výplatu do 15 dnů od výplatního termínu, viz zákoník práce § 56 odst. 1 písm. b. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2015 Díky chlapi, bohužel platí včas. Ale jen základní mzdu, protože není co prodávat Dneska má přijet, tak mu zkusím naznačit, že se mi dělá nějak zle a vidím to na náběh dvouměsíční chřipky ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2015 V takovéhle chvíli bych vytáhl CV a hledal v něm výraz loajalita k zaměstnavateli... Pokud ji tam mas napsanou, ačkoli je to nepříjemné, myslím ze bys měl zůstat. Pokud ne, jdi pryc a hned! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2015 Já byl loajální až až, ale tahle situace trvá už od června. Není moje chyba, že zaměstnavatel dluží dodavatelům a tak nemá co prodávat. Loajalita ještě nikomu hypotéku nezaplatila ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2015 Nevím, jak moc to chceš šponovat, ale pokud jsi placený z prodeje a zaměstnavatel ti neumožňuje předmět prodeje prodávat, podíval bych se s právníkem na pracovní smlouvu. Jestli to jde do kopru, nevím, proč tě tam drží. Stejně tě nakonec bude muset propustit s odstupným, pokud se nedohodnete. Zkus ho na dohodu, jestli ne, tak jedině výpověď, ale to tě pustí až 31. ledna 2016. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
efreeti Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2015 Člověk musí být fakt diplomat...nevím jestli hrozba 2měsíční chřipkou by mě jako zaměstnatele spíš nenasr*la...ale řeknu co udělala moje známá když byla v situaci, že ji zaměstnavatel nechtěl pustit: řekla, že jestli to nejde na dohodu, tak teda podá výpověd ona, ale nebude dál odkládat operaci karpálního tunelu, (na to jsou nemocenské i několik měsíců) ...no dohodli se hned a na žádnou operaci nešla dodnes.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2015 Já teda nejsem právník, ale kamarád mi teď o víkendu říkal, že je 2m výpovědní lhůta a k tomu by měly být údajně ještě tři platy, jako odstupné, je to pravda? Jinak Tome vůbec nezávidím, to se auta neprodávají nebo on má vyloženě nějaký háček a má problémy s dodávkou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2015 Tomáši - jak dlouho trvá u tvé profese, než si najdeš práci? Začni hledat jinou práci a až si budeš jistý, dej výpověď. Dělat v práci za 30% platu nemá smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2015 (upraveno) U nás ve firmě hledáme nové konzultanty a vývojáře. Javlin je česká firma s českým kapitálem. Kromě Prahy a Brna máme pobočky ve Washingtonu a Londýně. Děláme datovou integraci s vlastním ETL nástrojem CloverETL, který má za sebou 10 let vývoje. CloverETL používáme na zákazníckých projektech, je i součástí produktů od IBM a Oracle. Mezi naše zákazníky patří např. IBM, Accenture, GoodData, Thomson Reuters, PwC. Ze zákazníků, které nemohu jmenovat, je to společnost zpracovávající karetní transakce, významná logistická společnost a další. Konzultanti pracují na projektech, vývojáři rozvíjejí CloverETL. http://www.cloveretl.com Upraveno 4. listopadu 2015 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2015 Pardon, špatný odkaz. Správný odkaz je http://www.cloveretl.com Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2015 (upraveno) Já teda nejsem právník, ale kamarád mi teď o víkendu říkal, že je 2m výpovědní lhůta a k tomu by měly být údajně ještě tři platy, jako odstupné, je to pravda? Jinak Tome vůbec nezávidím, to se auta neprodávají nebo on má vyloženě nějaký háček a má problémy s dodávkou? Auta se prodávají jako nikdy, ale to by majitel nesměl být hladový, vytunelovat vlastní firmu a u dodavatele udělat takovou sekeru, že to řeší půlka Prahy Tomáši - jak dlouho trvá u tvé profese, než si najdeš práci? Začni hledat jinou práci a až si budeš jistý, dej výpověď. Dělat v práci za 30% platu nemá smysl. Mě nejde o to, že bych nesehnal práci, toho se nebojím. Několik nabídek mám. Jde mi jen o to, jak se elegantně vykroutit ze stávajícího zaměstnání až si plácneme s novým zaměstnavatelem. Protože tady už poslouchám větu že peníze jsou už skoro na účtu asi 5 měsíců Upraveno 4. listopadu 2015 uživatelem Tomas_2002 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2015 Auta se prodávají jako nikdy, ale to by majitel nesměl být hladový, vytunelovat vlastní firmu a u dodavatele udělat takovou sekeru, že to řeší půlka Prahy Mě nejde o to, že bych nesehnal práci, toho se nebojím. Několik nabídek mám. Jde mi jen o to, jak se elegantně vykroutit ze stávajícího zaměstnání až si plácneme s novým zaměstnavatelem. Protože tady už poslouchám větu že peníze jsou už skoro na účtu asi 5 měsíců Dej jednoduše výpověd. Zvlášt pokud už máš nabídku. Proti tvé výpovědi je tvůj zaměstnavatel bezbraný. Vopruz jsou ty dva měsíce, na druhou stranu čím dříve ji dáš, tím dříve si budeš užívat pořádného platu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2015 Auta se prodávají jako nikdy, ale to by majitel nesměl být hladový, vytunelovat vlastní firmu a u dodavatele udělat takovou sekeru, že to řeší půlka Prahy Já si říkám, že to docela jede. No nicméně Tě lituji, tohle je špatný přístup k byznysu i zákazníkovi, ale to je na jinou debatu. Držím pěsti ať to dobře dopadne! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 Já teda nejsem právník, ale kamarád mi teď o víkendu říkal, že je 2m výpovědní lhůta a k tomu by měly být údajně ještě tři platy, jako odstupné, je to pravda? Jinak Tome vůbec nezávidím, to se auta neprodávají nebo on má vyloženě nějaký háček a má problémy s dodávkou?To s odstupným je pravda (je to odstupňováno podle odpracovaných let), ale pouze v případě, že dostaneš výpověď ty, a to pouze z určitých důvodů (například organizační změny). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 V takovéhle chvíli bych vytáhl CV a hledal v něm výraz loajalita k zaměstnavateli... Pokud ji tam mas napsanou, ačkoli je to nepříjemné, myslím ze bys měl zůstat. Pokud ne, jdi pryc a hned!To je výborný nápad, to jsem nevěděl! Já vůl si dodnes myslel, že loajalita k zaměstnavateli je automatická a nemusí být výslovně uvedena v životopise. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 Skalamander: Jo? Tak to jsi asi neměl nikdy zaměstnance. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 http://youtu.be/ki3YtVDK2tU Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 To s odstupným je pravda (je to odstupňováno podle odpracovaných let), ale pouze v případě, že dostaneš výpověď ty, a to pouze z určitých důvodů (například organizační změny).Nikoliv v případě, že jde o okamžité zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnance - a to může být např. "zaměstnavatel mu nevyplatil mzdu nebo plat, náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí období splatnosti". Pak může pracovní poměr zrušit okamžitě a vzniká mu nárok na odstupné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 Nikoliv v případě, že jde o okamžité zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnance - a to může být např. "zaměstnavatel mu nevyplatil mzdu nebo plat, náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí období splatnosti". Pak může pracovní poměr zrušit okamžitě a vzniká mu nárok na odstupné Jo, Patriku, ale okamžité zrušení pracovního poměru není výpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se