Přejít na obsah

Zaměstnání

Doporučené příspěvky

Nevím, jak moc to chceš šponovat, ale pokud jsi placený z prodeje a zaměstnavatel ti neumožňuje předmět prodeje prodávat, podíval bych se s právníkem na pracovní smlouvu.

Jestli to jde do kopru, nevím, proč tě tam drží. Stejně tě nakonec bude muset propustit s odstupným, pokud se nedohodnete.

Zkus ho na dohodu, jestli ne, tak jedině výpověď, ale to tě pustí až 31. ledna 2016.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Člověk musí být fakt diplomat...nevím jestli hrozba 2měsíční chřipkou by mě jako zaměstnatele spíš nenasr*la...ale řeknu co udělala moje známá když byla v situaci, že ji zaměstnavatel nechtěl pustit: řekla, že jestli to nejde na dohodu, tak teda podá výpověd ona, ale nebude dál odkládat operaci karpálního tunelu, (na to jsou nemocenské i několik měsíců) ...no dohodli se hned a na žádnou operaci nešla dodnes....

Odkaz ke komentáři

Já teda nejsem právník, ale kamarád mi teď o víkendu říkal, že je 2m výpovědní lhůta a k tomu by měly být údajně ještě tři platy, jako odstupné, je to pravda?

Jinak Tome vůbec nezávidím, to se auta neprodávají nebo on má vyloženě nějaký háček a má problémy s dodávkou?

Odkaz ke komentáři

U nás ve firmě hledáme nové konzultanty a vývojáře. 

Javlin je česká firma s českým kapitálem. Kromě Prahy a Brna máme pobočky ve Washingtonu a Londýně. 

Děláme datovou integraci s vlastním ETL nástrojem CloverETL, který má za sebou 10 let vývoje. CloverETL používáme na zákazníckých projektech, je i součástí produktů od IBM a Oracle.

Mezi naše zákazníky patří např. IBM, Accenture, GoodData, Thomson Reuters, PwC. Ze zákazníků, které nemohu jmenovat, je to společnost zpracovávající karetní transakce, významná logistická společnost a další. 

Konzultanti pracují na projektech, vývojáři rozvíjejí CloverETL. 

http://www.cloveretl.com 

Upraveno uživatelem safi
Odkaz ke komentáři

Já teda nejsem právník, ale kamarád mi teď o víkendu říkal, že je 2m výpovědní lhůta a k tomu by měly být údajně ještě tři platy, jako odstupné, je to pravda?

Jinak Tome vůbec nezávidím, to se auta neprodávají nebo on má vyloženě nějaký háček a má problémy s dodávkou?

Auta se prodávají jako nikdy, ale to by majitel nesměl být hladový, vytunelovat vlastní firmu a u dodavatele udělat takovou sekeru, že to řeší půlka Prahy :D

Tomáši - jak dlouho trvá u tvé profese, než si najdeš práci?

Začni hledat jinou práci a až si budeš jistý, dej výpověď. 

Dělat v práci za 30% platu nemá smysl. 

Mě nejde o to, že bych nesehnal práci, toho se nebojím. Několik nabídek mám. Jde mi jen o to, jak se elegantně vykroutit ze stávajícího zaměstnání až si plácneme s novým zaměstnavatelem. Protože tady už poslouchám větu že peníze jsou už skoro na účtu asi 5 měsíců :D

Upraveno uživatelem Tomas_2002
Odkaz ke komentáři

Auta se prodávají jako nikdy, ale to by majitel nesměl být hladový, vytunelovat vlastní firmu a u dodavatele udělat takovou sekeru, že to řeší půlka Prahy :D

Mě nejde o to, že bych nesehnal práci, toho se nebojím. Několik nabídek mám. Jde mi jen o to, jak se elegantně vykroutit ze stávajícího zaměstnání až si plácneme s novým zaměstnavatelem. Protože tady už poslouchám větu že peníze jsou už skoro na účtu asi 5 měsíců :D

Dej jednoduše výpověd. Zvlášt pokud už máš nabídku. 

Proti tvé výpovědi je tvůj zaměstnavatel bezbraný. Vopruz jsou ty dva měsíce, na druhou stranu čím dříve ji dáš, tím dříve si budeš užívat pořádného platu. 

Odkaz ke komentáři

Já si říkám, že to docela jede. No nicméně Tě lituji, tohle je špatný přístup k byznysu i zákazníkovi, ale to je na jinou debatu. Držím pěsti ať to dobře dopadne!

Odkaz ke komentáři

To s odstupným je pravda (je to odstupňováno podle odpracovaných let), ale pouze v případě, že dostaneš výpověď ty, a to pouze z určitých důvodů (například organizační změny).

Odkaz ke komentáři

V takovéhle chvíli bych vytáhl CV a hledal v něm výraz loajalita k zaměstnavateli... Pokud ji tam mas napsanou, ačkoli je to nepříjemné, myslím ze bys měl zůstat. Pokud ne, jdi pryc a hned!

To je výborný nápad, to jsem nevěděl! Já vůl si dodnes myslel, že loajalita k zaměstnavateli je automatická a nemusí být výslovně uvedena v životopise.

Odkaz ke komentáři

To s odstupným je pravda (je to odstupňováno podle odpracovaných let), ale pouze v případě, že dostaneš výpověď ty, a to pouze z určitých důvodů (například organizační změny).

Nikoliv v případě, že jde o okamžité zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnance - a to může být např. "zaměstnavatel mu nevyplatil mzdu nebo plat, náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí období splatnosti". Pak může pracovní poměr zrušit okamžitě a vzniká mu nárok na odstupné

Odkaz ke komentáři

Nikoliv v případě, že jde o okamžité zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnance - a to může být např. "zaměstnavatel mu nevyplatil mzdu nebo plat, náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí období splatnosti". Pak může pracovní poměr zrušit okamžitě a vzniká mu nárok na odstupné

Jo, Patriku, ale okamžité zrušení pracovního poměru není výpověď.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...