Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nastartovalo to studený přes kabely, baterka byla slabá. Trochu to hulilo, ale nic extra. To cinkání bylo slyšet až když vypnul sytič, jenom slabě na pravý straně motoru. Na nic jinýho jsem nekoukal.

Akorát mě štve to přihlášení. Podle všeho to nemá převozní spz a já to nemám jak dostat na technickou. Po vlastní ose asi nesmím :(

Odesláno

To cinkání může být zdegradovaný olej, který před prodejem skoro nikdo neřeší. Takže je řídký a špatně napíná rozvoďák. Bez značky jezdit nemůžeš, ale dost lidí na to kašle. Nebo ať ti prodejce půjčí vozík. Nebo si od něj nech udělat dovozovou technickou na tvý jméno (to by mu vadit nemuselo, nepojede to přes jeho účetnictví) a ať ti mašinu potom hodí domů. Bude tě to stát stejný peníze. A ty si potom s dokumenty z STK už bez motorky jenom skočíš sjednat povinný ručení a potom na referát pro čistopis, OTP a RZ. A hotovo.  

Odesláno

Díky moc za info.

Vozík by mi byl na prd, jelikož nemám kouli.

No jak to tak počítám, tak se to začíná docela prodražovat - 3600 stk a přihlášení, cca 2500 gumy, olej, filtr..., kdo ví, jak na tom bude baterka.

Nechám si to projít hlavou, a pak uvidím. 

Odesláno

Tak bavorák stojí v garáži. Zatím ale u matky na Vysočině. Měl jsem si jet pro něj sám do Ostravy, ale jelikož malá onemocněla a musím jí hlídat, cesta padla. Tak jsem to tak nějak zorganizoval a motorka na mě čeká na půl cesty. Až tam pojedu na vánoce tak jí uvidím, možná udělám i evidenčku a pak nějak dopravím do Liberce.

Zatím nemám ani živou fotku, jenom z inzerátu.

Každopádně mám radost.

post-8501-0-93239200-1386956772_thumb.jpg

Odesláno

Tak to je opravdu přísný.

To bych tam asi nedostal, leda sundat blatníček. Pokud nebude o vánocích moc chumelit, tak s tím možná zkusím do Liberce dojet.

post-8501-0-07919100-1387133372_thumb.jpg

Odesláno

...se nedivim, ze Zrno uz ani nema cas chrapat, kdyz dela po nocich ptakoviny i na motorky! :-)

Ne, vazne to mas suprove vyfachceny. Mas muj respekt i obdiv.

Tak co, jak se připravujete na zimu? Já už mám vyrobené sněhové řetězy... :)

Odesláno

To bych tam asi nedostal, leda sundat blatníček. Pokud nebude o vánocích moc chumelit, tak s tím možná zkusím do Liberce dojet.

to musí být hrozný pocit ji nemít doma ...

Tak co, jak se připravujete na zimu? Já už mám vyrobené sněhové řetězy...  :)

stylová příprava ? jak jinak ...

naše sousedka jezdí na babetě celou zimu bez úprav ( nechápu jak to zvládá ) ...

post-27528-0-57787500-1387134562_thumb.jpg

Odesláno

Já měl taky co dělat, našlapat to mezi gumu a kardan. Mám ji o 1/4" širší a je to poznat. Zatím jenom malá zkouška na blátě. Málem jsem najel do baráku, jakej to mělo překvapivej záběr. 

...se nedivim, ze Zrno uz ani nema cas chrapat, kdyz dela po nocich ptakoviny i na motorky! :-)

Ne, vazne to mas suprove vyfachceny. Mas muj respekt i obdiv.

Díky. Řemeny jsou od jiného sedláře. Ale vyhrál jsem si, naohýbat to, aby byly všechny stejné dalo koumání. Nakonec jsem měl takovou malou manufakturu. Dělal jsem to podle příručky z roku 1944.

post-24539-0-70150900-1387134619_thumb.jpg

Odesláno

Parada, diky za fotky. Libi se mi, jak se ty primy sedylka pekne dotvarovaly pri zatizeni (na te prvni fotce na trave). Elegantni a nadcasovy.

A mas ty spony pekne zavareny, z jakyho dratu jsi to vlastne naohybal?

Jeste jednou ti to musim pochvalit, neda mi to!

Odesláno

?5 mm, 11 373. "Sedýlka" se při zatížení nedotvarovaly, to by dřív roztrhlo gumu. Ty jsem musel napasovat podle vzorku, aby se mi to vešlo mezi špunty a tím i mezi kardan.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tak pánové KONEČNĚ mi motorka stojí v garáži v Liberci. Včera mi krachnul jeden odvoz, jelikož se to nevešlo do VW transporter, tak se mi nabídnul kamarád s Pažoutem, že pro to dneska můžem sjet. Úplně ideální stav, ráno jsme skočili do dodávky, po poledni jsme byli na Vysočině a teď už se Jawa v garáži sama nebojí. Dneska jsem to nefotil, bo už byla tma, ale tady je bavorskej krasavec:

post-8501-0-11765000-1388941718_thumb.jpg

Mám ohromnou radost a hlavně o starost míň.

Teď ještě z předchozího majitele vymámit velkej techničák, ať si to můžu přihlásit a bude to...

Odesláno (upraveno)

Tos jel po ose nebo jste to našlapali do kufru?

S tím techničákem upřímnou soustrast, držím palec. Já takhle mámil už jednou techničák a jednou přepis a není to nic příjemného. Jednou mi to trvalo 3/4 roku a podruhé jsem jako detektiv pátral, komu vůbec motorka patřila. Vždycky si to prodali v hospodě na hubu a s přepisem se nikdo nezabýval. Navštívil jsem tři různé majitele, až jsem jednou konečně zazvonil u původního, že chci plnou moc a ten mi málem padl kolem krku. Čekal, kdo s tím kdy udělá průser a přijdou si pro něj...

Upraveno uživatelem Wanderer
Odesláno

Nacpali jsme to do dodávky, bylo tam místo minimálně ještě na jednu mašinu. 

Tady to je takový komplikovaný, prodával mi to nějakej maník, co má v ostravě servis a prodejnu motorek, ale motorka na něj napsaná není. Prej je to odhlášený, akorát mi to prej zaměstnanci neposlali. On pak chvíli típal telefony, nereagoval na maily atd. V sobotu se konečně ozval, že až se vrátí z dovolený, tak mi to pošle. Holt budu doufat.

Technickou mi udělal den před prodejem, ručení mám, tak dva roky můžu jezdit :)

Odesláno

Ono je to těžké, pro prodávajícího, který dá kupci motorku, všechny papíry a plnou moc k převodu je riziko že to kupec nepřehlásí. Když se spoléhá na to, že prodávající motorku odhlásí a pošle papíry, je to také riziko, je prostě důležité si vše maximálně ohlídat, v případě koupě z bazaru to bývá relativně klidné, jen se občas bazarníci nedostanou hned na úřad, zvlášt ke konci roku. Rozhodně je ale třeba vyžádat si při koupi kopii velkého TP a pochopitelně mít řádnou kupní smlouvu, už kvůli uzavření nové pojistky. Před lety prodala známá auto, dala kupujícímu doklady a plnou moc k převodu, dotyčný to ale nepřehlásil. Naštěstí se to podařilo vyřešit a kupující asi zíral, když mu přišel poštou duplikát velkého TP, pochopitelně odhlášený na něj...

Gratuluji k eFku, sice starší typ, ale spolehlivý a na fotkách vypadá velmi zachovale.

My s přítelkyní stále jezdíme, štědrodenní vyjíždka, silvestrovská vyjíždka a zítra se přítelkyně chystá na služební cestu také na motorce (BMW R1150GS).

Odesláno

Sobotní vyjížďka se zastávkou na našem mateřském letišti... Až na ocas, rotor, kola a pár drobností vidím určitou podobu...:-)

post-3283-0-20048700-1389618896_thumb.jpg

post-3283-0-30026700-1389618914_thumb.jpg

Odesláno

Jojo, v lednu se jezdí na jednostopých strojích a já blbec se dělám se sněhovejma řetězema. Ale tohle vozítko mě stále láká.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...