Waya03 Odesláno 16. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2018 Ahoj, do vánoc na sobě cítím nadměrečný nápor chronoblundusu, který mě nutí pořád dokola pročít místní i zahraniční fóra, eshopy s hodinkami a obrázky hodinek všudemožně. Prvotním impulsem byla paradoxně nová hodinková akvizice v podobě PSII nodate Bronz. Od vánoc je nosím neustále na ruce a začínají silně ovlivňovat můj názor na optimální velikost hodinek. Vždyť těch 36mm u PS2 je naprosto ideální, je to pohodlné, nepřekáží to, klidně s nimi mohu i spát. Nicméně ač nádherný hodinky, jsou to jen starý PSdvojky a já teď potřebuju něco pořádnýho. Něco co budu moci nosit 90% času, co nebude nijak překážet a půjde tak nejak ke každému outfitu. Rád měním řemeny, tahy ,gumy, NATO, klidně každý den, mělo by to ladit se vším možným. A hlavně, velikost pouzdra přes 40mm je neakceptovatelná, stejně tak lug to lug větší než řekněme 47mm. Ideál vidím někde kolem 38mm. Obvod mojeho zápěstí je 16,5cm. Čas na výběr mám do dubna, pak snad přijdou nějaké peníze navíc a já bych si chtěl udělat radost a taky na nějaký čas skoncovat s tím hodinkovým šílenstvím. Jako takový strop vidím asi 50t. Chci aby na značka měla trochu zvuk, historii, charisma. Moji prozatimní favorité: Tudor Black Bay 36 plusy: zvučná značka, skvělé zpracování, nádherné snowflake ručky a přerostlé lumi body (chápu že někdo to vidí naopak jako mínus), parádně mi sedí na rucemínusy: přijde mi že pevná luneta by mohla bát maličko užší (asi bych si rychle zvyknul), trochu divná korunka, 36mm mohlo být radši spíš 38mm, s cenou se dostanu horkotěžko na můj limit a i tak se zapotím je sehnat Sinn 556 i Ještě jsem je nebyl vyzkoušet, takže plusy a mínusy jen subjektivní z fotek plusy: fajn značka, zřejmě optimální velikost, příznivá cena, vrtané nožkymínusy: trochu moc military styl, úroveň zpracování?, bude mi to aspoň na nějakou dobu stačit? Pak mě ještě napadají věci jako Omega Aqua terra, samozřejmě 36mm Rolexy jako třeba Datejust nebo staré Explorery I, akorát takhle vysoko cenově zatím ještě jít nechci. Napadá někoho něco zajímavého? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 16. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2018 (upraveno) Něco ze stáje Grand Seiko? Třeba SBGX091. Ikdyž možná už budou trochu masivní, chtělo by to zkusit - průměr necelých 39mm. Každopádně do pajcky se tu daj/dali sehnat:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/105254-grand-seiko-sbgx091/?hl=%2Bgrand+%2Bseiko Upraveno 16. ledna 2018 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 16. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2018 Možná placnu blbost, ale jsem na tom dost podobně jako ty. Bb36 se mi líbí velice, dj36 si stejně jednou koupím k Milgaussum, a to co jsem chtěl navrhnout: velmi se mi líbily Andyho Rada. Tím, že máme podobný vkus, by se mohly líbit i tobě :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukyn77 Odesláno 16. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2018 (upraveno) Po tom co jsi měl bych řekl, že tě ty Sinny neosloví. Pokud se ti BB36 líbí (mě osobně ne), budou z nich fajn univerzálky a hrátky s řemeny s nima budou dělat divy. A kvalita provedení je skvělá. Ale mudíš se dohrabat je vyzkoušet.Mají nahradit sarby045?Ty máš podle mě zkouklé co se dá v těchto penězích sehnat, radit moc nepotřebuješ :-) Upraveno 16. ledna 2018 uživatelem Lukyn77 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 16. ledna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2018 Tak jako já jsem pravověrný Seikař, akorát ty modely poslední doby jsou prostě moc přerostlé. Bral bych třeba takový Seiko SLA017, kdyby byly do 50t ale :-) Grand Seiko pořadavky splňuje ale zas je to cenově skok, když se namanou za dobrou cenu to bych rozhodně neváhal. Tak jsem si právě říkal že musím kouknout taky na něco jinýho než na Seiko, tam ven, trochu si o tom pokecat, vypovídat :-) Jo a Seiko SARB045 co mám doma to je vlastně v hodně ohledech to co tady hledám, akorát jsou to trochu moc velký leštěnky. Navíc já prostě nedokážu ty řemeny, gumy a kdovíco ještě s tou modrou na ciferníku nakombinovat, prostě mi to nejde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 16. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2018 (upraveno) když SInny, tak modré na pětičlánkovém tahu aha, tak čtu, že modrou nebrat no Grand Seiko jsi měl ne? Superuniverzální SBGF019, tak je sežeň v černé SBGF021lumi, 200m, 10s za rok, nízké, velikost akorát, vrtané nožky... Upraveno 16. ledna 2018 uživatelem pebe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matthias Odesláno 16. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2018 Kdybys to chtěl pojmout trochu (možná trochu víc ) jako lov něčeho netradičního, tak mě napadá třeba tohle: Seiko Credor GCBR995 Nedávno mi jedny utekly a pořád mi straší v hlavě. Jako univerzály podle mého obstojí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 16. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2018 Jestli se ti líbí bb36 tak bych do nich šel. Zkoušel jsem si je u Bechyněho a jsou to pěkné hodinky, velikost akorát, zpracování super a dají se parádně kombinovat řemeny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 16. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2018 TH Carrera by byť nemohli? Robia sa aj v 39mm verzii. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 16. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2018 Kup tie BB, aj tak ich chces;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 16. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2018 Presne tak. Pokud se ti BB libi, tak se kousni a ber je. Vse ostatni bude jen nahrazka, ktera ti dlouho radost neudela. Znam to sam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 16. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2018 Jedny jsou shodo okolnosti v US. http://forums.watchuseek.com/f29/fs-tudor-black-bay-36-ref-79500-complete-set-4608839.html#/topics/4608839 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skopky-Sonny Odesláno 17. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2018 (upraveno) Ja su taky pro Tudory, ale kdyby sis dal práci, tak by se za podobný love (+/- 75k) daly sehnat (zvenku) nejspíš i Seamastery v 36mm, SuperOceany II v 36mm nebo Pilotky IW32400x. Nicméně pokud bys už kupoval v zahraničí, tak ty BB36 jsou třeba kolem 60ti...já bych se na ně ale každopádně zajel prvně podívat na živo. https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-diver-300m-co-axial-36-25-mm-21230362001002/https://www.breitling.com/en/models/superocean/superocean-ii-36/my-breitling-made-to-measure/https://www.iwc.com/en/watch-collections/pilot-watches/iw324008-pilot-s-watch-automatic-36.html Upraveno 17. ledna 2018 uživatelem Skopky-Sonny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irma Bunt Odesláno 17. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2018 (upraveno) Ja su taky pro Tudory, ale kdyby sis dal práci, tak by se za podobný love (+/- 75k) daly sehnat (zvenku) nejspíš i Seamastery v 36mm, SuperOceany II v 36mm nebo Pilotky IW32400x. Nicméně pokud bys už kupoval v zahraničí, tak ty BB36 jsou třeba kolem 60ti...já bych se na ně ale každopádně zajel prvně podívat na živo. https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-diver-300m-co-axial-36-25-mm-21230362001002/https://www.breitling.com/en/models/superocean/superocean-ii-36/my-breitling-made-to-measure/https://www.iwc.com/en/watch-collections/pilot-watches/iw324008-pilot-s-watch-automatic-36.htmlWaya03: "plusy: zvučná značka, skvělé zpracování, nádherné snowflake ručky a přerostlé lumi body (chápu že někdo to vidí naopak jako mínus), parádně mi sedí na rucemínusy: přijde mi že pevná luneta by mohla bát maličko užší (asi bych si rychle zvyknul), trochu divná korunka, 36mm mohlo být radši spíš 38mm, s cenou se dostanu horkotěžko na můj limit a i tak se zapotím je sehnat" 75 tisíc nejsou úplně podobný love, když má strop 50... Jinak za mě rozhodně BB36 Edit: tučné písmo Upraveno 17. ledna 2018 uživatelem Irma Bunt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 17. ledna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2018 Na Tudorech jsem už "naživo" byl dvakrát. Na řemenu se mi fakt líbily bez výhrad. Pak podruhé na tahu mi na nich něco maličko vadilo, pořádně ani nevím co. No nějaký čas na výběr ještě mám, určitě bych se na ně ještě do krámu podívat vícekrát, než bych vysolil takové peníze. Jinak na Chrono24 se zdá být cena kolem 50ti za model na řemenu reálná. V Chronoshopu šly dokonce nedávno na tahu za 50t v komisi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 17. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2018 SMP 36 urcite sezene do 50k. Akorat jich je malo a musi se vic hledat. Jedny tu visely na podzim, chudinky, a nikdo je nechtel. Uz jsou asi ale pryc.Za me jsou SMP 36mm se sword hands lepsi nez BB. Ti ale nic neznamena. Pokud se ti BB libi, fakt si na ne pockej. Klasicka rada na zaver: kup je na tahu. Remen sezenes vzdycky. Mne ten jejich remen vcetne spony zrovna neucaroval. Prislo mi to k tem hodinkam takove cele hamatne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skopky-Sonny Odesláno 17. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2018 Jo tak já to pochopil tak, že musí být nový a podle toho jsem to i bral. V tom případě se daj víceméně všechny mnou jmenovaný sehnat kolem 50ti. Mě se líbí ještě např. B&R : https://www.chrono24.cz/bellross/watch-vintage-123-geneva-black--id7411896.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 17. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2018 No tak hlavne novy vlnkovany 36mm uz nesezene... Takze jsem to bral tak, ze muzou bejt i zajety Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leepus Odesláno 18. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2018 Ty B&R jsou vazne hezky - taky si na ne brousim "zuby" :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 18. ledna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2018 Jo ty B&R jsou moc pěkné, díky za tip. Akorát jsem zmatený těmi rozměry pouzdra. V inzerátu pod odkazem uvádějí 37,5mm což by byl naprostý ideál. Ale všude jinde co jsem dohledal píšou 41mm. Jak to tedy je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se