Bert Odesláno 28. prosince 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2024 Nemám toho slovenského zmrda vůbec rád, ale tohle mi přijde pochopitelné. Ty mne připravíš o plyn, já Tebe o elektriku. 1 4 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 28. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2024 před 21 minutami, geometr napsal: Fico pohrozil Ukrajině: Pokud po Novém roce přeruší tranzit plynu, zastaví Slovensko dodávky elektřiny: https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/fico-pohrozil-ukrajine-pokud-po-novem-roce-prerusi-tranzit-plynu-zastavi_2412271954_vtk Fico je kokot ktorý nevyhnutne potrebuje každé €, tak tieto vyhrážky nie sú nič iné ako sprosté drísty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 28. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2024 No, jak už jsem psal, jsem zědavej, jestli Ukrajina ten tranzit zařízne. Jinak je otázka, kolik a kudy se ruského plynu na západ dostalo a dostává, je-li možné se takových informací vůbec dobrat a jaký je zájem na tom, aby se vůbec takovou informaci veřejnost (ne)dozvěděla. Ona jedna věc je válka, druhá politika a třetí byznys. Byznys s nerostným bohatstvím a prachy, který nesmrděj. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 28. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2024 Kolegove Slovaci snad prominou, ale poslat na nej letku grippenu, na tu kurvu jednu ruskou zaprodanou spinavou… 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 28. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2024 před 6 minutami, AndyAaron napsal: Kolegove Slovaci snad prominou, ale poslat na nej letku grippenu, na tu kurvu jednu ruskou zaprodanou spinavou… Niet čo prepáčiť, pravdu svätú máš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 28. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2024 Před hodinou, geometr napsal: No, jak už jsem psal, jsem zědavej, jestli Ukrajina ten tranzit zařízne. Jinak je otázka, kolik a kudy se ruského plynu na západ dostalo a dostává, je-li možné se takových informací vůbec dobrat a jaký je zájem na tom, aby se vůbec takovou informaci veřejnost (ne)dozvěděla. Ona jedna věc je válka, druhá politika a třetí byznys. Byznys s nerostným bohatstvím a prachy, který nesmrděj. Lukáš Kovanda https://www.newstream.cz/politika/plynova-aliance-trump-zelenskyj-muze-potrapit-fica-i-orbana 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 28. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2024 před 13 minutami, Conrad napsal: Lukáš Kovanda https://www.newstream.cz/politika/plynova-aliance-trump-zelenskyj-muze-potrapit-fica-i-orbana Vidím Kovanda a už z principu tu Burešovo devku nečtu..... 1 1 4 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 28. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2024 .....v prosinci 2024, přichází do Česka více než 95 procent veškerého dováženého plynu z východního směru, ze Slovenska (data státního podniku Net4Gas). O měsíc dříve, v listopadu, nebyla situace příliš odlišná. Plyn, který do Česka proudí ze Slovenska, je ponejvíce ruského původu. Čili, drtivá většina plynu, který dnes Česko dováží, pochází z Ruska. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. ! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 28. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2024 (upraveno) @Jehlan mel bys prosim zdroj k te tabulce? edit: primo link myslim, net4gas vidim Upraveno 28. prosince 2024 uživatelem zceyee 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 28. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2024 (upraveno) před 13 minutami, zceyee napsal: @Jehlan mel bys prosim zdroj k te tabulce? edit: primo link myslim, net4gas vidim Hraniční body nejvíc bere/spotřebovává ČEZ, (Počerady) podle aktuální spotřeby se pozná spotřeba elektřiny "z plynu" a s tím související nuance ohledně trhu... Upraveno 28. prosince 2024 uživatelem Jehlan 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 31. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2024 (upraveno) Poslední den musím. Fiala,Pekarová,Jákob a Benda ať jdou do píči . Jinak jsem v poho a všem přeji pohodový a klidný rok 2025 Upraveno 31. prosince 2024 uživatelem vraby 1 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarolLopkar Odesláno 31. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2024 V 28. 12. 2024 v 11:47, AndyAaron napsal: Kolegove Slovaci snad prominou, ale poslat na nej letku grippenu, na tu kurvu jednu ruskou zaprodanou spinavou… Neviem či myslíš celý národ alebo iba jednotlivca / úzky okruh ľudí ktorý robia rozhodnutia Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman I. Odesláno 31. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2024 V 28. 12. 2024 v 10:38, Bert napsal: Nemám toho slovenského zmrda vůbec rád, ale tohle mi přijde pochopitelné. Ty mne připravíš o plyn, já Tebe o elektriku. Podle mě je jen tupej. Ukrajina hraje o přežití.... potřebuje nadále pomoc ze Západu. Evropa na ni trochu sere. Tak neprodlouží otevřené trubky s plynem. Část Evropy lehce zalapá po dechu, ale rozchodí to. Kdo za to bude rád, je Trump. Prodá v Evropě americký plyn. Ukrajina mu v tom pomůže a snad se dočká pomoci od USA, o kterou se teď hraje. Německo je nemocný starý muž s vlastními problémy, Anglie a Francie je čím dál tím víc netečnější. Elektřinu na Ukrajinu dodá Polsko, imho jeden z budoucích leaderů dění v Evropě. Ta válka na východě neskončí příměřím, bude zmrazená nebo Ukrajina padne a jestli nejsou země střední Evropy úplní dementi, musí posilovat zbrojení a spojit se Poláky, kteří už teď dávají na zbrojení víc procent HDP než USA. Na Slovensku a v Maďarsku se bojím, že je tam budou vítat se šeříkem (jsem z toho osobně strašně zklamaný, tohle bych nikdy nečekal). Cokoli, cokoli pomůže tomu, že se Rusáci ekonomicky zhroutí, je jen pro Evropu i pro toho slovenskýho zkurvysyna dobře. Jen si to ten tupec neuvědomuje..... Je na hranicích bránícího se státu a agresor vede Slovensko na seznamu nepřátelských zemí. A hlavně Putin má nějaké Slovensko imho v píči. Je jich o cca 1 mio víc než obyvatel Tatarstánu. Jediné, proč je pro něj možná zajímavé, že tudy vede cesta do Evropy. Přes vazaly Slovensko, Maďarsko, Rakousko. Druhá varianta je, že je to jen divadlo pro jeho elektorát. Jestli mu to vyjde u něho, pak budu diskrétně mlčet o tom, co si cca 25% slovenských voličů myslím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 31. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2024 před 16 minutami, Roman I. napsal: Podle mě je jen tupej. Ukrajina hraje o přežití.... potřebuje nadále pomoc ze Západu. Evropa na ni trochu sere. Tak neprodlouží otevřené trubky s plynem. Část Evropy lehce zalapá po dechu, ale rozchodí to. Kdo za to bude rád, je Trump. Prodá v Evropě americký plyn. Ukrajina mu v tom pomůže a snad se dočká pomoci od USA, o kterou se teď hraje. Německo je nemocný starý muž s vlastními problémy, Anglie a Francie je čím dál tím víc netečnější. Elektřinu na Ukrajinu dodá Polsko, imho jeden z budoucích leaderů dění v Evropě. Ta válka na východě neskončí příměřím, bude zmrazená nebo Ukrajina padne a jestli nejsou země střední Evropy úplní dementi, musí posilovat zbrojení a spojit se Poláky, kteří už teď dávají na zbrojení víc procent HDP než USA. Na Slovensku a v Maďarsku se bojím, že je tam budou vítat se šeříkem (jsem z toho osobně strašně zklamaný, tohle bych nikdy nečekal). Cokoli, cokoli pomůže tomu, že se Rusáci ekonomicky zhroutí, je jen pro Evropu i pro toho slovenskýho zkurvysyna dobře. Jen si to ten tupec neuvědomuje..... Je na hranicích bránícího se státu a agresor vede Slovensko na seznamu nepřátelských zemí. A hlavně Putin má nějaké Slovensko imho v píči. Je jich o cca 1 mio víc než obyvatel Tatarstánu. Jediné, proč je pro něj možná zajímavé, že tudy vede cesta do Evropy. Přes vazaly Slovensko, Maďarsko, Rakousko. Druhá varianta je, že je to jen divadlo pro jeho elektorát. Jestli mu to vyjde u něho, pak budu diskrétně mlčet o tom, co si cca 25% slovenských voličů myslím. musí se rozhodnout (Slováci), zda je jim bližší mít na svém území základny NATO, nebo RF. Každopádně by bylo vhodné aby si každý občan SR přebral, zda by mu nevadilo, když by si (dejme tomu) západní část Žitného ostrova, nad Šamorínem, obsadila Ruská Federace pro zřízení vojenské základny. Letiště kousek, dopravní spojení a přirozený vodní příkop jako zaminovatelné ochranné pásmo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 31. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2024 před 50 minutami, Roman I. napsal: Podle mě je jen tupej. Ukrajina hraje o přežití.... potřebuje nadále pomoc ze Západu. Evropa na ni trochu sere. Tak neprodlouží otevřené trubky s plynem. Část Evropy lehce zalapá po dechu, ale rozchodí to. Kdo za to bude rád, je Trump. Prodá v Evropě americký plyn. Ukrajina mu v tom pomůže a snad se dočká pomoci od USA, o kterou se teď hraje. Německo je nemocný starý muž s vlastními problémy, Anglie a Francie je čím dál tím víc netečnější. Elektřinu na Ukrajinu dodá Polsko, imho jeden z budoucích leaderů dění v Evropě. Ta válka na východě neskončí příměřím, bude zmrazená nebo Ukrajina padne a jestli nejsou země střední Evropy úplní dementi, musí posilovat zbrojení a spojit se Poláky, kteří už teď dávají na zbrojení víc procent HDP než USA. Na Slovensku a v Maďarsku se bojím, že je tam budou vítat se šeříkem (jsem z toho osobně strašně zklamaný, tohle bych nikdy nečekal). Cokoli, cokoli pomůže tomu, že se Rusáci ekonomicky zhroutí, je jen pro Evropu i pro toho slovenskýho zkurvysyna dobře. Jen si to ten tupec neuvědomuje..... Je na hranicích bránícího se státu a agresor vede Slovensko na seznamu nepřátelských zemí. A hlavně Putin má nějaké Slovensko imho v píči. Je jich o cca 1 mio víc než obyvatel Tatarstánu. Jediné, proč je pro něj možná zajímavé, že tudy vede cesta do Evropy. Přes vazaly Slovensko, Maďarsko, Rakousko. Druhá varianta je, že je to jen divadlo pro jeho elektorát. Jestli mu to vyjde u něho, pak budu diskrétně mlčet o tom, co si cca 25% slovenských voličů myslím. Dokud Rusák může prodávat suroviny a zbraně do zemí třetího světa, tak pořád bude nějak fungovat. Mají tu výhodu, že na obyvatele mohou kašlat mnohem více než západ. Seber hipsterům dýňové laté z hrachového mléka a do večera vláda padne. A těmi hipstery je tak trochu každý z nás. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman I. Odesláno 31. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2024 (upraveno) Já ti člověče nevím, nejsem ekonom. Ale studená válka tady byla, je de facto znova a ta první vedla k rozpadu sovětského bloku. Západ je uzbrojil. Ekonomicky přejel. Nevidím jediný důvod, proč by to mělo být jinak, zvlášť, když aktivní válka zdroje státu odčerpává.... Navíc ruský zmrdy čeká silná demografická krize... Průměrný věk dožití mužů je 65 let (úroveň některých afrických států¨a do této skupiny válka silně zaryla. Nikdy to nepřiznají, ale jednoho krásného dne padnou na držku. Amerika se jen tlemí, jak její největší geopolitický soupeř kromě Číny se likviduje v konfliktu s několikanásobně menší zemí. Upraveno 31. prosince 2024 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 31. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2024 Jenže západ tehdy a nyní jsou dva odlišné politické systémy. A navíc máš na scéně Čínu. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman I. Odesláno 1. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna Čína Rusko využije, vyždímá, ale jeho spojencem v nějaké rusácké svaté válce proti světu nebude. Otázka je, co BRISC. Tady se mi líbí tento názor. https://medium.seznam.cz/clanek/jaroslav-kral-ekonomicky-za-zapadem-zaostavaji-a-chybi-jim-jednota-zemim-brics-se-nedari-103394 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 1. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna Pánové, dovolím si připomenout že i v 80. letech se rusák nechal až nápadně podobným způsobem "odčerpávat" v Afghánistánu - a nakonec si v Americe mnuli ruce že stačilo dodat těm nejšílenějším talibancům pár Stingerů a celá dekáda "internacionální pomoci" šla i s RVHP (dnes je analogií BRICS) do kopru. Ukrajincům bych hrozně rád popřál ať kvůli zamindrákovanému fízlovi nekrvácí tak dlouho (že se o podobně neoortodoxní řešení snaží bylo vidět poslední měsíc v Sýrii) - jenže to by si toho plešatýho zmetka musel nejdřív vzít čert, protože jinak bude (se stejně imperialisticky smýšlejícím Číňanem za zádama) válčit až do posledního Burjatského a Tuvinského mužika 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman I. Odesláno 1. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna Kde ti to mám podepsat? navíc Afganistán stál rusáky daleko méně než Ukrajina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se