Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mně je vcelku šumafuk, kdo mě poslouchá a sleduje, když k tomu má zákonný důvod. Každý svého štěstí strůjce.

• Hlasovat proti 2
Odesláno

Sledovani je divny.. a vzdy zneuzitelny...

Skoro nevim, jestli to otevirat.. az bude AI naplno.. vcetne videa.. regulovat nebo ne? At si kazdej pro sebe vygeneruje "co chce"?

Odesláno
před 27 minutami, vzduch napsal:

Mně je vcelku šumafuk, kdo mě poslouchá a sleduje, když k tomu má zákonný důvod. Každý svého štěstí strůjce.

Inu, co na to říci. Snad jen tolik, že kdo nezná svou minulost je odsouzen ji opakovat. To si takhle jedna partička přijela do Čech, na Moravu a do Slezska. K celé řadě kroků, které posléze učinila, měla zákonný důvod. Jeden z těch zákonných důvodů zněl doslova takto:

Nařízení Říšského protektora v Čechách a na Moravě o židovském majetku ze dne 21. června 1939

Podle výnosu Vůdce a říšského protektora o Protektorátu Čechy a Morava ze dne 16. března 1939, čl. 5, se nařizuje:

§ 1

(1) Židům, židovským podnikům a židovským osobním sdružením jest dovoleno nakládati nemovitostmi, právy na nemovitostech, hospodářskými závody a podíly na nich, cennými papíry všeho druhu, jakož i propachtovati pozemky a hospodářské závody a převáděti pachtovní práva tohoto druhu jen se zvláštním písemním schválením. Totéž platí pro závazek k nakládání jmenovanými předměty.

(2) Schvaluje-li se závazek, platí schválení též pro příslušné plnění.

(3) Právní úkony odporující předpisům odstavce 1. a 2. nebo sloužící k obejítí těchto předpisů nemají právní účinnosti.

§ 2

(1) Schválení podle § 1 udílí říšský protektor v Čechách a na Moravě, který případně svoji příslušnost zcela nebo částečně přenese na jiné úřady.

(2) Uděluje-li schválení jiný úřad než říšský protektor v Čechách a na Moravě, jest do rozhodnutí stížnost k říšskému protektoru v Čechách a na Moravě přípustná do dvou týdnů po doručení. Stížnost jest podati u úřadu, který rozhodnutí vydal. Říšský protektor v Čechách a na Moravě může naříditi, aby za určitých předpokladů právo stížnosti odpadlo.

§ 3

Židé, židovské podniky a židovské osobní sdružení jsou povinni do 31. července 1939 u příslušného oberlandrata přihlásiti zemědělské neb lesní pozemky, které jsou v jejich vlastnictví nebo spoluvlastnictví nebo jimi pachtované.

§ 4

(1) Židům, židovským podnikům a židovským osobním sdružením jest zakázáno nabývání nemovitostí a práv na nemovitostech, podílů na hospodářských podnicích a cenných papírů, jakož i přejímání a znovu zřizování hospodářských závodů a najímání nemovitostí.

Atd ..... Vzduchu, nemyslím, že je dobré souhlasit se vším, co má zákonný důvod.

• Dát hlas 11
Odesláno (upraveno)

Doporučuji pro rychlou orientaci zadat nějaké AI (třeba i více AI) "Chat Control a český právní řád" a dále třeba "Chat Control a zátěž pro IT firmy a byrokracie a orgán EU", přečíst a udělat si obrázek. Mohl bych sem třeba poslat výsledek Chat GPT, ale nechť si tak učiní každý, kdo chce, sám.

Jinak přečíst návrh Chat Control se dá, je to trochu na dýl a právničina.

Za sebe dodám: 

Taková moje úvaha: Na Chat Control (a podobné výmysly obecně) se mužu taky koukat z druhé strany. Nejsou náhodou zneužity právě děti k tomu, aby se pod záminkou jejich ochrany někdo dostal do soukromí kohokoliv, kdykoliv? Ono totiž, když tohle chceš prosadit, musíš taky patřičně zahrát na city společnosti a děti jakožto nejkřehčí článek se k tomu přímo nabízí. No a nedělám si iluze, že by to bylo zneužitelné (a také zneužívané) naprosto k jiným věcem, než je ochrana dětí.

V digitálním prostoru neexistuje bůhvíjaké soukromí, což potenciální pachatelé trestné činnosti jistě dávno ví a podle toho se chovají. A pokud by někdo prosadil něco takového, jako Chat Control, zařídí se podle toho znovu a znovu.

A poslední věc: Podle toho, v jaké je Chat Control legislativní fázi, ještě není třeba hysterčit, ostražitost k takovým "návrhům" však na místě určitě je.

Hlasování našich europoslanců pro něco, co je v konfliktu s naším právním řádem, zejména pak ústavními právy, ponechám bez komentáře.

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno

pro Berta: To jsi ale v jiných časech. Nevylučuji, že se to vše může opakovat (snad ne), ale lidstvo stále dokola opakuje své chyby. Já jen, že každý by měl začít sám od sebe, ráno se probudit, podívat se do zrcadla a nemít důvod se stydět za své počínání. Snažím se tak žít, neříkám, že jsem svatý🤣

• Hlasovat proti 2
Odesláno

Co to jsou jine casy? Casy, kdy neni v evrope valka, info propagandy nesvisti, nelitaji napady na hromadna vyhostovani vsech moznych imigrantu, masove hlidani online prostoru, spehovani mobilu pres pul zemekoule, zdaneni kde ceho a ve volbach se nehrnou do snemovny komunisti, kteri slibuji zavírání? Tak takove casy ted fakt nejsou.. :-)

• Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)

Myslím, že Bert chtěl poukázat na skutečnost, že spousta věcí přichází jako legální, ve formě zákona nebo modu vivendi. A že minulost se opakuje, byť v jiných kulisách a s jinými herci. A stejně, jako tehdy lidé věděli, že toto (Norimberské zákony) jsou nezbytně nutné, spravedlivé a správné, tak později jim podobní věšeli za krk Horákovou a o pár let později si nechali od přátel ze sovětského svazu vysvětlit, proč byla bratrská pomoc správná. A nyní tu máme toto, není to první pokus ani na EU úrovni, ale ani u nás. Připomenu snahu BIS, aby mýtné brány zaznamenávaly všechny auta včetně fotek osádky.

Cesta do pekla je dlážděna těmi nejušlechtilejšími myšlenkami, ale problém je v tom, že kdo vymění soukromí za bezpečí, nebude mít ve finále ani jedno z toho. A argument některých o tom, že jim to nevadí, protože nic neskrývají je chucpe. To, že nemají co říct neznamená, že je to správné.

Upraveno uživatelem STRKKT
  • Like 1
  • Dát hlas 5
  • Hlasovat proti 1
Odesláno (upraveno)

Premiéra jsem už informoval o úmyslu svolat v Praze společnou manifestaci demokratických sil, velké společné vystoupení občanské i politické, a to v týdnu před volbami,“ napsal ministr vnitra na síti X.

Snad v žádné zemi nesvolává ministr demonstraci, to je krok zoufalce který o sobě tvrdil, že by byl připraven stát se premierem

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
11 hours ago, Potkan said:

To jeste nevi, co ho tam ceka.

To je pravda, možná v tom chlapským by to měl jednodušší 🤣

Odesláno

Shlednul jsem kousek debaty s pany Jakobem a Raichlem... Moc dlouho se na to divat nedalo. Myslim, ze SPOLU ani vyhrat volby ani nechce. Jinak si Jakobovy debaty nedokazu vysvetlit 🤣

Odesláno

Hmm, já včera chvilku koukal na CNN Prima News, nějakou debatu večer, moderovala Pavlína Wolfová, hosté Benda, Pivoňka Vaňková, Okamura, Juchelka. Komplet příšerný - hosté, moderátorka jakbysmet, jak na arabským tržišti. Prezentace programů veškerá žádná, akorát zas kdo co a komu kdy co... 

Blijikmalej.png.79e08e0b007bbb3269f4c2a623e3b3ca.png

Odesláno (upraveno)

Jak asi Rakušan vidí sám sebe / tedy až na ty kozy /  🤣

stahování.jpg

Upraveno uživatelem Conrad
  • Like 2
  • Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...