Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
On 11/29/2025 at 9:14 PM, koveras said:

Ja nerozumiem jednej veci.

Žijeme v dobe, keď sa zaznamenáva každý prd malej veveričky v lese. AB normálne verejne povie, že majú v šuflíčku rozpočet a to dokonca položkový. Všetkým normálnym ľuďom je jasné, že má akurát tak hovno. Ale on si fakt neuvedomuje, že to na neho niekto vytiahne, že niečo také povedal a myslel to smrteľne vážne? A že na priamu otázku, kde ten rozpočet teda má buď neodpovie, alebo bude xy hodín hovoriť o všetkom, len nie o priamej odpovedi, že teda mal hovno, len robil vlny. Toto všetko prebehne v priamom prenose internetom, televíziou, novinami, ja neviem čím ďalším ešte. Všetci to vidia, nejde sa pred tým schovať.

A stále sa nájdu ľudia, čo tomu človeku a jeho posluhovačom budú veriť...

Je jednoduchsie ludi oklamat, nez ich presvedcit ze boli oklamani. (Mark Twain)

Hovorit ludom pravdu je dost napicu napad, ale niekto to urobit musi. Tak zase nechali spinovu robotu na Zida.. (Jezis Kristus)

Vzhladom na sucasny stav spolocnosti a technologii - klamat ludi nebolo nikdy v historii jednoduchsie ako je dnes. Ludia si castokrat milosrdne lzi vyslovene ziadaju, specialne v situaciach, kde maju pocit, ze sami nemozu urobit nic. To je ale uplne prirodzena vlastnost homo sapiens, to ti povie kazdy psycholog, ktory riesi krizove situacie.

Zakladne pravidlo je nedostat sa do stavu, kedy nemam nad niecim kritickym kontrolu alebo aspon doveru, ze mozem nieco zmenit. Presne preto populisti, demagogovia alebo nepriatelia systemu (rusi, teroristi atd) chcu ultiimatne spochybnovat funkcnost demokracie ako systemu, resp ju dosiahnut aspon ciastocne, a to akymkolvek sposobom. Nafukuju malichernosti, obvinuju kohokolvek, a napr kludne sposobia nieco tak sami, hoci aj s rizikom - napr. politici risknu drobny diskomfort, obetuju pesiaka, aby vyhrali vojnu, apod. Lebo ked spochybnis system, ludia potom sami zacnu verit komfortnej lzi, pravda ich naozaj prestane zaujimat. Vedia, ze ked ich dostanes do takehoto stavu, potom uz kludne mozes hovorit veci typu no my sice kradneme, ale ostatni kradnu este viac. A ponesu ta na rukach az na hrad. Ako Babisa, Fica..

• Like 6
  • Díky 1
  • Dát hlas 1
  • Odpovědi 20,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
před 28 minutami, instant napsal:

Je jednoduchsie ludi oklamat, nez ich presvedcit ze boli oklamani. (Mark Twain)

Hovorit ludom pravdu je dost napicu napad, ale niekto to urobit musi. Tak zase nechali spinovu robotu na Zida.. (Jezis Kristus)

Vzhladom na sucasny stav spolocnosti a technologii - klamat ludi nebolo nikdy v historii jednoduchsie ako je dnes. Ludia si castokrat milosrdne lzi vyslovene ziadaju, specialne v situaciach, kde maju pocit, ze sami nemozu urobit nic. To je ale uplne prirodzena vlastnost homo sapiens, to ti povie kazdy psycholog, ktory riesi krizove situacie.

Zakladne pravidlo je nedostat sa do stavu, kedy nemam nad niecim kritickym kontrolu alebo aspon doveru, ze mozem nieco zmenit. Presne preto populisti, demagogovia alebo nepriatelia systemu (rusi, teroristi atd) chcu ultiimatne spochybnovat funkcnost demokracie ako systemu, resp ju dosiahnut aspon ciastocne, a to akymkolvek sposobom. Nafukuju malichernosti, obvinuju kohokolvek, a napr kludne sposobia nieco tak sami, hoci aj s rizikom - napr. politici risknu drobny diskomfort, obetuju pesiaka, aby vyhrali vojnu, apod. Lebo ked spochybnis system, ludia potom sami zacnu verit komfortnej lzi, pravda ich naozaj prestane zaujimat. Vedia, ze ked ich dostanes do takehoto stavu, potom uz kludne mozes hovorit veci typu no my sice kradneme, ale ostatni kradnu este viac. A ponesu ta na rukach az na hrad. Ako Babisa, Fica..

AMEN !

• Like 1
Odesláno (upraveno)
13 hours ago, Gustaf said:

Z tý výpravný na Slovensko se mi chce zvracet....

Z tý první nebo té druhé? 😂

Upraveno uživatelem African
  • Haha 1
Odesláno

Se to ve mně pere. Na jednu stranu chápu, že prezident se snaží, abychom jako Česká republika nevypadali s novou vládou ve světě jako blbečci. Ale na druhou stranu, když blbečci jsme a zvolili jsme si, koho jsme si zvolili (dotačního mafiána, kterýho drží za koule banda kokotů z SPD a Motoristů), tak prostě naše smůla. Vláda je politický orgán a skládá účty voličům. Voliči zvolili hranatou hlavu a cestovku pro plyšáky, a tak to prostě je. Za blbečky budeme, neseme - celá společnost - důsledky svého rozhodnutí.

Odesláno
V 28. 11. 2025 v 16:50, Bobisek napsal:

Jen aby zde nebyly šířeny polopravdy - s čím jste si hráli netuším, ale miliony 80 milionů RM by určitě po válce problém sehnat byl. Za 2SV žádná hyperinflace nenastala a pokud dědek nebyl Göring, tak doma asi miliony neměl. Nakonec i za měnové reformy v roce 1948 byly RM na DM převáděny v poměru 100 ku 6,5, takže onen šťastný vlastník 80 milionů by byl stále milionář. Že se po válce nedalo za RM moc koupit bez přídělových lístků, je věc druhá.

Netvrdím, že kámošův děda měl doma miliony, nicméně na půdě ve stodole byly různé poklady z války a mimo jiné i ten kufr velikosti cca dnešního cabin luggage plný starých marek. Byl tak rok 1988-89. Kámoš mi i nějaké dal. Možná bych doma ještě našel. Byl jsem s tím v numismatice někde okolo roku 2000-2001 a tam mi řekli, že to nemá žádnou hodnotu, že se toho všude válelo mraky.

Zkusím pohledat.

Odesláno
Se to ve mně pere. Na jednu stranu chápu, že prezident se snaží, abychom jako Česká republika nevypadali s novou vládou ve světě jako blbečci. Ale na druhou stranu, když blbečci jsme a zvolili jsme si, koho jsme si zvolili (dotačního mafiána, kterýho drží za koule banda kokotů z SPD a Motoristů), tak prostě naše smůla. Vláda je politický orgán a skládá účty voličům. Voliči zvolili hranatou hlavu a cestovku pro plyšáky, a tak to prostě je. Za blbečky budeme, neseme - celá společnost - důsledky svého rozhodnutí.
Na zivotni prostředí bych ho snad i "pro tu srandu" pustil... :-)
Odesláno
před 28 minutami, Kotlick napsal:

Netvrdím, že kámošův děda měl doma miliony, nicméně na půdě ve stodole byly různé poklady z války a mimo jiné i ten kufr velikosti cca dnešního cabin luggage plný starých marek. Byl tak rok 1988-89. Kámoš mi i nějaké dal. Možná bych doma ještě našel. Byl jsem s tím v numismatice někde okolo roku 2000-2001 a tam mi řekli, že to nemá žádnou hodnotu, že se toho všude válelo mraky.

Zkusím pohledat.

No, a teď si přečti, co jsi napsal:

Tak 80 míčů v říšských markách by asi nebylo problém sehnat po válce.... válelo se to všude. U kamarádova dědka toho měli plný kuft na půdě... jako děcka jsme si s tím hráli.

Zvaž, prosím, upřímnost své argumentace, kterou jsem na počátku tohoto příspěvku citoval. I žumpa má své hranice.

Odesláno
před 3 hodinami, Bert napsal:

No, a teď si přečti, co jsi napsal:

Tak 80 míčů v říšských markách by asi nebylo problém sehnat po válce.... válelo se to všude. U kamarádova dědka toho měli plný kuft na půdě... jako děcka jsme si s tím hráli.

Zvaž, prosím, upřímnost své argumentace, kterou jsem na počátku tohoto příspěvku citoval. I žumpa má své hranice.

Berte asi nevím kam míříš. reagoval jsem na Geometrovy prvorepublikové bankovky narážkou, že by v tom trezoru mohly být i říšské marky, když to jsou ty "celoživotní rodové úspory"...

Ad kámošův kufr, nevím kolik těch marek bylo, nicméně ten kurf byl plný. Zkusím doma tu bankovku pohledat.

Odesláno
před 14 hodinami, petr_cha napsal:

Jednou sem koukal na debatu nevím už kde. Bylo to ještě z doby kdy FT nebyl ani politik z IG. Kde FT povídal, že spíše než bratří se Slovákama a Slovani jsme spíše Germáni . A jsme více do Rakušáků a Němců. Tak by mě zajímalo jestli jim tam ten jeho světonázor taky povídal.   

Odesláno
před 1 hodinou, Marapis napsal:

Jednou sem koukal na debatu nevím už kde. Bylo to ještě z doby kdy FT nebyl ani politik z IG. Kde FT povídal, že spíše než bratří se Slovákama a Slovani jsme spíše Germáni . A jsme více do Rakušáků a Němců. Tak by mě zajímalo jestli jim tam ten jeho světonázor taky povídal.   

Turek je pako, ale s tou genetikou to zas tak jednoduché není :)

502458791_1144855654338373_6405640175461111440_n.thumb.jpg.a44db30a2352381252dd41ce62f43872.jpg

Odesláno
5 hours ago, Marapis said:

tak ma taky proktologicky vyraz na tej fotke, ktovie..

Odesláno

Čaban na seznam.cz:

Zdá se, že Kuba hodlá pod vlajkou svého nového projektu sešikovat regionální politické renegáty a solitéry napříč republikou.

K tomu Bert dodává: no Ty krávo, to je jak z Rudého práva, tak tady už jen chybí odpadlíci a samozvanci ....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...