Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Tohle patří jednoznačně sem - Marx, Engls, Lenin a další jsou proti tomuhle nedochůdčata, která je potřeba si hýčkat ( jako vážně to neberu, ale po přečtení mě tak nějak mrazí na zádech ).

Jízdní řád nerůstu. Benzin na příděl, zákaz létání a bourání silnic - iDNES.cz 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo to jo, mě prostě jen mrazí, že tenhle blábol sepisuje poměrně vzdělanej člověk, počítám i s ekonomickým vzděláním, kterej by měl tušit i následky tohodle "programu". Pochopím, kdyby tohle sesmolil někdo typu Greta, ale takhle je to pro mě trochu varování, co se snad ještě může dít ( taky jsem se tlemil tomu, když ve Francii uvažovali o zákazu letecké vnitrostátní přepravy osob do cca 250 km, když tam mají rychlovlaky na stejné trase a ejhle, je to tam. Sice se to dá obcházet - km se počítaj zatím od nádraží, letiště, a další podmínky ale,...... ), znáš to, trochu tě to nahlodá.   

Odkaz ke komentáři

Svět je v úplné prdeli ... a už se z ní nikdy nevyhrabe. Pokud se počet obyvatel planety dramaticky nesníží, řešení to nemá. Naopak s dostupností technologií a tím snadným přenosem informací, má každý jeden člověk tendenci se dostat do bodu osobního blahobytu. A to vede k destrukci, protože prostě a jednoduše zdroje nejsou ... 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, kuncák7 napsal:

Tohle patří jednoznačně sem - Marx, Engls, Lenin a další jsou proti tomuhle nedochůdčata, která je potřeba si hýčkat ( jako vážně to neberu, ale po přečtení mě tak nějak mrazí na zádech ).

Jízdní řád nerůstu. Benzin na příděl, zákaz létání a bourání silnic - iDNES.cz 

Většina z toho, co tam vypisují, se momentálně zavádí v Rusku. Tam bude asi inspirace. Auta nejsou, letadla nejsou, výroba všeho kolabuje, šmírování kamerami na každém kroku, žebračenky na jídlo pro chudé, mnohaleté tresty za neoficiální informace o válce, roční plánovaný deficit rozpočtu vyčerpaný v březnu, vymývání mozků dětem ve škole atd.

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, safi napsal:

Jsme v pohodě. O povoleném počtu GS, Tudorů nebo RLX na osobu tam zatím není ani slovo. 

Si piš, že to tam je:

Vysoké dědické daně a daně z majetku (případně zastropování maximálního povoleného bohatství).

Zdroj: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/helge-peukert-aktivista-posledni-generace.A230522_223930_automoto_fdv/4#space-a

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, safi napsal:

Nase jedina zachrana je, ze bohati chteji zustat bohati a v urcity okamzik budou muset zacit chranit stredni tridu a styl zivota, protoze nikdo jiny jim firmy a majetky v chodu neudrzi a penize jim nevydela. 

To je pravda :). Ale neprijde mi, ze by se to delo.. At jim neujede vlak :)

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Jarett napsal:

Svět je v úplné prdeli ... a už se z ní nikdy nevyhrabe. Pokud se počet obyvatel planety dramaticky nesníží, řešení to nemá. Naopak s dostupností technologií a tím snadným přenosem informací, má každý jeden člověk tendenci se dostat do bodu osobního blahobytu. A to vede k destrukci, protože prostě a jednoduše zdroje nejsou ... 

Avengers a reseni pana Thanose. Lusk prstem a byla by nas pulka.. to by bezpochyby pomohlo :)

Odkaz ke komentáři

A tohle taky stojí za to. Myslím, že tam se vejde cokoliv dražšího než Casio:

Zákaz všech „strojů, které nejsou nezbytné“, jako jsou výtahy, eskalátory, kráječe chleba, neonové reklamy. Výtahy by měly být pouze pro invalidy, a „pouze pokud elektřina na jejich pohánění pochází z obnovitelných zdrojů energie“.

Zdroj: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/helge-peukert-aktivista-posledni-generace.A230522_223930_automoto_fdv/7#space-a

Odkaz ke komentáři

11 minutes ago, H-B said:

To je pravda :). Ale neprijde mi, ze by se to delo.. At jim neujede vlak :)

S tím si dovolím polemizovat - poslední věc, kterou opravdu bohatí potřebují, je střední třída a nezávisle fungující jedinci. Cílem je likvidace malé a rostoucí konkurence a vytvoření armády závislých - na státu, který bude (jako vždy) korumpovatelný.

Odkaz ke komentáři

Dobrý příklad -  zrovna banky jsou tak silně zregulované instituce, že (nadneseně řečeno) jsou polostátní. Státy kladou obrovské překážky dalším ke vstupu na tento trh. A defacto tvoří obrovskou formální agendu banky, kterou pak vykonávají špatně placení lidé (otázka je, co s tím udělá AI). Dobře placená jsou vysoká místa, kterých moc není. A jak jsme teď měli možnost vidět několikrát, pokud to výše postavení pánové neodhadnou a pošlou banku insolvence, o místo také nepřijdou, protože to stát zacvaká a jede se dál. Too big to fail. Propojenost se státem je zjevná.

Edit: samozřejmě budu rád, pokud se mýlím a tvé řešení bude účinné.

Upraveno uživatelem exell
Odkaz ke komentáři

před 24 minutami, paya01 napsal:

Si piš, že to tam je:

Vysoké dědické daně a daně z majetku (případně zastropování maximálního povoleného bohatství).

Zdroj: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/helge-peukert-aktivista-posledni-generace.A230522_223930_automoto_fdv/4#space-a

JJ, tohle funguje úplně super. Ve Francii kvůli tomu přicházejí vinařské rodiny o větší vinařství, protože dědici nemají na dědickou daň a skupují to bohatí rusáci, šejkové a američani. 

V Británii velmi podobně některé šlechtické rody přišly o původní sídla a majetky taky kvůli dědické dani. Mimochodem krásně to bylo zobrazeno v The Gentlmen.

Nevím přesně, ale od nějaké výše majetku je tam dědická daň 30-40%. 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, exell napsal:

Dobrý příklad -  zrovna banky jsou tak silně zregulované instituce, že (nadneseně řečeno) jsou polostátní. Státy kladou obrovské překážky dalším ke vstupu na tento trh. A defacto tvoří obrovskou formální agendu banky, kterou pak vykonávají špatně placení lidé (otázka je, co s tím udělá AI). Dobře placená jsou vysoká místa, kterých moc není. A jak jsme teď měli možnost vidět několikrát, pokud to výše postavení pánové neodhadnou a pošlou banku insolvence, o místo také nepřijdou, protože to stát zacvaká a jede se dál. Too big to fail. Propojenost se státem je zjevná.

Edit: samozřejmě budu rád, pokud se mýlím a tvé řešení bude účinné.

Ono to je s bankami trošku jinak. 

Finanční krize 2008 - Ano státy na obou koncích Pacifiku zachraňovaly banky za peněz daňových poplatníků. V návaznosti na to ale byla přijata v EU a v ČR legislativa, která říká: Když se banka dostane do problémů, tak v případě menší banky bude banka zlikvidována (alá česká Sberbank). V případě velké (systémové) banky bude uplatněn takzvaný bail-in přístup, což znamená, že kapitál banky dodají: akcionáři banky, držitelé bankovních dluhopisů a dále také věřitelé banky a to vklady nad rámec pojištění vkladů.  V EU už jeden tento případ byl - nějaká kyperská banka. Ti přijdou o své peníze, respektive proběhne automatická konverze jejich finančních prostředků na majetkové (defakto akcie problémové banky). 

Na stránkách ČNB je tomu věnována celá jedna sekce pod názvem "řešení krize". 

Detaily zde: https://www.cnb.cz/cs/reseni-krize-na-ft/tvorba-planu-pro-reseni-krize/zpusobilost-instituce-skupiny-k-reseni-krize/zjednoduseny-proces-implementace-nastroje-rekapitalizace-z-vnitrnich-zdroju-bail-in/

Resumé - chovejte se jako řádní hospodáři, kteří někomu (bance) půjčili své peníze formou vkladu a hlídejte si její hospodaření (pokud v bance máte prostředky nad rámec pojištění vkladů). 

Upraveno uživatelem safi
Odkaz ke komentáři

@safi Nevěnoval jsem tomu celé odpoledne, ale nemyslím si, že tvou uváděný postup by byl aplikovaný obecně. Krach Sberbank nelze brát jako vhodný příklad (s ohledem na válku a připravované sankce), stejně tak si nemyslím, že je rozhodující velikost banky ve smyslu malá banka - insolvence, velká banka - bail in.

Z toho, co jsem vyčetl přímo z českého zákona o ozdravných postupech a řešení krize na finančním trhu (ZOPRK), mi vyplývá, že bail-in přístup není jediným možným postupem - při dostatečném odůvodnění se lze vydat i cestou vládních stabilizačních nástrojů (viz § 157 a násl.). Jednou z podmínek dokonce je, že akcionáři/střadatelé se podílí na ztrátě banky pouze z 8 %. Můj názor tedy je, že aktivističtí politici by dovedli ČNB ovlivnit tak, aby převážnou část ztráty banky ve výsledku nesla veřejnost. Snad se tato hypotéza v blízké době nebude muset ověřovat v praxi :) . Každopádně je to tak složitá problematika, že ŽUMPA je ideálním fórem. Rozhodně si o tom budu muset ještě něco načíst.

Upraveno uživatelem exell
Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, kuncák7 napsal:

Jo to jo, mě prostě jen mrazí, že tenhle blábol sepisuje poměrně vzdělanej člověk, počítám i s ekonomickým vzděláním, kterej by měl tušit i následky tohodle "programu". Pochopím, kdyby tohle sesmolil někdo typu Greta, ale takhle je to pro mě trochu varování, co se snad ještě může dít ( taky jsem se tlemil tomu, když ve Francii uvažovali o zákazu letecké vnitrostátní přepravy osob do cca 250 km, když tam mají rychlovlaky na stejné trase a ejhle, je to tam. Sice se to dá obcházet - km se počítaj zatím od nádraží, letiště, a další podmínky ale,...... ), znáš to, trochu tě to nahlodá.   

Horší je že pod článkem v anketě líbí se nelíbí  je  7.2 lidí kterým se to líbí 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...