Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 58 minutami, Quarantine napsal:

Nemáš pravdu. ČT zpravodajství stojí za hovno, stejně jako na komerčních televizích. Jsou neobjektivní, zaujatí a levicoví.

Viz. všechny aféry za poslední roky.

Vytírají si prdel zákonem o svobodném přístupu k informacím

https://www.blogosvet.cz/article/ceska-televize-furt-taji-komu-dava-verejne-zakazky-P3l05

Nemáš pravdu ani v tom, že by pořady neatraktivní pro komerční televize bez ČT zanikly nebo nevznikly. Ano, ČT má momentálně monopol na kulturu,koncerty vážné hudby a jiné artovky, v momentě kdy by zanikla, díru na trhu by zaplnil soukromý subjekt. Jako důkaz poukazuji na obrovské množství soukromých žánrových rádií.

Mě dává smysl ČT a ČRo zrušit bez náhrady, ČTK zachovat a lehce posílit, zákonem povinnost brát od ČTK určitou část obsahu do vlastního zpravodajství komerčních televizí nebo nějaký informační blok jednou, dvakrát denně

Porovnávat rádiové vysílání s televizním je trochu mimo, co se týká nákladovosti. Kdyby to fungovalo, už by tu takové televize byly. Akorát většina takový to zabalila, protože to bylo na našem trhu nerentabilní.

To samé zákonem dávat někomu povinnost odebírat obsah je dost úlet. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7 minutes ago, xbraj19 said:

Porovnávat rádiové vysílání s televizním je trochu mimo, co se týká nákladovosti. Kdyby to fungovalo, už by tu takové televize byly. Akorát většina takový to zabalila, protože to bylo na našem trhu nerentabilní.

To samé zákonem dávat někomu povinnost odebírat obsah je dost úlet. 

Aha

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_televizních_stanic_v_Česku

Zatímco zákonem nutit platit za něco co nechci, nevyužívám a využívat nebudu úlet není. Super.

Odkaz ke komentáři

Ještě se vrátím k těm poplatkům za veřejnoprávní média ČT a ČRO.

1)  obě instituce potřebují změny v některých částech programu, tam naprosto souhlas. Ale nemůžou úplně zrušit "zábavu" nebo "seriály/detektivky" apod. Jinak tam už ti diváci nebudou přepínat a tím pádem omezí i konzumaci zpravodajství.

2) přesunutí zpravodajství čistě na komerční tv je velmi nebezpečné, což nyní ukazuje Twitter. Nasraní inzerenti stáhli reklamu a Elon to má problém financovat. Tudíž komerční televize nebudou nikoho vysírat nezávislým zpravodajstvím padni komu padni. Ony jsou od toho aby vydělávaly prachy. A tím jsou vydíratelné. Navíc TV v malých zemích jako ČR není problém koupit pro spoustu lidí, kteří by s nimi měli nekalé úmysly. 

3) Něco jako "vydírání" už tady bylo v ČT v minulosti. SAZKA tehdy stáhla reklamu a myslím, že i ty přenosy slosování. Už nevím jaké bylo pozadí, ale řešilo se to. 

4) Poplatky jsou potřeba, nezávislost je potřeba. Není to ideální, ale nežijeme v ideálním světě.

Odkaz ke komentáři

před 50 minutami, Kotlick napsal:

Ještě se vrátím k těm poplatkům za veřejnoprávní média ČT a ČRO.

1)  obě instituce potřebují změny v některých částech programu, tam naprosto souhlas. Ale nemůžou úplně zrušit "zábavu" nebo "seriály/detektivky" apod. Jinak tam už ti diváci nebudou přepínat a tím pádem omezí i konzumaci zpravodajství.

2) přesunutí zpravodajství čistě na komerční tv je velmi nebezpečné, což nyní ukazuje Twitter. Nasraní inzerenti stáhli reklamu a Elon to má problém financovat. Tudíž komerční televize nebudou nikoho vysírat nezávislým zpravodajstvím padni komu padni. Ony jsou od toho aby vydělávaly prachy. A tím jsou vydíratelné. Navíc TV v malých zemích jako ČR není problém koupit pro spoustu lidí, kteří by s nimi měli nekalé úmysly. 

3) Něco jako "vydírání" už tady bylo v ČT v minulosti. SAZKA tehdy stáhla reklamu a myslím, že i ty přenosy slosování. Už nevím jaké bylo pozadí, ale řešilo se to. 

4) Poplatky jsou potřeba, nezávislost je potřeba. Není to ideální, ale nežijeme v ideálním světě.

a) Ani jeden z bodu neni argumentem pro verejnopravni media.

b) Naprosto neprustrelnym argumentem _proti_ temto mediim je stav dnesni BBC.

Je nade vsi pochybnost prokazano, ze verejnopravni media jsou velmi nachylna na ideologicke unosy a degradaci na ruzne pochybne fancluby.

Odkaz ke komentáři

BBC je dle mého odrazem UK společnosti a připosrané hyperkorektnosti. Nedávné pochody za Palestinu, neschopnost neozbrojené policie cokoliv udělat, univerzity v prdeli. Nechali si od podporovatelů Palestinců vzít vzpomínku na veterány ... Deziluze z Brexitu... atd. atp.

Nemyslím si, že je lepší systém komerčních TV, viz. FOX News, česká CNN Prima atd. A čím menší trh, tím větší riziko vydírání ze stran inzerentů.

Odkaz ke komentáři

před 37 minutami, Kotlick napsal:

BBC je dle mého odrazem UK společnosti a připosrané hyperkorektnosti. Nedávné pochody za Palestinu, neschopnost neozbrojené policie cokoliv udělat, univerzity v prdeli. Nechali si od podporovatelů Palestinců vzít vzpomínku na veterány ... Deziluze z Brexitu... atd. atp.

Nemyslím si, že je lepší systém komerčních TV, viz. FOX News, česká CNN Prima atd. A čím menší trh, tím větší riziko vydírání ze stran inzerentů.

No vzdyt prave proto verejnopravni media nedavaji zadny smysl. BBC je v zajeti naprosto iracionalni mensinove ideologie zla a nesnasenlivosti, vladne v ni mimo jine i otevreny rasizmus a nenavist a nikdo neni schopny to nejak usmernit. Jaky lepsi dukaz skodlivosti verejnopravnich medii chtit?

https://www.konstantinkisin.com/p/presenter-reveals-shocking-racism

A co se tyce FOX News, tak CNN a nektere jine jsou mnohem horsi. Ctyri roky neustaleho zvaneni "russian collusion" a vysetrovani neprokazalo vubec nic. Naopak je zcela jiste, ze ruskymi agenty se mnohem vice nechali ovlivnit demokrati, kdyz si zaplatili hledani spiny na Trumpa u nejake pochybne firmy.

https://en.wikipedia.org/wiki/Steele_dossier

Nezastavam se ani jedne televizni spolecnosti, chci jen poukazat na fakt, ze verejnopravni media nejsou zadnym lekem na fakt, ze neexistuje dokonale objektivni zpravodajstvi, spise naopak.

Odkaz ke komentáři

Tak ČT je hlavne moloch, ktery se od padu komunismu moc nereformovat a furt si jede jako za sociku, kdy byly 2 stanice ČST a to bylo vse, cili de facto bez konkurence. Bez řezu poctu zamestnancu to nepujde a to nebudou ochotni udelat, dokud budou dostavat penize, resp. stat jim pujde na ruku, viz nove placeni TV poplatku za mobil a pocitac, coz je nehoraznost. Spousta lidi v ramci dusevni hygieny uz nema TV a sama si urcuje, co si kdy pusti do hlavy a ted by mela platit za pocitac a mobil.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Americkej napsal:

Zklamal mě, strašně moc. Svobodní pro mě znamenali jednu z mála volitelných možností. Pevné a zásadové osobnosti chybí všude.

Volil jsem je ve dvou volbach po sobe. Poprve jsem si rikal, ze dostanou za muj hlas prispevky. Po druhe jsem cekal, ze se posunou vys. Potreti jsem se na ne vyprdl a dneska jsou totalne mimo. Mach mi prisel jako inteligentni clovek s vizi a politickym programem. Ted vidim, ze jsem ho precenil.

Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, Micey napsal:

Mozna se to tady uz psalo, ale nejak mi uteklo ze Mach je lidr SPD kandidatky do EU parlamentu. Toe kanon! Za dva, tri roky by mohl zkusit socany.

Důkaz, že v ČR opravdu není opravdu pravicová strana - buď má odstředivé(nahnědlé) tendence nebo zas dostředivé jako TOPka...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...