Jarett Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna Nedávno mě jeden spolužák ze ZŠ školil o tom, co to znamená být správný Čech, co to znamená hrdost a co on chápe jako vlastenectví ... nedalo mi to a položil jsem mu otázku, zdali ví, jestli se narodil dřív Karel IV. nebo Rudolf II. ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna před 11 minutami, H-B napsal: Souhlas (vlastne se vsim, cituju jen cast). Ja jsem spis zminoval jen to, ze diky pozorovani blizkeho okoli mam pocit, ze proporcne na danich vice krati OSVC (nehazim je tim do jednoho pytle). Prijde mi usmevny, ze spousta protiargumentu v sobe obsahuje vysvetleni vsech uskalich a rizik spojenych s praci jako OSVC (jak kdyby to melo jakkoliv souviset s ojebavkama ) Já bych si tohle nějak netroufl odhadovat - ten podíl těch řekněme nepoctivejch. Stejně tak třeba u firem. Jasně u toho živnostníka se to řekněme jednodušeji pojmenovává nebo je to i principielně jednodušší a průhlednější než třeba u firmy s obrovským účetnictvím. A taky, když to popíšeš, a teď se omlouvám za ten výraz, prostému lidu, snadno pochopí, že nedat fakturu je ojeb, ale zkus mu popsat sofistikovaný daňový podvod nadnárodní firmy. A stejně tak ho zkus odhalovat a dokazovat. No a pak se člověk často setkává s různými řemeslníky, co si pozve a tam se to přímo nabízí. Jenže, jak už tu bylo psáno, oborů je mnoho a ne všude to bude tak jednoduchý, jako třeba u toho malíře (malíři prominou). před 5 minutami, chuckie2 napsal: Tak jasně. Ale ono taky vtipné je jak ti lidi si barvu na plot vezmou v práci. Doma se často vaří z masa z hospody, kde jsem kuchař. Atd atd.. ale pak sednou před tu televizi a říkají: tvl to ti zlí podnikatelé a korupce a to a to. A teď NÁM chcou vzít NAŠE peníze. Mě baví slovo naše už v tomto kontextu. To je jak s těma "vlastencema" kteří se odvolávají na Masaryka atd.. ale neznají ani celé jeho jméno natož názory a politiku. Nebo mé oblíbené Český národ tu vybudoval fabriky a ted nic nemáme. Český národ v,budoval tak leda hovno, komunisti to šlohli. A kdyby se to neprivatizovalo tak ty fabriky už dávno neexistují. Pak je radost když se třeba OKD vrací do "českých rukou" já se na to zběžně díval. A to co to stálo, tak by bylo levnější každému tomu zaměstnanci koupit dům, auto, a platit plat z podpory... jestli teď budou "zachraňovat" dál v Ostravě, tak mě jebne No přesně, von krade v práci a je nasranej, že živnostník muže krást na daních A jo, to mykání ve všech podobách je strašej nešvar doby nedávno minulé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lafr Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna Mně třeba vadí i to, když je MS v hokeji nebo fotbale, repre tým ČR vyhraje zápas a pak lidi chodí s tím, že "my" jsme vyhráli, já nic nevyhrál Ale ok, v tomhle to možná zase trochu ženu do extrému já, ale přijde mi to trochu srandovní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna před 23 minutami, geometr napsal: Já bych si tohle nějak netroufl odhadovat - ten podíl těch řekněme nepoctivejch. Stejně tak třeba u firem. Jasně u toho živnostníka se to řekněme jednodušeji pojmenovává nebo je to i principielně jednodušší a průhlednější než třeba u firmy s obrovským účetnictvím. A taky, když to popíšeš, a teď se omlouvám za ten výraz, prostému lidu, snadno pochopí, že nedat fakturu je ojeb, ale zkus mu popsat sofistikovaný daňový podvod nadnárodní firmy. A stejně tak ho zkus odhalovat a dokazovat. No a pak se člověk často setkává s různými řemeslníky, co si pozve a tam se to přímo nabízí. Jenže, jak už tu bylo psáno, oborů je mnoho a ne všude to bude tak jednoduchý, jako třeba u toho malíře (malíři prominou). To beru, mas pravdu. Je to samozrejme slozitejsi nez moje zjednoduseni na priklad remeslnika. Ad ten odhad - no stejne to neni meritelny, takze muzeme zustat jen u obhajovani domnenek . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna vseci kradnu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chuckie2 Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 51 minutes ago, H-B said: To beru, mas pravdu. Je to samozrejme slozitejsi nez moje zjednoduseni na priklad remeslnika. Ad ten odhad - no stejne to neni meritelny, takze muzeme zustat jen u obhajovani domnenek . Jo a pak je tu můj Táta, kdy jsem si já doprdele přes něj nemohl koupit telefon před 3 lety bez DPH. A to nezmiňuji, že platí na dani z příjmu asi o 2mil korun ročně víc, protože si potřebují opticky kvůli zákazníkům snížit zisk a dělají to naprosto nesmyslně přes plat, místo toho aby udělali matku a poslali si tam mng. fee. Dokonce když tam byl finančák, tak jim sami říkali, že platí strašně velké daně a radili jim jak to snížit. A to nemluvím o tom, že minulý rok pokud se nepletu, tak dal celkem dost peněz na hospic a zapomněl si to dát do přiznání a tedy si nesnížil základ. A tady těm lidem dáš vyšší daň a teď, což mi příjde jako naprostý vrchol zavedeš strop na časovém testu na akcie.. ty firmy prostě odejdou jinam. Například seznam má sídlo na Kypru ne snad, že by chtěl danit méně, ale protože máme na hovno zákony, daně oni platí tady (prý kyperská firma). Já když už musís platit za zahraniční strukturu, tak už použiju i ostatní výhody jedno jestli v Lichnštejnsku, NL, Kypru. A mimochodem to není kradení, to je zcela legální a logické. Jestli tady utíkají nějaké prachy, tak je to v efektivnosti státní správy a kvalitě práce a administrativy kolem. Viz microsoft a jeho datové centrum. No a pak když k tomu někdo kompetetní chce pomoc, například v tom Nervu, tak se dozví, že o tom ví hovno a že všichni podnikatelé kradnů....mimochodem od člověka, který má x soudů, koupil od státu přes evidentní korupci firmu za 1/1000 její hodnoty. A když podváděl s dotací, tak jako bílé koně použil své nemocné děti, protože jak chceš s tímto přístupem někomu věřit. Pak ano, s tímhle pohledem a přístupem si to může myslet. Tady je fakt podnikat radost v téhle zemi. Příjde mi to ,že se to taky mění, ale ten komunismus je tu pořád strašně znát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna Obdivuju každýho, kdo se do živnosti v ČR pustí. Já jsem na řešení tadytoho bordelu prostě línej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chuckie2 Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna Tak zrovna živnost mi příjde supr easy. Já platím normálně fixní částku měsíčně. Zdanění je méně než 10% celkem takto a nemusím ani dávat přiznání, nic... ale to za mě není podnikání úplně. Mluvím o firmách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna Humor nebo žumpa? Nevím.... Když nasereš celou sousední zemi tak, že o tobě napíšou, že jsi polodementní kretén a kus hovna, ty se snažíš to zachránit, zalíbit se, jedeš tam, v krámu se nakrucuješ v Tyrolským kroji a rakušáci se ptají Čechů, jestli to jen děláš, nebo jsi opradu takovej čůrák. K nezaplacení. Na všechno ostatní je mastrkárd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna Já - jsem - Tyrolák! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pciza Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna Mně to přišlo na Whatsapp takhle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna před 3 hodinami, Zlý Jabko napsal: Obdivuju každýho, kdo se do živnosti v ČR pustí. Já jsem na řešení tadytoho bordelu prostě línej. Už jsem pracoval jako zaměstnanec, byl ve státní správě, teď čtvrtý rok jako OSVČ a už mi také není dvacet, tak bych si klidně nějaké to srovnání mohl dovolit, ale neudělám to, protože dost toho tady už zaznělo, případně vůči těm co to nechtějí pochopit z nějakých důvodů tak si nebudu zbytečně odírat klávesnici. Mimochodem teď právě končím v práci a jak dojdu domů, tak se stejně budu věnovat něčemu jako je home office. Středa, čtvrtek jsem byl doma s malým, protože je nemocný a manželka už má vyčerpaný OČR a v lednu vypráskanou nějakou dovolenou. Nedostanu od státu nic a ani se ho o to neprosím. Říkám to i těm co se mi smáli něž jsem začal i těm co mě dnes zdraví na dálku ulici nebo v hospodě u měníčka jaké to je když je to zajímá. Já nezačínám každého prvního v měsíci s nulou, ale s mínus xx.xxx,- Kč fixních nákladů. Každý měsíc je potřeba ulovit mamuta a dotáhnout domů. Po roce mého začátku se tady vyskytl a ještě tady možná je nějaký Covid. Teď pár zkuvených válek. Jinými slovy rozmrdaný svět. V návaznosti na všechny okolnosti které to sebou nese se lidi začínají chovat jako PRASATA. Soc. sítě jsou jen akcelerátorem toho všeho: Vax x Antivax, Senior x Junior, OSVČ x Zaměstnanec, Chciválek x Chcimír, politika, atd. Přesto toto pořád beru jako svobodnou volbu. Nikdo mi nederžel naládovaný kvér u hlavy abych v 37 změnil obor a vystoupil jakési z komfortní zóny, ukončil zaměstnanecký poměr a šel s hypo, ženskou na mateřské budovat republiku jinak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna před 58 minutami, Gustaf napsal: kokot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna To se vám jako vážně nikdy nestalo u řemeslníků že se to nedá na fakturu.On vlastně nic nevydělá a ještě si klidně půjde na UP. Když potřebuješ někoho makat lopatou tak si zajdeš za UA.Ja 30+ let platím jako zaměstnanec daně ....Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna před 17 minutami, Jeronimo napsal: Už jsem pracoval jako zaměstnanec, byl ve státní správě, teď čtvrtý rok jako OSVČ a už mi také není dvacet, tak bych si klidně nějaké to srovnání mohl dovolit, ale neudělám to, protože dost toho tady už zaznělo, případně vůči těm co to nechtějí pochopit z nějakých důvodů tak si nebudu zbytečně odírat klávesnici. Mimochodem teď právě končím v práci a jak dojdu domů, tak se stejně budu věnovat něčemu jako je home office. Středa, čtvrtek jsem byl doma s malým, protože je nemocný a manželka už má vyčerpaný OČR a v lednu vypráskanou nějakou dovolenou. Nedostanu od státu nic a ani se ho o to neprosím. Říkám to i těm co se mi smáli něž jsem začal i těm co mě dnes zdraví na dálku ulici nebo v hospodě u měníčka jaké to je když je to zajímá. Já nezačínám každého prvního v měsíci s nulou, ale s mínus xx.xxx,- Kč fixních nákladů. Každý měsíc je potřeba ulovit mamuta a dotáhnout domů. Po roce mého začátku se tady vyskytl a ještě tady možná je nějaký Covid. Teď pár zkuvených válek. Jinými slovy rozmrdaný svět. V návaznosti na všechny okolnosti které to sebou nese se lidi začínají chovat jako PRASATA. Soc. sítě jsou jen akcelerátorem toho všeho: Vax x Antivax, Senior x Junior, OSVČ x Zaměstnanec, Chciválek x Chcimír, politika, atd. Přesto toto pořád beru jako svobodnou volbu. Nikdo mi nederžel naládovaný kvér u hlavy abych v 37 změnil obor a vystoupil jakési z komfortní zóny, ukončil zaměstnanecký poměr a šel s hypo, ženskou na mateřské budovat republiku jinak. +1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna Už mi to nejde editovat, jen jsem chtěl dodat: Nikomu nic nezávidím. Všem přeji ať se máte co nejlépe. Zaměstnanci, OSVČ i ti co dávají lidem práci. Protože když se budete mít dobře Vy, tak já také. Opačně to fungovat jaksi nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna Tak, tak. Pěkně napsané. Moje babička říkala: "Přej a bude ti přáno." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna před 28 minutami, Jeronimo napsal: kokot Oberkokot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna (upraveno) před 20 minutami, geometr napsal: Moje babička říkala: "Přej a bude ti přáno." Zial, u nas je to castokrat tak, ze "ked mne zdochne koza, susedovi nech zdochnu dve"... Ja som mal ale stastie na babicku rovnakeho razenia ako ty. A este casto hovorila, prikryt sa mozes len takou perinou, na aku mas. Vlastne, hovorila vela mudrych veci, ked si tak na to teraz spominam. Edit: Boli s dedom rocnik 1914 a 1916. Upraveno 26. ledna uživatelem EpsteinBarr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lafr Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna před 20 minutami, redd napsal: Oberkokot A co jsou pak jedinci, kteří na něm toto obdivují? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se