petr_cha Odesláno neděle v 09:58 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 09:58 Nechci rozjíždět flejm, vážně mě to zajímá. Jak přesně ti voliči byli ovlivněni, že je vyjádření jejich vůle neplatné? Mám za to, že ovlivňování voličů před volbami se říká kampaň, probíhají i u nás. Pokud nebylo zfalšované sčítání, tak nechápu, o co jde. E: Zajímá mne to čistě principiálně, výsledek rumunské volby je mi osobně zcela lhostejný.Nebude to neco o pravidlech kampane.. jakoze ferova a s deklarovanym financovanim? .. zrcadlove u nas je to $35-38https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-275Aneb pokud není ferova kampan (ferova cti jakoze "podle zakona"), pak asi nemuze byt ani ferova volba.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno neděle v 10:11 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 10:11 ÚS - Ústavní soud US - United States ... já jen abyste se v tom nezamotali Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno neděle v 10:18 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 10:18 před 17 minutami, petr_cha napsal: Aneb pokud není ferova kampan (ferova cti jakoze "podle zakona"), pak asi nemuze byt ani ferova volba.. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MMCorsair Odesláno neděle v 10:18 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 10:18 (upraveno) Tak snad tu nejsou dementi a dovodí si z kontextu význam ÚS / US. Tady je ten odkaz, snad mi to už půjde: https://i0.1616.ro/media/2/2701/33605/21858075/2/document-csat-sie.pdf Upraveno neděle v 10:32 uživatelem MMCorsair Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno neděle v 10:49 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 10:49 Pánové, za mne hlavní problém, kterého se náš kolega dopustil. Tvrdí, že se neexistující část ÚS setkala se Securitate, tedy nechvalně proslulou tajnou bezpečností. Tahle informace si dále může žít vlastním životem bez ohledu na to, co si tady napíšeme. Přesně takovéto zprávy pak bývají zdrojem flame kampaní. Za mne opakují: včetně argumentace předložím moderátorům. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno neděle v 10:53 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 10:53 @odjinud dále jsi napsal: .... pak se ozvali Amíci, patrne zneklidneni .... Hledal jsem, nenašel. Tedy pls zdroj. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MMCorsair Odesláno neděle v 11:14 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 11:14 Asi měl na mysli článek “USA nezvykle drsně varovaly Rumunsko před odvrácením od Západu” (zdroj novinky nebo seznam). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno neděle v 11:23 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 11:23 @Berte, vůbec, ani náznakem, se samozřejmě nechci plést do moderace fóra, chraň příroda. Nicméně: Nechceš ty problematické příspěvky při neděli v tomto specifickém vlákně prostě smáznout s nějakou výstrahou a nemarnit další svůj a moderátorů (lidí, kterých si vážím za to, že se fóru věnují) čas? Klidně celou tu sekci. Někdy ta žumpa holt trochu přeteče, no (kde je xeno s tím hovnocucem, sakra ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno neděle v 11:29 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 11:29 Geometře, začnu odzadu. Zumpa je potřeba, aby se sracky soustředily na jednom místě, a nerozlezaly se po celém fóru. Ver nebo ne, žumpa opravdu v tomto pomáhá. No a k tomu promazání: máš naprostou pravdu, že by to bylo nejrychlejší řešení. Dle mne však zkratkovité. Dezinformacím je potřeba se aktivně bránit. Čili čím déle budeme do toho idiota, který dává dohromady soudce US se Securitate, budit, tím lépe. Ideální řešení je, že dezinformace vůbec nevznikne. Pro Berta je přijatelné řešení, že dezinformace nevznikne na Chronomagu. Už se ale stalo, tak se s tím musíme vypořádat. Můj názor je známý, pokusím se u moderátorů prosadit, aby se chlapec odebral diskutovat jinam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno neděle v 12:56 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 12:56 Mel jsem za to, ze Zumpa je od toho, aby si tu kdokoliv vcetne jedincu slabych duchem mohli placat nesmysly. Kdyby si dal nekdo praci a prosel vsech 822 stran, tak tu nesmyslu a dezinformaci najde plnou kabelku. Davat ban za zumpu, no, jeste to zvaz, Berte. 2 6 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno neděle v 13:11 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 13:11 Andy, v začátku žumpy je: Přátelé, sem můžete ventilovat své osobní animozity, protože jinde za ně dostanete BAN. OPravdu nemám problém s tím, pokud tady někdo někoho pošle do 3,14či. Mám ale velký problém s tím, když zde někdo šíří dezinformace. Mimochodem, ban za tohle by nebyl poprvé. V době covidu tady jeden z našich členů (jinak ale normální pohodovej borec) šířil dezinformaci o úmrtí paní po očkování.... Ban byl vydán, na dobu určitou, kolega je zpět, vše v cajku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno neděle v 13:27 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 13:27 (upraveno) Problém je, že jsou 3 slova která jsou nejvíce znásilňována a zneužívána. Svoboda, demokracie a dezinformace. Zapomněl jsem na populismus. Upraveno neděle v 13:41 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MMCorsair Odesláno neděle v 13:55 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 13:55 Čekal jsem nějakou diskusi ohledně dění v Rumunsku, a místo toho se řeší kktiny… Zaznamenal jsem, že tam byly volby, a že výsledek byl překvapení. Rum. ÚS nařídil přepočítat hlasy, a výsledek pak potvrdil. Pak jsem zaznamenal ten clanek ohledně varování ze strany USA, a následné zrušení voleb rum. ÚS s odkazem na tu zprávu tajných služeb. Tu jsem si pak přečetl a přijde mi taková nějaká “slabá”, jen nějaké domněnky, důkazy žádné /doufam, ze k tomu bude ještě nějaká skutečně tajná část té zprávy/. Kdyz už ty ruské aktivity monitorovali, tak to mohli nějak stopnout než byly výsledky. Takhle to vypadá tak nejak nedůvěryhodně. Tak se ptám, uniklo mi něco? A další věc - jak chtějí zabránit tomu prip ovlivňování přes soc sítě? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno neděle v 15:07 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 15:07 Tak uniklo ti třeba to, že TikTok přiznal zásahy a smazal vítěznému kandidátovi asi milion falešných sledujících. Jenom do tiktoku měli jít něco okolo milionů eur neznámých peněz. Algoritmy byly prokazaně vychylene a Tiktok to i pod tlakem důkazů přiznal. Jestli je to dobré nebo špatně je otázka, já myslím, že by to ty instituce měly přežít i bez zásahu, na druhou stranu zásah ÚS nakonec jde povazovat za ochranný mechanismus institucí. A vyjádřit znepokojení... nevidím na tom nic špatného, když na základě intelu, který mám upozorním na problém. Jeho řešení je pak v gesci daného státu. Nevšiml jsem si že by jim tam Američani vletěli s tankama... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno neděle v 16:38 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 16:38 před 5 hodinami, Bert napsal: Pánové, za mne hlavní problém, kterého se náš kolega dopustil. Tvrdí, že se neexistující část ÚS setkala se Securitate, tedy nechvalně proslulou tajnou bezpečností. Tahle informace si dále může žít vlastním životem bez ohledu na to, co si tady napíšeme. Přesně takovéto zprávy pak bývají zdrojem flame kampaní. Za mne opakují: včetně argumentace předložím moderátorům. Dezinfo je ovsem zalozeno na klamani a uveritelnosti a tezko lze v tomto u prumerne znaleho jedince verit, ze byl zmaten a oklaman vyjadrenim, ze se sesla Securitate a rada starších ÚS. Ad Američané, viz třeba zde https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-usa-varuji-rumunsko-pred-odvracenim-od-zapadu-40499923?noredirect=1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno neděle v 16:39 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 16:39 Už ani neargumentuj. Uvidíme, jak dopadneš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hinkle Odesláno neděle v 17:27 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 17:27 Tak snad ty volby dopadnou spravne na druhy pokus a nebude dlouhodoba nestabilita. 1 1 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MMCorsair Odesláno neděle v 17:35 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 17:35 Maro: díky za info, můžeš mi prosím tě poslat nějaký odkaz? Cetl jsem jen článek na Politico (“European Commission orders TikTok to preserve all data on Romanian election”), ze EK nařídila TikToku, aby „uchovala interní dokumenty a informace“, aby to mohli vyšetřit (vztahuje se to i na budoucí volby v rámci EU, až do března 2025). EK nicméně dosud nerozhodla, zda TikTok porušil nařízení EU. Nechápu, když ty tajné služby mají o tom informace, tak to měli řešit dřív. Pak je z toho taková “komedie” jak v Rumunsku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno neděle v 17:41 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 17:41 (upraveno) před 15 minutami, hinkle napsal: Tak snad ty volby dopadnou spravne na druhy pokus a nebude dlouhodoba nestabilita. Pokud by jsi napsal jak bych si přál, je vyslovení názoru, když píšeš / dopadnou správně na druhý pokus/, evokuje to představu a budou se opakovat dokud to neklapne. Upraveno neděle v 17:43 uživatelem Conrad 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno neděle v 18:00 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 18:00 I na těch novinkách to bylo, akorát v tom druhém článku těch falešných sledujicich bylo nakonec 10mil., jsem si to blbě pamatoval... https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-rumunsko-zrusilo-prvni-kolo-prezidentskych-voleb-40500139 Jako ta situace, kdy to dojde až takhle daleko, ze se volby ruší, je extrém, ne že ne, taky mi to úplně nevoní, na druhou stranu do bitcoinomatu lidi taky rvou prachy dobrovolně a nikoho by asi nenapadlo říct, že to je v pohodě a měli bychom respektovat vůli lidí nechat se okrást. Ta soutěž nebyla rovná, povedlo se to vystopovat, ochranný mechanismus zafungoval a je to asi lepší, než kdyby to mělo dojít tak daleko jako třeba při útoku na kapitol. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se