Přejít na obsah

Jak je to s placením cla a dph při dovozu hodinek?

Doporučené příspěvky

Celkom presne je to tak :

Za použitie globálnej colnej zábezpeky DHL pri colnom prerokovaní zásielky si účtujeme poplatok vo výške 2% z hodnoty colného dlhu, min. však 12 EUR a max. 90 EUR vrátane DPH.

+

Vážený obchodný parnter,

dovoľte, aby sme Vás upozornili na nasledujúce zmeny od 1. apríla 2009 nasledovne :

Legislatíva EU ustanovuje systém pre oslobodenie od cla v zmysle Nar. 918/1983, kde čl. 27 ustanovuje hodnotu pre zásielky tovaru nepatrnej hodnoty (v zmysle Nar. 274/2008 zmenené od 1.12.2008 na 150 EUR)

V zmysle vyššie spomenutej novely však dochádza opätovne k zmene, a to nasledovne:

- zásielky do 22 EUR: úplne oslobodenie od cla aj DPH (okrem tovaru podliehajúcemu SPD) - stav ako pred 1.12.2008

- zásielky s hodnotou nad 22 EUR a do 150 EUR: oslobodene od cla, ale s výberom DPH (ak podlieha, aj SPD)

- zásielky nad 150 EUR: výber cla aj DPH (ak podlieha, aj SPD)

* SPD = spotrebná daň

Od 1.4.2009 sa bod B) mení v zmysle vyššie spomínanej novely Z.z. 83/2009 nasledovne:

B) zásielky, ktorých hodnota nepresahuje 22 eur

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...

Tak mi dnes přišel email z celní pošty:

...sdělujeme Vám, že celní úřad vydal rozhodnutí a uznal vratku, přeplatku DPH ve výši 82,80 Kč

tato částka Vám bude na základě, vašeho požadavku ze dne 7.6.2013, zaslána na Váš účet...

S těmi kačkami už jsem se dávno rozloučil a neřešil bych to. Ale ten email mě dnes nadzvedl ze židle. Když máme platit daně my, musíme hned, ale když má stát něco vracet tak může trvat skoro tři roky???

Nevíte někdo jesli mají nějaké termíny? Já jsem našel akorát něco na stránkách pošty https://www.ceskaposta.cz/sluzby/celni-rizeni/faq-caste-otazky-k-celnimu-rizeni#14 , kde píšou 3-6 měsíců.

Téměř tři roky se mi zdá opravdu moc. Něřešili jste někdo něco podobného?

Odkaz ke komentáři

Celkom presne je to tak :

Za použitie globálnej colnej zábezpeky DHL pri colnom prerokovaní zásielky si účtujeme poplatok vo výške 2% z hodnoty colného dlhu, min. však 12 EUR a max. 90 EUR vrátane DPH.

+

Vážený obchodný parnter,

dovoľte, aby sme Vás upozornili na nasledujúce zmeny od 1. apríla 2009 nasledovne :

Legislatíva EU ustanovuje systém pre oslobodenie od cla v zmysle Nar. 918/1983, kde čl. 27 ustanovuje hodnotu pre zásielky tovaru nepatrnej hodnoty (v zmysle Nar. 274/2008 zmenené od 1.12.2008 na 150 EUR)

V zmysle vyššie spomenutej novely však dochádza opätovne k zmene, a to nasledovne:

- zásielky do 22 EUR: úplne oslobodenie od cla aj DPH (okrem tovaru podliehajúcemu SPD) - stav ako pred 1.12.2008

- zásielky s hodnotou nad 22 EUR a do 150 EUR: oslobodene od cla, ale s výberom DPH (ak podlieha, aj SPD)

- zásielky nad 150 EUR: výber cla aj DPH (ak podlieha, aj SPD)

* SPD = spotrebná daň

Od 1.4.2009 sa bod B) mení v zmysle vyššie spomínanej novely Z.z. 83/2009 nasledovne:

B) zásielky, ktorých hodnota nepresahuje 22 eur

Za hodinky v nákupní hodnotě cca 250 USD jen pro DHL - " poplatek ve výši 2% z celkové částky cla, daní a DPH, minimálně 550,- Kč" :axehead: :axehead:  :axehead:

Jak to nazvat - slušnost mi zabraňuje vyjádřit se pravdivě

Při každém dalším nákupu z celního zahraničí budu žádat prodejce o vyloučení jakéhokoli kontaktu mého zboží s tímto přepravcem

Upraveno uživatelem vladimir72
Odkaz ke komentáři

Návštěvník lack71

Mám za sebou dvoje hodinky z USA za cca 400,-- USD, v jedné zásilce,  beze cla a DPH. Zvolená strategie vyšla, ale podrobněji jen v SZ, ať nenapovídáme protistraně  :eek:

Upraveno uživatelem lack71
Odkaz ke komentáři

Tohle taky nechápu, objednáš za 28 USD nějakou věc, zaplatíš 350 korun DPH s poplatky (všichni to mají podobné) a na komunikaci se podílí několik lidí včetně emailů, telefonátů apod., pakárna, za den vyberou 100 tis. DPH na blbostech s náklady 1 milion a tak to jde každý den.

Upraveno uživatelem RadekNe
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Prosim vas,zo stranky https://www.christopherward.co.uk/ sa plati Dph a Clo, alebo nie? Dakujem vam

DPH platíš jen to britské, které zaplatíš prodávajícímu v rámci kupní ceny. České DPH a ani clo uz pak neplatíš. K ceně si ale nezapomeň připočítat náklady na poštovné.

Upraveno uživatelem HondzaX
Odkaz ke komentáři

Jestli jsi platil Paypalem, tak se většinou posílá na adresu v Paypalu. Na tu stejnou adresu ti přijde doporučený dopis s pokyny jak dále postupovat.

Mě přišel dopis, na uvedenou mailovou adresu jsem poslal printscreen z Ebaye a Paypalu, scan vyplněné Plné moci, za tři dny jsem měl doma balík s dobírkou ve výši CLA+DPH.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...