Karol Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2016 ....toto najdeš aj na strankach slovenskej pošty,v sekcii prijem zadsielok zo zahraničia Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karol Odesláno 21. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2016 Celkom presne je to tak : Za použitie globálnej colnej zábezpeky DHL pri colnom prerokovaní zásielky si účtujeme poplatok vo výške 2% z hodnoty colného dlhu, min. však 12 EUR a max. 90 EUR vrátane DPH. + Vážený obchodný parnter, dovoľte, aby sme Vás upozornili na nasledujúce zmeny od 1. apríla 2009 nasledovne : Legislatíva EU ustanovuje systém pre oslobodenie od cla v zmysle Nar. 918/1983, kde čl. 27 ustanovuje hodnotu pre zásielky tovaru nepatrnej hodnoty (v zmysle Nar. 274/2008 zmenené od 1.12.2008 na 150 EUR) V zmysle vyššie spomenutej novely však dochádza opätovne k zmene, a to nasledovne: - zásielky do 22 EUR: úplne oslobodenie od cla aj DPH (okrem tovaru podliehajúcemu SPD) - stav ako pred 1.12.2008- zásielky s hodnotou nad 22 EUR a do 150 EUR: oslobodene od cla, ale s výberom DPH (ak podlieha, aj SPD)- zásielky nad 150 EUR: výber cla aj DPH (ak podlieha, aj SPD) * SPD = spotrebná daň Od 1.4.2009 sa bod mení v zmysle vyššie spomínanej novely Z.z. 83/2009 nasledovne: zásielky, ktorých hodnota nepresahuje 22 eur Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 17. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2016 Tak mi dnes přišel email z celní pošty: ...sdělujeme Vám, že celní úřad vydal rozhodnutí a uznal vratku, přeplatku DPH ve výši 82,80 Kčtato částka Vám bude na základě, vašeho požadavku ze dne 7.6.2013, zaslána na Váš účet... S těmi kačkami už jsem se dávno rozloučil a neřešil bych to. Ale ten email mě dnes nadzvedl ze židle. Když máme platit daně my, musíme hned, ale když má stát něco vracet tak může trvat skoro tři roky??? Nevíte někdo jesli mají nějaké termíny? Já jsem našel akorát něco na stránkách pošty https://www.ceskaposta.cz/sluzby/celni-rizeni/faq-caste-otazky-k-celnimu-rizeni#14 , kde píšou 3-6 měsíců. Téměř tři roky se mi zdá opravdu moc. Něřešili jste někdo něco podobného? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimir72 Odesláno 23. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2016 (upraveno) Celkom presne je to tak : Za použitie globálnej colnej zábezpeky DHL pri colnom prerokovaní zásielky si účtujeme poplatok vo výške 2% z hodnoty colného dlhu, min. však 12 EUR a max. 90 EUR vrátane DPH. + Vážený obchodný parnter, dovoľte, aby sme Vás upozornili na nasledujúce zmeny od 1. apríla 2009 nasledovne : Legislatíva EU ustanovuje systém pre oslobodenie od cla v zmysle Nar. 918/1983, kde čl. 27 ustanovuje hodnotu pre zásielky tovaru nepatrnej hodnoty (v zmysle Nar. 274/2008 zmenené od 1.12.2008 na 150 EUR) V zmysle vyššie spomenutej novely však dochádza opätovne k zmene, a to nasledovne: - zásielky do 22 EUR: úplne oslobodenie od cla aj DPH (okrem tovaru podliehajúcemu SPD) - stav ako pred 1.12.2008- zásielky s hodnotou nad 22 EUR a do 150 EUR: oslobodene od cla, ale s výberom DPH (ak podlieha, aj SPD)- zásielky nad 150 EUR: výber cla aj DPH (ak podlieha, aj SPD) * SPD = spotrebná daň Od 1.4.2009 sa bod mení v zmysle vyššie spomínanej novely Z.z. 83/2009 nasledovne: zásielky, ktorých hodnota nepresahuje 22 eur Za hodinky v nákupní hodnotě cca 250 USD jen pro DHL - " poplatek ve výši 2% z celkové částky cla, daní a DPH, minimálně 550,- Kč" :axehead: Jak to nazvat - slušnost mi zabraňuje vyjádřit se pravdivěPři každém dalším nákupu z celního zahraničí budu žádat prodejce o vyloučení jakéhokoli kontaktu mého zboží s tímto přepravcem Upraveno 23. března 2016 uživatelem vladimir72 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lack71 Odesláno 29. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2016 (upraveno) Mám za sebou dvoje hodinky z USA za cca 400,-- USD, v jedné zásilce, beze cla a DPH. Zvolená strategie vyšla, ale podrobněji jen v SZ, ať nenapovídáme protistraně Upraveno 29. března 2016 uživatelem lack71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sickboy Odesláno 1. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2016 Tak tohle nepotěší.ttp://ekonomika.idnes.cz/za-darek-budou-celnici-od-kvetna-povazovat-pouze-zasilku-neobchodni-povahy-168-/ekonomika.aspx?c=A160401_111959_ekonomika_chrs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PEtrS Odesláno 1. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2016 Docela by mě zajímal poměr výnosů a nákladů na výběru DPH a cla u drobných zásilek, že tomu věnují takové úsilí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadekNe Odesláno 1. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2016 (upraveno) Tohle taky nechápu, objednáš za 28 USD nějakou věc, zaplatíš 350 korun DPH s poplatky (všichni to mají podobné) a na komunikaci se podílí několik lidí včetně emailů, telefonátů apod., pakárna, za den vyberou 100 tis. DPH na blbostech s náklady 1 milion a tak to jde každý den. Upraveno 1. dubna 2016 uživatelem RadekNe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 16. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2016 Tak dovoz zase bude o trochu složitější - viz změna od 1.5.2016. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2016 Tak dovoz zase bude o trochu složitější - viz změna od 1.5.2016. Nechce se mi to celé pročítat. Nějaké zásadní změny? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2016 Nechce se mi to celé pročítat. Nějaké zásadní změny?Vypsat to a utřídit zabere více času než to přečíst. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petto882 Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2016 Prosim vas,zo stranky https://www.christopherward.co.uk/ sa plati Dph a Clo, alebo nie? Dakujem vam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2016 Prosim vas,zo stranky https://www.christopherward.co.uk/ sa plati Dph a Clo, alebo nie? Dakujem vamNe, pokud Ti hodinky posílá z Anglie, tak DPH a clo neplatíš. . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HondzaX Odesláno 22. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2016 (upraveno) Prosim vas,zo stranky https://www.christopherward.co.uk/ sa plati Dph a Clo, alebo nie? Dakujem vamDPH platíš jen to britské, které zaplatíš prodávajícímu v rámci kupní ceny. České DPH a ani clo uz pak neplatíš. K ceně si ale nezapomeň připočítat náklady na poštovné. Upraveno 22. května 2016 uživatelem HondzaX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Manek49 Odesláno 27. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2016 (upraveno) Objednával jste teď někdo ze seiyajapan? Kdo to převezme od japonské pošty? Předpokládám, že ta úžasná naše... Upraveno 27. května 2016 uživatelem Manek49 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 27. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2016 Objednával jste teď někdo ze seiyajapan? Kdo to převezme od japonské pošty? Předpokládám, že ta úžasná naše...Je to tak... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Manek49 Odesláno 27. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2016 (upraveno) Super, a jak mi dá ta celní pošta vědět, že to maj? Číslo na balíku asi neni, takže zřejmě pošlou dopis, ale na doručovací nebo fakturační adresu? (jsou odlišné) Upraveno 27. května 2016 uživatelem Manek49 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 27. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2016 Jestli jsi platil Paypalem, tak se většinou posílá na adresu v Paypalu. Na tu stejnou adresu ti přijde doporučený dopis s pokyny jak dále postupovat.Mě přišel dopis, na uvedenou mailovou adresu jsem poslal printscreen z Ebaye a Paypalu, scan vyplněné Plné moci, za tři dny jsem měl doma balík s dobírkou ve výši CLA+DPH. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Manek49 Odesláno 27. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2016 Fajn, díky za odkaz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bacil.357 Odesláno 27. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2016 Mě nikdy z pošty doporučený dopis nepřišel. Nestihl. Sledoval jsem zásilku a když byla v Praze, tak jsem tam zavolal a oni řekli na jakou emailovou adresu mám poslat podklady k proclení..Takže to tak jde trochu urychlit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se