VitekB Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února (upraveno) před 5 hodinami, Kobliha napsal: Dovolím si připojit vlastní zkušenost asi dva týdny starou. Objednáno na Ali, placeno v Kč, v nabídce "Price includes VAT", cena málo přes 1600Kč včetně dopravy. Přišlo za 10 pracovních dní. Podle sledování se to chvíli přehazovalo v Číně, pak se to ocitlo zřejmě někde v Evropě, pak se podivně změnil čas pro jeden krok na GMT+8 a pak zase zpátky a najednou hop a bylo to v Mošnově. Dovezla Česká pošta, neplatil jsem nic dalšího. Z balení nebylo zřejmé, že by to bylo v Číně, ale opatřené adresním štítkem, jakoby to šlo z Holandska. Tedy předpokládám že to šlo v nějaké velké zásilce, v Holandsku se to proclilo a přebalilo. Jen pro pochopení, o co šlo, přikládám obrázek. Super, děkuji moc za zkušenost, tak já to risknu a snad ty 300 Kč poště dávat nebudu muset a zase se mi hodiky nezpozdí dva týdny na celnici. Nerad bych to dělal už z principu - 6 měsíců od přestěhování se a X zásilek z různých zdrojů (nejen mezinárodní) se nepokoušeli doručit jedinou... Takže jakmile vidim "doručování dnes", večer jdu automaticky na poštu a ani nečekám, než se změní status na adresát nezastižen, přestože jsem byl celý den doma. Vlastně oprava, jednou dovezli skleněné dveře, pravda, to mělo 17 kg, tak to šlo extra speciálně. Oni to tam často prodejci nemají uvedeno ve filtru, ale taky se mi už stalo, že zásilka šla rovnou z NL, to by nestihli ani letecky, takže si 100% jistej nejsem. Upraveno 23. února uživatelem VitekB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 6 hours ago, Tikal said: Shaggy SRY, ale pokud dobře vidím, tak Bert je naprosto v tématu a co napsal je pravda. Dost mě překvapila tvá nepřiměřená reakce o právničině, kterou to posouváš do osobní roviny, kde to nebylo. O tohle přesně nestojíme, chceme civilizovanou diskuzi, bez napadání se, takže se uvidíme za týden. sorry, ale v tomto pripade sa musim zastat @shaggy, teda aspon vo vecnej rovine: @Bert sice napisal naprostu pravdu, ale v tematu to zial naozaj nie je. Aby sme boli pravnicky presni, Shaggy totiz pise o "preclievani" a nie o "clu" a proces preclievania, ci presnejsie colneho odbavenia, zahrna aj vyuctovanie DPH a poplatok za zastupovanie pri colnom odbaveni - co su tie podstatne polozky, co sa tu riesia. Clo tu fakt nikoho nezaujima, lebo naozaj je na 99,9% nula nula prd. Ton reci neriesim, urcite sa to dalo aj slusnejsie, ale co ja viem, ci nie su kamosi od piva a takto sa nerozpravaju medzi sebou bezne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února před 3 hodinami, bluman napsal: Ton reci neriesim, urcite sa to dalo aj slusnejsie, ale co ja viem, ci nie su kamosi od piva a takto sa nerozpravaju medzi sebou bezne? No, jenže @shaggy dostal ban právě za to, jaký tón řeči použil. Nikoli za věcnou oponenturu. Přečti si pozorně vyjádření @Tikal. Nechci být neomalený, ale začínám se zaobírat představou, jak shaggy a bluman tráví čas na hodinkomania.sk .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března (upraveno) Panove, je prosim normalni ze DPH pro zasilku ze zahranici CP vypocita tak, ze k ni pripocte 300 Kc poplatek? Prestoze v platebnim vymeru se pise, ze poplatek za zastupovani je 300, DPH 0 %, celkova castka 300. Proc pro vymereni DPH mi pripoctou 300 Kc k cene zbozi a postovneho, a az z toho pocita 21 % DPH? Nemelo by se DPH pocitat jen ze samotne ceny zbozi (bez postovneho)? Upraveno 6. března uživatelem kloubik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března (upraveno) DPH, z mé zkušenosti, se počítalo i z ceny poštovného. Plus ještě jedna věc: Já měl poštovné z JPN zdarma - platil prodejce, ale před výpočtem DPH se i tak ještě muselo přičíst i toto poštovné placené prodejcem. Dopravcem, který řešil i papíry, byl FEDEX Upraveno 6. března uživatelem p3k Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 7. března Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března (upraveno) On 3/6/2024 at 3:37 PM, kloubik said: Panove, je prosim normalni ze DPH pro zasilku ze zahranici CP vypocita tak, ze k ni pripocte 300 Kc poplatek? Prestoze v platebnim vymeru se pise, ze poplatek za zastupovani je 300, DPH 0 %, celkova castka 300. Proc pro vymereni DPH mi pripoctou 300 Kc k cene zbozi a postovneho, a az z toho pocita 21 % DPH? Nemelo by se DPH pocitat jen ze samotne ceny zbozi (bez postovneho)? Tak tych 300 mas poplatok za zastupovanie ci postovne? Postovne sa pripocitava k cene tovaru na ucely colneho odbavenia, t.j. i vypocet DPH. Je to preto, aby sa to jednoducho neodrbavalo, ze predajca da nizku cenu a vysoke "postovne". Poplatok za preclenie sa k cene tovaru nepripocitava, avsak ak je ten, komu ho platis platcom dph, tak tu DPH tam aj tak platis. Upraveno 7. března uživatelem bluman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 14. března Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března Na dokladu se vyplatí mít vyjádřenou zvlášť cenu zboží a zvlášť cenu poštovného. Potom nedochází k žádnému přičtení nějakých nesmyslných položek á 300. Jak je to pokud je jedna z těchto cen nějaká ujetá mimo rozsah, netuším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 14. března Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března před 6 minutami, sodekcz napsal: Na dokladu se vyplatí mít vyjádřenou zvlášť cenu zboží a zvlášť cenu poštovného. Potom nedochází k žádnému přičtení nějakých nesmyslných položek á 300. Jak je to pokud je jedna z těchto cen nějaká ujetá mimo rozsah, netuším. Pokud se nakupuje bez DPH, pak v případě, že částka není takto rozepsána, je optimální, aby v dokladu bylo výslovně uvedeno že se jedná o částku včetně ceny za dopravu: pokud tam částka bude sice rozepsána a doprava bude "0" nebo "free", automaticky bude v případě proclení dopočítána fiktivní částka za dopravu, a ta pak připočítána k ceně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 17. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna (upraveno) Tak jsem právě zjistil při objednávce Forstner, že clo na kovové tahy je 6 % (celní nomenklatura 91132000000). Hnus. Upraveno 17. dubna uživatelem paya01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 17. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna (upraveno) @paya01 6% sa mi nezda. Clo zalezi aj od krajiny z ktorej to dovazas, je to rozne pre rozne krajiny. Upraveno 17. dubna uživatelem bluman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 17. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna tohle bylo z USA. Jinak 6 % bohužel sedí, měl jsem to na faktuře a ověřil jsem si to v celním sazebníku. Řešil jsem tedy pouze USA. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Greenhornik Odesláno 17. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna (upraveno) Když dovážím hodinky ze Švýcarska (Nivada Grenchen), budu platit celní řízení (DPH+clo+výpalný). Když budu chtít vrátit hodinky v třicetidenní lhůtě, jak požádám o vratku DPH? Není lepší to střelit dál v rámci EU? Upraveno 17. dubna uživatelem Greenhornik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pi3ta Odesláno 4. května Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května V 17. 4. 2024 v 22:02, Greenhornik napsal: Když dovážím hodinky ze Švýcarska (Nivada Grenchen), budu platit celní řízení (DPH+clo+výpalný). Když budu chtít vrátit hodinky v třicetidenní lhůtě, jak požádám o vratku DPH? Není lepší to střelit dál v rámci EU Ja som nakupoval zo Švajčiarska tak, že som požiadal predajcu nech mi to pošle z EU, trochu si vypýtal viac za dopravu, ale súhlasil a poslal z FR. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pi3ta Odesláno 4. května Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května Nevie mi niekto poradiť, ako je to pri nákupe z Nórska, nie sú v EU, ale majú spoločný hospodársky priestor. Či tam je teda DPH, či nie, CLO nie je taká položka, ale to DPH mi už robí cenu cez rozpočet. Ďakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Greenhornik Odesláno 5. května Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května před 13 hodinami, pi3ta napsal: Ja som nakupoval zo Švajčiarska tak, že som požiadal predajcu nech mi to pošle z EU, trochu si vypýtal viac za dopravu, ale súhlasil a poslal z FR. Mě zajímá, jak se vrací DPH, ne jak to ojebat Navíc tohle by šlo od soukromníka na Chrono. Příště můžu nakupovat třeba z Japonska. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pi3ta Odesláno 9. května Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května V 5. 5. 2024 v 9:05, Greenhornik napsal: Mě zajímá, jak se vrací DPH, ne jak to ojebat Navíc tohle by šlo od soukromníka na Chrono. Příště můžu nakupovat třeba z Japonska. ak je to ojeb, tak na strane predajcu, ten by to mal precliť. (turci bezne posielaju z Nemecka). A teraz k otázke, neviem ako v CZ, ale u nás sa dá požiadať o vrátenie CLA a DPH pri vrátení obchodnej zásielky, treba podať vývozne colné vyhlásenie, a po vývoze, je možné požiadať o vrátenie a treba mať aj dovozné aj vývozne colné prehlásenie, ktoré sa budú zhodovať, a je možné o to požiadať do jedného roka. Takúto radu som dostal od finančného riaditeľstva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pi3ta Odesláno 9. května Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května V 4. 5. 2024 v 19:46, pi3ta napsal: Nevie mi niekto poradiť, ako je to pri nákupe z Nórska, nie sú v EU, ale majú spoločný hospodársky priestor. Či tam je teda DPH, či nie, CLO nie je taká položka, ale to DPH mi už robí cenu cez rozpočet. Ak by to niekoho zaujímalo, dostal som radu z finančného riaditeľstva, že Nórsko nie je v EU a aj keď máme spoločný hospodársky priestor, tak sa Nórsko berie ako tretia krajina a treba zaplatiť DPH. CLO sa neplatí ak je výrobok vyrobený v Nórsku, ak nie je vyrobený v Nórsku, tak aj CLO. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin made in Slovakia Odesláno 17. května Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května (upraveno) Ahoj, Prosím o pomoc Na rovinu. Som lenivý to hľadať v 48 stranách tohto vlákna. Keď kúpim Hodinky z JP za 1800€/44000 KČ koľko bude clo a DPH a všetko? Ďakujem Upraveno 17. května uživatelem Martin made in Slovakia Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 17. května Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května Zaplatíš jen DPH, případně odměnu za proclení kurýrovi poště. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin made in Slovakia Odesláno 17. května Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 18 minutes ago, nizkotucnytvaroh said: Zaplatíš jen DPH, případně odměnu za proclení kurýrovi poště. Ďakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se