Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte,

jsem tu novy a potreboval bych poradit od zkusenych profiku budu si porizovat  prvni mechanicke hodinky predem upozornuju ze jsem v tomto uplny zacatecnik a nemam prehled. 

Moje predstava je sportovni univerzaly na tahu co vydrzi nejlip cely zivot :-) a maji solidni likviditu. Zapesti mam mensi v obvode cca 17,8cm 

Vzhledove se mi libi tyto kousky: Longines HC Chrono  nebo TAG F1 Calibre 5 nebo BALL Engineer II nebo Fortis B42  bondovky me prijdou az moc klasicky kazdopadne na ty 2 posledni nedosahnu jsou uplne mimo rozpocet.  

Predem diky za typy a rady 

Petr 

Odesláno

Zdar,

asi tě něpotěším, ale doporučuji zrovna ty Omega SMPc ;o) když nepotřebuješ nový, tak se kolem té 50 000kč (+ nějaký drobák) dá najít. To jsou podle mě hodinky co nezestárnou.

Odesláno

Z tvýho výběru Ball, pokud ti neva ta mezi laiky neznámá značka. Chronografy (ty stopky) bych vyškrtl, jestli chceš univerzály - jsou vyšší a těžší.

Nejlepší hodinky v týdle kategorii co jsem měl byly buďto ty Bally, nebo Eterny KonTiky (s těma trojuhelníčkama na cifru ještě) a Damaska.

Obecně bych, bejt tebou, hledal velikost 38 - 42mm a šroubovací korunku.

Nejlepčí by byly ty Damaska, nepoškrábeš to, jsou pěkně zpracovaný.. akorát ti asi přijdou málo výrazný.

Odesláno

Já jsem taky pro bondovky. :D 

A co se týče Heueru. Ještě bych se být tebou koukl na model Aquaracer (třeba tyhle https://www.chrono24.cz/tagheuer/aquaracer-calibre-5-automatik-405mm-inkl-19-mwst--id5128168.htm). Formule mi na ruce připadají provedením znatelně lacinější (ale to je jen můj názor). 

Přeji šťastnou ruku při výběru. :)

Odesláno

Chlapy diky za rady , co se tyce znacky tak trosku mi vadi TAGY prijdou mi moc proflaknuty i mezi takovyma jako sem ja. Kdyz nad tim tak premyslim ty Omegy se mi zacinaji libit cim dal vic ale mam trosku obavy z koupe z druhe ruky. 

Co se tyce velikosti souhlasim pro me optimal 38-42(43)mm

Andy: ty Fortisy budou cenove okolo 70-80tis. ?  

Odesláno

Tie Ball Engineer II sa troška podobajú na Alpian Alpiner GMT, ktoré sú mimochodom tu na predaj: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/116524-alpina-alpiner-4-gmt/?hl=alpiner

Od Tag Heuer by som skôr bral Aquaracer 500m Calibre 5 príp 300m alebo obyčajné Carrera. Ako prvé automaty by som chrono veru nebral. Toto je len osobná preferencia.

Btw. aké značky si pozeral? Okolo 1000? sa dajú zohnať slušné kúsky od menej známych značiek ako Glycine, Mido, Christopher Ward, Ginault, Alpina, Seiko SARX, Hamilton, Damasko, Sinn, Stowa, Biatec atď.

Odesláno

Ač ty fortis nabízím zrovna já :-)), musel bych tvou ruku vidět .-). Hodinky jsou to vyšší a mohutnější, na tahu i dost těžký a ne každému sednou. A rozhodně bych je nikdy nepovažoval za universální, bohužel.

Rozhlédni se i jinde- když ti nebude třeba vadit značka Certina, tak ty dělaj chrona vyváženější a decentnější ( zase to bude těžší s následnou likviditou ). 

Odesláno

Pokud to mají být tvé první automaty, tak bych možná nejdříve koupil něco na ozkoušení, jestli je automat vůbec to pravé ořechové. Třeba okoštovat Seika. :)

Jinak mě napadlo - Tudor BlackBay 36mm. (https://www.chrono24.cz/tudor/heritage-black-bay-36mm-black-dial-2016-4339--id8401021.htm) Sice velikost 36 mm, ale zkus si je třeba u Bechyně v Praze a uvidíš. Myslím, že to jsou peckový daily hodinky. 36 mm jsem měl Datejusty a mohu říct, že na ruce se rozhodně neztrácely. Sám jsem později chtěl koupit tyhle Tudory, ale skončil jsem u vlnkovejch bondovek (i když bateriovek). :) (=bondovky jsou stejně suprová volba)  

Odesláno

Dik za tipy , v podstate vetsinu uz jsem zkouknul a je z ceho vybirat :-) Alpiny se mi libi ty Sinn 104 jsou super ale spis bych chtel nejaky svycary. zajimalo by me co rikate na ty Longines HC Chrono ? 

Zajimalo by me co by jste mi doporucily v tomto budgetu jako novy kousek ?

Co se tyce nejaky Tissot , Certina tak to ne-e prijde mi to takova masovka to radsi ozelim chrono a jine komplikace.

Odesláno

Ty longines hc chrono, prijdou mi tez velke ( a osbne tam mam problem s umistenim datumovky ). Mozna bych to chrono fakt ozelel a sel napoprve do neceho bez chrona.

Odesláno

Dik za tipy , v podstate vetsinu uz jsem zkouknul a je z ceho vybirat :-) Alpiny se mi libi ty Sinn 104 jsou super ale spis bych chtel nejaky svycary. zajimalo by me co rikate na ty Longines HC Chrono ? 

Zajimalo by me co by jste mi doporucily v tomto budgetu jako novy kousek ?

Co se tyce nejaky Tissot , Certina tak to ne-e prijde mi to takova masovka to radsi ozelim chrono a jine komplikace.

U Longines pozor na Lug to Lug vzdialenosť! Určite si ich choď vyskúšať, ako ti budú sedieť na ruke.

Odporučiť ti nejaké hodinky je dosť ťažké, nakoľko každý má svoj vkus. 

Z toho, čo tu padlo za značky by podľa môjho vkusu bola TOP 3:

- Alpina Alpiner 4 GMT

- Christopher Ward Trident 600

- Ginault Ocean Rover

Odesláno

Já se zeptám úplně blbě a možná na očividný věci, ale myslím že pro Tvoje rozhodování je klíčový si na ně odpovědět (možná máš vnitřně, ale já odpověď neznám), protože si doteď živě pamatuju sebe ve Tvé situaci a ty úvahy jeslti chrono nechrono, drahou levnou, profláklou nebo uznávanou atd.

Proč chrono?

Proč automat?

Proč likvidita?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...