martar Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 Bulova Archive Series Oceanographer Devil Diver LE (40 mm) a nelimitovaná verze (44 mm) Už na podzim Bulova ohlásila, že připravuje dvě novodobé verze svého potápěčského modelu Snorkel z r. 1972 (známeho jako "Devil Diver" kvůli popisku 666 feet na ciferníku na šesté hodině). Historické i současné "Devilky" jsou už na první pohled do značné míry inspirovány kultovními potápkami Doxa Sub, kterým ale konkurují především cenou. První z verzí je limitka určená především pro sběratele, má oranžový day date ciferník, lesklé snakehead ručky, černobílou lunetu, uvnitř Sellitu SW220, její velikost je 40 mm a cena 1495 $. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Druhá nelimitovaná verze Oceanographer Snorkel má černý date ciferník, nad datem hranatou lupu, matné tool ručky, červenočernou lunetu, je osazena blíže nespecifikovanou Miyotou, má průměr 44 mm a cena je 795 $. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Bližší info:https://www.ablogtowatch.com/bulova-archive-series-oceanographer-devil-diver-watch/ https://www.ablogtowatch.com/bulova-archive-series-oceanographer-devil-diver-wrist-watch/ https://www.watchtime.com/watch-to-watch/bulova-oceanographer-devil-diver-analogshift-2018-baselworld/ Asi nejtypičtějším rysem Devil Diverů oproti Doxám jsou (kromě odlišné lunety) především neobvykle velké, plastické, průhledné lumi indexy osazené v leštěných kovových hranolcích se zkosenými rohy. Vypadá to zajímavě, ale použití aplikovaných indexů u tool hodinek je vždy spojeno s rizikem, že nějaký při nárazu upadne a zablokuje ručky nebo poškrábe ciferník. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 tato reedicia snorkelov sa im podarila, uz povodne boli super, limitka je suprova Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 Škoda, že to není obráceně, ty nelimitní se mi líbí víc. A díky za rozšíření obzorů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 Honzo, zase na druhou stranu u těch černých je doporučená cena 800 dolarů, jestli to bude u Bulova jako vždy, tak půjdou třeba za 400 dolarů koupit a to už je dobrý argument :-)! Líbí se mi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 Hodinky parádní, akorát jsem trošku rozpačitý z těch indexů... ty plastový kolečka mají nějaký smysl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkyostrava Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 fotogenicke jak svina ...ale ta 40 vzhledem k typu pouzdra bude sakra mala, typuju 35/36... cerna verze je prudce nositelna a jestli bude sehnatelna za 400 dolcu tak se tady urcite objevi :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ruiz.aw Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 Tak doufám, že informace v odkazu o miyotě 8215 je překlep, jinak mě nas..ou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 U tý plechový koncovky to bude opruz, jestli bude takhle odstávat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 fotogenicke jak svina ...ale ta 40 vzhledem k typu pouzdra bude sakra mala, typuju 35/36... cerna verze je prudce nositelna a jestli bude sehnatelna za 400 dolcu tak se tady urcite objevi :-)u mna je to akurat naopak, aj ta cena by mohla byt opacne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 Hodinky parádní, akorát jsem trošku rozpačitý z těch indexů... ty plastový kolečka mají nějaký smysl?podla mna to ma evokovat bublinky vzduchu vo vode, teda ked sa usadzaju pod sklom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 Což je zrovna věc, kterou bych u svých diverů nerad viděl. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 4. července 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 Už jsem ma to přišel, k čemu tam ty indexy jsou - podpíraj to sklíčko! :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 Taky se mi ta reedice libi. Pokud jde o pouzdro, tak i tech 44mm by mohlo byt nositelnych diky tvaru. Podobne jako Doxy. Jen uvazuju, jestli mi nevadi ty kratke rucky. U te limitky asi vic nez u nelimitky. Celkove ale fajn pocin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 Honzo, zase na druhou stranu u těch černých je doporučená cena 800 dolarů, jestli to bude u Bulova jako vždy, tak půjdou třeba za 400 dolarů koupit a to už je dobrý argument :-)! Líbí se mi. fotogenicke jak svina ...ale ta 40 vzhledem k typu pouzdra bude sakra mala, typuju 35/36... cerna verze je prudce nositelna a jestli bude sehnatelna za 400 dolcu tak se tady urcite objevi :-) Jestli padnou na těch cca 400 amíků, tak do nich asi půjdu, ale ne s 8215. U tý plechový koncovky to bude opruz, jestli bude takhle odstávat.Stejně by šly na mesh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2018 44mm jsou přerostlé, je to vidět na datovém okénku, které aby perfektně sedělo na stejném průměru jako indexy, potřebovalo by o 2-3mm menší pouzdro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 7. července 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2018 (upraveno) Lidi maj velký i malý zápěstí, takže si obě velikosti z reedice najdou svý nadšený majitele. No a kdybychom měli kritizovat hodinky kvůli pozici datumovýho okýnka (velikost hodinek vs velikost strojku), schytala by to spousta dnešních modelů včetně těch od renomovanejch značek. Mimochodem, na Chrono24 jsou aktuálně dvoje vintage Bulova Snorkely (za 28k a 35k) v téměř identickým designu, jako maj ty černý z reedice. To mě mile překvapilo. Liši se v podstatě jen menší velikostí - 41 mm. A je zajímavý, že v jednom z inzerátů je uvedenej rok 1969, zatímco ve zdrojích, ze kterejch jsem čerpal, je zmiňován až rok 1972... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 7. července 2018 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 7. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2018 Moc peknej kousek, mam zase neco k premysleni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 7. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2018 Reedice k šedesátýmudevátýmu by ke mně pasovala jak prdel na hrnec a vypadaj parádně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Štencek Odesláno 23. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2018 Voila Kdybyste je někdo chtěli vidět na živo.. jsou u nás. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 23. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2018 Reedice k šedesátýmudevátýmu by ke mně pasovala jak prdel na hrnec a vypadaj parádně.sme rovnaka ?vahova? kategoria? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se