martar Odesláno 2. září Nahlásit Odesláno 2. září Tak beru zpět, skvělá bude až vytmelíš a zbrousíš ten sádroš, to je taky peklo na záda a na ruce.
rooosta Odesláno 4. září Nahlásit Odesláno 4. září V 30. 7. 2025 v 7:11, moco napsal: Řešili jsme cenu/kvalita a nám byly doporučeny polské Porta, je to sada i se skrytými zárubněmi. Ahoj my sme objednavali PORTA DESIRE 1 - PREMIUM lakované bezfalcove, Premium UV lak a musím skonštatovať, že vrstva laku na zárubni je o ničom a je ľahko poškoditeľná, poškriabatelná... dvere zdajú sa byť OK ale zárubne strašne náchylné na poškriabanie hocičím Máme "kašmír" a na tej zárubni je to ako keby jedna vrstva laku v bielej a druhá kašmír. Takže ak niečo "škriabneš" tak je proste vidno biele.
hopa26 Odesláno 13. září Nahlásit Odesláno 13. září dneska sem seděl před garáží a jen se spokojeně dìval jak to pajdovi jde. . mám strašnou radost jak to roste a že je pravděpodobný, ze to dotáhnem. v rámci osvěty, kdyby někoho zajímalo co se stane, když bagr píchne ( svlékne se mu pás) tak tam je maznice a ta ho napíná. Vypustí se vazelìna a pak zase napere nazpátek. Aby se nemuselo pumpovat ručně, už na to existuje nářadí. no a zkoušel sem si dnes poprvé bagrovat. moc mi to teda nešlo. spíš vůbec. Pajda mne chvilku s úsměvem pozoroval a povidá mi "ty v tom máš cit, jak kráva v rohu!" Naivní vizi, že bych si půjčil bagr z DEKu a vyhrabal si o sám o víkendu základy abych ušetřil se po dnešní zkušenosti musím jenom smát. 1
P_P Odesláno 13. září Nahlásit Odesláno 13. září Super videjka. Koukám , že to mám přesně opačně, ty odbagrováváš zeminu, já navážím - ve finále až něco přes metr.
hopa26 Odesláno 13. září Nahlásit Odesláno 13. září budem zas navážet zpátky., a hodně. musí se udělat opěrné zdi a potom vyrovnávky terénu. kluci nechtěj nechat hezkou hlínu dole, tak se ji sundávají až na písek a potom se vrátí v potřebné výšce na určené místo.
P_P Odesláno 13. září Nahlásit Odesláno 13. září Když jsem kupoval pozemek, nevypadal tam tak velký sklon, celkem je však rozdíl necelé 4 metry. Nakonec jsem musel za domem v zahradě udělat snížení 1 metr - tam dát schody. Nyní je tam plánovaný rozdíl na zbytku zahrady cca 0,5 metru, což je nic. Ale dost jsem přemýšlel, z čeho opěrnou zeď - nakonec to vyhrál gabion, který bude jako opěrná zeď a i plot, takže někde to vychází až na skoro 3 metry výšky - samozřejmě z okolního pozemku, proto si tam navážím tu zeminu, abych to srovnal a dosáhl výšky plotu něco přes metr. Docela drahá záležitost, ale co už, chodit po zahradě pořád do kopce se mi prostě nechce. 1
Kotlick Odesláno 15. září Nahlásit Odesláno 15. září Jak já vám závidím... UNC, nakladač, bagr.... vše jsem na stavbě absolvoval, ale jak říká @hopa26, ne všechno bych si troufnul sám. Základové pásy a podobné přesné práce radši ne. To si naděláš víc bordelu, než reálně ušetříš. Nicnéně sprosté přemisťování hmot je úspora jak prase, zejména když si stroj můžeš půjčit z rodiny nebo od známého za flašku a plnou nádrž nafty. Hodně pomůže, když ti přijede dobrý bagrista a máš možnost se na něj dívat co a jak dělá. to pak pochopíš některé postupy, které ti jinak nedávají smysl. 1
hopa26 Odesláno 15. září Nahlásit Odesláno 15. září @Kotlick jak to dělají dlouho a často mají spousty roztodivných věcí, které tu práci usnadňují a umožňují ji dělat komplexně. Že se vyhrabe bagrem díra, dobrý ale je nutno vědět do čeho se hrabe, jaká je skladba zeminy, jestli bude pršet a nesesune se to,, jestli tam nic nevede, kudy a kam si najet. mne fascinuje čelní nakladač, to je brutálni stroj, na jeho pořízení jsem se původně moc netvářil. Minulý měsíc mi dodělali vodu a kanalizaci, to jsem si na památku sepsal k sobě na web. https://www.strojvedouci.com/2025/o-praci-a-odpocinku/ Během 14 dnů budou hrabošit a ukládat betonovou nádrž na dešťovku a začne se to konečně rovnat a dělat do krásy. Fakt se na to těším, uvnitř domku si vyšívá manželka, ale ten venek si chci (když mám tu možnost ) udělat opravdu co nejlépe. 1
Kotlick Odesláno 15. září Nahlásit Odesláno 15. září před 2 hodinami, hopa26 napsal: @Kotlick jak to dělají dlouho a často mají spousty roztodivných věcí, které tu práci usnadňují a umožňují ji dělat komplexně. Že se vyhrabe bagrem díra, dobrý ale je nutno vědět do čeho se hrabe, jaká je skladba zeminy, jestli bude pršet a nesesune se to,, jestli tam nic nevede, kudy a kam si najet. mne fascinuje čelní nakladač, to je brutálni stroj, na jeho pořízení jsem se původně moc netvářil. Minulý měsíc mi dodělali vodu a kanalizaci, to jsem si na památku sepsal k sobě na web. https://www.strojvedouci.com/2025/o-praci-a-odpocinku/ Během 14 dnů budou hrabošit a ukládat betonovou nádrž na dešťovku a začne se to konečně rovnat a dělat do krásy. Fakt se na to těším, uvnitř domku si vyšívá manželka, ale ten venek si chci (když mám tu možnost ) udělat opravdu co nejlépe. Naprosto ti rozmím, měl jsem to 2 roky podobně, dělal jsem si na baráku dost věcí sám a neskutečně mě to bavilo. Už 3 roky bydlíme a pořád je co dělat. Zahrada, garáž, trávníky ..... pořád mě to baví, ale už to jde pomaleji, protože si chce člověk ten barák a zahradu i užít. Jeden řemeslník mi dal radu, když jsem stavěl: Udělej si toho co nejvíc než začneš bydlet, potom už se ti nebude chtít a všechno to bude dlouho trvat. Měl pravdu předseda.
hopa26 Odesláno 3. října Nahlásit Odesláno 3. října V 25. 7. 2025 v 9:31, Jerryl napsal: Chlapi mám dotaz, kdo jste dělal nádrž na dešťovku? Na kolik to reálně celkem příjde. Mám mít 6m3 a za tím vsakovací boxy + využití na splachovaní. Měl jsem naivní představu, že se koupí černá plastová nádrž a zakope do země a ono hovno. Prej podbetonovat, obetonovat a další požadavky, tak, že mě to přivedlo až k celobetonovým nádržím z Litoměřic od Ing. Havla. Vypadají pěkně, což o to, ale cena s dopravou cca 80 tis. mě trochu zarazila v nadšení, protože to jistě není za celý systém konečná. Takže se ptám, za kolik a jak se to dá uplácat? Děkuji za odpovědi i nápady. J. Mám to sepisovat, nebo už máš pořešeno?
Jerryl Odesláno 3. října Nahlásit Odesláno 3. října Ahoj, z technických důvodů jsem to odsunul na jaro, takže by se mi postřehy určitě hodily. Díky
hopa26 Odesláno 3. října Nahlásit Odesláno 3. října (upraveno) akce destovka -plastova nadrz byla zavrhnuta, hlas moudrych hovoril pro betonovou. v rozpoctu k projektu sem mel tuhle operaci nacenenou na 100tis. velikost 6m³ .na novstavbu se nevztahuje moznost cerpat dotaci, pocita se s tim ze kdyz stavis mas dost penez a kilo sem nebo tam te nerozhodi. vetsina nadrzi z betonu co se tu toci je z polska, funguje to tak, ze zaplatis priblizne o 40 tisic vic a priveze ti to stejny auto a stejnej manik jako kdyz to vezmes naprimo. ja to mel jednodussi, protoze se braly celkem 4 nadrze, vejdou se na jednou auto, cimz se vyznamne zlevni doprava. pajda mi vcera vyhrabal diru , borci prijeli autem s rukou, nejprve se davala konicka velka nadrz-ma to 7 tun. frajeri to usadili na piko milimetr presne, potom pristalo betonove viko, to jsem vzal opet na doporuceni nejaky pojezdovy na 20 tun vahy, takze na tom muze cokoliv parkovat a nahoru se jeste instalovala trubka -opet z betonu. diru na cerpadlo si muzes vyvrtat sam, nebo to nabizeji primo na miste. cele to kolem dokola umazou specialni maltovo silikonovou lepidlovou smesi, nejen zvnku, ale i zevnitr. borci, ochotni sehrani..... cela akce s rozpatkovanim auta, usazenim a odjezdem trvala 40 minut . zaplatil jsem 34150kč . cena za nadrz 8m³ , kdybych vzal tu mensi usetril bych pet tisic, ale jak jsem psal v minulych prispevcich, o spouste veci na stavbe vubec nerozhoduji, nezajistuji je, nevim o nich ani zbla a na moje dotazy nebo namitky se dlouhodobe nebere zřetel nebo ani neodpovida. cloveka, obzvlaste v dospelem a zralem veku to jakoze zamrzi a znejisti. video z usazeni druhe nadrze : zaver, jsem spokojenej, slo to jako, karty. zaroven uz ovsem nyni chapu, proc je tady vyznamne mnozstvi velmi bohatych lidi. objednat si neco a koupit to za 80 kdyz to muzu mit za 35 mne privedlo na myslenku, jestli bych se do podobneho byznysu nemel pustit taky. staci mi najit 4 zajemce mesicne co stavej domek a nabidnout jim ze jim to sezenes za 60 . Nemusis zvednout prdel z kresla, celej den se muzes dloubat v pupiku a bedlive vyhodnocovat co si z nej vystouras. mezitim ti pristane kilo na ucte. mozna poprosim kofolu at mi postavi nejakej eshop. Upraveno 3. října uživatelem hopa26 1
P_P Odesláno 3. října Nahlásit Odesláno 3. října A to šla nádrž přímo na zeminu? Já mám teda 12 m/2, ale dno jámy bylo vysypané nějakou šotolinou a zhutněno. Možná kvůli většímu objemu?
hopa26 Odesláno 3. října Nahlásit Odesláno 3. října na dně byl tvrdy modry jíl a na nem vrstva piskuasi 4cm- rovina udelana prknem do vodovahy. zajimave ale bylo, ze borci si do kazdeho ze 4 rohu natahnuli jakoze takovej mirnej kopecek cele se to lehce zaborilo. po tom umisteni, ze to nemame hned zahrabavat, ani s tim nehybat-myslim kvuli tomu, aby zaschnul ten tmel a nekde se to netrhlo.
P_P Odesláno 3. října Nahlásit Odesláno 3. října Aha, to nebylo moc vidět. Když se teď dívám na fotky, tak přemýšlím, jak mi tam dají čerpadlo pro závlahu, žádný otvor tam nevidím, pouze na boku přívod a odvod kanalizace. Ale to je problém dodavatele, předpokládám, že to má nějak namyšlené.
Jerryl Odesláno 4. října Nahlásit Odesláno 4. října @hopa26 Díky moc za zkušenosti a dokonce video. Ta mnou popisovaná nádrž z Litoměřic je sice 2x dražší, ale také masivnější. To vůbec neznamená, že ta tvá nebude perfektně fungovat a já se nyní pod tíhou nákladů rekonstrukce budu muset také uchýlit k ekonomickým řešením. Tudíž toto je cesta. Bohužel právě cesta a místo umístění nádrže je u mě nejhorší problém. Kdyby něco, tak Ti s dovolením písnu SZ. Ahoj J. 1
Dez123 Odesláno 5. října Nahlásit Odesláno 5. října A to s tím budeš zalévat plantáž, nebo na co tak velká nádrž? Zlátá reko mojí barabizny, tyhle novot jsou peklo
hopa26 Odesláno 5. října Nahlásit Odesláno 5. října (upraveno) bylo mi pomerne durazne receno, ze kdyz uz se to musi davat, tak se vezme ta s vetsim objemem, protoze se vyhrabne jen o neco vetsi dira. nerad se hadam s lidma, kteri jsou zkusenejsi vic nez ja. Upraveno 5. října uživatelem hopa26
P_P Odesláno 5. října Nahlásit Odesláno 5. října Já mám třeba přímo ve stavebním povolení nařízenou 12 kubíků a přepad do velké vsakovací jámy.
exBURN Odesláno 5. října Nahlásit Odesláno 5. října Docela jsem se orosil z té poslední fotky, jak tam borec dřepí pod tou betonovou deskou na jeřábu. Parta asi levná no ... 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se