horal Odesláno 23. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2018 mAra,jak máš prosím vymyšlené sesedaní dřevěné části oproti zděné, nějaké dilatační patky? Ď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ethant Odesláno 23. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2018 Kolik ted stoji cca jeden metr vrtu studny? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 23. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2018 mAra,jak máš prosím vymyšlené sesedaní dřevěné části oproti zděné, nějaké dilatační patky? ĎJo jo přesně tak. Takhle mi to vysvětloval chlapík co mi to staví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 23. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2018 Jo jo přesně tak. Takhle mi to vysvětloval chlapík co mi to staví.Kolik cm je v nominaci? Jak konkrétně to bude realizováno? Děkuji. Bude foto? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 23. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2018 Kolik ted stoji cca jeden metr vrtu studny?Tady píšou 1k-5k....https://www.vodnizdroje.cz/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 24. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2018 Povedal by som, ze je to uchytene medzi dva CD profily, alebo rosty od sadrokartonu.068E1843-58CE-4993-8F05-C18AD34229B2.jpeg to mi pripomnelo diskuzi s typkem ?pane inženýr, tak ja mam tu pricku z toho vaseho ytongu a chci na to dat bojler, vim to chytim??Ja?Jakou tloustku pricky mate??50mm??Ja?pane inzenyre oboustranou lepici paskou??To si ale delate srandu ne?!?Ja?vy jeste zacal ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 24. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2018 Kolik cm je v nominaci? Jak konkrétně to bude realizováno? Děkuji. Bude foto?Tak ted jsem to pro jistotu konzultoval, abych tu nenapsal blbost - na to roubeni co tam mam prijde jeste z kazde strany jeden tram - tedy to bude cca 12cm nad zdenou casti. Na to pak prijdou tramy, ktere pujdou pres cely barak (zdeni i roubeni) a ty budou prilehat k casti drevene a cca 15 cm nad casti zdenou (tam se nacpe docasne vata - z venku by to melo byt zadelane). Tyto budou uchycene na patkach ktere se daji povolovat - nafasuju klic a postupne to budu rovnomerne povolovat tak, aby nepraskla strecha. Zaroven i okna se budou sesedat - tam je to udelane tak, ze jsou tam takova "kluzna" prkna - nevim jak to nazvat - a tam je taky cca 6 cm na to aby si to sedlo a nezkrizilo se okno... Na patek je objednany jerab a kdyz nebude prset, meli by to zacit skladat vcetne stropnich tramu. Tak uvidime jake bude pocasi... Fotky dodam az to bude Snad jsem se vyjadril pochopitelne, no to je tak, kdyz detaily ze stavebnictvi vysvetluje ekonom... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 24. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2018 Vyčerpávající, díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 25. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2018 Dali: díky. Už to řeším se statikem. Nakonec uděláme kompromis a nebudeme zvedat půdu. Věnec bude jen jeden. Axel: sorry, že jsem neodpověděl, ale bylo to trochu zamotaný, protože v té době jsme neměli nic, jen velkou touhu stihnout alespoň letos základovou desku. Stavební povolení už máme, tak to snad již mohu napsat Stavební povolení jsme dostali přesně v ten den kdy nám přijel mix zalít základovku Ještě jsme se rozhodli, že místo zastřešeného stání uděláme garáž a na zahradě sklep, takže práce máme do zimy víc než dost. mAra_: máš to krásný! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitris.k Odesláno 25. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2018 Děláš dobře s garáží místo stání. Já myslel, že oproti garazi ušetříme balík a když jsem poplatil vše co spolklo kryté stáni tak by to vyšlo minimálně hodně podobně.Stavěl jsem poprvé, příště už to budu vědět :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 25. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2018 Tak to já tam Garáž mám menší - na motorku. Auto bude pod státním. Když jsem si to kreslil, tak a dal tam garáž pro auto i motorku, tak už to zas nesplnovalo kritérium malého dřevěného domečku v lese... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Tak se zeptám tady, protože už mi rozhodování kolem oken teče i ušima... Plast nebo hliník? 150k nebo 220k? - zatím je to "jen" pařbouda s garáží, ale vymyslel jsem si tam prosklenou stěnu s HS portálem a teď se mi u nacenění oken podlamují kolena...zbytek baráku je v hliníku cca 600k a plast bude imho tak kolem 300-400k, tam nabídku nemám, dřevo něco mezi. Když někomu řeknu o oknech na barák za 800-900k komplet, tak si ťuká na čelo... Peněženka říká plast - bude se možná kroutit a není to nejkrásnější varianta, ale unese to a izolačně je to asi bez debat...Srdce i oči by si dali dřevo - opravdu se mi líbí, ale mám obavu z údržby, hlavně u HS portálu, který bude skoro zarás s terénem a obecně u oken, co jsou až k zemiV hlavě vrtá hliník... - líbí se mi, vydrží asi věky, ale stejně na tom dřív umře kování jak profil a teď chronomagu raď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Ja to mel plast 160 vs alu 240 a vyhral hlinik. Presne kvuli tomu hs portalu, muj ma 5,4m. Za mesic to budou 4 roky, co bydlime, a so far so good. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blackhead Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Ja mam HS portal a vchodove dvere hlinik a zbytek kvalitni plast. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Mam drevene okna tusim 6ty rok a spokojnost, bez problemov, udrzbu / nater som zatial nespravil ziadnu. Ludia zijuci s plastovymi oknami co mi pridu v zime na navstevu zavidia (nic neni orosene a necitia sa jak v skleniku).Ale faktom je ze dnes maju plastove okna tusim nejaky technologicky postup montaze, ktory eliminuje problemy z minulych rokov. Ale aj tak, plastove okna patria na panelak, administrativnu budovu. Imho na rd patri drevo / drevohlinik. Subjektivny nazor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Ja to mel plast 160 vs alu 240 a vyhral hlinik. Presne kvuli tomu hs portalu, muj ma 5,4m. Za mesic to budou 4 roky, co bydlime, a so far so good. No kdybych měl vokna na celej barák takto, tak není o čem, ale tady to bude rozhodování 800k+ vs cca 500k- celkově mě ta cenovka dost děsí. Holt jsem si měl vymyslet jednodužší barák zjevně. Těch 240k mi u tebe přijde parádní cena... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Mam drevene okna tusim 6ty rok a spokojnost, bez problemov, udrzbu / nater som zatial nespravil ziadnu. Ludia zijuci s plastovymi oknami co mi pridu v zime na navstevu zavidia (nic neni orosene a necitia sa jak v skleniku).Ale faktom je ze dnes maju plastove okna tusim nejaky technologicky postup montaze, ktory eliminuje problemy z minulych rokov. Ale aj tak, plastove okna patria na panelak, administrativnu budovu. Imho na rd patri drevo / drevohlinik. Subjektivny nazor No jak jsem psal, dřevo bych bral asi nejraději, protože mi taky přijde nejpříjemnější, ale měl jsem trochu strach. Líbilo by se mi totiž jen s bezbarvou povrchovkou a tam je největší problém s UV, protože to nesou ty tmavý pigmenty, takže na venkovní nátěr se čirá nedoporučuje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Určitě vybírej mezi dřevem a hliníkem. Kvalitní dřevěná okna jsou téměř bez údržby. Každé jaro a podzim se směju, jak sousedi musí /kdo ví čím/ čistit plast, aby nešednul.Doma máme světlé dřevo (jedenáctý rok), a naprosto bez problémů. 1x za rok stačí přetřít nějakým přípravkem od výrobce, a toť vsjo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 (upraveno) Já teda budu mít okna dřevěná. Ještě taky aby ne, když mám dřevěný barák. Ale zarazily mě ty ceny, co tu píšete... Mě okna (+ dveře a jedno francouzské) na celý barák vyšly na sto pade... To stavíte ty baráky snad jenom z oken, ne? Upraveno 31. října 2018 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 No kdybych měl vokna na celej barák takto, tak není o čem, ale tady to bude rozhodování 800k+ vs cca 500k- celkově mě ta cenovka dost děsí. Holt jsem si měl vymyslet jednodužší barák zjevně. Těch 240k mi u tebe přijde parádní cena...Ja mam tri hs portaly a sest nizkejch sirokejch voken.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se