shewcza Odesláno 10. března 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 Petře nech to svařit TIGem. Jsou i malé přenosné svářečky a tlakových lahve s argonem. Jdu si taky pro radu. Rád bych už objednal materiál na střechu pergoly. Zatím to nehoří. Pergola na jih 5x7m. Chtěl jsem dát plech, nebo něco co odstíní slunko v letních parnech, ale neprošlo to doma kvůli světlu. Tak jsem měl v plánu, koupím trapézový polykarbonát v krupičce. Uprostred 2 ks průhledného, kvůli světlu. No ale potom jsem narazil na Athermic. Podle všeho by to mělo filtrovat teplo a propouštět světlo. Funguje to? Máte někdo zkušenost? Zarazilo mě, že píšou propustnost světla 30% a to se mi zdá celkem bída, když bronz má 50% a čirý 90%. Jak to tedy je, nevíte někdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 Pokud to není dlouhá trhlina, tak bych vyvrtal dírku a zanýtoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 Pájkou a cínem by to nešlo? Nevím jak jde k sobě nerez a cín? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 před 2 minutami, gorlo napsal: Pájkou a cínem by to nešlo? Nevím jak jde k sobě nerez a cín? Nie, to nepojde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 Před hodinou, Liqid napsal: Spíš než silikon bych vzal dvousložkové epoxi. Bingo. Jednoznacne najlepsi napad (teda ak je to prerazena dierka tak este lepsie je len prevliect skrutku, maticu, do silikonu a hotovo). Poriadne obrusit material okolo, aby ostal poskriabany. Ak ma trhlina napr. 1cm tak by som vybrusil kludne 8-10cm kruh. Je nutne umyvacku otocit hore nohami (predpokladam ze lepit sa bude zvonku, teda zospodu). Roztriet solidnu vrstvu epoxy, staci obyc CHS1200. Jemne nahriat teplovzduskou aby usli bubliny, zalozit na to platok zo sklotextilu a pretriet epoxidom este raz. Nechat 2 dni zatuhnut a vybavene. Ak je to len nepatrna skara, mozno bude stacit aj zaliat samotnym epoxy, len je nutne vytvorit nejaku "zabranu" aby neodtiekol a dieru z opacnej strany docasne prelepit pvc paskou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koci Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 Před hodinou, shewcza napsal: Petře nech to svařit TIGem. Jsou i malé přenosné svářečky a tlakových lahve s argonem. Jdu si taky pro radu. Rád bych už objednal materiál na střechu pergoly. Zatím to nehoří. Pergola na jih 5x7m. Chtěl jsem dát plech, nebo něco co odstíní slunko v letních parnech, ale neprošlo to doma kvůli světlu. Tak jsem měl v plánu, koupím trapézový polykarbonát v krupičce. Uprostred 2 ks průhledného, kvůli světlu. No ale potom jsem narazil na Athermic. Podle všeho by to mělo filtrovat teplo a propouštět světlo. Funguje to? Máte někdo zkušenost? Zarazilo mě, že píšou propustnost světla 30% a to se mi zdá celkem bída, když bronz má 50% a čirý 90%. Jak to tedy je, nevíte někdo? Chtěl jsem dávat Athermic. Nakonec jsem skončil u bronzu s velkou krupičkou a je to v pohodě. Je sice pravda, že od jihu mám cca 2 m neprůsvitnou střechu, která odstíní ten největší letní žár, ale i ve zbytku pergoly je příjemně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr11 Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 Diky moc všem, zítra koupím to lepidlo a snad myčce prodloužím život o nějaký rok:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koci Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 V 7. 3. 2021 v 23:31, eskimak napsal: @JoyStick vsetko co pises ma zmysel, ovsem pre "stare" asfaltove krytiny. Pre PVC je to fakt jedno, aj 0 je uplne OK. Je to jedno, pokud jsou svary udělány bezchybně. Stačí jedna malá netěsnost tam, kde je zrovna kaluž a je problém. Takže buď celoplošná kontrola spojů vakuovým zvonem nebo 2-3% spád (1°=1,75%). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koci Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 V 8. 3. 2021 v 15:45, JoyStick napsal: parofolie (kvůli tý izolaci) Parozábranu vždycky z vnitřní strany tepelné izolace (směrem k interiéru). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 před 2 hodinami, Koci napsal: Je to jedno, pokud jsou svary udělány bezchybně. Stačí jedna malá netěsnost tam, kde je zrovna kaluž a je problém. Takže buď celoplošná kontrola spojů vakuovým zvonem nebo 2-3% spád (1°=1,75%). Zvary nemozu byt urobene inak ako bezchybne. Prechadzaju sa po zvareni este zalievkou, cize kontrola kazdeho centimetra zvaru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koci Odesláno 11. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2021 Zálivka se většinou dělá jen tam, kde jsou na hydroizolaci přidávány další vrstvy. A k těsnosti: občas dělám kontroly těsnosti vakuovým zvonem. Z cca 20 střech, které jsem takto kontroloval, nebyla ani jedna bez netěsnosti. Rekord byl asi 150 netěsností na 200 m2 střeše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 11. března 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2021 před 9 hodinami, Koci napsal: Chtěl jsem dávat Athermic. Nakonec jsem skončil u bronzu s velkou krupičkou a je to v pohodě. Je sice pravda, že od jihu mám cca 2 m neprůsvitnou střechu, která odstíní ten největší letní žár, ale i ve zbytku pergoly je příjemně. No u nás by právě ta pergola měla odstínit ten největší žár z jihu na HS portál, ale zároveň nechceme přijít o světlo. Zaráží nás pouze údaj co uvádí výrobce= propustnost světla u Athermicu je 30% což je zoufale málo, když Bronz má 50%. Budu tam muset zavolat a zeptat se jak to tedy je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 11. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2021 před 3 hodinami, Koci napsal: Zálivka se většinou dělá jen tam, kde jsou na hydroizolaci přidávány další vrstvy. A k těsnosti: občas dělám kontroly těsnosti vakuovým zvonem. Z cca 20 střech, které jsem takto kontroloval, nebyla ani jedna bez netěsnosti. Rekord byl asi 150 netěsností na 200 m2 střeše. Mozno ma zmysel ked tie strechy robia certifikovane firmy. To co pises je sialene, nepredstavitelne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koci Odesláno 11. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2021 Je to šílené. Ale je to realita na stavbách. Je pravda, že ten rekord byl na střeše s TPO fólií, kde izolatér neměl s tímto typem fólie zkušenosti. Přitom jsou tam některá specifika oproti měkčenému PVC (mírně jiná teplota, menší a tužší přitlačovací váleček, nutnost srážet hranu fólie v T spojích, před svařováním povrchy natřít aktivátorem spojů atd.). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 11. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2021 TPO by som do toho vobec netahal, to nema s PVC moc spolocneho. Vraj vyssiu zivotnost, ja osobne tam ale vidim prilis vela negativ najma pri nachylnosti na prevedenie ale aj nekompatibilita s doplnkami atd. Za 150 netesnosni na tak malej streche by si dotycny realizator zasluzil zlamat ruky. Ohladom zalievky. Ta sa dava na VSETKY spoje ak sa jedna o rucne zvaranie. Pri strojovom zvarani to nutne nieje. Ak to niekto nerobi, tak si zjednodusuje pracu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 13. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2021 V 10. 3. 2021 v 20:28, shewcza napsal: Petře nech to svařit TIGem. Jsou i malé přenosné svářečky a tlakových lahve s argonem. Jdu si taky pro radu. Rád bych už objednal materiál na střechu pergoly. Zatím to nehoří. Pergola na jih 5x7m. Chtěl jsem dát plech, nebo něco co odstíní slunko v letních parnech, ale neprošlo to doma kvůli světlu. Tak jsem měl v plánu, koupím trapézový polykarbonát v krupičce. Uprostred 2 ks průhledného, kvůli světlu. No ale potom jsem narazil na Athermic. Podle všeho by to mělo filtrovat teplo a propouštět světlo. Funguje to? Máte někdo zkušenost? Zarazilo mě, že píšou propustnost světla 30% a to se mi zdá celkem bída, když bronz má 50% a čirý 90%. Jak to tedy je, nevíte někdo? Na otázky ohledně zkušeností s Athermicem neodpovím, jen sem mrsknu fotky vloni realizovaného zastřešení pergoly čirými polykarbonátovými trapéz deskami, protoze o trapézu tu taky pár kluků přemýšlí. Trochu jsem se bál 1) estetiky (trapéz ve mě vzbuzuje industriální dojem) a 2) odolnosti vůči extrémnímu větru a velkým kroupám. Hlásím, že obojí cajk. Chlapík co se tím živí, mi doporučil kvůli větru kotvit desky vic nahusto, zejmena na návětrné straně. Já mám oba kraje navíc zpevněné límcem na miru dělaného okapu (žlabu). Přežilo to už jedno hodně drsné krupobití a dvě vichřice bezbztráty kytičky. No a esteticky to není tak hrozné, jak jsem se bál. Člověk nahoru stejně moc nekouká. Hlavně se to dá vzít vodou a umýt, nemůže se v tom časem udělat bordel (řasa). To spolu s větší odolnosti a tuhostí vnímám jako výhodu oproti dutinkovému (komůrkovému) polykarbonátu, kde už jsem viděl větrem, těžkým sněhem nebo velkýni kroupami poničené realizace. Proto jsem do trapézu taky nakonec šel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 13. března 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2021 Díky moc za zkušenost. Jak je to když prší, slyšíš pod tím vlastního slova? Přišel mi vzorník a úplně jsem se lekl jak je to slaboučké, nicméně zlomit to nekde ani za mák. Dost zvažuju ten na fotce. Je to vlnka a je 2.8mm tlustý. Má vzor pláství, takže bude hezky lámat paprsky, ale jak už to tak bývá cena je více než trojnásobná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 13. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2021 (upraveno) V dešti to hlučný je, ale slyšet se navzájem dá. Je to hlasitější než déšť bubbující na látku stanu a tišší než déšť padající na plech. Já mám na domě střechu z plechových šablon, takže jsem na to zvyklej. Mrholení zní jako déšť, déšť jako slejvák a slejvák jako konec světa Edit: Taky mám Lanitplast. Ten Diamond vypadá fakt kosmicky. Já mám jen krupičku zespoda. Upraveno 13. března 2021 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 13. března 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2021 Martar: díky moc, z toho mám právě docela strach, protože to budu mít hned u HS portálu, který není moc akusticky vychytaný. Pánové já měl být tesař. To je jako balzám na duši v téhle zku*vené době. Pergola skoro hotová. Ještě natřít a čekat na pěkné počasí abych ji mohl složit. Zítra ještě srazím hrany frézou, vibračkou pošudlám co jsem dnes nestihl, natřeme zbytek a budeme vyhlížet pěkné počasí. Ono by to šlo i teď mám na zahradě dohrnutou hlínu a to fakt nejde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 13. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2021 Jardo paráda Radosť pozerať. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se