Mil.haus Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2023 Ahoj, mě pomohla hořká sůl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2023 Postřik, nebo ke kořenům? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mil.haus Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2023 Mě stačil postřik, ale může se i zalít. To bych, v tvém případě a při současných teplotách, preferoval. Případně obojí, ale nestříkat za sluníčka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mil.haus Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2023 Záhada je proč ta borovice vedle je OK. To spíš vypadá na nějaký kořenový problém Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2023 (upraveno) Jo, nebo prý jestli se na ní nedostala nějaká chemie, ale nic tak agresivního jsem tady nepoužil, postřik selektivním herbicidem na trávu byl plošný v bezvětří a nijak intenzivní. Nedovedu si to vysvětlit. Borovic mám na zahradě asi 8 a jen tahle jedna chřadne... Upraveno 12. července 2023 uživatelem Andrew Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mil.haus Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2023 Tou hořkou solí nic nepokazíš. Já mám řadu boroviček a některé taky nepochopitelně začali žloutnout. Z jara jsem postříkal a vzpamatovali se. Nicméně mě to nedalo a pátral proč. Při zalévání jsem zjistil, že liju vodu a ta mizí. A tak jsem zjistil, že byly podvrtané nějakými hlodavci (tunely odvádějící vodu a v nich proudící vzduch) a díky tomu půda rychle vysychala. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2023 Nejsou okousané jehlice z nových výhonů? Našel by jsi tam i výkaly, sice to tak nevypadá, ale jsou to výkaly housenek Lišaje borového. Vypadá to asi takhle a můžou zahubit celý strom. Měl jsem to taky na jedné borovici, použil jsem insekticid Agro karate a zdá se, že zatím klid. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 16. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2023 V 12. 7. 2023 v 20:28, Mil.haus napsal: Tou hořkou solí nic nepokazíš. Já mám řadu boroviček a některé taky nepochopitelně začali žloutnout. Z jara jsem postříkal a vzpamatovali se. Nicméně mě to nedalo a pátral proč. Při zalévání jsem zjistil, že liju vodu a ta mizí. A tak jsem zjistil, že byly podvrtané nějakými hlodavci (tunely odvádějící vodu a v nich proudící vzduch) a díky tomu půda rychle vysychala. Tak jsem ve středu aplikoval postřikem a v pátek jsem to pro jistotu ještě zalil vydatnější dávkou (ve správné koncentraci), zatím reakce 0, respektive se to kontinuálně horší. Myši ani krtky tu nemám, max pár mravenišť pod trávníkem, ale v místě, kde borovice roste nic zvláštního nepozoruju V 12. 7. 2023 v 21:16, shewcza napsal: Nejsou okousané jehlice z nových výhonů? Našel by jsi tam i výkaly, sice to tak nevypadá, ale jsou to výkaly housenek Lišaje borového. Vypadá to asi takhle a můžou zahubit celý strom. Měl jsem to taky na jedné borovici, použil jsem insekticid Agro karate a zdá se, že zatím klid. Děkuju, jehlice jsou OK, ani to co posíláš tam nevidím, přesto jsem dnes raději Karate aplikoval, obávám se, že už nemám víc co ztratit, tak stojí za to vyzkoušet všechno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Goran02 Odesláno 5. února Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února Zkusím to tu, nemáte tip na okrasnou dřevinu, ideálně neopadavou, která by snesla jižní slunné stanoviště s nižší potřebou zálivky, dorůstající v dospělosti max 4 metry, klidně jen 2? Bylo by to do předzahrádky u domu, ne nic zakrslé, klidně pomalu rostoucí, ale snášející občasné sucho a přímé slunce. Do teď se tam vystřídal stříbrný smrk s nějakou jedlí, ale ta už to poslední horké léto nevydržela. Pokud máte zkušenost s něčím žáruvzdorným, poděl tě se . Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 5. února Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února Třeba některý z větších Skalníků, Hlohyně, Rakytník, Mahónie,... Neopadavá dřevina, mrazuvzdorná a současně suchomilná na plné slunce jde proti sobě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 5. února Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února Portugalskej vavřín (Prunus lusitanica "Angustifolia") jako keř. Dá se v pohodě udržet střihem. Mám ho na Vysočině, na plnym slunci celej den, bez pravidelný zálivky a prospívá pěkně. Popř. blýskavka (Photinia glabra). Oboje prodává havlis.cz . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 5. února Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února O nas na Jizni Morave ted leti olivovniky https://www.olivovnik.cz/navody-a-tipy-pro-pestovani Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr11 Odesláno 5. února Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února poradíte nějaké trvalky do 800m.n.m které vydrží mráz a vyšší vlhkost? Když si nějakou vyhlídnu na netu, tak je neseženu v obchodě:-(. + máte něco co funguje proti slimákům?ideálně ne chemii. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 5. února Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února (upraveno) před 5 hodinami, KFL napsal: Portugalskej vavřín (Prunus lusitanica "Angustifolia") jako keř. Dá se v pohodě udržet střihem. Mám ho na Vysočině, na plnym slunci celej den, bez pravidelný zálivky a prospívá pěkně. Popř. blýskavka (Photinia glabra). Oboje prodává havlis.cz . To je bobkovišeň takže k té výsadbě ano, ale držet v mezích. Jinak se to rádo děsně rozroste a pak s tím není pořízení. Skutečný vavřín je Laurus nobilis, ten by mohl také vydržet, ale jen od Pálavy na jih, jinak mu to spíše nesvědčí, je z jihu. Upraveno 5. února uživatelem eloga ed Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Merilynka70 Odesláno 26. února Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února nerozmysleli jste nad varvinem? https://www.daibau.sk/clanok/260/preco_je_vavrinova_ceresna_skvelou_volbou_pre_zivy_plot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 26. února Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února Doma mi dozrály fíky. Zimní sezona. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 26. února Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února TY mas ten fikovnik nekde vevnitr? U nas fiky co jsou venku maji dve urody, cca cerven a rijen. Po vinobrani hnedka nasleduje fikobrani Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 26. února Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února (upraveno) Jo, tenhle zrovna jsem umístil přes zimu do okna office, bo měl nasazeno a zajímalo mě to. Je to rok starý zakořeněný řízek a udělal 7 fíků. Dozrály 3, bo jsem něco shodil různou manipulací. Ale je to jen vzorek. Nic zvláštního. Ven do terénu se s tím teprve chystám. Upraveno 26. února uživatelem eloga ed Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 26. února Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února Rok starý řízek. Lokalita Praha. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 26. února Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února Taky jsme kdysi pěstovaly fíky. Ale nic nedozrálo. Bylo nám řečeno, že je to kvůli opylení, na které tu nejsou speciální mušky, který jsou na jihu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se