Přejít na obsah

Postěžujte si na hodináře


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 192
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

A zrovna se jako první přidám: hodinářství Zlín- Quartz čas: bohužel mi při opravě manželčiných hodinek poškrábali pozlacené pouzdro. (Samozřejmě levně neopravitelné) Přístup k mé inetrvenci byl jednoznačně nepříjemný- první starost byla zajistit si dobrozdání od zlatníka, že není možno běžným způsobem takový škrábanec způsobit.

Bohužel to byly už druhé hodinky ( naštěstí ne moc cenné, spíš památeční) které mi pan Janiš poškrábal. Vím že je to těžko prokazatelné, ale vím co mám na ruce.

Už se mi ulevilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lidi , já k tomu mám poznámku. Přeci jen jsme teprve pár let od socializmu a tam nás všechny učili to flákat. (podívejte se jak se vyvíjely hodinky Prim od docela hezky upravených až po úplné sračky bez úprav) Myslím že běžného řemeslníka ani nenapadne že má dát pozor aby něco nepoškrábal , protože za ním nestál nikdy mistr a nefackoval ho za každou chybičku, a taky nepředpokládá že to budete kontrolovat. Radím při zadávání opravy výslovně vyžadovat vlídné zacházení. Když tomu člověku řeknete že vám to nesmí poškrábat tak to asi nepoškrábe. Doufám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kubík: Fakt mi nejde o to zastávat se lidí. Jen uvaž že ti kteří se vyučili za první rep. jsou už od válu a ti kteří se to učili třeba v roce 80 nebo 90 , se už učili něco trochu jiného a taky od někoho jiného. A dnes ? hanba mluvit. Vím o strojním zámečníkovi který si víbůh jak opatřil glejt a teď uděluje výuční listy v oboru hodinář. Mám ti vyprávět jak mě to SERE ? Mám ten obor fakt rád. Jinak ale souhlasím s tvým názorem na šlendrián.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já už tu svou zkušenosti popsal v jiném vlákně, tak to sem přilepím, ať je to pohromadě:

 

Hodinář Sobotka - "Zlatnictvi a Klenotnictvi" - (Praha 4, Hvezdova ulice)

- smluvni partner vyhradniho zastoupeni SEIKO (kterym je firma "Altro"), nikoli vsak autorizovany servis

(zajimavy institut spoluprace, ze ? takto mi ho skutecne vysvetlila pracovnice firmy Altro - preberte si to jak chcete)

 

- Celkove hodnoceni: (zde je treba oddelit) "kosmeticke": o jeden stupen lepsi nezli "katastrofa", "technicke": dobry az velmi dobry" (platnost vyroku: podzim 1998)

- Rozhodujici skutecnosti k vyneseni vyroku:

>> "kosmeticka" uroven servisu: pulka tisteneho loga na ciferniku sedrena ci jaksi zahadne zamatovana, temer vsechny indexy viditelne odreny - z lestnych jsou "skrabane"; pozadovane vylesteni puvodnich skrabancu na Perspex sklicku bylo provedeno dobre - kosmeticky byly vsak hodinky na muj vkus coby pedanta a detailisty velmi znehodnoceny

>> "technicka" uroven servisu: vycisteni strojku po vniknuti slane vody - provedeno velmi dobre, od te doby jsou vzdy po natazeni 100% funkcni (jedna se o automat, ktery je v provozu jen velmi prilezitostne - cca 1x za rok, takze presnost nehodnotim)

>> Cena: bohuzel si nepamatuju, je to dost dlouho, (mohly to byt tak 2 stovky...)

>> Doporuceni: na opravy celkovych hodinek NEDOPORUCUJI, na opravy ci cisteni samostatneho strojku, nejlepe na ktery neni videt napr. skrz pruhled v dynku Doporucuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Uherském Brodě na náměstí (v rohu) je hodinář, kterého jsem navštívil a chtěl jsem se ho zeptat, zda-li nemá nějaké starší Primky a na CHVILKU s ním prohodit pár slov o mechnických hodinkách. Tvářil se na mne jak na parazita, protivný a neochotný jak prdel. Otočil jsem se na podpadku a v duchu si řekl, že už mě tam víckrát neuvidí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak pridam jednoho hodinare z Brna, jmenuje se pan Konecny a ma dilnu v Brne na ulici Masna, me opravoval kapesni hodinky DOXA, ktery byly kdovijak dlouho nefunkcni...

 

myslim ze svoji praci odvedl velice dobre, akorat se mi hodinky ted predbihaji asi o 1min. za den, mno mel bych je nechat vycistit...

 

jinak je to jedinej hodinar, ktery opravuje stary mechanicky hodinky v Brne co znam!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě předtím, nežli se mě podařilo sehnat jednoho velmi slušného mimopražského pana hodináře, běhal jsem po Praze, hledal a zíral, co vše je možné. Místo - Praha 1 Petrské náměstí. Potřeboval jsem prohlédnout stopky ratrapante, menší funkční závada, kterou mi později odstranil můj "dvorní hodinář" za 50 kč. Reakce muže za pultem. Jéé pane, to vám už dneska nikdo nespraví, to je určitě zlomenej čep, to já vím, na to už nic není, to můžete rovnou zahodit. Na můj nesmělý návrh aby se alespoň podíval, jen zavrčel - á to je zbytečný, to snad poznám, né?. Zmocnil se mě vztek.

Místo - Praha 3 Ondříčková. Potřeboval jsem provést výměnu nějakých součástek u funkčního chronographu Strela, které má kolegyně hodinářky ve vedlejší místnosti v šuplíku. Když paní viděla, že vytahuji chronograph, ač jsem ještě neřekl požadavek a ani jeho značku, hned se na mě obořila - to já vám tady neudělám, na to nic není. Když jsem vykoktal požadavek a sdělil,že to co chci má dva metry od sebe, zamyslela se a znovu zopakovala... to já vám tady neudělám. Požádal jsem paní, zda by to tedy neudělala jinde. Jen po mě loupla očima a řekla - dojděte si do Přemyslovský k Moučkovi. Velmi mě to otrávilo.

Místo - Praha 1 Mikulandská. Mé zlaté Zenithky potřebovaly vyčistit a vyrovnat mírně ohnutou korunku. Pán za pultem na mě koukl, otestoval a řekl, přijďte v září teď máme plno. Na dotaz, kolik by asi oprava stála, mě uzemnil odpovědí 15. 000Kč. Když jsem se vzpamatoval, tak mi pán laskavě svou kalkulaci vysvětlil. No to víte, všechno je dneska drahý, hodináři z unie na nás tlačí abychom zvedli ceny oprav, časem se to všude vyrovná. Tohle je marka, to nejsou primky, to neudělá jen tak někdo, to je drahý špás.Nechte si to udělat raději teď, v budoucnu se prohnete ještě víc. Vypotácel jsem se ven a šel si postěžovat ometákovi, který ve vedlejším průjezdu vyhlíží kavky.Tak tohle mě tedy dostalo. . Jen pro zajímavost - můj hodinář mě vše později udělal za 500 Kč. Slušná a odpovídající cena. Místo Praha 8 Sokolovská -úmyslně neuvádím číslo. Požadavek repase dvou chronographů Poljot, výměna dodaného číselníku, vše prokonzultováno s vedoucím. Pan hodinář mě ujistil, že vše provede dle mého požadavku a provedenou opravu telefonicky oznámí po jejím dokončení. Ujistil mě, že za svou práci ručí a vše bude perfektně uděláno . Po tomto vřelém ujištění a lavině slov, jsem kývl na smluvní cenu 3.000Kč. Po třech měsících jsem se osmělil sám zavolat a bylo mi sděleno, že už je to dávno hotové. Radostně jsem běžel druhý den již ráno do hodinářství a ani mě moc nenaštvalo, že otevřeli o půl hodiny později. Zaplatil jsem a čekal mě šok. Číselníky vyměněné úplně obráceně nežli jsem chtěl, vyčnívající hřídelka a nevyměněná korunka ,sklíčko, nepřesně pracující sčítač minut, daktylky na strojku, smítka na číselníku.... Paní, co mi to vydala jen řekla, tak to přineste příští týden, teď tu nikdo není. Odešel jsem v mrákotách. Styděl jsem se za práci hodináře a měl na sebe ohromnou zlost, že jsem do tohoto dobrodružství šel. Rozhodl jsem se tam již nevkročit a nehandrkovat se o odstranění závady či o uplatnění slevy. Zmocnila se mě malomyslnost. Dnes jsem rád, že mám svého pana hodináře, jehož práce a přístupu ke všem problémům si ohromě vážím. Mám ještě mnoho dalších příhod s různými lemply, ignoranty , vyměňovači baterek apod. - tak zas někdy příště. Jinak všem přeji, aby našli také "svého" pana hodináře a měli co nejméně negativních zkušeností.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je všechno pěkné , ty příběhy jsou přesně ze života. Jen mi dovol dotěrnou otázku : nezasloužil by si ten svědomitý pan hodinář od Tebe za svoji snahu taky trochu reklamy ? Třeba jen tak ,jak to napsal Dogee ?

 

Ještě poznámka : zodpovědný hodinář(ka) se nepustí do opravy chronografu pokud na to nemá nejvyšší (bývalou) kvalifikační třídu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mechano a falkkon: dogee to napsal možná hezky, ale do naprosto špatného vlákna. Toto vlákno se jmenuje Postěžujte si na hodináře :) Jeho příspěvek se dá tedy chápat tak, že ten nemožný hodinář mu hodinky dorajbloval takovým způsobem, že se mu nyní předchází o minutu za den. Kdyby to napsal do Doporuč dobrého hodináře, bylo by to o něčem jiném.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pro spoustu čísel : Mě ale šlo o to že si tu jeden člen pochvaluje (teď bez rozdílu vláken , prosím ) jakého má dobrého hodináře , ale nepíše kdo to je , což by si dotyčný jistě zasloužil.

pro Falkkon : No právě že by ten člověk mohl být užitečný více lidem než jen jednomu který ho náhodou objevil. Ten hodinář možná zanedbal reklamu tak jako většina hodinářů kteří se živí z OPRAV. Proto známe jen ty velko....... a to jsou ponejvíce obchodníci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pro všechny: na pana hodinare si nestezuji a uznavam, ze jsem svoji chvalu mel dat do jineho vlakna...

 

Jinak abych situaci upresnil, ty hodinky DOXA lezely rozbity u nas k kuchyni vice jak 20 let a kdovi jak dlouho vubec nefungovali. Ptal sem se v nekolika "prodejnach hodinek" v Brne (umyslne je nenazyvam hodinarstvimi) jestli by to opravili. Samozrejme ze ne, nastesti mi nekdo doporucil vyse zmineneho pana Konecneho.

 

Hodinky byly nefunkcni, se zazloutlym sklickem a vubec takovy nic moc. Hodinar je vycistil, dal tam nove sklicko a hodinky slapaly moc pekne, predbihaly se sice asi o 20s za den, ale odchylka byla pravidelna (myslim ze na tak stary hodinky slusny). Pak jsem je nejakou dobu nosil pravidelne i do skoly a tak, ale jednou mi upadly a neco sem urazil. Takze byly na oprave znova.

 

Nyni je nosim spis do divadla, k obleku s vestou apod., takze opravdu malo. Od opravy uz ubehl taky nejakej ten patek, takze se predbihaji trochu vic. Asi je necham vycistit a seridit...

 

Nemam predstavu jestli si pan Konecny poradi napr. s chronografy, ale stary machaniky opravovat umi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Chtel jsem si nechat seridit svoje poljoty co se mi predbihaji o 15 sec denne, samozrejme ne zadarmo. Hodinar v pasazi Alfa, ten to okeceval ze to nejde a tak, ale v principu mi je neseridil protozo ze jsem si je nekoupil u neho, protoze prej svym zakaznikum by je seridil. V Opletalove ulici v Praze mi rekli ze to nejde a nazdar. Tak teda nevim. nevite o nekom kdo serizuje Poljoty a je ochoten to udelat ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pro medvěda : nechci se Tě dotknout ale seřizování Poljotu pod patnáct vt./den může některým hodinářům připadat legrační. Jak už tu někdo někde napsal " minuta třepání s hodinkami způsobila zpoždění 2,5 vteřiny". Takže Ti radím nejprve se trochu informuj o možnostech těch strojů a pak jdi do "tuningu" . Jinak správný profík by Ti měl ty hodinky na přání neustále ladit ale za předpokladu že Ty mu budeš neustále platit. V opačném případě může mít pocit že ho prostě zdržuješ s blbostma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...