hommer1 Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2010 Zdravim co já vím tak jediny automaty urceny na golf jsou Jaermann & Stübi ostatním automatum to vubec nedělá dobře. Asi jen málokdo si uvědomuje, že speciální golfové hodinky patří k hodinkám, které jsou během hry nuceny pracovat v extrémních podmínkách. Při úderu holí do míčku jsou totiž hodinky na zápěstí vystaveny přetížení o síle 25 až 40 G (pilot stíhačky je vystaven 3 G a při sedmi se už dostavuje ztráta vědomí). Rozmezí udávaného přetížení závisí na umění hráče. K tomu ovšem dodává se smíchem Marek Eben, populární amatérský golfista: ?A to si představte, jak velkou šlupku asi hodinky musí dostat od neumětela, když napálí místo míčku drn.? Nenosit mechanické hodinky na golf doporučuje i Vladimír Opluštil, majitel hodinářské prodejny. ?Úder může strojek úplně zničit,? varuje. A je to rada hned dvojnásobného odborníka ? hodináře i golfisty. Zátěž vydrží jen speciální hodinky. to není z mé hlavy,ale z casopisu watch magazine. http://www.gkgolf.cz/jaermann-stubi.php jinak nevypadají věru zle vybral bych si:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frista Odesláno 31. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2010 Po tom nenošení je "rozběh" automatů asi tak stejně bolestivý, jako když sedneš do auta, nastartuješ ho a odjedeš.... Jestliže se jedná o hodinky dobře servisované, je jim stání v řádu dnů a měsíců úpně jedno. Snad, kdyby se jednalo hodinky, které byly naposledy čištěny a mazány před padesáti roky a celou dobu stály bych byl opatrnější. Také nerozumím tomu, proč by se měl olej po rozběhu stroje roztírat. Moderní oleje užité ve správném množství vytvoří na čepech a kamenech souvislou vrstvu, tak si nemyslím, že by olej stáním natekl na jedno místo na úkor jiného. Myslím, že tam, kam ho namažu, tam trvale zůstává. Z podstaty chodu hodinek je pak úpně jedno, jestli jsou to automaty, nebo natahovačky. Jen u těch automatů je počáteční hnací síla nenataženého péra velmi malá, proto je i tření daleko menší, než při péru nataženém více. Takže stroj málo natažený je namáhán právě méně, nikoli více. Co je Tvá vlastní nejhorší zkušenost, když jsi je nenosil a pak jsi je vzal na ruku? Cítil jsi, jak je to bolí? Nebo nechtěly chodit? Co je špatného na Roládách, které nikdy nebyly ve vodě? Stačí jedna dovolená u moře a když je majitel pravidelně po slané vodě neoplachuje sladkou, dá se počítat s tím, že těsnění nebude po nějaké době v příliš optimální kondici. A mořský písek je také docela prima brusná pasta a dostane se do míst, kde by ho člověk vůbec nečekal. Kdybych si mohl vybrat, koupil bych raději s úsměvem ty Rolády, co ve vodě nikdy nebyly. Souhlasím s Tebou tedy pouze s tím, že automatům nevadí občasné dotahování a podepsal bych se pod Tvůj názor, že švýcarské hodinky jsou dělané na "běžné" nošení s pravidelnou údržbou a měly by vydržet desítky let. Tím zároveň popíráš svou teorii o tom, jak je pro hodinky bolestivý a namáhavý přechod z klidu do chodu. To je taková diskuse proti diskusi, aby sis dokázal, že si větší pašák. Asi seš, brát ti to nebudu. Kolega z fóra se ptal na možná úskalí, při opětovném rozchození hodinek. Narozdíl ode všech kecálistů ode mě odpověď dostal, tak o co ti konkrétně jde? Popsal jsem zkušenosti své - ano opravdu start hodinek nebolí, ale na druhou stranu se popíráš v jedné věci, neboť nastartování mechanismu (třeba motor), je jedním z nejklíčovějších mechanických momentů, při kterém vzniká nejvíce systém ohrožujících chyb. Já netvrdil, že hodinky jsou ohroženy, jen, že se při tom nastartování může stát něco více - taky rukou uživatele, který může mít snahu jít přes optimální možnosti mechanismu. Za tvrzením, že raději hodinky, které prošly "testem" uživatelnosti, než "nenošené" si stojím a jestli ti to přijde divné, tak to respektuj, neboť jsem k tomu myslím dal argumenty, které mé stanovisko dostatečně vysvětlují. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pykof Odesláno 27. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2010 Vlákno sa síce volá - Čo nerobiť hodinkám(automatom) ale ja mám otázku, Čo im urobiť? -keď ...... Kamarát si v Rusku kúpil nové Vostok Amfíbia automat, vodotesné do 200 m a po prvom nastavení dátumu a času a po ručnom prvom náťahu, pokiaľ ich nosí na ruke urobia za deň + 60 až 62 min. a pokiaľ ležia na stole tak idú presne max. -20 sekúnd. A včil buc múdry; ako hovoria ludé ze Záhoria. Takže hľadám radu ako ďalej, či ich pracne a draho vrátiť do Ruska na reklamáciu alebo sa s tým dá niečo urobiť aj tu, myslím na Slovensku. Podotýkam,že záručný list je výsostne ruský, nakoľko sú donesené z Ruska. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 27. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2010 Vlákno sa síce volá - Čo nerobiť hodinkám(automatom) ale ja mám otázku, Čo im urobiť? -keď ...... Kamarát si v Rusku kúpil nové Vostok Amfíbia automat, vodotesné do 200 m a po prvom nastavení dátumu a času a po ručnom prvom náťahu, pokiaľ ich nosí na ruke urobia za deň + 60 až 62 min. a pokiaľ ležia na stole tak idú presne max. -20 sekúnd. A včil buc múdry; ako hovoria ludé ze Záhoria. Takže hľadám radu ako ďalej, či ich pracne a draho vrátiť do Ruska na reklamáciu alebo sa s tým dá niečo urobiť aj tu, myslím na Slovensku. Podotýkam,že záručný list je výsostne ruský, nakoľko sú donesené z Ruska. Tak tedy, opravit se dají pravděpodobně i tady (kdekoliv) ale pokud se ptáš ako ďalej, radím ti pokusit se je vrátit (odstoupit od smlouvy). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 27. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2010 ................... pokiaľ ich nosí na ruke urobia za deň + 60 až 62 min. a pokiaľ ležia na stole tak idú presne max. -20 sekúnd. ................. Opravdu jde o 60 minut ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pykof Odesláno 27. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2010 Ja ich mám od včera večera a leželi na stole dodnes , to bolo tých -20 sec. Od 18-tej ich mám na ruke a uvidím zajtra. On ich doniesol s tým že idú +60 min. za 24 hodín. Večer ich položím na bočnú hranu a ráno ich vezmem znova na ruku a uvidím. Len tak mimochodom , dcéra mala na ruke priateľove mechanické Prim automatik a za pár hodín jej nabehli + 40-50 minut. Ten bol zhrozený, vzal ich späť a šli zasa normálne. Digitálne na dcérinej ruke vydržia max. pár dní a je po nich. A včil buc múdry! Keby som to nezažil, neverím. No odstúp od zmluvy, keď poštovné a prevod peňazí stál cca 22 Eu a keď ich pošleš nazad ,poštovné zase nejakých 10 Eu, tak to ich môžeš zrovna hodiť do koša. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2010 Ja ich mám od včera večera a leželi na stole dodnes , to bolo tých -20 sec. Od 18-tej ich mám na ruke a uvidím zajtra. On ich doniesol s tým že idú +60 min. za 24 hodín. Večer ich položím na bočnú hranu a ráno ich vezmem znova na ruku a uvidím. Len tak mimochodom , dcéra mala na ruke priateľove mechanické Prim automatik a za pár hodín jej nabehli + 40-50 minut. Ten bol zhrozený, vzal ich späť a šli zasa normálne. Digitálne na dcérinej ruke vydržia max. pár dní a je po nich. A včil buc múdry! Keby som to nezažil, neverím. No odstúp od zmluvy, keď poštovné a prevod peňazí stál cca 22 Eu a keď ich pošleš nazad ,poštovné zase nejakých 10 Eu, tak to ich môžeš zrovna hodiť do koša. Abych řekl pravdu také mám jedny hodinky teda primky cal.66 a ty se mi předbíhají za 12hodin cca o 3hodiny a zajímalo by mě,jestli půjdou seřídít šroubkem +,- a nebo jestli mohou být např.zmagnetované. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 27. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2010 to pykof - hodinky určitě nejsou v pořádku, takže buď je poslat na opravu do CCCP nebo mechanovi . to bohumil - není nic jednoduššího, než to vyzkoušet. Ale asi by to chtělo vyčistit a seřídit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 27. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2010 Abych řekl pravdu také mám jedny hodinky teda primky cal.66 a ty se mi předbíhají za 12hodin cca o 3hodiny a zajímalo by mě,jestli půjdou seřídít šroubkem +,- a nebo jestli mohou být např.zmagnetované. Seřízení je obvykle možné v řádu minut denně. Takováhle odchylka vznikne nejspíš tím, že se slepuje znečištěný vlásek. Určitě pomůže odborné vyčištění. Pokud jsou to hodinky, ke kterým máš nějakou osobní vazbu, má to určitě cenu. Jinak bych asi zkusil vyměnit celý strojek - vyjde to patrně levněji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Po tom nenošení je "rozběh" automatů asi tak stejně bolestivý, jako když sedneš do auta, nastartuješ ho a odjedeš.... Jestliže se jedná o hodinky dobře servisované, je jim stání v řádu dnů a měsíců úpně jedno. Snad, kdyby se jednalo hodinky, které byly naposledy čištěny a mazány před padesáti roky a celou dobu stály bych byl opatrnější. Také nerozumím tomu, proč by se měl olej po rozběhu stroje roztírat. Moderní oleje užité ve správném množství vytvoří na čepech a kamenech souvislou vrstvu, tak si nemyslím, že by olej stáním natekl na jedno místo na úkor jiného. Myslím, že tam, kam ho namažu, tam trvale zůstává. Z podstaty chodu hodinek je pak úpně jedno, jestli jsou to automaty, nebo natahovačky. Jen u těch automatů je počáteční hnací síla nenataženého péra velmi malá, proto je i tření daleko menší, než při péru nataženém více. Takže stroj málo natažený je namáhán právě méně, nikoli více. Co je Tvá vlastní nejhorší zkušenost, když jsi je nenosil a pak jsi je vzal na ruku? Cítil jsi, jak je to bolí? Nebo nechtěly chodit? Co je špatného na Roládách, které nikdy nebyly ve vodě? Stačí jedna dovolená u moře a když je majitel pravidelně po slané vodě neoplachuje sladkou, dá se počítat s tím, že těsnění nebude po nějaké době v příliš optimální kondici. A mořský písek je také docela prima brusná pasta a dostane se do míst, kde by ho člověk vůbec nečekal. Kdybych si mohl vybrat, koupil bych raději s úsměvem ty Rolády, co ve vodě nikdy nebyly. Souhlasím s Tebou tedy pouze s tím, že automatům nevadí občasné dotahování a podepsal bych se pod Tvůj názor, že švýcarské hodinky jsou dělané na "běžné" nošení s pravidelnou údržbou a měly by vydržet desítky let. Tím zároveň popíráš svou teorii o tom, jak je pro hodinky bolestivý a namáhavý přechod z klidu do chodu. To je taková diskuse proti diskusi, aby sis dokázal, že si větší pašák. Asi seš, brát ti to nebudu. Kolega z fóra se ptal na možná úskalí, při opětovném rozchození hodinek. Narozdíl ode všech kecálistů ode mě odpověď dostal, tak o co ti konkrétně jde? Popsal jsem zkušenosti své - ano opravdu start hodinek nebolí, ale na druhou stranu se popíráš v jedné věci, neboť nastartování mechanismu (třeba motor), je jedním z nejklíčovějších mechanických momentů, při kterém vzniká nejvíce systém ohrožujících chyb. Já netvrdil, že hodinky jsou ohroženy, jen, že se při tom nastartování může stát něco více - taky rukou uživatele, který může mít snahu jít přes optimální možnosti mechanismu. Za tvrzením, že raději hodinky, které prošly "testem" uživatelnosti, než "nenošené" si stojím a jestli ti to přijde divné, tak to respektuj, neboť jsem k tomu myslím dal argumenty, které mé stanovisko dostatečně vysvětlují. 1. To není diskuse proti diskusi, nejsem větší pašák než ty, jen vím trochu víc. 2. Kolegovi se dostalo informace, že úskalí je nulové. 3. Na rozdíl od ostatních kecálistů od Tebe tazatel odpověď dostal, leč nesprávnou. 4. Jde mi pouze o objektivní pravdu. 5. Nepopírám nic, motor auta byl pouze příměrem, kde startér a baterie jsou tím citlivým článkem, dva prsty jedné ruky jsou naproti tomu naprosto spolehlivé. 6. Stroj hodinek je konstruován tak, aby jakékoli nevhodné zásahy uživatele eliminoval. 7. Stroj nezná optimální možnosti, buď má hnací sílu, nebo nemá, nic víc, nic míň. 8. Tvůj názor i přes jeho nesprávnost plně respektuji, svůj uvádím pouze jako praktickou pomoc tazateli. 9. Tvé argumenty dostatečně vysvětlují nesprávnost Tvého stanoviska. 10. Omlouvám se za své přímé názory, dvě lahve dobrého vína vykonaly své. 11. Je zde dost profesionálů, kteří vládnou dokonalou teoretickou a praktickou znalostí problému, mohli by se též vyjádřit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlosss Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 (upraveno) Se take pokusim trochu rozpovidat (rozepsat). Nebudu polemizovat nad tim co je pro hodinky dobre a co ne. Už bylo rečeno že pokud někdo ma finančne a psychicky na to aby se k drahym mechanikam choval jako k levnym tak prosim, opravit to pujde. Bez ohledu na zavadějici nazev vlakna, (jakekoliv dělani, nošeni je opotřebuje čili niči) by se zde měli psat zkušenosti. Ja mam takove že od utleho dětstvi jsem nosil mechaniky tenkrat Prim. Zkuste vysvětlit malemu klukovi že má na ruce mechaniky a až bude dělat nejakou bejkarnu ať si na ně dava bacha. Nikdo mi to nerikal, hodinky jsem z nostalgie po desitkach let vyndal ze stolu natahl a jeli. Také jsem jako kluk nosil Rakety po dědovi nelitostné zachazeni a taky nic. Jak na tom budou dnešni automaty si mužem rict za par let. Dnes jezdim motokros a tam nenosim nic vadilo by to mě a holkam asi také. To same pri sjezdu na kole (freeride) zkratka mam sporty pri kterych nepotrebuji čas a stejne by prekažel. Ale pri bežném nošeni to neřešim jako za mlada ! Upraveno 28. února 2010 uživatelem Pawlosss Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 1. To není diskuse proti diskusi, nejsem větší pašák než ty, jen vím trochu víc. 2. Kolegovi se dostalo informace, že úskalí je nulové. 3. Na rozdíl od ostatních kecálistů od Tebe tazatel odpověď dostal, leč nesprávnou. 4. Jde mi pouze o objektivní pravdu. 5. Nepopírám nic, motor auta byl pouze příměrem, kde startér a baterie jsou tím citlivým článkem, dva prsty jedné ruky jsou naproti tomu naprosto spolehlivé. 6. Stroj hodinek je konstruován tak, aby jakékoli nevhodné zásahy uživatele eliminoval. 7. Stroj nezná optimální možnosti, buď má hnací sílu, nebo nemá, nic víc, nic míň. 8. Tvůj názor i přes jeho nesprávnost plně respektuji, svůj uvádím pouze jako praktickou pomoc tazateli. 9. Tvé argumenty dostatečně vysvětlují nesprávnost Tvého stanoviska. 10. Omlouvám se za své přímé názory, dvě lahve dobrého vína vykonaly své. 11. Je zde dost profesionálů, kteří vládnou dokonalou teoretickou a praktickou znalostí problému, mohli by se též vyjádřit. Já to vidím takhle: Jděte radši na pivo! Hodinky, ikdyž se to nezdá jsou v podstatě velmi jednoduchý stroj. Precizně udělaný, miniaturní ale jednoduchý. Komplikace jako chronograf, věčný kalendář a podobné hovadiny teď neberme v úvahu. Na jednom konci je zdroj síly, většinou pero, pak pár převodů a na konci krok se setrvačkou. Není tam žádný motor, žádná mazací soustava, žádná olejová nádrž. Olej je v ložiskách od výroby nebo od posledního servisu a zůstane tam do dalšího servisu. Maximálně může ztratit své vlastnosti stářím nebo vnějším vlivem například extrémní teplotou. Neměl by ani nikam odtéct, rozhodně ne během pár dnů či týdnů a ani měsíců. Pokud ovšem hodinky ležely v šuplíku čtyřicet let tak by si servis zasloužily, ale rozhodně se při rozběhu nerozsypou. Srovnání s motorem není na místě, motor má jiný systém mazání a start po dlouhém stání je opravdu problém. Olej vyteče z mazacích kanálků a než se to natlakuje tak po startu motor běží i několik sekund na sucho. A nejen to, olej potřebují některé části motoru jako hnací médium, typicky stavítka ventilů takzvané hydroštely, různé napínací kladky a mechanismy časování ventilů. Tyhle věci po nastartování nefungují a motor chvíli musí běžet v nekorektním režimu. Takže občas k havárii dojde. U hodinek řek bych skočení rozvodu z důvodů nenatlakování napínače nehrozí :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilb Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Takže, je nutno používat vrtichvost ANO? nebo NE! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Takže, je nutno používat vrtichvost ANO? nebo NE! Není to nutnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Takže, je nutno používat vrtichvost ANO? nebo NE! není to potřeba, je to móda posledních dvaceti let, původně to bylo určené pro hodinky s věčným kalendářem a automatickým nátahem, první, kde jsem to zaznamenal bylo v roce 1990 pro hodinky IWC Da Vinci, kde je kalendář až do roku 2500 bez nutnosti cokoli seřizovat. Má to ale podmínku, aby hodinky zůstaly v chodu, proto k tomu začali vyrábět vrtichvost. Hodinky jdou samozřejmě přeřídit i po delším stání pomocí tlačítek, takhle je to ale stylové. Pak se z toho stal docela dobrý byznys pro majitele jakýchkoli automatických hodinek. Připadá mi zbytečné, když hodinky nenosím, aby zůstávaly v chodu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 (upraveno) Já to vidím takhle: Jděte radši na pivo! Hodinky, ikdyž se to nezdá jsou v podstatě velmi jednoduchý stroj. Precizně udělaný, miniaturní ale jednoduchý. Komplikace jako chronograf, věčný kalendář a podobné hovadiny teď neberme v úvahu. Na jednom konci je zdroj síly, většinou pero, pak pár převodů a na konci krok se setrvačkou. Není tam žádný motor, žádná mazací soustava, žádná olejová nádrž. Olej je v ložiskách od výroby nebo od posledního servisu a zůstane tam do dalšího servisu. Maximálně může ztratit své vlastnosti stářím nebo vnějším vlivem například extrémní teplotou. Neměl by ani nikam odtéct, rozhodně ne během pár dnů či týdnů a ani měsíců. Pokud ovšem hodinky ležely v šuplíku čtyřicet let tak by si servis zasloužily, ale rozhodně se při rozběhu nerozsypou. Srovnání s motorem není na místě, motor má jiný systém mazání a start po dlouhém stání je opravdu problém. Olej vyteče z mazacích kanálků a než se to natlakuje tak po startu motor běží i několik sekund na sucho. A nejen to, olej potřebují některé části motoru jako hnací médium, typicky stavítka ventilů takzvané hydroštely, různé napínací kladky a mechanismy časování ventilů. Tyhle věci po nastartování nefungují a motor chvíli musí běžet v nekorektním režimu. Takže občas k havárii dojde. U hodinek řek bych skočení rozvodu z důvodů nenatlakování napínače nehrozí :-) 1. Pivo nepiju 2. Ano, hodinky jsou v podstatě jednoduchý stroj, ale právě to dosažení preciznosti je složité. Takové nastavení správné polohy vlásku v zámku korekční ručky.... Může tam být jakkoli a bude to chodit, ale aby to chodilo dobře... 3. Chronograf a zejména věčný kalendář nejsou hovadiny, jsou to vrcholy jemné mechaniky a důvtipu mistrů hodinářů 4. Když hodinky 40 let stojí, je po jejich natažení reálná šance, že se rozsypou. 5. Nešlo o srovnání s motorem, šlo pouze o příměr pro ty, pro které je používání automobilu věc běžnější, než péče o hodinky. 6. Nepochybně rozumíš motorům aut, co se týče hodinkových strojů se máš ještě co učit /já samozřejmě také/ Upraveno 28. února 2010 uživatelem mischa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Seřízení je obvykle možné v řádu minut denně. Takováhle odchylka vznikne nejspíš tím, že se slepuje znečištěný vlásek. Určitě pomůže odborné vyčištění. Pokud jsou to hodinky, ke kterým máš nějakou osobní vazbu, má to určitě cenu. Jinak bych asi zkusil vyměnit celý strojek - vyjde to patrně levněji. Nejsem sice hodinář,ale vlásek vypadá čistý.Spíš bych se přiklonil,že když se bude vlásek slepovat,tak se hodinky budou zpožďovat a ne předbíhat.Co vy na to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza K. Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Zdravim co já vím tak jediny automaty urceny na golf jsou Jaermann & Stübi ostatním automatum to vubec nedělá dobře. Kdyby někdo nutně potřeboval hodinky na golf, tak je tu ještě Tag Heuer - Golf Professional, prý vyvinuté Tigerem Woodsem (nebo za jeho účasti?). Ale to je quartz. http://www.tagheuer.com/the-collection/spe...dex.lbl?lang=en Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hommer1 Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Kdyby někdo nutně potřeboval hodinky na golf, tak je tu ještě Tag Heuer - Golf Professional, prý vyvinuté Tigerem Woodsem (nebo za jeho účasti?). Ale to je quartz. http://www.tagheuer.com/the-collection/spe...dex.lbl?lang=en píšu automatum quartzkam je asi všechno jedno:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Nejsem sice hodinář,ale vlásek vypadá čistý.Spíš bych se přiklonil,že když se bude vlásek slepovat,tak se hodinky budou zpožďovat a ne předbíhat.Co vy na to? Taky nejsem hodinář, ale myslím, že když se vlásek slepí, je vlastně kratší, takže kmitá rychleji, takže se hodinky předbíhají? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se