lucid Odesláno 1. července 2014 Nahlásit Odesláno 1. července 2014 tondakoahoj já bych měl zájem o opravu těch pětek bez korunky jestli to bude možné. Jen bych to nerad posílal, poštou už vůbec ne. Nebýváš v Praze? Dík za info.**Hodinky dobře zabal (např. do několika vrstev bublinkové fólie) a pošli jako cenné psaní v obálce C5, kterou koupíš na každé poště: cena je do 50,-Kč a psaní je automaticky pojištěné a doručené do druhého dne. Poslal jsem takovýchto zásilek několik desítek a vždy doručeno naprosto bez problémů.
JaRooN Odesláno 1. července 2014 Nahlásit Odesláno 1. července 2014 (upraveno) Jak pise Lucid. Taky jsem Tondovi posilal Seiko pres postaka a nazpatek taky tak a bez problemu. Nemusis mit z toho strach. Tondako je poctivy hodinar, u ktereho se zasilky neztraceji. Upraveno 1. července 2014 uživatelem JaRooN
Tikal Odesláno 2. července 2014 Nahlásit Odesláno 2. července 2014 Nebo je můžeš dopravit ke mě a já je Tondovi předám, přístí týden za ním asi ve středu jedu.
Jarda_Prim Odesláno 2. července 2014 Nahlásit Odesláno 2. července 2014 Až budeš zase shánět nějaké kompletky, tak napiš. Na Seiko řady 7xxx to není problém, stojí asi 350,- jestli se nepletu, ale s dílama na Orient je to horší. Nicméně některé díly jsou u Orient zaměnitelné se Seikem, jmenovitě kotva, perovník, pastorek mezi datovým a hodinovým kolem atd. Dámské Orient jsou totožné se Seiko 4206.Tak hodně úspěchů.T.Tondo děkuju za nabídku, to se hodí vědět. S díly je občas problém. Naštěstí mám v Plzni známého pana hodináře, který když má, tak pomůže a navíc dokáže i poradit, když nevím kudy kam. Je to ještě stará škola, chodím k němu i jen tak na pokec. Jarda
Waya03 Odesláno 2. července 2014 Nahlásit Odesláno 2. července 2014 Včera se mi vrátily 6139-7002 z roku '73 ze servisu od p. Frýdla. Nasadil jsem je na nový Hirsh Italocalf a vyvenčím je do práce.
Miloshu Odesláno 2. července 2014 Nahlásit Odesláno 2. července 2014 Včera se mi vrátily 6139-7002 z roku '73 ze servisu od p. Frýdla. Nasadil jsem je na nový Hirsh Italocalf a vyvenčím je do práce. Hezká volba! Líbí
Návštěvník eloga Odesláno 2. července 2014 Nahlásit Odesláno 2. července 2014 Nebo je můžeš dopravit ke mě a já je Tondovi předám, přístí týden za ním asi ve středu jedu.ok, napiš mi předávací místo do SZ. No já jen k té poště, mě už mnohokrát došly hodinky všelijak poškozený, prasklé sklíčko, nebo "pošahané", a nejenom hodinky i jiné balíky. Pokud můžu tak se jí vyhýbám. A u tohohle kusu bych byl zvlášť opatrný. Dík všem za info.
Návštěvník eloga Odesláno 2. července 2014 Nahlásit Odesláno 2. července 2014 zdravím Seikaře s pulsem 5, získal jsem před pár dny jedny slušně vyhlížejí Vintage 5, jen mají jednu chybičku. Někam se zatoulala korunka, rád bych to doladil, celkem se mi ten model zamlouvá. Je to pro upřesnění 6309/8980/A5.Korunka ke korunce a bude to, ale kde? U Frýdla je plno a já bych rád zkusil něco jiného i když je to dál a je to pro mě nová komplikace. Tondako? Díky za další tipy a doporučení.**Tondakoje to Seiko 5, 6309 - 8980. Díky za nabídku.**
joejog Odesláno 5. července 2014 Nahlásit Odesláno 5. července 2014 Včera opravené, dneska testuju na ruce. Dle výrobního čísla říjen 1981, strojek 7009 SAM_0042_1.jpgTaky se mi dostaly jedny tykovýhle do ruky, byly v hrozným stavu, hlavně sklíčko, vypadaly jakoby byly přivázaný na provázku a někdo je tahal 10km za autem. Po rozebrání ale uvnitř celkem zachovalý a plně funkční. A zatím i celkem přesný, uvidím za delší dobu. Prozatím prošly očistou a sklíčko dostaly plast. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jarda_Prim Odesláno 7. července 2014 Nahlásit Odesláno 7. července 2014 Taky se mi dostaly jedny tykovýhle do ruky, byly v hrozným stavu, hlavně sklíčko, vypadaly jakoby byly přivázaný na provázku a někdo je tahal 10km za autem. Po rozebrání ale uvnitř celkem zachovalý a plně funkční. A zatím i celkem přesný, uvidím za delší dobu. Prozatím prošly očistou a sklíčko dostaly plast.Ty vypadají pěkně! Blahopřeju. A vydrží strašně moc.
tmoris Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 Hele borci, jak mam vyndat stezejky z 6105? Nema to zadny shoulders, tak nemam jak bergeonem zatlacit stezejku na druhou stranu. To jsou jako na jedno pouziti a mam to upilovat pilkou na zelezo nebo co??
prischera Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 Stěžejka je až k pouzdru, ale zatlačit jde. Zkoušej to.
Tikal Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 (upraveno) Jeď těsně okolo nožky, jde to blbě, ale jde to, pokud tam máš seiko tlusté stěžejky, tak by to mělo jít bez problémů, ty tenké tam zajedou a jde to fakt blbě, já jsem to raději užšího. Teď jsem si zvětšil obrázek a vím, kde je problém, jsou to sice tlusté stěžejky, ale vypadá to na 20mm a patří tam 19mm, které nejsou tak běžně..... Upraveno 8. července 2014 uživatelem Tikal
villain83 Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 Presne,nacpi do ty mezirky ostrej nozik a pomalinku to zkousej vypacit,trpelivost..
Tikal Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 Kdepak, žádné páčení, tohle bude na odříznutí, nebo uštípnout a sehnat správnou délku.
pebe Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 tak to záleží, jestli je ta vnější trubička je od kraje ke kraji nebo ne, duhá strana není vidět.Jinak já to dělám nožem, normálně ostřím lehce zajedu mezi stěřejku a pouzdro a vypáčím
villain83 Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 Kdepak, žádné páčení, tohle bude na odříznutí, nebo uštípnout a sehnat správnou délku. Ja to mel takhle presne na pandach,stezejka tam evidentne nepatrila,ale nekdo ji tam narval,nevim jak.Nejdriv jsem se bal,ze je tam napevno,ale pak jsem ji prave jakoby odpacil a vystrelila mi do ksichtu(nic moc),ale byla venku:-)
villain83 Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 tak to záleží, jestli je ta vnější trubička je od kraje ke kraji nebo ne, duhá strana není vidět.Jinak já to dělám nožem, normálně ostřím lehce zajedu mezi stěřejku a pouzdro a vypáčímTakhle jsem to myslel,jeste to taky bejva dost zalepeny humusem,alespon u tech mejch to tak bylo.Holt kapku hruby sily(a svarecsky brejle).
tmoris Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 Ani prd. Je to tam fakt nadoraz. A nemam doma pilku na zelezo,takze dneska to ven nedostanu. Toz snad zitra..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se