Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 27. 1. 2019 v 22:17, Taylor napsal:

Co se týká "bububu", to je vcelku o ničem. Pár tisícovek je natolik malá částka, že se tím nikdy nikdo zabývat nebude. Trestní čin to není a kdo by se chtěl soudit kvůli třem tisícovkám (rozdíl reálné a prodejní ceny).

No a při kvalitě našeho soudnictví, i kdyby se někdo rozhodl, že mu jde o princip a ty peníze za to souzení utratí, tak by se taky u soudu mohl dozvědět, že se nic nestalo, v horším případě by mohl ještě vyfasovat k úhradě komplet náklady řízení.

Jak Jeronimo správně v té diskusi na FB poznamenal, ty částky se sčítají, takže pokud by se našlo více poškozených, TČ by to byl.
  • Odpovědi 124
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 27. 1. 2019 v 22:49, lucid napsal:

Jak Jeronimo správně v té diskusi na FB poznamenal, ty částky se sčítají, takže pokud by se našlo více poškozených, TČ by to byl.

Hmm, opravdu? Prodává hodinky, nikde nepíše nic o původu jejich dílů, přiznává opravu a výměnu původní součástky/součástek, cena je výrazně nižší, než "echt originály"... Dokaž mu podvod, pak teprve to bude trestný čin - přeju hodně štěstí. Já se ho v žádném případě nezastávám, jen konstatuju, že reálná postižitelnost je nulová, pokud se tedy nebudeme bavit o tom, že mu někdo rozbije ciferník (samozřejmě myslím ten v hodinkách ;-)).

Odesláno

Tak třeba to pár lidem na FB pomohlo a otevřelo jim to oči a další šmelinář má po žížalkách...

I když naivních lidí je dost a každá věc má svého kupce.

Odesláno
  V 27. 1. 2019 v 23:09, Taylor napsal:

Hmm, opravdu? Prodává hodinky, nikde nepíše nic o původu jejich dílů, přiznává opravu a výměnu původní součástky/součástek, cena je výrazně nižší, než "echt originály"... Dokaž mu podvod, pak teprve to bude trestný čin - přeju hodně štěstí. Já se ho v žádném případě nezastávám, jen konstatuju, že reálná postižitelnost je nulová, pokud se tedy nebudeme bavit o tom, že mu někdo rozbije ciferník (samozřejmě myslím ten v hodinkách ;-)).

Nepleť si trestní řízení, kde prokazuje stát s civilním, ve kterém prokazuješ ty. Zkusils to někdy nebo jsi schopen psát podobná moudra o "reálné postižitelnosti" jen od klávesnice? Já neříkám, že by se ve finále trestný čin podařilo prokázat, nicméně na zahájení trestního řízení by částka z více podání byla dostatečná a z vlastní zkušenosti vím, že u takových vykuků podobný zájem ze strany státních orgánů často stačí na to, aby toho raději nechali. Těmto podvodníčkům se daří jen proto, že většina pouze nadává, že s tím nemá smysl nic dělat než aby něco udělali. 

Odesláno
  V 27. 1. 2019 v 20:56, Jeronimo napsal:

:) Co budeš dělat až uvidíš tohle: 

nebudu dělat vůbec nic, protože mě primky nezajímají

a ten příměr taky není správný ...... prodávající kvůli kterému vzniklo tohle vlákno dostal otázku zda je to parexo a odpověděl ano je to parexo (nic netajil, nijak se nevykrucoval .....komunikoval normálně) ........ celej tenhle lynč je jenom kvůli tomu, že to nenapsal v popisu ...... noa ? ...... dnes a denně někdo něco nenapíše do inzerátu a poté to doplňuje, protože si vzpomene, že to nenapsal, nebo na základě dotazu potencionálního zájemce nebo někoho kdo tomu rozumí ....... musel by být úplný idiot, kdyby si myslel, že to tady někdo neodhalí nebo se nezeptá ....... ale chápu, že to je dobrej důvod vyrobit uměle senzaci o které se bude tejden psát, potažmo když jsou pro Berta primky srdeční záležitost

tak se plácejte po zadku jak ste odhalili zločince ..... fakt trapárna hodna chronomagu

Odesláno
  V 27. 1. 2019 v 22:17, Taylor napsal:

Co se týká "bububu", to je vcelku o ničem. Pár tisícovek je natolik malá částka, že se tím nikdy nikdo zabývat nebude. Trestní čin to není a kdo by se chtěl soudit kvůli třem tisícovkám (rozdíl reálné a prodejní ceny). 

No a při kvalitě našeho soudnictví, i kdyby se někdo rozhodl, že mu jde o princip a ty peníze za to souzení utratí, tak by se taky u soudu mohl dozvědět, že se nic nestalo, v horším případě  by mohl ještě vyfasovat k úhradě komplet náklady řízení. 

Hele, já jsem ve svém postu na FB tak nějak shrnul své pocity, nikoho udávat nebudu. V 80% případů to už přehlížím, ale když se někdo veřejně chlubí kolik natáhl lidí, jak mu to prochází a jak argumentoval, tak to trochu hnulo mým majestátem. 

A pár tisícovek? Vždyť pán se chlubí a přiznává (stejně kecá), že už mu to asi v padesáti případech vyšlo. To máme 4 449 x 50 = 222 450,- Kč Dle TZ by se mohlo jednat o tzv. škodu větší.

Jestli někdo ukradne pět tisíc rohlíků po koruně najednou nebo po jednom a klidně pokaždé v jiné rohlíkotechně a nakonec se půjde udat nebo mu to někdo prokáže, tak dopadne podobně blbě. 

Odesláno
  V 28. 1. 2019 v 5:13, lucid napsal:

Nepleť si trestní řízení, kde prokazuje stát s civilním, ve kterém prokazuješ ty. Zkusils to někdy nebo jsi schopen psát podobná moudra o "reálné postižitelnosti" jen od klávesnice? Já neříkám, že by se ve finále trestný čin podařilo prokázat, nicméně na zahájení trestního řízení by částka z více podání byla dostatečná a z vlastní zkušenosti vím, že u takových vykuků podobný zájem ze strany státních orgánů často stačí na to, aby toho raději nechali. Těmto podvodníčkům se daří jen proto, že většina pouze nadává, že s tím nemá smysl nic dělat než aby něco udělali. 

No, asi takhle. Mám nějaké vzdělání v oboru i nějaké zkušenosti, ale nemám nejmenší důvod ani chuť se s kýmkoliv dohadovat. Když si myslíš, že je to tak jednoznačné, nic ti nebrání podat trestní oznámení. Jen by mě zajímalo, na čem to chceš postavit. Pán prodává primky, jsou to primky, netvrdí o nich nic, co by nebyla pravda, ale podle tebe se jedná o podvod. Jak říkám, běž s tím na policii a pak se pochlub, jak jsi dopadl.

Znovu opakuju, nikoho neomlouvám, nikoho se nezastávám, nic neschvaluju. 

Odesláno

Zlaty novodoby primky! Sice drahy, ale resit tyhle veci je o nervy! :)

Kolik teda maji origo mininalne stat? 12k+?

Odesláno
  V 28. 1. 2019 v 6:55, straspol napsal:

Neboj, Ypo, až budeš prodávat fejkový Rolády za polovinu ceny pravých, taky Tě tady rozeberem. 

jo tak jo ..... takže ode dneška jsou primky s díly parexo fejky ? ....... to je dobře vědět, aspoň se tu to smetí nebude tolik prodávat, protože fejky jsou tu přeci zakázaný

Odesláno

Ypo, tebe prece Primky nezajimaji. Toz sa nedurdi. :)

Ja bych do budoucna byl rad, aby prodej Primek probihal stejne jako se prodavaji treba Seika. Staci napsat, ze v hodinkach jsou pouzity AM dily a kazdemu je vse jasne. Skoro nikdo si nedovoli prodat Bullheady aniz by to nezminil. A proc? Protoze je to mezi sberateli standardni vec. ;)

Odesláno (upraveno)

Jesli je na dialu napsáno Prim, tak jako u leteckých automatů a číselník není ani z Eltonu, dokonce ani z MPM, tak je to asi fejk ne. Parexo je import z východu, jestli se nepletu. Lunety, korunky, skla ať jsou klidně brány jako am. díly.

Poslední co tady k tomu napíšu, tak na Chronomagu pokud někdo vědomě prodává hodinky kde jsou použity aftermarketové díly, měl by to do popisu napsat. Jedno jestli se jedná o Primky nebo Seika. Taková informace by se měla týkat i hodinek které jsou přeleštěné. 

Edit: Hardslimer byl rychlejší. 

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno
  V 28. 1. 2019 v 6:54, Taylor napsal:

No, asi takhle. Mám nějaké vzdělání v oboru i nějaké zkušenosti, ale nemám nejmenší důvod ani chuť se s kýmkoliv dohadovat. Když si myslíš, že je to tak jednoznačné, nic ti nebrání podat trestní oznámení. Jen by mě zajímalo, na čem to chceš postavit. Pán prodává primky, jsou to primky, netvrdí o nich nic, co by nebyla pravda, ale podle tebe se jedná o podvod. Jak říkám, běž s tím na policii a pak se pochlub, jak jsi dopadl.

Znovu opakuju, nikoho neomlouvám, nikoho se nezastávám, nic neschvaluju. 

Nevím jaké vzdělání "v oboru" ani zkušenosti máš, ale podle toho jak reaguješ, to podle mne velká sláva nebude, alespoň vzhledem k tomu jak interpretuješ to, co jsem (ne)napsal. Nikde jsem nepsal, že se jedná o podvod, ani že je to jednoznačné, dokonce se ani nevyjadřoval k primkám, kterým vůbec nerozumím. Pouze jsem v jedné větě poznamenal, že ty částky se sčítají, takže pokud pár tisícovek nebude opravdu jen pár, ale přesáhne pět tisíc korun, a dotyčný, který to od prodejce koupil, se bude cítit poškozen, tak se tím Policie zabývat bude, zejména když ten maník píše, že podobným způsobem natáhl cca 50 dalších.

Odesláno

Ta vlozka lunety je Parexo? To uz, koukam, vylepsili tu trojku (ten ostry vrsek), ja mam od nich jeste klasickou (original je taky ostry, lomeny).

Odesláno (upraveno)
  V 28. 1. 2019 v 7:30, lucid napsal:

Nevím jaké vzdělání "v oboru" ani zkušenosti máš, ale podle toho jak reaguješ, to podle mne velká sláva nebude, alespoň vzhledem k tomu jak interpretuješ to, co jsem (ne)napsal. Nikde jsem nepsal, že se jedná o podvod, ani že je to jednoznačné, dokonce se ani nevyjadřoval k primkám, kterým vůbec nerozumím. Pouze jsem v jedné větě poznamenal, že ty částky se sčítají, takže pokud pár tisícovek nebude opravdu jen pár, ale přesáhne pět tisíc korun, a dotyčný, který to od prodejce koupil, se bude cítit poškozen, tak se tím Policie zabývat bude, zejména když ten maník píše, že podobným způsobem natáhl cca 50 dalších.

Aby se tím policie zabývala, k tomu opravdu nestačí jen "koupil jsem si od chlápka na facebooku hodinky a cítím se poškozený" a "částky se sčítají". A to je to, o čem je tu řeč. 

BTW, částky škody se sice sčítají, ale jen ty prokázané, i kdyby někdo psal o milionu zákazníků, pokud najdeš jenom jednoho poškozeného, tak nemáš co sčítat - a to už  předpokládám, že vůbec byla prokázána nějaká skutečná škoda.  

Ještě obecná poznámka, pokud jsou na trhu dostupné "neoriginální" náhradní díly, dokonce s nápisem PRIM, tak je to záležitost mezi jejich výrobcem a držitelem ochranných práv k dané značce, to je ten "poškozený", který by to měl řešit. Tedy pokud nějaký držitel ochranných práv existuje, jinak "ring volný" (s mírnou nadsázkou, aby se toho zase někdo nechytil). 

Víc k tomu nemám co dodat a tebe bych poprosil, jestli máš stále potřebu dál mlátit prázdnou slámu, tak si přitom neotírej hubu ani o mě, ani o mé vzdělání a zkušenosti, to vzdělaní gentlemani nemají zapotřebí, děkuji předem.

Upraveno uživatelem Taylor
Odesláno
  V 28. 1. 2019 v 8:58, Taylor napsal:

....

Víc k tomu nemám co dodat a tebe bych poprosil, jestli máš stále potřebu dál mlátit prázdnou slámu, tak si přitom neotírej hubu ani o mě, ani o mé vzdělání a zkušenosti, to vzdělaní gentlemani nemají zapotřebí, děkuji předem.

Sry, prázdnou slámu mlátíš sám: kdyby jsi nesmyslně nevykřikoval, že se tím nikdo nebude zabývat apod. a demagogicky mi nepodsouval něco, co jsem vůbec nenapsal, neměl bych potřebu reagovat.

Odesláno
  V 26. 1. 2019 v 18:26, Patrik Trinh napsal:

Berte, nejdříve se zamysli nad sebou, nejdříve se do mě navezeš a ostatní necháš být.....holt asi za to může mé příjmení. Nepřijde mi to od tebe správné! Každého jiným metrem?

V 26. 1. 2019 v 21:01, martar napsal:

Vysvětlí mi prosim někdo, nejlíp Patrik, jakou roli hraje nebo by mělo hrát v diskuzi to příjmení? Ja to furt nechápu.

V 26. 1. 2019 v 21:12, M.K. napsal:

Nejsem Patrik, ale asi to byl z jeho strany pokus o takovej ten dneska moderní rasismus naruby.

Aha, děkuju. Počkám ještě na vyjadření Patrika, až mu skončí výkon trestu, nicméně máš asi pravdu. Každopádně jsem Patrikovi upřímně vděčný, pomohl mi v rozhodování o složení jednoho týmu, kde budou jednotliví členové mj za svůj výkon individuálně hodnoceni. Patriku - díky!

Ať nejsem OT: podle mne by se na chronomagu v inzerátech měly zmiňovat veškeré informace o stavu hodinek, zejména všechny skutečnosti o rozdilech oproti továrnímu stavu, ale i sdělení o proběhlých servisech i vyměněných origo dilech u AD. U primek, často navíc prodávaných z ohleduplnosti vůči neprimkařům ve větším počtu v jednom inzerátu, se to ale někdy nepovede dodržet. Přesto by bylo moc fajn se snažit o udržení co nevyšší úrovně v prodejní sekci, která je jedním z hlavních benefitů fóra.

Odesláno (upraveno)
  V 28. 1. 2019 v 6:42, YPO napsal:

nebudu dělat vůbec nic, protože mě primky nezajímají

a ten příměr taky není správný ...... prodávající kvůli kterému vzniklo tohle vlákno dostal otázku zda je to parexo a odpověděl ano je to parexo (nic netajil, nijak se nevykrucoval .....komunikoval normálně) ........ celej tenhle lynč je jenom kvůli tomu, že to nenapsal v popisu ...... noa ? ...... dnes a denně někdo něco nenapíše do inzerátu a poté to doplňuje, protože si vzpomene, že to nenapsal, nebo na základě dotazu potencionálního zájemce nebo někoho kdo tomu rozumí ....... musel by být úplný idiot, kdyby si myslel, že to tady někdo neodhalí nebo se nezeptá ....... ale chápu, že to je dobrej důvod vyrobit uměle senzaci o které se bude tejden psát, potažmo když jsou pro Berta primky srdeční záležitost

tak se plácejte po zadku jak ste odhalili zločince ..... fakt trapárna hodna chronomagu

Já ti nevím, ale tohle mi přijde trochu jako přikrášlování reality. Po té co se ho někdo zeptal, tak začal být dost protivnej a poukazovat všude okolo, což se navíc ukázalo jako kec (ostaní inzeráty na které berta upozorňoval byly v pořádku). Imho si ten BAN zasloužil mnohem dřív než ho dostal. Kdyby napsal "jo, je to parexo a sorry, měl jsem to do inzerátu napsat asi hned, dám vědět ještě kupujícímu, pokud si toho nevšiml a ještě to s ním proberu", tak to bylo naprosto cajk. Místo toho se začal chovat jak puberťačka když ji učitelka chytla za školou s cigárem....

Jeho narážky na rasismus mi přijdou už totálně přes čáru, mě to prozradil, že je to typické vietnamské příjmení, až google a i kdybych to věděl, tak to pro mě nebude hrát žádnou roli. Nesnáším tohle hraní si na chudáčka a obviňování z diskriminace ve chvíli, kdy se to někomu hodí. Ať je to třeba fialovo puntikovaná žirafa z konce světa, lidi jsou podle mě buď normální a nebo kreténi, na fyzické rozmanitosti fakt nezáleží...zbytek je statistika....

Nesnáším nastavování pravidel, ale myslím, že když nestačí slušnost, tak stačí jednoduchá úprava - pokud hodinky obsahují aftermarket díly, musí to být jasně uvedeno v inzerátu, tečka. Pak tu nebudou kecy, že to přece pozná každej, když to byla jasná past na hejla, kterej si toho nevšimne...

EDIT: Koukám, že Martar byl o pár minut rychlejší...

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odesláno

Presne, jinde se rozepisuji o kazde casti zvlast a je to brano jako standart.. Tady krome Ypa to asi vsichni chapou. Pokud se tu budou zamlcovat AM dily ci jine dalsi zmeny na hodinkach, tak se dostavame na uroven sbazaru, aukra a konecne i chrona24, kde prodejce jen uvede, ze vsechny dily jsou origo. Tato informace taktez neni dostatecna, protoze origo luneta 30 let stara ma jinou cenu nez jeji origo nahrada soucasna atd. 

Proste tech informaci se ma uvadet co nejvice, pokud si prodavajici stavem neni jisty, at to uvede do inzeratu.. :) 

Odesláno

Jasne ze tie hodinky boli v podstate kram(horologicky) uz ako nove a najdu sa isto aj taki, ktori povedia, ze ich tie AM diely vlastne zveladuju alebo ze tu hrame o 4 litre, co nie je ani cena poriadneho servisu ozajstnych hodiniek a tak to mnohym nebude stat ani za rozklik vlakna. Ale raz sme hodinkove forum a nasou hlavnou pridanou hodnotou  pre svet(pokial vobec nejaka je) by malo byt, ze tu ludia(aspon niektori) hodinkam rozumeju a neboja sa svoje znalosti pouzit. To ze tu nejaky inzerat visi, by malo teda byt zarukou, ze sa predavajuci kritickeho pohladu miestnych odbornikov neboji. Ak uz na niekoho taka kritika dopadne, je na nom ako sa k nej postavi a ake svetlo to na nho a jeho predaje nasledne vrhne. Nasho predavajuceho kritika miestnych odbornikov nemilo prekvapila rozhodne viac samotnym svojim vyskytom nez obsahom a potom zacal okolo seba kpat ako male decko za co bol nasledne odmeneny. Za mna je svet v poriadku a nicie prava neboli porusene. Kto nema rad ked sa mu do predajnych inzeratov keca, ten predsa moze vzdy ist na Aukro Bazos Sbazar....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...