Chumpus Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 Letos Seiko pěkně navázalo na loňský rok a opět se urodilo dost zajímavých novinek. Tady je pár z nich s osobním pohledem a amatérskými rychlocvaky bez retuše. Jinak letos se ukázalo jako příhodné naplánovat si schůzku na odpolední hodiny V Seiku jsou totiž podobně postižení jako v Casiu a skleničku něčeho zajímavějšího člověku nalijí striktně až po 16:30. Trochu rozdíl třeba oproti Zenithu, kde nutí bubliny i v devět ráno. K indexům se snad vyjádřil už úplně každý, tak se můžeme posunout dál. Měl bych k tomu jen jednu poznámku, protože evidentně někteří vnímají Baselworld trochu jinak. Rozhodně neplatí, že všichni mají všechno vyrobené a připravené. Dřív bylo naprosto běžné, že až na veletrhu se podle počtu objednávek rozhodovalo, jestli se daný model bude vyrábět. Do určité míry to platí i dnes, a to i u velkých značek. Viděl jsem dost modelů jen na obrázku, neobvyklé nejsou ani prototypy v oceli místo třeba titanu nebo zlata, ve kterých se pak budou dané hodinky prodávat. A problémy s kvalitou a funkčností má leckdo. Grand Seiko O kolekci Elegance se už diskutovalo. Prázná spodní část číselníku mi nevadí, ale přiznám se, že oblekovky jdou většinou mimo mě, takže do toho nejsem tolik zapálený. Platinová lahůdka. Je to drahý, stojí to hodně přes mičudu, ale je to na pár kusů ročně. A fakt jsem přesvědčený, že to prodají. Sport Taky to nebude levný, ale Seiko u mě má velký respekt, že šlo do takhle stylově vyhraněnýho pouzdra. Jenže na ruce sedí fakt parádně a především je to pěkný odkaz na jejich extravagantní designy z minulosti. Jestli udělají trochu méně výstřední číselníky, tak mám velkou obavu, že to budu moc a moc potřebovat...Mnohem, mnohem lepší než keramický nesmysly. Prospex LX Všechno moc pěkný kousky, mně osobně sedí SNR025 a 033. Třetí SNR029 naživo zas tolik ne. Na ruce nádhera, není co řešit. S velikostí problém není, pokud tedy člověk nebere v potaz Klub malých hodinek aneb "kéž by to udělali max v 38,5 mm" O ceně už se diskutovalo. Já mám pocit, že chtěli mermomocí něco udělat s Kenem Okuyamou, tak mu dali u prvních hodinek volnou ruku, aby se vyřádil a byl spokojený, no a příští rok s ním vymyslí něco nákladově přijatelnějšího.Bude se ale jednat o omezenou produkci. Tyhle modely budou dostupné jen v obchodech, které mají GS, a to ještě jen v některých. V Evropě by to mělo být kolem 25 prodejních míst. SNR025 SNR029 SNR033 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 25. března 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 Nové Sumo Vzhledově mírný facelift. Přibyl safír a především strojek 6R35 se 70hodinovou rezervou chodu. Cena kolem 800 eur, pořád skvělý poměr cena/výkon. Jinak 6R35 bude nasazován jen do nových modelů. Nahrazování 6R15 v aktuálních modelech se konat nebude. Save the Ocean Nové StO jsem bral jen jako mlácení prázdné slámy, ale převkapily mě. Číselníky jsou skvělé. Ideální hodinky na léto. Jinak na téma záchrany oceánů naskakuje víc a víc hodinářských firem. Astron Líbí se mi snad ještě víc než generace oznámená před Vánoci. Posouvají to neustále dopředu. Zelené Presage Kdyby mi někdo řekl, že budou zelené Cocktail, tak si budu myslet, že to nemůže fungovat. Ale opak je pravdou, jsou parádní a vzbudily velký zájem. Presage porcelain Presážky s porcelánovými číselníky mě nadchly. Model na fotce za necelé 2000 eur a tříručky za asi 1700, to jsou super ceny. Samozřejmě se to dělá v Japonsku, konkrétně v malém městečku Arita u firmy, která porcelán dělá od roku 1830. Arnie Není co řešit, na otloukání je nejspíš pořídím. Vždycky se mi líbily, jen jsem si na tenhle účel nechtěl kupovat staré hodinky. foto: tempusx / Chronoshop SLA033 Willard Taky budu pořizovat, abych to měl kompletní. Předminulý týden jsem měl v ruce starou verzi s černající luminiscencí a poškrábaným sklíčkem, ale s pouzdrem jen lehce ocucaným a očividně nebylo opětovně broušené. A už bych to prostě nedal, ten věk tam je znát. A pořídit si NOS stav za raketu, to nedává na nošení smysl. Naopak třetí nový potápky s odlišným designem, který je v tomto případě navíc fakt výrazný, to mi smysl dává. O ceně už se taky diskutovalo, ale nový MM stojí 85, takže těžko čekat, že by limitka byla levnější. foto: tempusx / Chonoshop Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 Arnie Není co řešit, na otloukání je nejspíš pořídím. Vždycky se mi líbily, jen jsem si na tenhle účel nechtěl kupovat staré hodinky. foto: tempusx / Chonoshop Diky pane! Super novinky, Seiko jede. Ale nejvice me prekvapily Arnie - paradni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elninoelnino Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 Díky! Já zase obdivuji ty astrony, konečně umerena velikost a vlastně klidně i k formalnejsim příležitostem (ty ocelový). Jen u nich trochu cítím ?apple watch efekt? - za chvíli vydají menší/elegantnější/technicky pokročilejší a tyto morálně zastaraji... . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 Diky za super prehled. Ty Samuraie bych chtěl zkusit.. Ta předchozí ocean verze mi uplne barevne nesedla... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 ještě dotaz k tem STO. Jake je prosim modelove číslo te ch Samuraiu - nemuzu nikde najit... Vidim dobře ze cisla v lunete jsou nejaka plasticka ? Ze by zvolili odolnejsi materiál? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 Měli tam i nějaké dámské novinky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 tie prve dve GS su prenadherne. To by som si doma nechal pacit! A co tie Pressage? Davaju tam uz ten novy tenky kaliber? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 Aj tak ti budu velke.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 26. března 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 ještě dotaz k tem STO. Jake je prosim modelove číslo te ch Samuraiu - nemuzu nikde najit... Vidim dobře ze cisla v lunete jsou nejaka plasticka ? Ze by zvolili odolnejsi materiál?SRPD23, snad. Lunetu si už nevybavuji. Měli tam i nějaké dámské novinky? Viděl jsem jen nové GS dámské modely s novým strojkem. Ocel je kolem 5 tisíc eur, zlaté za 30 tisíc Nové dámské modely určitě budou během roku. V Baselworldu se neukazuje a nekomunikuje všechno, třeba novou generaci Seiko 5 taky ukáží až později. tie prve dve GS su prenadherne. To by som si doma nechal pacit! A co tie Pressage? Davaju tam uz ten novy tenky kaliber?Kalibr 6L se dává (naštěstí) jen do některých modelů a znamená to minimálně dvakrát vyšší cenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 Díky za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Štencek Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 Díky za sepsání a super fotky (jestli jde o rychlocvaky, tak tím spíš). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 Díky za report. Ty modrý StO bych asi unosil? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 Paráda, díky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kani Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 Je to asi tyden co sem kolegovi rikal, ze by mohli udelat reedici Arnie a hele ho. Super Sent from my SM-G950F using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 (upraveno) co jsem nekde vycetl, tak Arnie by mely byt za cca 14,5 tis. Kč Upraveno 26. března 2019 uživatelem Ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 (upraveno) Limitka Willardů za 4.350 éček, tak to ať si je strčej víte kam. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 26. března 2019 uživatelem Daemonultimate Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kani Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 co jsem nekde vycetl, tak Arnie by mely byt za cca 14,5 tis. KčTo neni malo na solary Sent from my SM-G950F using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 26. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 vojto ta luneta na 033 je to iste ako MM300 (PET lahve) alebo nieco ine? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 26. března 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2019 To bude stejný, případně podobný. Oni i kdyby tam použili nějakou novou technologii, tak se tím nepochlubí. Pro ně je další úroveň až keramika, to se do specifikací píše.Ale přišlo mi, že ta černá na lunetě je černější než obvykle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se