vraby Odesláno 27. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2022 To nebylo přímo na tebe,ale problém náhradních dílů je + - u většiny hodinek.Nevím kde pan hodinář bere takovou jistoutu a odrazuje tě? Koukám,že jsi fanoušek Seiko a já měl problém sehnat sklíčko na hodinky. Několik hodinářů mě také poslalo.....víš kam,ale když najdeš toho správného co má chut a snahu se zabývat i levnějšíma hodinkama tak není problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 27. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2022 (upraveno) Asi máš pravdu, ale radši jsem koupil další Seiko. Na potápky k dostání všude spousta safíru kdybych náhodou rozbil sklo. A servisně je Seiko opravdu v pohodě co se týče strojků. Ono těch důvodu nekoupit ty Orienty bylo víc. Třeba absence minutového kroužku, nějak se mi to nelíbí natištěné na ciferníku, pozice datumky je nesmyslná - proč ji dávat napůl s indexem 4, když lze dát tmavá mezi 4 a 5 jako u Seiko land turtle apod. Jediný potápky co se mi líbí jsou Ray 1 s dvěma korunkama. Edit: a taky ty tvoje těžkotonážní třístovky, ale tolik škvarků bokem na hodinky nebylo. Ray 1 jsem tu našel na prodej bohužel jenom na gumě. Upraveno 27. prosince 2022 uživatelem Jiří Sedlák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 27. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2022 Tak hlavně,že spokojenost. Ty pozice datumu na 4 nebo 4-5 nemusím vůbec. Co jsi po pořídil,pochlubit se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 27. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2022 Mám SKX, Samuraje a teď King želvy Manta Ray. Nejradši mám Samuraje asi. Pak mám ještě dvoje pětky (jedněma to začalo, ty jsem dostal k maturitě a už mají 20 let a 2 GO, protože jsem byl mladý, blbý a padly mi na dlažbu), jedny 24h Vostoky jen tak pro srandu a udivené obličeje, když se někdo zeptá kolik je hodin. A teď na cestě Prim Sport Humberto. Orienty jsem zvažoval, před tím než jsem koupil právě své nejoblíbenější Samuraje. Dával jsem teď rodinné foto, dám odkaz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 27. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2022 https://forum.chronomag.cz/topic/14702-rodinné-foto/page/219/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel87 Odesláno 20. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2023 Tohle mě dnes teda zklamalo - prasklina na ciferníku. Nosím je dost a nechovám se k nim nijak extra opatrně, ale ani nijak hrubě, prostě běžné zacházení. Měnit to nebudu, mají pro mě citovou hodnotu. Jen by mě zajímalo, jak se to mohlo stát a jestli se vám to taky někdy stalo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel87 Odesláno 21. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2023 V 20. 2. 2023 v 12:08, Pavel87 napsal: Tohle mě dnes teda zklamalo - prasklina na ciferníku. Nosím je dost a nechovám se k nim nijak extra opatrně, ale ani nijak hrubě, prostě běžné zacházení. Měnit to nebudu, mají pro mě citovou hodnotu. Jen by mě zajímalo, jak se to mohlo stát a jestli se vám to taky někdy stalo? Tak je to nakonec ta “lepší” možnost a je to nějaký bordel (řasa či chlup z ohanbí japonského hodináře). Přesunulo se to jinam a nevím kde, aneb každý den jiný “živý” ciferník. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krakra Odesláno 3. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2023 Koukám se na hodinky Orient - je mi ta značka sympatická, ale vadí mi na některých hodinkách konkrétní věc. Šroubky v číselníku. Jinak krásné hodinky i za super cenu a jsou zkažené šroubky v číselníku!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 3. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2023 Tak on i šroubek umí mít své kouzlo a vyskytuje se i u nóbl značek - ono spíš není šroubek jako šroubek, když se dá decentní, který proporčně pasuje, pak se to dá žvíknout. Je pravda že u Orientů to působí dost lacině a zbytečně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 3. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2023 Není to novinka, jenom pro mě teda ano - model FH02-D0 CA. Ale do pytle, proč toto není v bronzu a je to jen pozlátko - to by byl kus tak božích hodinek. V bronzu by toto byly moje top OS. A zase šroubej na číselníku a tady to nevadí Prostě se to na ty bambina nehodí .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 2. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2023 Orient se šroubkem na ciferníku - to je prostě humus, to bych nevzal, ale je otázka, jestli to je opravdu Orient. Já mám pár Orientů a jedny v Q formě a nijak bych se do šroubků nehrnul. Ani omylem, u jiných značek to samé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 30. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2023 Prostě - když hodinky z Japonska - tak musejí mít super-design, přesně tak a super materiál a super provedení. Občas se může něco málo i slevit, ale musí mít celkově na charakter osoby, člověka i chronomagora pozitivní vliv. V japonských se takových dá najít dost, tož tak a díky za pochopení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 3. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2024 Orient MAKO 40, ma ich tu nejaky clen? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 7. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2024 V 3. 3. 2023 v 15:42, Snekofon napsal: Není to novinka, jenom pro mě teda ano - model FH02-D0 CA. Ale do pytle, proč toto není v bronzu a je to jen pozlátko - to by byl kus tak božích hodinek. V bronzu by toto byly moje top OS. A zase šroubej na číselníku a tady to nevadí Prostě se to na ty bambina nehodí .... Ty vole skeletonovaná hřídel korunky. To jsem ještě neviděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukassob Odesláno 15. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2024 (upraveno) Pozor při nákupu, chce to vidět naživo v prodejně - porovnání produktové fotky a reálné fotky. Bílý nebo zlatý číselník? A to neřeším, že naživo mají jinou korunku než produktovky. Upraveno 15. ledna 2024 uživatelem lukassob Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 Tak ta korunka je jedině plus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
law.man Odesláno 23. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2024 Moje Kamasu II vyrobené loni mají asi nějaký rozbitý strojek či co, seřídil jsem je po koupi přesně před 2 týdny a dnes mají odchylku -1s Ony totiž mají v každé poloze jinou odchylku buď do plusu nebo minusu - v leže ciferníkem nahoru dělají tak -3s/den, vleže xichtem dolu naopak zase cca +2s/den a při celodenním nošení na ruce jsou zhruba na nule, možná +1s. Takže ono se to při běžném režimu nošení, kdy jsou třeba 12 hodin na ruce a 12 hodin leží tak nějak vykompenzuje blízko k nule. Ono znakem kvalitního kalibru asi nebude fluktuace odchylky v závislosti na poloze, ale konec konců důležitý je výsledek a mechanické hodinky co budu tímhle tempem seřizovat jen 2x ročně při změně času, to si dám líbit. Každopádně jsem si ze zvědavosti objednal ještě krémové Defender II, jestli ten můj kus je prostě haluz nebo jestli jim takhle chodí všecko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
childe Odesláno 23. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2024 před 3 minutami, law.man napsal: Moje Kamasu II vyrobené loni mají asi nějaký rozbitý strojek či co, seřídil jsem je po koupi přesně před 2 týdny a dnes mají odchylku -1s Ony totiž mají v každé poloze jinou odchylku buď do plusu nebo minusu - v leže ciferníkem nahoru dělají tak -3s/den, vleže xichtem dolu naopak zase cca +2s/den a při celodenním nošení na ruce jsou zhruba na nule, možná +1s. Takže ono se to při běžném režimu nošení, kdy jsou třeba 12 hodin na ruce a 12 hodin leží tak nějak vykompenzuje blízko k nule. Ono znakem kvalitního kalibru asi nebude fluktuace odchylky v závislosti na poloze, ale konec konců důležitý je výsledek a mechanické hodinky co budu tímhle tempem seřizovat jen 2x ročně při změně času, to si dám líbit. Každopádně jsem si ze zvědavosti objednal ještě krémové Defender II, jestli ten můj kus je prostě haluz nebo jestli jim takhle chodí všecko. Většina hodinek má různou odchylku v různých polohách. Hodináři ti to vysvětlí lépe, ale je to běžné u všech mechanických hodinek. Fyzika je fyzika a tu neošidíš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 26. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2024 Ale jestli mají diferenci 6 (+-3), tak se ten kus fakt povedl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alois Odesláno 24. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2024 Dobré ráno vespolek, jak je to případně se servisem v ČR? Už to tu někdo řešil? Mám na jedny Orienty zálusk. Mají In House strojek a trošku se toho bojím. Díky za komentáře. A. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se