Přejít na obsah

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno
  HonzaS napsal:
20 000 mil pod mořem je první knížka, kterou jsem přečetl. Na jeden zátah. Do té doby jsem o čtení vůbec nejevil zájem. Po Nemovi jsem se dopracoval až na tempo 5 - 6 knížek týdně. Tolik k mému vztahu k Verneovi a kapitánu Nemovi zvláště.

A teď k hodinkám - mírně preferuji pouzdro V3. Stejně to bude záležet na tom, jak bude působit celek (ciferník, ručičky, velikost vs moje sirkoidní ruka...)

Plné dno X průhled na zdobený strojek - je mi to nemilé, ale rozhoduje cena. Ale takové plné dno s nějakou pěknou rytinou.... Třeba i z Robura...

.... bojím se, že s toho bude ještě čouhat dlouhá tyčka, alá korunka :) - jdu se podívat do knihovny jak to bylo doopravdy :D

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

vzhledem k nástřelu ceny PVD Unitasu opravuji své hlasování na plné dýnko a klidně nezdobený strojek, bohužel cena je pro mne limitující. Až detaily dotvoří celkový dojem a myšlenka s motivy ala Nemo se mi moc líbí.

Odesláno (upraveno)
  Hugo14 napsal:
Osobně mám rád průhled i na nezdobený strojek (baví mne technika, no). Ale pěkné plné dýnko také není marné. Podřídím se většině...

Moje slova, skoro bych se přimlouval za verzi plné dýnkoxprůhled jak kdo bude chtít, případně obě dýnka "na střídačku".

Upraveno uživatelem M916
Odesláno
  gandalf napsal:
I když jsem to neměl v úmyslu, tak se také zapojím. Navrhuji plné dýnko s naznačeným plátováním a okénkem v prostoru setrvačky. :snorkle:

Zajimavy napad!!! Plne dynko s rytinou ala NEMO a kulaty pruhled na setrvacku jako do ponorky :thumbsup_anim:

Myslim, ale ze to bude stat mozna stejne jako PVD Unitas, nicmene to bude originalnejsi!

Odesláno (upraveno)

porád to nechápu, proč zrovna ta V5, jako jediná nevroubkovaná luneta nemá šroubky, ale přesto pro ni jednoznačně hlasuji:

V5 , ale s tím vybráním jenom na straně korunky, asymetrie tomu dodá chlapáckost. Asi tam budou ty šroubky, když luneta není vroubkovaná a je nasazovací, to by se mi líbilo, jejich počet a tvar se může měnit podle koncepce ciferníku. No , myslím, že V3 je taková obyčejnější V5 a je o poznání horší.

Vroubkovanou neotáčecí lunetu se šroubky a obyčejné pouzdro, jako V2 nepovažuju za hodno té námahy (když budou obyčejně kartáčovaná, ještě se to zhorší). Kdyby byla luneta šroubovací, jak píše hcig, tak může být vroubkovaná, ale pak stačí jediný aretační šroubek (červík) , třeba na 12, nebo na 9 aby vyvažoval korunku.

V celku myslím, že nám bolestně chybí jasná koncepce a vize, co vlastně chceme (zatím tady kolují takové ty křiklavé kultovní inspirace, ale není v nich shoda - máme tu potápěčskou sekci, extrémní, military, retro, extravagantní, komlikovanou ....... to je v čudu.). Bez vize to nedopadne, respektivě to velmi pravděpodobně dopadne úplně jinak, než jak píše hciq - tak, jak to není hodno té námahy.

To samý kalibr - ono to spolu totiž souvisí. Čínské pouzdro se seagulem může udělat nádhernou kombinaci, ale pak pochopitelně plochý safír, nebo vyboulený tlustý plast, úplně pískované pouzdro - levné věci pro správný chlapy jizvy sluší a vůbec spoustu barev, žertů a může to klidně být i koláž ze všech těch kultovních inspirací. Když budu chtít nóblejší kousek, třeba s velkou automatickou etou, bude to složitější, neb dražší a budu muset pečlivěji prosévat. Unitas nevím nevím, smysl by měl asi jen, když se objeví nějaký výrazný originální do očí bijící ciferník, nebo origoš doplněná komplikace.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)

Zatím se věnuji odbornému studiu, pustil jsem si po 30 letech seriál Tajuplný ostrov a do PDA nahrál 20000 mil pod mořem. Aby mi nic neuteklo. :) Nějaký obrázek by nebyl? Požadavek na 3D data se bere jako závazná přihláška a to ještě nejsem rozhodnutý. Takže vím prd, co se tady řeší. :(

Upraveno uživatelem VS
Návštěvník YPO
Odesláno
  cigi napsal:
V celku myslím, že nám bolestně chybí jasná koncepce a vize, co vlastně chceme (zatím tady kolují takové ty křiklavé kultovní inspirace, ale není v nich shoda - máme tu potápěčskou sekci, extrémní, military, retro, extravagantní, komlikovanou ....... to je v čudu.). Bez vize to nedopadne, respektivě to velmi pravděpodobně dopadne úplně jinak, než jak píše hciq - tak, jak to není hodno té námahy.

klid :) .......hciq to má pod kontrolou

Odesláno
  YPO napsal:
klid :) .......hciq to má pod kontrolou

Také myslím. Předpokládám, že hciq má nějakou konkrétnější a ucelenou vizi, kterou nám dříve či později předloží. Možná by nám ale mohl prezentovat jak čistě svoji ideu a tak i ještě třeba nějaký návrh, do kterého by zahrnul něco z nápadů, které tu proběhly. A pak můžeme vznášet připomínky a hlasovat. Zatím tady vaříme z vody a to samozřejmě není moc produktivní.

Odesláno

Teď se asi dostanu mimo realitu, ale bylo by zaplatitelné a proveditelné něco jako nitridování pouzdra? Nebo, nevím jak se ten postup jmenuje - povrch se nasytí uhlíkem a vzniknou tam karbidy? Nebo pouzdro zakalit? Povrchově? Nějaká taková úprava by mě k Nemovi docela sedla.

A minul jsem něco, nebo se tu nezmiňovala vodotěsnost?

Odesláno (upraveno)

No když jsem včera zase viděl tu Nemovu ponorku, tak by na hodinkách neměly být šroubky, ale pěkné čočkové nýty kolem sklíčka. A žádné leštěné nerez pouzdro, ale poctivá, rezivějící, uhlíková ocel s hnědou patinou. :D

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

Aha, začínáme se potápět. Co to vzít s tím panerai doslova, ale po našom, a na dýnko, nebo víčko vyrýt ilustraci od Buriana - začíná vycházet suprácká edice všech verneovek, co ilustroval Burian, v novém překladu od Neffa - už jsem mladýmu zajkoupil 20000..... a je to bomba!

Pouzdro by pak mohlo být normálně mosazný nebo bronzový.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...