decebal Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Doporučuju osa.cz Tam to znam, me zajima tvuj pravni vyklad.
wizard-ov Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Dolary šéfe, dolary...jak nemáte dolary jste namydlenej. (abych citoval film Francise S. Jonese). Zastupování umělců bych tak nějak pochopil, forma vymáhání je někdy až legrační, ale chuj s tym...za největší hnus osobně považuji prolobování principu kolektivní viny a následné placení výpalného ke každému zakoupenému paměťovému médiu. To je to samé, jako bych řekl, že všichni z OSA jsou zloději. A přitom to třeba není ani z poloviny pravda. Výši odvodů nechávám raději stranou. Být v OSA bude ale asi jinak fajn džob. Za rok 2018 vybrali více než 1,2 miliardy (sami si nechali jen necelých 150 milionů) 2,6 mega na cestování 3,8(!) mega na repre 21,3 mega na službách 10,1 mega rozděleno na požitcích a odměnách představenstva a dozorčích rad Zbytek souhlas s azeppelin -normální byznys projekt, jen dobře protlačený...platíme to všichni. Tak jak uslyšíte v rádiu Ledeckého, uroňte slzu za OSA....
eklektik Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Psal jsem to tu nekolikrat a uz nebudu. Doporucuji osa.cz Tak jsem si to prolezl a odpověď nenašel. Jen v otázkách a odpovědích toto: "Musím zaplatit odměnu při dovozu nenahraných nosičů či přístrojů ze zemí mimo EU?Ano. Povinnost k úhradě odměn dle § 25 autorského zákona se vztahuje na dovoz nenahraných nosičů či přístrojů umožňujících zhotovení rozmnoženiny díla ze zemí mimo EU stejně jako na dovoz ze zemí EU." Důvod tam ovšem nezmiňují.
decebal Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Dolary šéfe, dolary...jak nemáte dolary jste namydlenej. (abych citoval film Francise S. Jonese). Zastupování umělců bych tak nějak pochopil, forma vymáhání je někdy až legrační, ale chuj s tym...za největší hnus osobně považuji prolobování principu kolektivní viny a následné placení výpalného ke každému zakoupenému paměťovému médiu. To je to samé, jako bych řekl, že všichni z OSA jsou zloději. A přitom to třeba není ani z poloviny pravda. Výši odvodů nechávám raději stranou. Být v OSA bude ale asi jinak fajn džob. Za rok 2018 vybrali více než 1,2 miliardy (sami si nechali jen necelých 150 milionů) 2,6 mega na cestování 3,8(!) mega na repre 21,3 mega na službách 10,1 mega rozděleno na požitcích a odměnách představenstva a dozorčích rad Zbytek souhlas s azeppelin -normální byznys projekt, jen dobře protlačený...platíme to všichni. Tak jak uslyšíte v rádiu Ledeckého, uroňte slzu za OSA....A ja se opet ptam - ci je to byznys projekt?
decebal Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Dolary šéfe, dolary...jak nemáte dolary jste namydlenej. (abych citoval film Francise S. Jonese). Zastupování umělců bych tak nějak pochopil, forma vymáhání je někdy až legrační, ale chuj s tym...za největší hnus osobně považuji prolobování principu kolektivní viny a následné placení výpalného ke každému zakoupenému paměťovému médiu. To je to samé, jako bych řekl, že všichni z OSA jsou zloději. A přitom to třeba není ani z poloviny pravda. Výši odvodů nechávám raději stranou. Být v OSA bude ale asi jinak fajn džob. Za rok 2018 vybrali více než 1,2 miliardy (sami si nechali jen necelých 150 milionů) 2,6 mega na cestování 3,8(!) mega na repre 21,3 mega na službách 10,1 mega rozděleno na požitcích a odměnách představenstva a dozorčích rad Zbytek souhlas s azeppelin -normální byznys projekt, jen dobře protlačený...platíme to všichni. Tak jak uslyšíte v rádiu Ledeckého, uroňte slzu za OSA....A ja se opet ptam - ci je to byznys projekt?
horal Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Normální chucpe. Potřeba vyřešit problém generuje řešitele. Furt dokola.
kamilb Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Já decebalovi závidím že je v tom zaháčkovanej. To musí být fakt dobré rito.
decebal Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Já decebalovi závidím že je v tom zaháčkovanej. To musí být fakt dobré rito.Myslim, ze moc nechapes, jak to funguje. A bud v klidu, OSA neni hlavnim zdrojem mych prijmu.
decebal Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 (upraveno) SamospádTy v tim mas taky jasno, vid? Upraveno 14. prosince 2019 uživatelem decebal
Bert Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Ach jo. Modelový dotaz i modelová odpověď na stránkách osy jsou stejně blbý jako Decebalovy příspěvky na dané téma: Zakoupil jsem nosič nebo přístroj a tento nepoužívám k pořizování rozmnoženin pro osobní potřebu. Kdo mi vrátí poplatky, které jsem musel při zakoupení disku zaplatit a které jsou uvedeny na účtence?Náhradní odměnu hradí dovozce či výrobce v případě dovozu či výroby přístroje či nosiče určeného k pořizování nebo ukládání rozmnoženin pro osobní potřebu. Náhradní odměnu tedy nehradí koncový spotřebitel. Fakt, že je náhradní odměna uvedena na účtence, je pouze marketingový tah výrobce. Jen ještě doplním pro neznalé, že jde o částku 6, resp 8 procent podle druhu nosiče.....
JaRooN Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Napsal jsem text písničky. Nikdy ji nikdo nehrál. Ale zveřejnil jsem ji na internetu. Je tady tedy potenciální možnost, že ji někdy někdo použije a zahraje. Je teda OSA povinná mi platit tantiémy...?
Bert Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Autorské odměny OSA pravidelně rozděluje na základě nashromážděných informací o užití děl ? z playlistů od pořadatelů akcí, hlášení z TV a rádií apod.
decebal Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Napsal jsem text písničky. Nikdy ji nikdo nehrál. Ale zveřejnil jsem ji na internetu. Je tady tedy potenciální možnost, že ji někdy někdo použije a zahraje. Je teda OSA povinná mi platit tantiémy...?Samozrejme. Jen musis vyplnit ohlasku a uzavrit smlouvu o zastupovani.
decebal Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Autorské odměny OSA pravidelně rozděluje na základě nashromážděných informací o užití děl ? z playlistů od pořadatelů akcí, hlášení z TV a rádií apod.Ano.
JaRooN Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Výborně, v tom případě už je mi jasné, k čemu jsou potřeba všechny ty prachy, které se vybírají za prázdné nosiče...
decebal Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 Výborně, v tom případě už je mi jasné, k čemu jsou potřeba všechny ty prachy, které se vybírají za prázdné nosiče...To mi, prosim, vysvetli.
JaRooN Odesláno 14. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2019 To mi, prosim, vysvetli.Nechce se mi...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se