lib Odesláno 28. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2008 Možná proto, že ji tato firma nabyla protiprávně! Možná je to detail, který už tu nikoho nezajímá, ale je to tak. A i kdybychom pominuli otázku vlastnictví známky, stále je tu ještě prokazatelný fakt, že je toto logo autorským dílem našich zaměstnanců a naše firma ho používala již 15 let před jeho registrací ÚPV. To logo bylo protiprávně registrováno. Protiprávně prodáno a je používáno v rozporu s pravidly hospodářské soutěže. Soudy pracují tak jak pracují - pomalu - neskutečně pomalu.... Dříve nebo později však bude spravedlnosti učiněno za dost. Tolik pouze má "technická".... Chápu právní problém a moc vám fandím ve sporu. Nedávno jsem zaslechl v soutěží Radiožurnálu, která je pravidelně před 13. hod., že se soutěží o značkové hodinky PRIM "Elegance" nebo tak nějak. Mně bylo okamžitě jasné, že se nejedná o Elton. Nevím však, jestli si běžná populace uvědomuje souvislosti. Asi ne. Takto se PRIM/ELTON řadí k autorádiím Samsung, budíkům "XY" apod. Asi byste měli s Radiožurnálem promluvit. A možná i se zamyslet nad nějakým PR osvětlujícím situaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 28. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2008 Chápu právní problém a moc vám fandím ve sporu. Nedávno jsem zaslechl v soutěží Radiožurnálu, která je pravidelně před 13. hod., že se soutěží o značkové hodinky PRIM "Elegance" nebo tak nějak. Mně bylo okamžitě jasné, že se nejedná o Elton. Nevím však, jestli si běžná populace uvědomuje souvislosti. Asi ne. Takto se PRIM/ELTON řadí k autorádiím Samsung, budíkům "XY" apod. Asi byste měli s Radiožurnálem promluvit. A možná i se zamyslet nad nějakým PR osvětlujícím situaci. "pravda je najvacsia kurwa na svete - ma ju kazdy" v duchu toho hesla ma pravdu aj Elton, ale aj MPM Quality, a ten je momentalne medzinarodne akceptovanym majitelom znacky Prim... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 28. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2008 "pravda je najvacsia kurwa na svete - ma ju kazdy" ...... Jojo. Není, co dodat. Bohužel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 29. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2008 A i kdybychom pominuli otázku vlastnictví známky, stále je tu ještě prokazatelný fakt, že je toto logo autorským dílem našich zaměstnanců a naše firma ho používala již 15 let před jeho registrací ÚPV. Viete si predstavit situaciu, ze by povodny majitelia znaciek Breitling, Festina, Invicta... , ktore v 80. rokoch skrachovali, teraz zacali argumentovat tym, ze logo je autorskym dielom ich zamestnancov a pouzivali ho x rokov, a sice ho predali, ale aj tak patri im a maju pravo ho pouzivat... To logo bylo protiprávně registrováno. Nechce sa mi verit, ze medzinarodne uznavana spolocnost, ktora registruje ovela renomovanejsie znacky, ako Prim, si dovoli zaregistrovat nieco protipravne, len tak, bez pravnych dokladov o vlastnictve znacky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr.Quartz Odesláno 29. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2008 Prim v naší rodině nemá tradici, takže Omega Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 29. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2008 (upraveno) ...Nechce sa mi verit, ze medzinarodne uznavana spolocnost, ktora registruje ovela renomovanejsie znacky, ako Prim, si dovoli zaregistrovat nieco protipravne, len tak, bez pravnych dokladov o vlastnictve znacky... Wtf, jaky renomovanejsi znacky? MPM ma vskutku uchvatne portfolio renomovanych znacek! A pokud jse o to, jak to, ze to proslo na danem urade / uradech (predpokladam, ze tou mezinarodne uznavanou spolecnosti ma byt WIPO)... nedelam si iluze o tom, ze by zrovna patentove urady byly ty jedine, kde nepracuji i lemplove, ktery na praci zvysoka se*ou, pripadne ze by byly nezkorumpovatelne... A dalsi vec je ta, ze IMHO se tohle moc nezkouma, proste nekdo prijde, registruje a je to. Upraveno 29. července 2008 uživatelem boo-beek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 29. července 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2008 Wtf, jaky renomovanejsi znacky? MPM ma vskutku uchvatne portfolio renomovanych znacek! A pokud jse o to, jak to, ze to proslo na danem urade / uradech (predpokladam, ze tou mezinarodne uznavanou spolecnosti ma byt WIPO)... nedelam si iluze o tom, ze by zrovna patentove urady byly ty jedine, kde nepracuji i lemplove, ktery na praci zvysoka se*ou, pripadne ze by byly nezkorumpovatelne... A dalsi vec je ta, ze IMHO se tohle moc nezkouma, proste nekdo prijde, registruje a je to. On je tam ale nějakej čas, podat proti tý registraci protest, nebo něco takovýho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 29. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2008 Wtf, jaky renomovanejsi znacky? MPM ma vskutku uchvatne portfolio renomovanych znacek! Nemyslel som, co ma zaregistrovane MPM, myslel som inych vyrobcov (rolex, breitle...), co su tam zergistrovani... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 29. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2008 Nemyslel som, co ma zaregistrovane MPM, myslel som inych vyrobcov (rolex, breitle...), co su tam zergistrovani... Aha, uz to mam V tom pripade plati to pokracovani - pochybuju, ze zrovna tahle instituce je jedina, ktera funguje 100% spravne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 29. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2008 (upraveno) On je tam ale nějakej čas, podat proti tý registraci protest, nebo něco takovýho. Jestli, prostě jen nepřišli pozdě. Jako chodil se svejma vynálezama, Jára Cimrman. Ještě je možný , aby si na matrice, nechal Prim zapsat Prim jako svoje druhý jméno a je to. Proč by nemohl vyrábět hodinky s vlastním jménem? Upraveno 29. července 2008 uživatelem BUBÁK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 29. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2008 Mne prijde, ze Elton muze pouzivat jakoukoli jinou znacku. Co maji spolecneho hodinky za desitky tisic (prestiz, luxus) s masovkama prodavanyma za komunistickeho rezimu? (Krom toho ze vypadaji stejne a pouzivaji casto stejne strojky). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 29. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2008 nostalgie a vzpomínky jsou dnes jedinou možností jak z lidí vymáčknout tyhle peníze za hodinky v tomto provedení... proto Prim potřebuje být Prim... je to nejdůležitější součást jeho obchodní strategie... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uns Odesláno 29. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2008 Mne prijde, ze Elton muze pouzivat jakoukoli jinou znacku. Co maji spolecneho hodinky za desitky tisic (prestiz, luxus) s masovkama prodavanyma za komunistickeho rezimu? (Krom toho ze vypadaji stejne a pouzivaji casto stejne strojky). hodnotu značky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 29. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2008 ufff!! Tak sem se pánové po dovolené prokousal těmato 11-ti stránkama... Ještě nám tu chybí anketa slepice versus vejce! kde se vytratila tolerance, invence, pocitová stránka , vizuální líbivost a já nevím jak se ještě dá nazvat emoce vedoucí k nákupu. Myslím, že všem nám je tu jasné, že mechanické hodinky jsou nám v dnešní době v podstatě k ničemu. Přes to se prodávají ( a čím dál víc, ať je mastí Petr, nebo Pavel- bez narážek-a ceny rostou, jako u všeho, prostě proto, že rostou) Proč srovnáváte firmy, když v podstatě srovnáváte kupní sílu, resp. ochotu jak velký balík investovat? Hlasoval sem taky. Ano. Mám vybraný model u jedné z těchto firem, bohužeel, mám i mnoho jiných nutných závazků... Kdyby bylo vše jen o poměru cena X výkon, proč by se prodávalo x značek aut, oblečení, botů.... Jak už tu někdo psal, přijde mi anketa nesprávně, nekonkrétně položená, nicméně plně sem patří a to právě teď, do okurkové sezony! Už se pomalu těším na ty depresivní nerváky a vulgární výpady před vánocema!! ...A teď si to chytnu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 30. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2008 (upraveno) Po delší odmlce také něco napíši. Jsem rád, že jsem zde nereagoval hned, ale takto později s rozmyslem. Samozřejmě dlužím gratulaci majitelům Diplomatů, hodinky jsou celkově hezké, s propracovaným plným dýnkem by byly ještě lepší. Ošmirglovaný rotor je ale trochu ostuda, sorry. Také jsem čekal daleko víc fotek. Co se týká Primu, tak zde neustále dochází k velkému tření názorů. Jenže ti, kteří jsou v problematice déle můžou vidět věci trochu jinak. Je zajímavé, že eviduji více služebně starších členů skalních zastánců, kteří byli pod palbou pravidelného vysvětlování ze strany Prim a přesto nyní současnou situaci necítí úplně proprimovsky. Jenže kdo nebyl v komunikaci s Primem od začátku, nemůže úplně chápat některé současné pocity. Byla vždy vysvětlována filozofie firmy jako směr, který bude tvořit nové originální hodinky, které si nikdo nesplete s jinou produkcí, ale současně budou ctít hlavní myšlenky značky. K tomu individualizace bez hranic, osobní přístup a tak. Tedy věci, které mě osobně byly velice velice sympatické, zároveň i dost odvážné, ale to právě přitahovalo. Po letech můžu pro sebe trochu hodnotit vývoj a bohužel se dle mého současný směr dost vyklonil. P. Prokop se nikdy také neskrýval názorem, že není zastáncem zvětšování historickým modelů. Najednou skoro veškerá produkce spočívá v předělávání, zvětšování modelů původní značky Prim, které jsou stejně designem přímo odvozeny od nějakých jiných. Dnes vyrobí na zakázku vlastně jakýkoliv solitér, jenže zde není velké riziko neúspěchu, vyrobím to, co si zákazník přímo přeje a také za to hned zaplatí. Abych pravdu řekl, pro mě osobně z jejich současné produkce v souladu s původní myšlenkou má asi největší cenu model Rider, který je zcela jedinečný, nic nekopíruje a dle mého byl určitým prvním úspěšným a velice odvážným krokem. Zřejmě jsme ale podobných nápadů očekávali více, ambice ze strany Prima tady vždy určitě byla. Nyní je výroba zaměřena spíše pro lidi, kteří hodinařině/řemeslu moc nerozumí, ale jsou ochotni si nechat od p. Prokopa věci pěkně náležitě vysvětlit a hlavně dobře zaplatit. Ceny samotné komentovat nebudu, napsáno toho bylo myslím dost. Pro mě je tedy zatím Prim celkem uzavřená kapitola, je mi teď jedno co a jak dělají, už mě ani neiritují. Úspěchy typu, tu jsme poprvé zasadili pravý briliant a pod. mě totiž neberou. Jednoduše to už není ten Prim, kterému jsem fandil dřív a ke kterému jsem byl veřejně zde i dost kritický, ale dlouho jsem to myslel jako podnět k zamyšlení a zlepšení. Toto je pro mě i tak trochu odpověď na to, proč se tu stejně emotivně neřeší i jiné značky, třeba Omegu, jenže ti tu jsou s konzistentní produkcí tak dlouho, že těžko na tom něco vymyslíme. Současný Prim je mladý, věci se tu hýbou strašně rychle a tak se o tom prostě víc píše. Neviděl bych ale na tom vůbec nic špatného. Měl jsem potřebu to tu napsat, tak se i tímto omlouvám za dlouhý příspěvek. Zdraví militantní škarohlíd. Upraveno 30. července 2008 uživatelem Ondraj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 30. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2008 Takhle bychom mohli opěvovat další milion značek. Jde jen o to, že Prim je česká značka. Kdyby byla maďarská, tak po ní neštěkne na místním fóru ani čkol. Jestli tvrdí někdo něco jiného, tak mu to vůbec nežeru. Musím se vrátit k tolik nenáviděné Marine Militare. Vždyť Prim je v podstatě to samé. Toto jsem napsal s vědomím, že mě teď začnou všichni přesvědčovat, že MM má víc podobných věcí najednou, resp. že má jen jiný název než vzor, že se prodává a podobně. Pokud "naše" oblíbená značka pozbírala všechny dominantní prvky od jiných značek tak ji já osobně vnímám stejně. Jestli se její vzory dělají nebo ne, je mi fuk. Na Primu je původní snad jen logo. Tak nad ním přestaňme jásat, hodinkám podle mě nestačí jen umění je vyrobit v dílně, to umí i Alpha za pár korun, včetně všech vychytávek. Prim podle mě zamířil spíše mezi snobskou klientelu, které snad dokáže nabídnout něco, co ji uspokojí při koupi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 30. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2008 Takhle bychom mohli opěvovat další milion značek. Jde jen o to, že Prim je česká značka. Kdyby byla maďarská, tak po ní neštěkne na místním fóru ani čkol. Jestli tvrdí někdo něco jiného, tak mu to vůbec nežeru. Prave v tomto kontexte ma napada, aky by bol postoj zakaznikov a priaznivcov znacky Prim v tom pripade, ze by v roku 1949 zacala vyroba v Novom Meste, no nie "nad Metuji", ale "nad Vahom" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 30. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2008 Prave v tomto kontexte ma napada, aky by bol postoj zakaznikov a priaznivcov znacky Prim v tom pripade, ze by v roku 1949 zacala vyroba v Novom Meste, no nie "nad Metuji", ale "nad Vahom" Nech na hlavě, např. nejlepší káry se odjakživa dělaly v ZTS Martin Je jasné, že postoj Čechů, Moravanů či Slezanů ke značce Prim může být podobně srdečný, jako k jiným tradičním značkám: Škoda, Kofola, Primeros... Jenže svět se mění, místo cukru se sladí aspartamem, místo do hospody se chodí do fitka... S hodinkama je to podobný. Prim chce být úspěšná značka a prosadit se na trhu. Nemá to lehké, konkurence je obrovská a přesvědčit zákazníka, aby si koupil Prim místo Omegy může být těžké (nebo nemusí, nevím, ještě jsem to nezkoušel). Každopádně je to jejich business a ať se jim daří. Pokud si budu chtít jejich hodinky koupit, udělám to. Pokud ne, tak si je nekoupím, ale proč kolem toho dělat pořád tolik povyku? Hodinky jsou o emocích, dávno ne o měření času. Pokud v někom Prim rezonuje a nemá hluboko do kapsy, tak co? Já bych byl třeba rád, kdyby se jim podařilo dotáhnout vlastní kalibr. A fandím jim. Co třeba tolik populární Archimede? Rozčiluje se někdo, že nemá vlastní kalibr a používá Etu? Nebo že si i jiní výrobci - nejen Prim - Etu pojmenovávají po svém? Jinde to nevadí a u Primu ano? Pokud je to tak, pak to nevidím jako správné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 30. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2008 (upraveno) Co třeba tolik populární Archimede? Rozčiluje se někdo, že nemá vlastní kalibr a používá Etu? Nebo že si i jiní výrobci - nejen Prim - Etu pojmenovávají po svém? Jinde to nevadí a u Primu ano? Pokud je to tak, pak to nevidím jako správné. No jo, ale Archimede (Stowa, Steinhart...) se netváří jako Haute Horlogerie. A ti ostatní, kteří ve vyšší cenové hladině montují Etu, ji taky dosti podstatně upravují a modifikují. Osobně mám problém s prezentací hodinek na úrovni podomních prodejců nádobí Zepter nebo kosmetiky Amway (například) a s neochotou vystavit hodinky přímému srovnání s konkurencí ve výloze klenotnictví. Rád věřím, že se hodinky prodávají, to ale Zepter nebo Amway taky. Pokud je důvodem absence primek v obchodech neochota obchodníků je odebírat, pak k tomu patrně mají obchodníci dobrý důvod Upraveno 30. července 2008 uživatelem Foundryman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 30. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2008 Pokud je důvodem absence primek v obchodech neochota obchodníků je odebírat, pak k tomu patrně mají obchodníci dobrý důvod Nebude za tím spíš nutnost zákazníka ukecat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se