Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsem si vzpomněl, že mě v pátek totálně vytočila nová ambiciozní kolegyně, tzv. mladá krev. Řešim něco s kolegou, načež ona přijde, stoupne si mezi nás a hned začne na kolegu mluvit, ačkoli já ještě ani nedokončil větu. Tak to nechám bejt a když odchází, slušně jí říkam, že bych ocenil, kdyby příště počkala, až domluvíme NEBO aspoň řekla "Sorry, tohle je nutný."

A vona se na mě usměje a řekne: "Nevim, jestli si z toho vemu ponaučení. Když se spěchá, tak se spěchá. Zvykni si." A odešla.

Jeden si pak říká, že občas taková pěkně mířená facka nemůže uškodit :).

Odesláno

to panedge

to KFL

to mně zas vytáči jeden blb v práci, kterej nám posílá pracovní maily v noci nebo brzo ráno...............asi bychom viděli, že on je ten nenahraditelnej, kterej pro firmu dejchá i v noci.............debil no!!!

Odesláno

to panedge

to KFL

to mně zas vytáči jeden blb v práci, kterej nám posílá pracovní maily v noci nebo brzo ráno...............asi bychom viděli, že on je ten nenahraditelnej, kterej pro firmu dejchá i v noci.............debil no!!!

To mně je ukradený, kdy kdo něco posílá - já to beru jako špatnej time management danýho člověka :).

Na druhou stranu - já vstávám v 5:15, první várku mailů vyřídím u kafe v 5:20, takže bych do tý škatule měl správně taky zapadnout :D.

Odesláno

Jsem si vzpomněl, že mě v pátek totálně vytočila nová ambiciozní kolegyně, tzv. mladá krev .... A vona se na mě usměje a řekne: "Nevim, jestli si z toho vemu ponaučení. Když se spěchá, tak se spěchá. Zvykni si." A odešla.

Jeden si pak říká, že občas taková pěkně mířená facka nemůže uškodit :).

Hele, na to Ti napíšu jen jedno. Většina* těch mladejch fracků, především r.n. 1989+ , jsou rozmazlení, drzí hajzlíci, žíjící u rodičů a těžící z nich. Nic nezažili, umí jen machrovat. Takže s tím proplesknutím souhlasím, na tyhle "sametový debílky" nic jiného neplatí. Mj. vymáhám dluhy a když vidím, kolik těchto parchantů dluží různým firmám i fyzickým osobám, a pak mi volají rodiče a prosí mě do telefonu, abych nedělal další kroky(například exekuce), tak je mi jich líto - otročí svým dětem a vytahují je ze sraček, čímž za ně řeší problém. Většína z nich ani neví, co to je řešit problémy.  A že jich je, takovejch rozmachanejch nezodpovědnejch fracků ... Mám s tím špatné zkušenosti, proto dceru vychovávám k samostatnosti, odpovědnosti a hlavně, že každá věc má svojí hodnotu a podle toho se k ní musí chovat a ne to zničit, fotr koupí další ... Je to hodně dobou.

* slovo většina jsem použil proto, že ne všichni jsou takoví, ale znám nespočet takových machýrků, teda "mamánků"

Odesláno

Hele, na to Ti napíšu jen jedno. Většina* těch mladejch fracků, především r.n. 1989+ , jsou rozmazlení, drzí hajzlíci, žíjící u rodičů a těžící z nich.

Njn. Tadle buchta třeba není určitě hloupá, ale chybí jí (z mýho pohledu) základní návyky a vychování. A to vidím u spousty těch mladejch a nadějnejch, co k nám nastoupěj. Já když jsem přišel do firmy, byl jsem šťastnej, chodil půl roku u zdi, šoupal nohama, poslouchal, učil se a především měl respekt ke zkušenějším. A dneska takovejdle člověk přijde a za tři dny mě začne poučovat, jak mám dělat svoje věci.

Já vím, že to zní jako stesk klasickýho staříka, kterej se brání změnám, ale kur*a.. Když někdo přijde s něčím dobrým, jsem rád a rád se poučim od mladšího a chytřejšího. Jenže bohužel většina (nad 80 %) takovejdlech nápadů/projektů/vizí jsou naivní/hloupý/nefunkční věci, nad kterejma se jen tráví čas a spousta energie, aby se ve finále zjistilo, že to fakt nefunguje. A když to hned na začátku řekneš, jseš za zpátečnickýho deb*la, kterej brzdí rozlet mládí.

A tak pořád dokolečka :).

Návštěvník YPO
Odesláno

Já vím, že to zní jako stesk klasickýho staříka

to není stesk, to je zkušenost - vono je to taky časem semele :)

Odesláno

Já jsem taky takovej - uctivej a slušnej. Jednou mi takhle do rozhovoru se zkušenějším kolegou vpadl mladík podobný té slečně, co popisuje KFL. Řekl jsem mu "Počkej, kolega mi něco vysvětluje." - a byl klid. Zase na druhou stranu, přede dvěma týdny si na nás na telekonferenci vyšlápl jeden mladý raketově vystoupavší šéfík a můj šéf si mě po tom callu vzal bokem a požádal mě, abych byl při dalších callech "aktivnější a asertivnější" - je jasné, co tím skutečně myslel, že?  :lol:

Návštěvník YPO
Odesláno

Já jsem taky takovej - uctivej a slušnej. Jednou mi takhle do rozhovoru se zkušenějším kolegou vpadl mladík podobný té slečně, co popisuje KFL. Řekl jsem mu "Počkej, kolega mi něco vysvětluje." - a byl klid. Zase na druhou stranu, přede dvěma týdny si na nás na telekonferenci vyšlápl jeden mladý raketově vystoupavší šéfík a můj šéf si mě po tom callu vzal bokem a požádal mě, abych byl při dalších callech "aktivnější a asertivnější" - je jasné, co tím skutečně myslel, že?  :lol:

dyť je to jenom hra - správná nasertivnost je přímo úměrná výkonnosti :D 

Odesláno

to není stesk, to je zkušenost - vono je to taky časem semele :)

S tim se neda nesouhlasit, jen jestli je rodicove nebudou jeste ve 40 chlacholit v detskym pokojiku...

Odesláno

Keď dnes personalisti razia teóriu, kto je drzý, ten je chytrý a najšikovnejší je totálny sociopat. Mladí sa len rýchlo prispôsobili. Nie je podstatné aby niečomu rozumeli, ale aby niečo a niekoho s veľkým humbukom riadili a sami seba odprezentovali. Tam kde sa treba dlho zo začiatku učiť a zapracovávať, je maximálna fluktuácia, väčšina mladých sa radšej zdekuje. Našťastie sa medzi nimi občas nájdu rozumní jedinci ktorí vyčnievajú z radu. Keď sa zaučia,a ak majú záujem, tak sa posunú vyššie, ale keďže prácu poznajú, je s nimi radosť pracovať.

Odesláno (upraveno)

dyť je to jenom hra - správná nasertivnost je přímo úměrná výkonnosti :D

Když to dotyčnému okolí a šéfovstvo baští...  :)

Edit:

Keď dnes personalisti razia teóriu, kto je drzý, ten je chytrý a najšikovnejší je totálny sociopat. Mladí sa len rýchlo prispôsobili. Nie je podstatné aby niečomu rozumeli, ale aby niečo a niekoho s veľkým humbukom riadili a sami seba odprezentovali. Tam kde sa treba dlho zo začiatku učiť a zapracovávať, je maximálna fluktuácia, väčšina mladých sa radšej zdekuje. Našťastie sa medzi nimi občas nájdu rozumní jedinci ktorí vyčnievajú z radu. Keď sa zaučia,a ak majú záujem, tak sa posunú vyššie, ale keďže prácu poznajú, je s nimi radosť pracovať.

Přesně takhle je to u nás  :smile_anim: Přičemž "dlouho" pro plno těch mladých znamená "déle než týden"  :huh:

Upraveno uživatelem Filip.J
Odesláno

To by chtělo trochu objasnit :-) těch možností je mnoho.

Na to, že měl chlapík asi 160cm, tak byl z týčka docela dlouhý a jeho míč spadl asi metr vedle mě.

Odesláno

Aha, takže naštěstí relativně v poho. Já už čekal nějakou historku typu trefeného diváka, a nebo zbloudivšího šlajzu na jinou fervej. Ještě třeba zpytovat svědomí, jestli Tě ten malej prcek nechtěl trochu zatlačit :-) .......

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...