martar Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Afri, jedna věc je dívat se na to z biologickýho pohledu (ohrožená zvírata si zaslouží zvláštní ochranu, ta neohrožená ne). Jenže to by se musela STEJNÁ pozornost jako krásným velkým tygrům a nosorožcům věnovat i dvoucentimetrovým šedivým rybičkám v Mexiku třeba (a tisícům jiných stejně ohrožených malých a nehezkých zvířat a rostlin). A to se neděje. Navíc podle stejný logiky by žádnou ochranu nevyžadovaly miliony psů a koček, ty fakt ohrožený nejsou. Nebo se na věc budeš dívat filozoficky a přiřkneš "právo" a ochranu všem zvířatům bez ohledu na jejich stupeň ohrožení, max. tak zohledníš míru jejich inteligence. A to se taky neděje, protože třeba prasata jsou chytrá docela dost. Ať na to koukáš biologicky nebo filozoficky, pokrytectví (nebo spíš rozpor) tam prostě je, ne že ne.
kdojinej Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Karlos ty ses jak nekdy moje pani. Normalne pouziva slova, ty sklada do rozvitych vet a cely to zni jako souvisla rec. Ale smysl to nedava zadnej. :)
Návštěvník Zmizík Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 (upraveno) Mrkni na stupeň ohrožení dle IUCN krávy, slepice, prasete a tygra ty lojzo než tady budeš rozdávat rozumy......ty vole, to se mi snad zdá tohleto, to je jen zlej sen, co to je za člověka??? Co blbnes? Myslis, ze ty tygry chyta Berousek v Africe do lasa?? Hovnajs, pestuje je tady jako druhej pestuje kralici. To nema s ohrozenim druhu naprosto nic spolecnyho. Upraveno 20. července 2018 uživatelem Zmizík
gorlo Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 African, mrzí mě že jsem tě nasral, co jsem tu vydedukoval, tak jsi s černým kontinentem spjat i s přírodou a ochranou ohrožených zvířat. Jenže, zvířata která zabíjeli nebyli z přírody, ale z pochybných chovu, kde neexistuje jistá genetická rozmanitost a vypustit je do přírody by nedělalo víc škody než užitku. Tato zvířata byla chována jako hospodářská, ať se nám to líbí nebo ne a taky se k nim tak chovali. Vždycky jde hlavně o prachy a pokud je poptávka je i nabídka a to je proč, tam ten tygr ležel.
African Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 African, mrzí mě že jsem tě nasral, co jsem tu vydedukoval, tak jsi s černým kontinentem spjat i s přírodou a ochranou ohrožených zvířat. Jenže, zvířata která zabíjeli nebyli z přírody, ale z pochybných chovu, kde neexistuje jistá genetická rozmanitost a vypustit je do přírody by nedělalo víc škody než užitku. Tato zvířata byla chována jako hospodářská, ať se nám to líbí nebo ne a taky se k nim tak chovali. Vždycky jde hlavně o prachy a pokud je poptávka je i nabídka a to je proč, tam ten tygr ležel. Vůbec, ale vůbec jsem se s Vámi neměl pouštět do debaty, vůbec. V těchto věcech mám z pohledu člověka jasno, rychle se nechám unést a dokážu být i nepříjemně agresivní. Už mlčím, nic nepíšu a vy se o dané problémy ve světě s nelegálním chovem, obchodem a pytláctvím začněte více zajímat. Omlouvám se tím pádem za toho lojzu Nebudeme si kazit víkend, co?.....jo, a kluci nebuďte hovada prosím
gorlo Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 V pohodě já si udělal v práci raka přes celej nehet, takže jsem už dostal za uši.
McStinger Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Afri, jedna věc je dívat se na to z biologickýho pohledu (ohrožená zvírata si zaslouží zvláštní ochranu, ta neohrožená ne). Jenže to by se musela STEJNÁ pozornost jako krásným velkým tygrům a nosorožcům věnovat i dvoucentimetrovým šedivým rybičkám v Mexiku třeba (a tisícům jiných stejně ohrožených malých a nehezkých zvířat a rostlin). A to se neděje. Navíc podle stejný logiky by žádnou ochranu nevyžadovaly miliony psů a koček, ty fakt ohrožený nejsou. Nebo se na věc budeš dívat filozoficky a přiřkneš "právo" a ochranu všem zvířatům bez ohledu na jejich stupeň ohrožení, max. tak zohledníš míru jejich inteligence. A to se taky neděje, protože třeba prasata jsou chytrá docela dost. Ať na to koukáš biologicky nebo filozoficky, pokrytectví (nebo spíš rozpor) tam prostě je, ne že ne. Jasné, že tam je rozpor a celkom chápem, čo chce Karlos povedať. Podľa mňa sa povedomie ľudí v tejto problematike za posledných cca 25 rokov, čo to kútikom oka sledujem, veľmi zmenilo a to nielen v Európe. Niekde bolo treba začať a možno najlepšie u tých pekných veľkých zvierat, ktoré každý pozná. Časom snáď dôjde aj na dvojcentimetrové rybičky
African Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Jasné, že tam je rozpor a celkom chápem, čo chce Karlos povedať. Podľa mňa sa povedomie ľudí v tejto problematike za posledných cca 25 rokov, čo to kútikom oka sledujem, veľmi zmenilo a to nielen v Európe. Niekde bolo treba začať a možno najlepšie u tých pekných veľkých zvierat, ktoré každý pozná. Časom snáď dôjde aj na dvojcentimetrové rybičky Tak zrovna pokud se jedná o vodní svět v ČR, tak Česká republika udělala za posledních dvacet let hodně práce a kvalita vody se tak výrazně zlepšila. To zase palec nahotu. Naše děti už opět mají tak šanci hledat a vidět ve vodních tocích raka nebo perlorodku jako jsme je před třiceti lety bezproblémů hledali my. Myslím, že se dělá dost pro záchranu přírody ve všech odvětvích, ale může se samozřejmě dělat daleko víc...bohužel některé věci už nevrátíme, člověk napáchal hodně škod, ale musíme koukat a dělat vše pro lepší zítřky. Vézt naše děti správným směrem, naučit je být součástí přírody a já stále věřím, že to má cenu. AMEN
nAscA Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Mrkni na stupeň ohrožení dle IUCN krávy, slepice, prasete a tygra ty lojzo než tady budeš rozdávat rozumy......ty vole, to se mi snad zdá tohleto, to je jen zlej sen, co to je za člověka??? Na druhou stranu ti krizenci tygru a lvu u nas chovani nemaji nic spolecneho s tygry zapsanymi do IUCN a k zachovani druhu by je tudiz stejne nebylo mozno pouzit, at se ti to libi nebo ne. K tomu IUCN mi prijde docela zajimave, ze jsem zde v nejake diskuzi o remenech nadhodil, ze k nekterym (treba z nekterych druhu plazu, snad uhynulych) by byly potreba doklady, tak to bylo bagatelizovano. Samozrejme je cely ten byznys hrozne svinstvo a jeste ke vsemu postaven na mytech o zazracnosti produktu z tygru. U nas tomu dost napomaha cena, za kterou je mozne tato zvirata zakoupit. Mladata od 20 000, dospela i zadarmo. Kdyz si pak clovek spocita, kolik jsou schopni na tom vydelat... Kazdopadne to rozvirilo potrebnou debatu o chovu selem v CR. Tyranych tygru jsem uz par videl, ale nikoho to moc nezajimalo. Az letos konecne urady donutily jednoho chovatele se vsech zvirat zbavit (nektere jsem odkoupil - neselmy).
nAscA Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Tak zrovna pokud se jedná o vodní svět v ČR, tak Česká republika udělala za posledních dvacet let hodně práce a kvalita vody se tak výrazně zlepšila. To zase palec nahotu. Naše děti už opět mají tak šanci hledat a vidět ve vodních tocích raka nebo perlorodku jako jsme je před třiceti lety bezproblémů hledali my. Myslím, že se dělá dost pro záchranu přírody ve všech odvětvích, ale může se samozřejmě dělat daleko víc...bohužel některé věci už nevrátíme, člověk napáchal hodně škod, ale musíme koukat a dělat vše pro lepší zítřky. Vézt naše děti správným směrem, naučit je být součástí přírody a já stále věřím, že to má cenu. AMEN Skoda, ze ve vetsine pripadu se nejedna o raka naseho (ricniho), ale americkeho.
cali Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Skoda, ze ve vetsine pripadu se nejedna o raka naseho (ricniho), ale americkeho.V pohode, hlavne, ze sa nam tu neroztahuje rusky rak.
nAscA Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Haha, kdybys o tom neco vedel, tak to v pohode prave vubec neni. Tzv invazivni druhy zvirat mohou ohrozit celou nasi prirodu.
cali Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 No a? to nemozes brat tak striktne, clovek sa sem predsa povodne tiez rozsiril odniekial z Afriky.
McStinger Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Nechceli sme amerického brúka, nechceme ani amerického raka.
ragu Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Dneska mě naštval příšernej přístup v pražským Omega butiku. Je toho víc tak jenom útržky:Kamarád si chce koupit Racing Speedy (hodinky za bratru 200k), tak jsem mu poradil, ať si napíše do butiku jestli je mají. Napsal, měli, domluvili jsme se na dnešek cca v 11. Dorazili jsme o něco později, cca 45, takže mě ani nepřekvapilo, že tam už někdo byl. Stojíme uvnitř, nikdo si nás nevšímá, ok, kamarád se ozve, že je domluvený na prohlídku hodinek, jedna prodavačka nic neví, druhá říká že ví a prej máme počkat, věnuje se jinému zákazníkovi. Čekáme 10 minut, zevlujeme po prodejně, nikdo nám nenabídne kafe, vodu, posezení. První fail. Po cca 10 minutách se nám prodavačka s ruským přízvukem začne věnovat. Kamarád si nechá vytáhnout speedy a dark side, porovnává, zkouší, ptá se jakej je rozdíl v označení kalibrů. Prodavačka mlčí chvilku, tak se ozvu já a vysvětluju, načež ona vytrousila něco jako že tam vlastně nemusí být a můžu prodávat já. Fail číslo dva. Říkám kolegovi že je fajn, že mají speedy na sponě mikroregulaci, že moje Moony to nemají - ona začne něco o tom, že manuál a automat se nedají srovnávat. Nechápu, fail 3. Beru speedy do ruky, koukám na ně a všímám si, že vteřinovka chrona nenuluje přesně na dvanáctkovej index, prostě to nebylo uprostřed. Říkám, zdá se mi to nebo vteřinovka nelícuje s dvanáctkovým indexem? Prodavačka bere hodinky do ruky, prohlíží a říká že všechno je ok. Beru si je, prohlížím a říkám že není. Ona je bere zpět a prej ať jí to vysvětlím, tak vysvětluju, ukazuju na svých a ona říká, že z jejího pohledu je vše v pořádku a záleží na úhlu pohledu. I kdyby to byla sebevíc pravda, tohle byla nezvládnutá komunikace jako prase. Fail 4. Nakonec došla řeč na cenu, ptám se, jakou jsou schopni udělat cenu při platbě v hotovosti. Ona hned vystřelila: Upřímně a narovinu vám rovnou říkám, že českým zákazníkům nedáváme víc než 10%. Říkám, hm, takže to bude za 180 (ceníkovku měli 200k, nesmysl, u Stuchlíka je rovnou 180). Ona že si skočí pro kalkulačku, naťuká a říká 180k a znovu opakuje, že českým zákazníkům víc než 10% nedávají. Fail 5. Už jsem byl vytočenej, tak provokativně říkám kolegovi - nech si je zatím odložit a já si obepíšu jiné prodejce a jistím možnosti ceny. Ona hned vystřelila, že jsou jediným distributorem v ČR. Říkám ok, ale prodejců je víc a ona že prej jestli mi někdo z nich dá lepší cenu, tak si to prověří, že nemají prodávat pod cenou! Fail 5. Říkám děkujeme, tak nám je odložte do večera a my uvidíme. Celou dobu jsem se cítil fakt nepříjemně a že nám nikdo nenabídl ani vodu už nezmiňuju, absolutně nezvládnutá situace a do toho krámu už nikdy nejdu.
Návštěvník Kamil Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Nový majitel. Místo aby diskutoval, maže příspěvky, které jsou k tématu a o hodinařině. Něco mi to připomíná...
Bert Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Kamile nyní velmi vážně: seres se se svými neprofesionalnimi radami do komerčního projektu, jehož nejsi členem. Aplikaci Tvých rad, by akorát vznikl v kurzu zmatek. Věc organizuji já, a tak to také zůstane.
nAscA Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 No a? to nemozes brat tak striktne, clovek sa sem predsa povodne tiez rozsiril odniekial z Afriky.OMG. Neco co se rozsiri samo a s nim i jeho nepratele a neco co je zavleceno a vyhubi tim puvodni druhy... A ano, neni to o cloveku a jeho rozsireni, ale o cloveku a jeho jednani. Neco malo o tom se muzes dozvedet tady https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/2124666-nejhorsi-invazivni-druhy-v-cesku-se-nedaji-zastavit nebo popremyslet, proc jsou kralici nekde problem a u nas treba ne.
ragu Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 Dneska mě naštval příšernej přístup v pražským Omega butiku. Je toho víc tak jenom útržky:Kamarád si chce koupit Racing Speedy (hodinky za bratru 200k), tak jsem mu poradil, ať si napíše do butiku jestli je mají. Napsal, měli, domluvili jsme se na dnešek cca v 11. Dorazili jsme o něco později, cca 45, takže mě ani nepřekvapilo, že tam už někdo byl. Stojíme uvnitř, nikdo si nás nevšímá, ok, kamarád se ozve, že je domluvený na prohlídku hodinek, jedna prodavačka nic neví, druhá říká že ví a prej máme počkat, věnuje se jinému zákazníkovi. Čekáme 10 minut, zevlujeme po prodejně, nikdo nám nenabídne kafe, vodu, posezení. První fail. Po cca 10 minutách se nám prodavačka s ruským přízvukem začne věnovat. Kamarád si nechá vytáhnout speedy a dark side, porovnává, zkouší, ptá se jakej je rozdíl v označení kalibrů. Prodavačka mlčí chvilku, tak se ozvu já a vysvětluju, načež ona vytrousila něco jako že tam vlastně nemusí být a můžu prodávat já. Fail číslo dva. Říkám kolegovi že je fajn, že mají speedy na sponě mikroregulaci, že moje Moony to nemají - ona začne něco o tom, že manuál a automat se nedají srovnávat. Nechápu, fail 3. Beru speedy do ruky, koukám na ně a všímám si, že vteřinovka chrona nenuluje přesně na dvanáctkovej index, prostě to nebylo uprostřed. Říkám, zdá se mi to nebo vteřinovka nelícuje s dvanáctkovým indexem? Prodavačka bere hodinky do ruky, prohlíží a říká že všechno je ok. Beru si je, prohlížím a říkám že není. Ona je bere zpět a prej ať jí to vysvětlím, tak vysvětluju, ukazuju na svých a ona říká, že z jejího pohledu je vše v pořádku a záleží na úhlu pohledu. I kdyby to byla sebevíc pravda, tohle byla nezvládnutá komunikace jako prase. Fail 4. Nakonec došla řeč na cenu, ptám se, jakou jsou schopni udělat cenu při platbě v hotovosti. Ona hned vystřelila: Upřímně a narovinu vám rovnou říkám, že českým zákazníkům nedáváme víc než 10%. Říkám, hm, takže to bude za 180 (ceníkovku měli 200k, nesmysl, u Stuchlíka je rovnou 180). Ona že si skočí pro kalkulačku, naťuká a říká 180k a znovu opakuje, že českým zákazníkům víc než 10% nedávají. Fail 5. Už jsem byl vytočenej, tak provokativně říkám kolegovi - nech si je zatím odložit a já si obepíšu jiné prodejce a jistím možnosti ceny. Ona hned vystřelila, že jsou jediným distributorem v ČR. Říkám ok, ale prodejců je víc a ona že prej jestli mi někdo z nich dá lepší cenu, tak si to prověří, že nemají prodávat pod cenou! Fail 5. Říkám děkujeme, tak nám je odložte do večera a my uvidíme. Celou dobu jsem se cítil fakt nepříjemně a že nám nikdo nenabídl ani vodu už nezmiňuju, absolutně nezvládnutá situace a do toho krámu už nikdy nejdu.Jo a jenom dodám, že stačí zajít pár set metrů dál Na Příkopy a přístup je lepší. S prodavačem si vždycky hezky pokecám, dneska měl na ruce fajn Marky, tak jsem si je rovnou vyzkoušel a zjistil, že by to šlo.
African Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Odesláno 20. července 2018 To ragu: No upřímně se v těch butikách kolikrát nestačím také divit. Myslím, že si hodně zvykli na silnou kupní sílu turistů, ale to není správně a hlavně to ani věčně nemusí trvat.
Doporučené příspěvky