Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

vsetkym co tvrdia ze nie su rasisti - test rasizmu: predstav si ze si ho dcera dovedie domov ako nastavajuceho manzela. ked s tym budes 100% OK - nie si rasista.

chvila trapneho mlcania je namieste. kto nemate deti, ignorujte, alebo si pozrite film A.I. Artificial Inteligence - ten tiez nepochopite

koňec hláseňá.

Odesláno

jenže většinou je to stylem: těžce pracující běloši, kteří si vychutnávali po šichtě v kemenolomu pivo, které si koupili za těžce naspořený peníz, byli rozsápáni bandou tlustých cikánů s mačetami, které si koupili za dávky z našich daní...a udělali to, protože se nudili...jenže co se (ne)dozvíme, že posekanej byl dealer, co jim prodal blbej fet...

Odesláno

Až mi ukážou, že uměj chodit do práce a pracovat ane někde na sociálce pořvávat a chovat se stylem starejte se o mě a moji 20členou rodinu tak pak možná budu uvažovat o změně názoru.Zatím mě jenom............

Odesláno
  V 17. 1. 2012 v 21:18, 'maama' napsal:

hele Honzo, jestli je jediný, cos po přečtení toho mailu udělal, že ses rozhořčil a vyvěsil to tu, tak to není vina státu. přece, sakra, to je bulvární táéma jako sviňa. tadyhleta latentní nasranost společnosti, co je to, když ne rasismus? protože svět přece není spravedlivej a žádným dvěma lidem neměří stejně. hned v prvním odkazu na netu (faktem je, že se týkal konce minulýho roku, -třeba všichni všude cestujou zadarmo) se zdá, že jde o slevu a jedná se o cestu mezi dvouma zastávkama tramvaje, směrem cikáňat do školy. ale vono je to jedno a vlastně tenhle můj příspěvek nepatří tobě Honzo, ale už mě tu vážně serou příspěvky drsnějšího typu z posledních dnů:

nemám rád cikány a nejsem rasista -(to je blbost, jako -kradu, ale nejsem zloděj) ve fobiích

nedám svůj život žádnýmu cikánovi - ve zbraních

-sakra, za to by se měly dávat banány

jděte s těma narážkama na nějaké bílé fórum, protože tohle kydání, to je politika a ta se tu prej nesmí. anebo se poučte třeba z prvního pravidla fóra knife.cz. to vám fakt nedochází, vo co jde - ty množící se hoaxy o cikánech a Klausův lakmusovej papírek Bátora? prostě se na vás zkouší novej (no od Sládka novej) populismus potom, co protiEU populismus Svobodných ve volbách pohořel a velkýmu kormidelníkovi končí mandát a do důchodu nechce. - dobře, teď taky porušuju pravidlo chování na chronomagu, ale podle mýho míň, než kolegové s kydama.

a vo co mi jde hlavně? máme v baráku cikánskou rodinu. jsou to super lidi. strašně nerad bych, aby jednou jejich děti třeba četli chronomag. ne protože bych se za nás musel stydět, ale protože by je setkávání s touhle blbostí muselo nutně zkazit. ne jejich rodina, ale my.

Já se k tomu vyjadřoat nebudu - přesně z důvodu aplitickosti chronomagu.
Odesláno
  V 17. 1. 2012 v 22:20, 'Honza.manta' napsal:

Já se k tomu vyjadřoat nebudu - přesně z důvodu aplitickosti chronomagu.

Spravny pristup. Hodne lidi by si tu melo vzit priklad a rasisticke narazky si odpustit od cesty ...
Odesláno (upraveno)
  V 17. 1. 2012 v 23:51, 'utrejch' napsal:

Spravny pristup. Hodne lidi by si tu melo vzit priklad a rasisticke narazky si odpustit od cesty ...

Tak já teda taky nejsem rasista (a ti co mě znají, mně doufám věří), ale kdo se kdy bude takhle pěkně starat o mě? O obyčejného bílého, domestikovaného pitomce? Kdo hlídá, jestli například bodrý starousedlík z Ugandy o mně nepronáší nějaké nepěkné věci? Vtipný(?) je, jak tady maama posílá lidi na "bílý fórum"... Zkuste si něco takovýho dneska v Evropě založit. :) Já miluju kosmopolitní společnost, ale poslední dobou mám pocit, že řadový Evropan je všechno, jen ne její součástí... Upraveno uživatelem Ludwig Wittgenstein
Odesláno
  V 17. 1. 2012 v 21:25, 'Frantik' napsal:

Jasné, bany za "spatnej" názor na slusne a hodne romy. Musí to byt politicky korektní.

Trochu mi to připomíná heslo Týdne Humanity Ať nehumální pochcípaj

Odesláno
  V 17. 1. 2012 v 21:54, 'instant' napsal:

vsetkym co tvrdia ze nie su rasisti - test rasizmu: predstav si ze si ho dcera dovedie domov ako nastavajuceho manzela. ked s tym budes 100% OK - nie si rasista.

Tohle opravdu stojí za zamyšlení a člověk hned ví, jak na tom s rasizmem je. Prostě to cítí. Mám dva syny, když si to představím ..........

Odesláno
  V 17. 1. 2012 v 21:18, 'maama' napsal:

hele Honzo, jestli je jediný, cos po přečtení toho mailu udělal, že ses rozhořčil a vyvěsil to tu, tak to není vina státu. přece, sakra, to je bulvární táéma jako sviňa. tadyhleta latentní nasranost společnosti, co je to, když ne rasismus? protože svět přece není spravedlivej a žádným dvěma lidem neměří stejně. hned v prvním odkazu na netu (faktem je, že se týkal konce minulýho roku, -třeba všichni všude cestujou zadarmo) se zdá, že jde o slevu a jedná se o cestu mezi dvouma zastávkama tramvaje, směrem cikáňat do školy. ale vono je to jedno a vlastně tenhle můj příspěvek nepatří tobě Honzo, ale už mě tu vážně serou příspěvky drsnějšího typu z posledních dnů:

nemám rád cikány a nejsem rasista -(to je blbost, jako -kradu, ale nejsem zloděj) ve fobiích

nedám svůj život žádnýmu cikánovi - ve zbraních

-sakra, za to by se měly dávat banány

jděte s těma narážkama na nějaké bílé fórum, protože tohle kydání, to je politika a ta se tu prej nesmí. anebo se poučte třeba z prvního pravidla fóra knife.cz. to vám fakt nedochází, vo co jde - ty množící se hoaxy o cikánech a Klausův lakmusovej papírek Bátora? prostě se na vás zkouší novej (no od Sládka novej) populismus potom, co protiEU populismus Svobodných ve volbách pohořel a velkýmu kormidelníkovi končí mandát a do důchodu nechce. - dobře, teď taky porušuju pravidlo chování na chronomagu, ale podle mýho míň, než kolegové s kydama.

a vo co mi jde hlavně? máme v baráku cikánskou rodinu. jsou to super lidi. strašně nerad bych, aby jednou jejich děti třeba četli chronomag. ne protože bych se za nás musel stydět, ale protože by je setkávání s touhle blbostí muselo nutně zkazit. ne jejich rodina, ale my.

Mas absolutnu pravdu.

Odesláno

Gentlemani, nejřív si přečtěte, co rasismus je. Cituji Wiki:

Rasismus je teorie a ideologie hierarchizující sociální skupiny podle rasového klíče. Rasismus jako politická ideologie se snaží legitimizovat společenské nerovnosti na základě biologických (rasových) rozdílů mezi lidmi.

Nikdo tady nedělí lidi podle barvy pleti nebo podle jiných biologických kritérií.

Odesláno
  V 18. 1. 2012 v 8:16, 'bandicoot' napsal:

Gentlemani, nejřív si přečtěte, co rasismus je. Cituji Wiki:

Rasismus je teorie a ideologie hierarchizující sociální skupiny podle rasového klíče. Rasismus jako politická ideologie se snaží legitimizovat společenské nerovnosti na základě biologických (rasových) rozdílů mezi lidmi.

Nikdo tady nedělí lidi podle barvy pleti nebo podle jiných biologických kritérií.

Přesně tak. To se ale nesmí říkat, protože by to vzalo vítr z plachet romským aktivistům a jiným partičkám, pro který je tohle super business Posted Image Co sm.dí rasou, z toho se daj vytřískat prachy. Nebudeme rikat, že je to lenost, pohodlnost, hloupost, sprostota, špatná výchova, nepřizpůsobivost, arogance.........budeme tomu říkat rasová diskriminace Posted Image

Ale já už koncim, tohle uz sm.di politikou a bude to flame.

Odesláno

Nedávno jsem říkal svým synům, při nějakém nevázaném povídání, že by mi nevadilo, kdyby jejich dívka byla třeba Japonka, Číňanka, Vietnamka,... Takže asi tak úplně rasista snad nebudu.

Odesláno

Hoši hoši :) Nechtěl jsem do tohoto témata moc dloubat, ale už mi to nedá...

Nikdy jsem se za rasistu nepovažoval a ani si nemyslel že u nás v Čechách by to v tomto směru bylo nějak špatné. Ale názor jsem musel změnit poté, co jsem měl přítelkyni černošku z Nigerie...

Zjistil jsem že my češi jsme docela dost rasisti. V Praze pro ně není až takový problém normálně existovat, ale narážky a posměšky slyší skutečně denně. Od té doby co jsem byl s ní, jsem to začínal vnímat také a doteď tyhle věci vnímám - ačkoliv si jich většina lidí nevšimne. Na ulici, v metru, v obchodech... Všude se najde někdo, kdo má blbý pindy - a myslí si že protože jsou černí tak nerozumí česky, takže to vesele říkají i před nima. A mimo Prahu? Zkuste jít někdy když jedete jen tak na výlet, někde na vesnici na oběd do restaurace. Bál jsem se ji mimo Prahu poslat samotnou do sámošky... Opravdu... Ani ne tak kvůli hrozbě fyzického napadení (to by se v pohodě ubránila :lol: ), ale kvůli chování "bílých"...

V neděli jsem byl svědkem jak dva výrostci v Praze 8 "drsně" pokřikovali na dva procházející černochy "BÍLÁ SÍLA!"... Jen tak, bez jakéhokoliv důvodu - prostě jen prošli okolo a šli do metra. Drsoňové se samozřejmě odvážili takhle vykřikovat až když už oba černoši byli opodál. NIKDO z okolostojících lidí to nejspíš ani nezaznamenal, natož aby jim něco řekl... Jak jsem se už zmínil, na tyhle projevy jsem si vypěstoval jakýsi radar a vnímám je velmi jasně. Jen pro doplnění, seřval jsem ty spratky a ostatní lidi jsem tím pohoršil :grrr: - a to o lecčems vypovídá...

A to je jen příklad tři dny starý. Asiati, Indové, Arabové i cikáni jsou na tom podobně. Několikrát jsem zažil rozhovory s vysokoškolsky vzdělanými lidmi, kteří by si "u žluťáků" nekoupili ani housku a podobně. Taková nálada a přístup je u nás v čechách běžný. A nesnažte si namluvit že ne...

Ano, chápu že u cikánů jde do jisté míry o to, že sami dávají často příčinu k jejich nenávisti - ale rozdělujme lidi raději podle toho jak se chovají, než jak vypadají. Parchant je parchant, ať je bílej nebo modrej. Ale tyhle nálady akorát přispívají k tomu, aby se kdokoliv kdo je "jiný" nechoval zrovna přátelsky. A říkám přispívají, ne že by za to mohly - aby bylo jasno...

Prostě rasismus v čechách je a je to hnus, velebnosti...

Odesláno (upraveno)

Harry, mluvis mi z duse. Zil jsem dlouhodobe ve trech cizich zemich, mam srovnani a rasismus v Cesku je a je velky. Cesko ma jednu z nejmensich promichanosti v Evrope, takze nezkusenost s necim jinym, nevedomost a neznalost v tom taky hraje svou roli. Tim to samozrejme neomlouvam. Ty rado by vtipne pindy s rasistickym podtextem slysim na kazdem kroku. I treba v sirsi rodine, bohuzel.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Ale me nevadi cernosi, indove ani japonci. Vubec mi nevadi pracoviti vietnamci, kterych mam nekolik jako blizke pratele. Me vadi, kdyz na me zfetovana cikanska omladina v pul sesty rano, pri ceste do prace, krici: "Jdi makat bila hlavo at mame podporu". Me vadi , ze me nekolikrat bezduvodne napadli , samozrejme jejich klasicka ferovka kdy se s jednim peres a dalsi dva zezadu pribehnou a zapoji se. Me vadi, ze cikanky chteli napadnout moji pritelkyni - nastesti jsem byl pobliz. O kradezich na majetku (chata, garaz, sklep) ani nemluvim. Me vadi , ze jakmile neco proti nim vzneses nebo upozornis okamzite se ohaneji rasismem..... Ano, mam mezi par kamaradu - vetsinou se zname ze skoly..... Bohuzel me osobni zkusenosti mi nikdo nevezme a nepresvedci me.. mimo nich samotnych.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...