Lion Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 JaRooN: ona predpokladam nezije nekde v jeskyni a neji korinky... ona furt do jiste miry komunikuje se svetem a existuje tam manzel...takze se to da furt do ty generace nejak resit... a nemyslim si ze pokud ji matka rekne, hele ja sem rodila doma ty musis taky, tak bude... to uz mi prijde dost pritazeny za vlasy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 Při vší úctě. Nechtěl jsem do toho zasahovat a ani nebudu, protože o domácích porodech nic extra nevím, ale u svého dítěte bych to 100pro nepovolil. Nicméně to tvrzení kolem demokracie je žert? Tedy že demokracie znamená, že vše co není zakázáno je povoleno? To mi prosím vysvětli, třeba i do SZ, v tomhle se budu muset asi poučit .To ale tak je. Narozdíl od středověku, kdy co nebylo výslovně zákonem povoleno, bylo zakázáno! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 Stačí si trochu počíst v Ústavě ČR, je to tam jasně napsané.Aha, to mě mohlo napadnout, ono vlastně celá Ústava ČR je psaná jasně a podle toho tady vypadá . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 což je bohužel jednodušší forma..protože v tom českym labyritnu zákonů a nařízení nikdy nevíš jestli jedno neodporuje druhému a třetí nestanoví naprosto něco jiného... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 Lion: tady nejde o to, co jí řekne. Jednou... Záleží na tom, že je schopna toto udělat a následně má vychovat další generaci. Viděl jsem v jedné kavárně jednu ceduli:Děti se v restauraci musí chovat slušně. Nechovají li se slušně, nemohou za to děti,ale rodiče, kteří je řádně nevychovali. Nevychovaní rodiče nepatří do naší restaurace.Myslím, že to vypovídá vše, co jsem chtěl k tomuto tématu říct... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 Aha, to mě mohlo napadnout, ono vlastně celá Ústava ČR je psaná jasně a podle toho tady vypadá .Takhle můžeš zpochybnit cokoli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 (upraveno) Takhle můžeš zpochybnit cokoliPřesně tak . Upraveno 26. ledna 2015 uživatelem Sphinxx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 (upraveno) nevim zda se da temto udajum verit, mozna jsou tendencni. rok 2008-2009. citace : " Z celkového počtu porodů 116 090 bylo 89 189 ukončeno jinak, než císařským řezem. Epiziotomie byla provedena u 42 960 porodů. Z toho nám vyplývá číslo: 48,2 %. Takže můžeme říct, že téměř každé druhé ženě byl proveden nástřih hráze. " ( http://www.prirozeny-porod.eu/trocha-statistiky-z-ceskeho-porodnictvi/ ) ja myslim, ze to, co pise nirmalita ma hlavu a patu Upraveno 26. ledna 2015 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 (upraveno) Lion: tady nejde o to, co jí řekne. Jednou... Záleží na tom, že je schopna toto udělat a následně má vychovat další generaci.Viděl jsem v jedné kavárně jednu ceduli:Děti se v restauraci musí chovat slušně. Nechovají li se slušně, nemohou za to děti,ale rodiče, kteří je řádně nevychovali. Nevychovaní rodiče nepatří do naší restaurace.Myslím, že to vypovídá vše, co jsem chtěl k tomuto tématu říct...Musím se přiznat, že opravdu nevidím žádnou příčinou souvislost mezi rozhodnutím rodičů k domácímu porodu a jejich schopností vychovat slušné děti. Já s domácím porodem také nesouhlasím, ale znovu píšu, místo honu na čarodejnice hledejme rozumnou cestu, jak mít spokojené matky i zdravé děti. On ta úvaha o porodu doma totiž může v mnoha případech pramenit z ne úplně dobré zkušenosti v porodnici a před porodní péči, než ve fundamentálním přístupu k životu. Samozřejmě i takové se najdou. Ale myslím si společnost postavená na svobodně a zodpovědně se rozhodujícím jednotlivci, nikoliv na pečujícím a starostlivém státu, je ta ve které bych chtěl žít. Zajímalo by mě, jestli třeba nikdo z těch, kdo tu křičí o nezodpovědných matkách, nikdy neudělal s dítětem v autě riskantní manévr. Tak bysme mohli taky zakázat vozit děti autem, a vozit je jen hromadnými prostředky. Je to bez diskuze bezpečnější. A pokud někdo spáchá dopravní přestupek, tak mu dítě odebereme, protože podle všeho není schopen ho citlivě, láskyplně a plnohodnotně vychovat, ale bude z něj minimálně pirát silnic... Ach jo. Chce to více tolerance a nadhledu. Upraveno 26. ledna 2015 uživatelem prischera Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 ..Demokracie znamená, že vše co není zakázáno je povoleno,...... Nirmalito, Ty trubko, pleteš si demokracii a osobní svobody. Demokracie je forma vlády. O tom jsi asi psát nechtěla...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 Tak tahle automatika s nastřižením vaginy i proti kategorickému odmítnutí rodičky běžně probíhá v porodnici Fakultní nemocnice Olomouc, kde císařským řezem končí 30% porodů, což je nejvíc v republice. Primář této porodní kliniky v minulosti vedl porod, při kterém novorozenec zemřel, vyšetřování pochybení neprokázalo (jak jinak!) a primářuje tam vesle dál. Tak hodně štěstí při porodu ve FN Ol. Mě právě tam na základě pouhého jednoho měření (mají se správně udělat ještě dvě kontrolní) chtěli rozřezat měsíc před termínem, prý šlo o minuty. Odjela jsem okamžitě na kontrolní vyšetření na tom samém přístroji do jiné nemocnice, které nic takového neprokázalo. Za pár týdnů se mi narodilo zdravé dítě přirozenou cestou bez jakýchkoli komplikací. Kdybych přistoupila na ono doporučení "lékaře" FN Olomouc, dítě by ještě nemělo dostatečně vyvinuté dýchací ústrojí a kopec dalších komplikací. Oni problémy sami vytváří a následně vás složitě a draho zachraňují. Možná je to jen diletanství, možná záměr. Vážně zvažuji žalobu na FN, pokud se nedohodneme na nějaké omluvě, pro ublížení na zdraví dítěte ve stadiu pokusu a psychickou újmu. Žádný doktor ti nikdy nedá doporučení k domácímu porodu, nemocnice např. jen za císařský řez inkasuje od pojišťovny 60.000,- kč + spousty peněz za další úkony, platí se na tam na dřevo za všechno navíc, třeba jen otec u porodu 1000,- kč a tak dále. Proto tam drží člověka co nejdéle a když jedna paní co nedávno vyhrála soud, odjela domů volali na ni policajty a sociálku. Lékař dítě prohlédl a konstatoval, že je v pořádku. I tak je eskortovali s policejním doprovodem zpátky do porodnice. Pořád se ti to zdá málo fašistické? Jde v první řadě o peníze, rodička, dítě a jejich prospěch je to poslední co je ve FN Ol. zajímá. Když si tak čtu dnešní většinové názory i na spousty jiných témat, musím konstatovat, že moc daleko jsme se myšlením od pádu komunismu nedostali. Demokracie znamená, že vše co není zakázáno je povoleno, ale taky se musí člověk umět rozhodnout a nést z toho následky ať dobré či špatné. A ne, že někdo pomazanější (zde doktor či nějaký státní úřad) ze mě sejme břímě zodpovědnosti za sebe sama.Hele, já budu podle Tebe asi zaujatý, nejsem sice lékař, ale jsem z doktorské rodiny (manželka, dcera, sestra, švagr, obě neteře, bratranec, spousta přátel), a dovolím si s Tebou nesouhlasit.Věř mi, že zádný z doktorů, které znám, nemá zájem provádět jakékoliv zbytečné výkony.To, že se konkrétně v Tvém případě přihodilo to, co popisuješ, ještě nemusí znamenat, že šlo o chybu a podle mne zcela určitě nešlo o úmysl. Jednak jsme, zaplať pánbu, každý jedinečný, takže i stejný výsledek vyšetření nemusí každý vyhodnotit stejně a zrovna tak můžeš Ty na konkrétní vyšetření reagovat netypicky a taky i v relativně malém časovém rozestupu pokaždé trochu jinak. Možná právě negativní zkušenost primáře s vyšetřováním a taháním po soudech jej, nebo tvého ošetřujícího lékaře, mohla vést k rozhodnutí, že je lepší riskovat komplikace spojené s předčaným porodem, než čekat a riskovat komplikace vážnější.Právě nesmiřitelné postoje a přesvědčení o vlastní pravdě vedou ke stresovým situacím a následným chybným rozhodnutím pod tlakem.Co se týká domácích porodů, panuje na ně v naší rodině (2x gynekolog - porodník) jednoznačný názor. Je to zbytečný hazard se zdravím dítěte i matky, ale kdo to chce podstoupit, tak ať udělá, ale měl by taky být připraven nést veškeré důsledky, tedy i případné náklady za následnou péči. Pokud se normální porod v porodnici, nebo porodním domě zvrtne, dá se okamžitě řešit jiný vhodný postup. Když k tomu dojde doma, nebo někde u porodní babky, budeš se pak soudit se záchrankou, že mohla přijet o minutu nebo o pět minut dříve a dítě nebo tebe, v horším případě oba, by se podařilo zachránit? Podle Tvého postoje v citovaném příspěvku se domnívám, že takový názor by jsi měla, ale státní zástupce bude mít názor zásadně jiný. V jeho očích budeš vinna Ty a ten kdo vedl porod.Jistě, vyskytují se excesy, viz asistence policie při vrácení matky do porodnice, ale právě trocha pochopení ze strany matky pro práci a odpovědnost lékařů a méně fundamentalismu a zrovna tak větší pochopení na straně zdravotnického perzonálu, by tomu zabránili.Bohužel, dnes jsou téměř všichni pacienti přesvědčeni o tom, že se jim lékaři dostatečně nevěnují a neposkytují jim tak rychlé a dokonalé uzdravení, jak by si přáli, ale sami pro své zdraví nejsou ochotni udělat prakticky nic. Nanejvýš se domnívají, že stížnostmi a podáním trestního oznámení alespoň toho doktora potrestají, když se před nimi neklaněl až na zem.Tím samozřejmě netvrdím, že se lékaři nedopouštějí chyb, ale poměr zamítnutých stížností k oprávněným o něčem svědčí.S FN Olomouc nemám žádnou spojitost a neznám osobně žádného tamních lékařů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 Napíšu to ještě jednou. Cílený porod doma není u mě (mimochodem ani u mé ženy) žádná alternativa, ale čiré šílenství a hazard se zdravím a životem. Práva nepráva, svoboda nesvoboda, ústava neústava a já nevím, co ještě. Jinej názor nepřipouštím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 (upraveno) Ano, nejlépe na základě shody obou rodičů by poslední slovo ohledně výchovy dítěte měla mít matka. A nemám žádného oplodňovače, ale už 15 let stejného manžela, jsem trochu staromódní. A kdyby se mnou na tom rutinním preventivném vyšetření jinak bezproblémového těhotenství nebyl a neřekl tam: dnes se řezat nebude a vyžádal revers, bylo by to dnes všechno trochu jinak. S hraním si doktorů na Boha na základě nepřesných dat z drahých přístrojů je konec. chapu, ze ty doma musis mit posledni slovo, ale dite neni jen matky a vychova je veci obou rodicu. a jsem rad, ze nektere soudkyne jsou v tomto o dost progresivnejsi (jak ty) a u rozvodu uprednostnuji stridavou peci... Upraveno 26. ledna 2015 uživatelem IzTaPa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 Prischera: je to můj názor, který se nemusí shodovat s názorem většiny, dokonce v něm můžu být i osamocen. Ale tak to vidím já...Prostě se domnívám, že pokud existuje možnost, že mé rozhodnutí MŮŽE změnit život i někomu jinému, měl bych tuto skutěčnost při svém rozhodnutí vzít v potaz. Pokud se i po tomto rozhodnu jednat tak, jak se rozhodnu, měl bych nést za své rozhodnutí plnou odpovědnost. Toť vše... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 (upraveno) Prischera: je to můj názor, který se nemusí shodovat s názorem většiny, dokonce v něm můžu být i osamocen. Ale tak to vidím já...Prostě se domnívám, že pokud existuje možnost, že mé rozhodnutí MŮŽE změnit život i někomu jinému, měl bych tuto skutěčnost při svém rozhodnutí vzít v potaz. Pokud se i po tomto rozhodnu jednat tak, jak se rozhodnu, měl bych nést za své rozhodnutí plnou odpovědnost. Toť vše...Ale s tím já plně souhlasím a ztotožňuji se. Ale nechci aby tuto úlohu přebral v mém rozhodování přebíral stát. O nesení důsledků se není třeba bavit, to je jasné. Jen jsem reagoval na to, že máš pocit, že pokud se takto někdo (a třeba ne správně)rozhodne nebude schopen vychovat správně svoje děti. A že spousta z těch co tu hlasitě křičí o nezodpovědnosti se životy svých dětí leckdy také hazardují ať vědomě či nevědomě. Nelíbí se mi ten hon na čarodejnice, ta neochota poslouchat proč se někdo má potřebu rozhodnout k tomuto riskantnímu kroku a nehledání jiné cesty než striktních zákazů (mimochodem těžko vymahatelných). A snažím se tu o slušnou prezentaci svých názorů místo poměrně nechutného napadání oponentů v diskuzi kteří se mnou nesouhlasí. Což je tedy věc, která mě dnes naštvala. Měl jsem pocit, že jsme na fóru gentlemanů, kteří jsou schopni vyslechnout cizí názor, případně s ním slušně vyjádřit nesouhlas a ne na sebe řvát s ucpanými ušima. (to tedy nepatřilo JaRooNovi ale jiným diskutujícím). Upraveno 26. ledna 2015 uživatelem prischera Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 Prischera: neřekl jsem,že nedokážou vychovat své děti. Ptal jsem se, zda dokážou nést důsledky své možné nesprávné výchovy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 Prischera: neřekl jsem,že nedokážou vychovat své děti. Ptal jsem se, zda dokážou nést důsledky své možné nesprávné výchovy... A proč by měla být nesprávná? Rozhodnutí o porodu předci s výchovou nijak nesouvisí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 ...své MOŽNÉ nesprávné... Netvrdím, že bude nesprávná. Ale že může být... Mělo to být pro některé zaslepené diskutující jako podnět k zamyšlení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 Asi by bylo lepší to řešit u piva než tady fóru . Myslím že si rozumíme, své jsem k tomu řekl a doufám, že se postupně uklidní i ostatní a vrátíme se k hodinkám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 Pivko dám rád. A myslím, že u tak dobrého moku bychom našli i příjemnější témata k diskuzi. Třeba právě ty naše oblíbené miláááášky... A abych nebyl OT, dnes mě naštvalo, že hodinář neměl pro mne hotové hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky