decebal Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 (upraveno) Dvakrát kde, v Malajsii? A kde tam? Příště bychom rádi viděli víc než KL. Máme tam sice local guides ale rád si poslechnu nějaká doporučení. Aklimatizace probíhá standardně, za ty roky jsme už zvyklí, vstávám časně, chodím spát se slepicema:-). Jídlo bylo skvělé, my měli ještě tu výhodu, že jsme bydleli u místních, takže jsme ochutnali i domácí kuchyni od maminek:-)). A překvapením bylo, jak je KL oproti Bangkoku čisté město. Bangkok je šílené asijské megapolis, KL je ( aspoň mně se tak jevilo) blíže western style. A výhled z KL tower na celé město byl úchvatný. Mám rád tyhle vyhlídkové věže, člověk si udělá lepší představu, jak to město vypadá. Od té doby, co jsem viděl Bangkok z Baiyoke tower, jsem se dokázal mnohem líp orientovat i dole v ulicích, měl jsem najednou představu, kam ty cesty vedou.edit: co se jídla týče, překvapilo nás, že je chuťově dost odlišné od thajského. Ne tak ostré a je tam hodně cítit indonéský a indický vliv. Upraveno 22. února 2015 uživatelem decebal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 co vede kurva lidi k tomu, aby skrabali po cizím autě....No můj brouk z toku 68 je oblíbeným terčem lidi s komplexem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 Muj zasadni problem s Malajsii je ze se tam nechlasta :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CEGY Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 Dvakrát kde, v Malajsii? A kde tam? Příště bychom rádi viděli víc než KL. Máme tam sice local guides ale rád si poslechnu nějaká doporučení. Aklimatizace probíhá standardně, za ty roky jsme už zvyklí, vstávám časně, chodím spát se slepicema:-). Jídlo bylo skvělé, my měli ještě tu výhodu, že jsme bydleli u místních, takže jsme ochutnali i domácí kuchyni od maminek:-)). A překvapením bylo, jak je KL oproti Bangkoku čisté město. Bangkok je šílené asijské megapolis, KL je ( aspoň mně se tak jevilo) blíže western style. A výhled z KL tower na celé město byl úchvatný. Mám rád tyhle vyhlídkové věže, člověk si udělá lepší představu, jak to město vypadá. Od té doby, co jsem viděl Bangkok z Baiyoke tower, jsem se dokázal mnohem líp orientovat i dole v ulicích, měl jsem najednou představu, kam ty cesty vedou.edit: co se jídla týče, překvapilo nás, že je chuťově dost odlišné od thajského. Ne tak ostré a je tam hodně cítit indonéský a indický vliv. To mám taky rád.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 Muj zasadni problem s Malajsii je ze se tam nechlasta :-)Chlastá:-). A nejen chlastá. Jde o to, s kým a kde se tam pohybuješ. Všichni naši přátelé jsou muslimové. A že bychom si s nima nedali pivo nebo panáka, nemohu říct. Je asi rozdíl, když budeš někde na vesnici ale lidi z KL jsou velmi liberální (samozřejmě, asi ne všichni). Bylo to i pro mě překvapení, nějaké pivko jsme už s nima v minulosti v Thajsku vypili, ale že zažiju party, na které tekly kořalky proudem, to jsem nečekal. Normální pařba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 To mám taky rád..ostrava_radnice.jpgklobaa.jpgJo, tam je taky pěkný výhled. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 Chlastá:-). A nejen chlastá. Jde o to, s kým a kde se tam pohybuješ. Všichni naši přátelé jsou muslimové. A že bychom si s nima nedali pivo nebo panáka, nemohu říct. Je asi rozdíl, když budeš někde na vesnici ale lidi z KL jsou velmi liberální (samozřejmě, asi ne všichni). Bylo to i pro mě překvapení, nějaké pivko jsme už s nima v minulosti v Thajsku vypili, ale že zažiju party, na které tekly kořalky proudem, to jsem nečekal. Normální pařba.Jak to rikal Simek: Jsem abstinent ale nejsem fanatik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 Jak to rikal Simek: Jsem abstinent ale nejsem fanatik.Přeeesněěě. A bylo by divné, kdyby u toho chlastu a hulení nepadla zmínka o ISIS a pařížských událostech. Jejich pohled na věc je naprosto shodný s našim, jsou zděšení a všichni, do jednoho, říkají, že pokud tyhle věci někdo provádí pod záminkou jakékoli víry, je to idiot. Pro ně to jsou vrazi a šílenci. Ostatně, tihle by šli první, kdyby se ocitli v dosahu těch magorů. Když jsem jim řekl, že v Evropě si spousta lidí myslí, že tohle je islám, byli trošku v šoku, nechápou, proč by s tímhle svinstvem měli být nějak spojováni. Dost je to vzalo. Tak jsme to zapili:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 Technicky je dnes mozne vselicos. Ale zatim se to nepouziva. Pouzivate nekdo ve vetsi mire Google Now? (myslim ze to ma kazdy Android 4.3 a vyse). Jen takova mala ukazka pro lidi, co si mysli, ze se dnes nevyuzivaji technicke moznosti telefonu a gps. - staci jeden vikend jet lyzovat na hory a cestou zpatky se zastavit v pulce cesty ve Starbucks na kafe: pristi tyden po lyzovacce sednu do auta a telefon mi jako prvni vec ukazuje, jak dlouho mi to bude trvat do Starbucks kde jsem se zastavil minuly tyden- pri rezervaci pobytu z hotelu mi telefon v dany den automaticky zahlasi, ze dnes mam byt v tom a tom hotelu, automaticky zada adresu do navigace a nabidne mi navigaci- kdyz nam minuly rok prestehovali kancelar, telefonu stacilo jenom par dni, aby poznal, kam kazdy deno rano v 9 jedu a v 6 vecer se vracim a ze to asi bude do prace. Od te doby mi kazdy den vyskoci rano automaticka notifikace ze uz bych mel vyrazit do prace, protoze dneska mi to bude trvat napr. o 7 minut dele nez obvykle.- staci aby mi na email prisla rezervace letenky a v dany den me telefon automaticky upozorni, ze muj let nema zpozdeni a ze za hodinu musim vyjet, abych pri soucasne dopravni situaci byl na letisti vcas Google zna vsechny moje oblibene restaurace a mista a kdyz si pustim Google maps, tak jsou automaticky zvyraznene v mape jako zachytne body pro lepsi orientaci a predstavu o poloze. Nejsem paranoidni, dal Android a Google Now pouzivam a neresim to. Za 2 roky jsem si na to zvykl jako na obcas uzitecnou vec. Ale kdyz mi poprve pred 2 roky telefon zahlasil, ze mam byt na letisti, abych stihl let do Houstonu a ja jsem nedokazal pochopit, jak je to mozny, kdyz jedina zminka o mem letu byla v mem emailu. Ten Facebook mohl byt nahoda, ale ve vyse uvedenem kontextu mi to tak nerealne neprijde. Navic jsem nerekl, ze me Facebook nahrava...rekl jsem ze me posloucha a pracuje s tim. Staci si najit oficialni vyjadreni Facebooku, ktery potvrzuje, ze to tak muze byt a aby trochu uklidnil obavy ze spehovani, vysvetluje jak to funguje. To co telefon odposlechne se nikam neuklada ani neposila. Telefon to co slysi prevede na jednoduchy kod, ktery nasledne porovna s databazi desetitisicu kodu a snazi se najit nejlepsi shodu. A kdyz ji najde, zachova se podle toho a nabidne obsah, reklamu atd. Takze si dal delejte vtipky at si zabalim hlavu do alobalu. Ja nemam pocit ze po me nekdo jde a ze me sleduji. Jenom jsem si vedom toho kam se posunula soucasna technologie a v kontextu reklamy na Facebooku si posteskl, jestli uz to nezachazi moc daleko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 No tak na tohle mám tajemníka, asistentku a řidiče :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 Ale zatim se to nepouziva.bych k tomu jeste dodal: to si myslela i angela merkelova... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 Tyto veci znam, nektere se snazime vyvijet. Moje namitky jsou ciste prakticke jen k odposlouchovani mikrofonem, technicky by to samozrejme slo ale: 24/7 odposlouchavani hovoru by vybijelo baterku (proto siri posloucha jen na baterce)Zpracovani dat muze byt bud na device (vybiji baterku a pravdepodobne by nestacil vykon) anebo by se to ke zpracovani posilalo na server - vysoka spotreba dat, to by se asi zakaznikum nelibiloNikde jsem jeste nevidel zadny takovy produkt na trhu ;-) Pouzivate nekdo ve vetsi mire Google Now? (myslim ze to ma kazdy Android 4.3 a vyse). Jen takova mala ukazka pro lidi, co si mysli, ze se dnes nevyuzivaji technicke moznosti telefonu a gps. - staci jeden vikend jet lyzovat na hory a cestou zpatky se zastavit v pulce cesty ve Starbucks na kafe: pristi tyden po lyzovacce sednu do auta a telefon mi jako prvni vec ukazuje, jak dlouho mi to bude trvat do Starbucks kde jsem se zastavil minuly tyden- pri rezervaci pobytu z hotelu mi telefon v dany den automaticky zahlasi, ze dnes mam byt v tom a tom hotelu, automaticky zada adresu do navigace a nabidne mi navigaci- kdyz nam minuly rok prestehovali kancelar, telefonu stacilo jenom par dni, aby poznal, kam kazdy deno rano v 9 jedu a v 6 vecer se vracim a ze to asi bude do prace. Od te doby mi kazdy den vyskoci rano automaticka notifikace ze uz bych mel vyrazit do prace, protoze dneska mi to bude trvat napr. o 7 minut dele nez obvykle.- staci aby mi na email prisla rezervace letenky a v dany den me telefon automaticky upozorni, ze muj let nema zpozdeni a ze za hodinu musim vyjet, abych pri soucasne dopravni situaci byl na letisti vcas Google zna vsechny moje oblibene restaurace a mista a kdyz si pustim Google maps, tak jsou automaticky zvyraznene v mape jako zachytne body pro lepsi orientaci a predstavu o poloze. Nejsem paranoidni, dal Android a Google Now pouzivam a neresim to. Za 2 roky jsem si na to zvykl jako na obcas uzitecnou vec. Ale kdyz mi poprve pred 2 roky telefon zahlasil, ze mam byt na letisti, abych stihl let do Houstonu a ja jsem nedokazal pochopit, jak je to mozny, kdyz jedina zminka o mem letu byla v mem emailu. Ten Facebook mohl byt nahoda, ale ve vyse uvedenem kontextu mi to tak nerealne neprijde. Navic jsem nerekl, ze me Facebook nahrava...rekl jsem ze me posloucha a pracuje s tim. Staci si najit oficialni vyjadreni Facebooku, ktery potvrzuje, ze to tak muze byt a aby trochu uklidnil obavy ze spehovani, vysvetluje jak to funguje. To co telefon odposlechne se nikam neuklada ani neposila. Telefon to co slysi prevede na jednoduchy kod, ktery nasledne porovna s databazi desetitisicu kodu a snazi se najit nejlepsi shodu. A kdyz ji najde, zachova se podle toho a nabidne obsah, reklamu atd. Takze si dal delejte vtipky at si zabalim hlavu do alobalu. Ja nemam pocit ze po me nekdo jde a ze me sleduji. Jenom jsem si vedom toho kam se posunula soucasna technologie a v kontextu reklamy na Facebooku si posteskl, jestli uz to nezachazi moc daleko. bych k tomu jeste dodal: to si myslela i angela merkelova...Ja si to nemyslim, ja to vim. ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 ad fup a spotreba dat: nemyslim. nekdo je treba permanentne na wifi. a kdyz vidim, jak zarizeni mimoradne agilne vyhledava wifi v kazdym "kanalu", typicky, kdyz stoji clovek s autem na krizovatkach ap., na datovych limitech od mobilniho operatora ta zatez urcite nelezi.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 Jo, tam je taky pěkný výhled.Taky rád fotím shora, když to jde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M10 Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 jj, všechny dobré úmysly dláždí cestu do pekla... Vždy, když člověk (historicky) vymyslel něco, co mu usnadnilo život, našel se jiný člověk, který tu věc zneužil a obrátil proti lidem. Tak to bylo, je a vždy bude, protože jsme jenom lidi a ne bohové . Myslím, že je dobré používat svoji vlastní hlavu a nepřijímat vše automaticky a bez přemýšlení- zbytek je na inteligenci každého jednoho soudruha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 (upraveno) Tyto veci znam, nektere se snazime vyvijet. Moje namitky jsou ciste prakticke jen k odposlouchovani mikrofonem, technicky by to samozrejme slo ale: 24/7 odposlouchavani hovoru by vybijelo baterku (proto siri posloucha jen na baterce)Zpracovani dat muze byt bud na device (vybiji baterku a pravdepodobne by nestacil vykon) anebo by se to ke zpracovani posilalo na server - vysoka spotreba dat, to by se asi zakaznikum nelibiloNikde jsem jeste nevidel zadny takovy produkt na trhu ;-) Asi do toho po technicke strance vidis vic nez my, takze je to vsechno mozne. A ja netvrdim ze to jede 24/7. Na druhou stranu ciste z pohledu bezneho uzivatele mi neprijde nerealny, aby dnesni nejnovejsi telefony ktere dokazi zobrazovat narocne graficke hry ve Full HD, nemely dostatecny vykon sem tam rozpoznat nejakou mluvenou rec a porovnat par cislenych kodu v databazi. Vzdyt Nexus telefony a nejake modely od Motoroly dokazou poslouchat 24/7 aby probudily telefon ze spanku na hlasovy prikaz "ok, google" a to bez vyrazneho dopadu na baterku. Neco podobneho mel myslim Samsung s jeho S Voice. A k tomu vybijeni baterky: proc mi jeden den bez zjevne priciny mizi baterka pred ocima a druhy den za stejnych podminek vydrzi telefon dvojnasobek? Stezuji si na to tisice lidi, na forech jsou k tomu stovky vlaken, v recenzich na novy Nexus 6 od Googlu si na to stezuje kazdy recenzent, nekdy se to vysvetli nejakym "zaseknutym" procesem bezicim na pozadi, jindy se zjevna pricina nezjisti a svede se to na nevyladenou ROM. A mozna je to pravda. A mozna taky ne. Upraveno 22. února 2015 uživatelem kloubik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 No jak rikam technicky to mozne jo a urcite jsou v google a facebooku schopnejsi nez ja, takze to maji treba posetrene. V hUSE take mozna jsou i dal co se produktu tyce, ja osobne bych to ocenil, kdybych mel takova data k dispozici ;-) Stale si ale myslim, ze to (zatim) nedelaji. Asi do toho po technicke strance vidis vic nez my, takze je to vsechno mozne. A ja netvrdim ze to jede 24/7. Na druhou stranu ciste z pohledu bezneho uzivatele mi neprijde nerealny, aby dnesni nejnovejsi telefony ktere dokazi zobrazovat narocne graficke hry ve Full HD, nemely dostatecny vykon sem tam rozpoznat nejakou mluvenou rec a porovnat par cislenych kodu v databazi. Vzdyt Nexus telefony a nejake modely od Motoroly dokazou poslouchat 24/7 aby probudily telefon ze spanku na hlasovy prikaz "ok, google" a to bez vyrazneho dopadu na baterku. Neco podobneho mel myslim Samsung s jeho S Voice. A k tomu vybijeni baterky: proc mi jeden den bez zjevne priciny mizi baterka pred ocima a druhy den za stejnych podminek vydrzi telefon dvojnasobek? Stezuji si na to tisice lidi, na forech jsou k tomu stovky vlaken, v recenzich na novy Nexus 6 od Googlu si na to stezuje kazdy recenzent, nekdy se to vysvetli nejakym "zaseknutym" procesem bezicim na pozadi, jindy se zjevna pricina nezjisti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 (upraveno) ja osobne bych to ocenil, kdybych mel takova data k dispozici ;-) Ja jim zatim jak takz verim, ze vsechno to scanovani emailu, sledovani polohy atd. je ciste strojove, anonymni, nikde se neuklada a pouzivaji to jen k lepsimu cileni reklamy, pripadne pro zlepseni sluzeb, ale otazka je, kam se to posune za par let? Jinak docela dobre pocteni k zamysleni v souvislosti s touto diskuzi je vcerejsi clanek na Forbes.com: The Lenovo Adware Debacle Is Bigger Than You Think Upraveno 22. února 2015 uživatelem kloubik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 Dvakrát kde, v Malajsii? A kde tam? Příště bychom rádi viděli víc než KL. Máme tam sice local guides ale rád si poslechnu nějaká doporučení. Aklimatizace probíhá standardně, za ty roky jsme už zvyklí, vstávám časně, chodím spát se slepicema:-). Jídlo bylo skvělé, my měli ještě tu výhodu, že jsme bydleli u místních, takže jsme ochutnali i domácí kuchyni od maminek:-)). A překvapením bylo, jak je KL oproti Bangkoku čisté město. Bangkok je šílené asijské megapolis, KL je ( aspoň mně se tak jevilo) blíže western style. A výhled z KL tower na celé město byl úchvatný. Mám rád tyhle vyhlídkové věže, člověk si udělá lepší představu, jak to město vypadá. Od té doby, co jsem viděl Bangkok z Baiyoke tower, jsem se dokázal mnohem líp orientovat i dole v ulicích, měl jsem najednou představu, kam ty cesty vedou.edit: co se jídla týče, překvapilo nás, že je chuťově dost odlišné od thajského. Ne tak ostré a je tam hodně cítit indonéský a indický vliv. V KL sa oplatí ísť na televíznu vežu. Všetci sa hrabú na dvojičky, ale z nej je lepší výhľad než z dvojičiek a tiež je z nej výhľad aj na dvojičky samotné. Ešte sa oplatia jaskyne Batu, ideálne keď je tam nejaký sviatok, termín by poradili domáci. Malajzia má dobré ovocné trhy, ak človek cestuje, oplatí sa zastaviť. Bangkok moc nemusím, ale za mňa zaujímavejší, než KL. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 Dvakrát kde, v Malajsii? A kde tam? Příště bychom rádi viděli víc než KL. Máme tam sice local guides ale rád si poslechnu nějaká doporučení. Aklimatizace probíhá standardně, za ty roky jsme už zvyklí, vstávám časně, chodím spát se slepicema:-). Jídlo bylo skvělé, my měli ještě tu výhodu, že jsme bydleli u místních, takže jsme ochutnali i domácí kuchyni od maminek:-)). A překvapením bylo, jak je KL oproti Bangkoku čisté město. Bangkok je šílené asijské megapolis, KL je ( aspoň mně se tak jevilo) blíže western style. A výhled z KL tower na celé město byl úchvatný. Mám rád tyhle vyhlídkové věže, člověk si udělá lepší představu, jak to město vypadá. Od té doby, co jsem viděl Bangkok z Baiyoke tower, jsem se dokázal mnohem líp orientovat i dole v ulicích, měl jsem najednou představu, kam ty cesty vedou.edit: co se jídla týče, překvapilo nás, že je chuťově dost odlišné od thajského. Ne tak ostré a je tam hodně cítit indonéský a indický vliv. raz som bol na F1 a ten turisticky vylet KLmne jedla a cistota velmi sadli ( po Bangkoku a Yomtien), samozrejme klasicke Petronas towers sme si tiez uzivalitie domace jedla, to ti zavidim... to som zazil v Kambodzi ( tiez u rodinnych znamych, super skusenost!) a tu aklimatizaciu som nemyslel ako casove pasmo, ale ako navrat do tohoto sveta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky