Návštěvník Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Franto nevím, znám i jiný situace kdy přebujelý ambice rodičů zničily přátelský prostředí. Jak píšu štve mě to obecně, protože kde je ta hranice, kde už nesmíš hrát? Vždyť to jsou děti, opravdu chceme aby už v tomhle věku šly jen tvrdě po výsledku? Toho si ještě užijou. Kdyby to byly extra naděje český florbalu, dejme tomu. Ale hrály to v kroužku při škole, tam by snad měla ještě převládat ta přátelská atmosféra ne? Jasně zahrát si chtít vyhrát, ale takováhle hysterie? Samozřejmě neznám tuhle konkrétní situaci, nemůžu to posoudit, ale myslím, že se to určitě dalo řešit jinak než peticí a touhle reakcí rodičů. Kluk mohl trénovat, na zápas nastoupit na chvilinku jako náhradník... Je to samozřejmě hodně o vysvětlování, záleží na trenérovi. Nevím jestli sem to napsal zřetelně, prostě mě štve že se už u dětí vytrácí ve sportu hravost a jde tam o výsledky, leckdy za jakoukoliv cenu.Víš co to má dva extrémy, na jednu stranu tu soutěživost a na druhou stranu omlouvání vlastních dětí ze všeho. Onehdy mě třeba strašně rozčílilo téma srovnávacích zkoušek v 9. třídách, kdy tam nějaká matka řvala do kamery, že to je přeci diskriminační. Protože to rozděluje děti na chytré a méně chytré a že proti tomu rodiče podávají petici ? - tak od čeho ty školy potom jsou. je to strašně složité téma - podobně je to s tou sociální inkluzí, která je určitě důležitá, ale na šikovné děti se kašle a to si myslím je chyba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 To samé bylo u nás, pak se ukázalo, že dvě učitelky pod záštitou ředitelky začaly provozovat soukromou "družinu" maskovanou jako kroužek tvořivosti, přesně v čase, který odpovídal původní družin?.A byla to opravdu soukromá záležitost? Manželka taky musí provozovat při družině dva kroužky, chcačky nechcačky. Na různé přesuny dětí, slučování a rozdělování družinových skupin v prostoru a času mají itinerář jak na hlavním nádraží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 (upraveno) Franto nevím, znám i jiný situace kdy přebujelý ambice rodičů zničily přátelský prostředí. Jak píšu štve mě to obecně, protože kde je ta hranice, kde už nesmíš hrát? Vždyť to jsou děti, opravdu chceme aby už v tomhle věku šly jen tvrdě po výsledku? Toho si ještě užijou. Kdyby to byly extra naděje český florbalu, dejme tomu. Ale hrály to v kroužku při škole, tam by snad měla ještě převládat ta přátelská atmosféra ne? Jasně zahrát si chtít vyhrát, ale takováhle hysterie? Samozřejmě neznám tuhle konkrétní situaci, nemůžu to posoudit, ale myslím, že se to určitě dalo řešit jinak než peticí a touhle reakcí rodičů. Kluk mohl trénovat, na zápas nastoupit na chvilinku jako náhradník... Je to samozřejmě hodně o vysvětlování, záleží na trenérovi. Nevím jestli sem to napsal zřetelně, prostě mě štve že se už u dětí vytrácí ve sportu hravost a jde tam o výsledky, leckdy za jakoukoliv cenu.Nevim no. Podle me ty rodice i ty deti tomu venujou dost casu a penez a proste neco za to chtej. Ja nevim, jestli smahem odsoudit nekoho, kdo dela neco, obetuje tomu hodne a neco za to chce. Podle me ucit deti, aby se snazili, aby po necem prahli, aby do toho sly naplno, je spravne. A vzdat se toho jen kvuli hyperkorektnosti se treba nekomu nechtelo. Jednou jsme na skole nejeli na vylet kvuli dvoum detem, ktery na ten vylet nemely prachy. Jako sme s nima drzeli solidaritu, protoze byly z chudejch rodin. Nikdo to nerekl nahlas, ale vsichni byli dost zklamany, protoze sme se na ten vylet tesili. Je to spatny? Upraveno 28. dubna 2015 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 A byla to opravdu soukromá záležitost? Manželka taky musí provozovat při družině dva kroužky, chcačky nechcačky. Na různé přesuny dětí, slučování a rozdělování družinových skupin v prostoru a času mají itinerář jak na hlavním nádraží.Bylo to v rodinném domě jednoho z manželů, a platilo se dost. Víc jsem to nerozkrýval, mých dětí se to naštěstí netýkalo (jsou malé), ale vím, že dost rodičů mezi sousedy bylo řádně nasr..štvanejch. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l.adamek Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 zato ty ses vod pohledu vodbornik http://ekonomika.idnes.cz/solarni-panely-vrati-energii-danou-do-jejich-vyroby-az-v-roce-2020-ps4-/eko-zahranicni.aspx?c=A130407_181347_eko-zahranicni_brdVse se vyvyji, ale jeste pred par lety platilo, ze na vyrobu solarniho panelu je potreba vice energie, nez solarni panel vyrobi za celou svoji zivotnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Téma autismu je tak strašně složité, hlavně proto, že gró problému je právě v interakci těch postižených s okolním světem (lidově "vo tom to je"), že kvalifikovaně se k tomu vyjadřovat může opravdu jen člověk, který s tím aktivně přichází do styku. Stupně postižení, projevy nemoci a související záležitosti jsou tak variabilní, že zjednodušovat to podle vzoru třeba tělesných postižení (bezrukej brankář) nejde. Hodnotit nějaké akce ať školy nebo rodičů podle tiskových zpráv (a navíc takového média jako Novinky) je prostě zcestné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Ale tady prece vubec nejde o tema autismu :-) A neni na tom nic sloziteho. Jde o to, zda je SPRAVNE nebo OPRAVNENE, aby rodice a spoluhraci vyjadrili nesouhlas, aby zapasy hral kluk, ktery je autista a ktery by je, dle jejich mineni, brzdil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Ja bych se propadl hambou neco takoveho podepsat. Frantik ocividne nikoliv. Je to o prioritach ... Inu, tolerance je takova slozita vlastnost Kazdopadne florbal je stejne dementni hra, maji hrat neco poradneho, a ne takovejdle nedomrlej bendak. Takze by jim tam autista tezko mohl nejak prekazet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Ja bych se propadl hambou neco takoveho podepsat. Frantik ocividne nikoliv. Je to o prioritach ... Inu, tolerance je takova slozita vlastnost Kazdopadne florbal je stejne dementni hra, maji hrat neco poradneho, a ne takovejdle nedomrlej bendak. Takze by jim tam autista tezko mohl nejak prekazetTo netvrdim, netvrdim, ze bych to podepsal. Jen poukazuju na druhou stranu mince. To nema s toleranci co delat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Pochopím to u týmu, jako je třeba Chodov ( ve florbale ), tam už jde o výsledky od mala ( ale nemělo by, sport má rozvíjet pohybové nadání a všestranost dítěte + ho naučit soužití v kolektivu- kde je někdo horší, někod lepší), ale už i tady ( myslím, že Běchovice) jde o výsledek , tak se to ale neřeší peticí, ale tak, že kluk hraje dejme tomu 2 střídání za třetinu a ve chvílích, kdy se láme chleba tam nejde vůbec. Trenér je od toho, aby mu to vysvětlil- navíc si myslím, že i toto pomůže klukovi v rozvoji ( já to aspoň u týmu praktikuju) a kluk si zahraje víc v zápasech, kde o nic nejde, nebo je výsledek jasnej ( nevěřím tomu, že jsou vyrovnané zápasy všechny a nebo zápas o 11-12 místo je jak finále MS ). Je prostě součástí týmu a pak i má zkušenost je, že ten, kterej byl v mládí otloukánkem, to většinou dotáhl dál, než hvězda v mladších žácích. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Já myslím že když nevyhanime autisty odsud tak na florbale bych je taky nechal. Nebo nenechal ani tady. Teď nevím. tak já jdu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 http://ekonomika.idnes.cz/solarni-panely-vrati-energii-danou-do-jejich-vyroby-az-v-roce-2020-ps4-/eko-zahranicni.aspx?c=A130407_181347_eko-zahranicni_brdVse se vyvyji, ale jeste pred par lety platilo, ze na vyrobu solarniho panelu je potreba vice energie, nez solarni panel vyrobi za celou svoji zivotnost.Jsem velký zastánce budoucnosti fotovoltaiky, ale je potřeba uznat že v něčem má uvedený článek pravdu. Zabírání úrodné půdy není perspektivní. Ale snad se blýská na lepší časy a flexibilní fotovoltaické folie na principu nanovláken, které jsou jednak energeticky mnohem méně náročné na výrobu, druhak mnohem flexibilnější při použití (třeba použití na fasádách budov etc. budou brzo komerčně dostupné. Navíc byly vyvinuty v naší zemičce, tak by mohlo dojít i na ekonomický benefit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 http://ekonomika.idnes.cz/solarni-panely-vrati-energii-danou-do-jejich-vyroby-az-v-roce-2020-ps4-/eko-zahranicni.aspx?c=A130407_181347_eko-zahranicni_brdVse se vyvyji, ale jeste pred par lety platilo, ze na vyrobu solarniho panelu je potreba vice energie, nez solarni panel vyrobi za celou svoji zivotnost.ja se solaru nezastavam, jen se pozastavuju nad tim, vo cem asi ma sajna japko.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 tak já jdu.........rozdávat BANány ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 .........rozdávat BANány ??? ne, vyhazujou se divný kluci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Sakra, někde se mi loudá zásilka od žabožroutů. Už se nemůžu dočkat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Pochopím to u týmu, jako je třeba Chodov ( ve florbale ), tam už jde o výsledky od mala ( ale nemělo by, sport má rozvíjet pohybové nadání a všestranost dítěte + ho naučit soužití v kolektivu- kde je někdo horší, někod lepší), ale už i tady ( myslím, že Běchovice) jde o výsledek , tak se to ale neřeší peticí, ale tak, že kluk hraje dejme tomu 2 střídání za třetinu a ve chvílích, kdy se láme chleba tam nejde vůbec. Trenér je od toho, aby mu to vysvětlil- navíc si myslím, že i toto pomůže klukovi v rozvoji ( já to aspoň u týmu praktikuju) a kluk si zahraje víc v zápasech, kde o nic nejde, nebo je výsledek jasnej ( nevěřím tomu, že jsou vyrovnané zápasy všechny a nebo zápas o 11-12 místo je jak finále MS ). Je prostě součástí týmu a pak i má zkušenost je, že ten, kterej byl v mládí otloukánkem, to většinou dotáhl dál, než hvězda v mladších žácích.Martine děkuju, to jsem se snažil říct. Od této úrovně soutěží bych očekával, že si můžou zahrát i méně zdatní. Že tam půjde právě o ty prvky sportu, které mi přijdou že jdou stranou, o kolektivnost a o zábavu. Že se děti naučí spolupracovat i se slabšími. Nemusí to být zrovna autista, příště už si nebude moc zahrát brejlatej protože nechytí balón a kazí to týmu? Jsou kluby u kterých je tah na výsledek zřejmý, (já bych tam svoje děti asi nedal, myslím že extrémní soutěživost mají času dost), ale pokud mám ty ambice dám děcko tam. A prosím neobviňujte mě z hyperkorektnosti a džamilovství. Samozřejmě že soutěživost je důležitá, je potřeba aby se děti srovnávaly a aby se lepší posouvaly výš. Jsem velký zastánce víceletých gymnázií a práce s nadanými dětmi. Jen ne vždy všude a za všech okolností. Někdy je potřeba nechat dětem dětství, dospělosti si užijí ažaž. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Že tu sněží... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Že tu sněží...to je krásný, já jsem v košili s krátkým rukávem, na zahrádce v kavárně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 to je krásný, já jsem v košili s krátkým rukávem, na zahrádce v kavárně A do toho jeste ty... No to je zase den. :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky