nAscA Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 Asi vzdy k veci taky nepisu, ale od nekoho kdo ma pres 10 000 prispevku bych cekal vetsi sebereflexi. Omlouvam se pokud byly vsechny neslunickove a prinosne pro toto forum a jeho cleny. Proste lidi si radi pokecaji. O slunicku, hodinkach, vodickach na vlasy, autech...Sere me, jak jsou všechny vlákna zaflakany, nelze si vybrat podle temat, všude stejný bláboly. Pres Tapatalk nejde použit ignore, takze je nutný číst i balast. Nelze to vyčistit od offtopic?
Frantik Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 Asi vzdy k veci taky nepisu, ale od nekoho kdo ma pres 10 000 prispevku bych cekal vetsi sebereflexi. Omlouvam se pokud byly vsechny neslunickove a prinosne pro toto forum a jeho cleny. Proste lidi si radi pokecaji. O slunicku, hodinkach, vodickach na vlasy, autech...Mam sebereflexi v pohode, do vlákna "Co me nastvalo" pisu, co me nastvalo :-)
Radek124 Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 (upraveno) Možná by vedle tlačítka "Nahlásit" mohlo být ještě jedno "Mimo mísu" (něco jako někdejší hlasovací +/-, jen bez toho pluska) - a uživatel by si třeba v rámci "blokování" mohl určit jakou vzdálenost konkrétního příspěvku od nosného tématu ještě snese, aniž by se tím museli štvát moderátoři... Upraveno 13. září 2015 uživatelem Radek124
montemar Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 .. ja treba dobre chapu narky nad zfacebukovanim (nebo hur) chronomagu.. sam jsem take svym dilem (mozna) prispel.. ( ).. ale je to podle me neodvratitelny vyvoj, ktery mne osobne nekdy vadi a jindy je zase fajn.. vzdyt odborna hodinkova temata by celodenni zivy provoz tezko udrzela..
Frantik Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 (upraveno) .. ja treba dobre chapu narky nad zfacebukovanim (nebo hur) chronomagu.. sam jsem take svym dilem (mozna) prispel.. ( ).. ale je to podle me neodvratitelny vyvoj, ktery mne osobne nekdy vadi a jindy je zase fajn.. vzdyt odborna hodinkova temata by celodenni zivy provoz tezko udrzela..Široký zaber a nehodinkova témata jsou v pohode - jde spíše o hloupou a hranou infantilitu a pochlebovani a take o balast a kecy. Upraveno 13. září 2015 uživatelem Frantik
Karlos Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 Co je pro tebe balast a kecy? Když já se podívám na tvoje příspěvky, klidně bych jich spoustu označil stejně.
Frantik Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 Co je pro tebe balast a kecy? Když já se podívám na tvoje příspěvky, klidně bych jich spoustu označil stejně.To respektuji!
straspol Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 .. ja treba dobre chapu narky nad zfacebukovanim (nebo hur) chronomagu.. sam jsem take svym dilem (mozna) prispel.. ( ).. ale je to podle me neodvratitelny vyvoj, ktery mne osobne nekdy vadi a jindy je zase fajn.. vzdyt odborna hodinkova temata by celodenni zivy provoz tezko udrzela..Důležitý je, že když hledám, vlákna s tematickým obsahem ,,hodinky" mi dají co potřebuju. Když se začtu a něco mi není jasný, už z vlákna vyplyne na koho se s dotazem obrátit. Ještě se mi nestalo, aby dotaz někdo zazdil a neodpověděl, když neví, dá tip kdo ví víc. Takže- za mě dobrý, trochu se bavíme k věci, trochu kecáme, občas zaflejmujem a je tu sranda.
travex Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 Jo, presne...:-(. Tak si rikam, ze rozdil mezi myslivcem a pytlakem je v tom, ze pytlak nema papiry na odstrel. ale ze ich to vobec bavi!? Kde je v tom lov? Nejaky pocit uspechu, ze z teba vyleti ten vitazny rev? To mozu hrat videohry... (ok,je jasne, ze v lese urobia kopec uzitocnej prace, teda dufam.... ale takto nefer popravit krasne zviera?) Tyjo, dva odborníci na myslivost a lesní hospodářství.
PepaSFI Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 máme z práce výhled na oboru a od té doby co jsem viděl odstřel poloochočeného daňka, zvyklého že mu děti hází jabka, na vzdálenost asi 15 metrů, tak mi těžko někdo názor na myslivce vyvrátí. To už nebyla ani poprava, to byl podraz. On čekal jabko a přiletěla střela z kulovnice.
straspol Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 máme z práce výhled na oboru a od té doby co jsem viděl odstřel poloochočeného daňka, zvyklého že mu děti hází jabka, na vzdálenost asi 15 metrů, tak mi těžko někdo názor na myslivce vyvrátí. To už nebyla ani poprava, to byl podraz. On čekal jabko a přiletěla střela z kulovnice.Já vim, je to strašný. Chápu to, neschvaluju, a nikdy bych to neudělal. Ale takový prase nebo kráva na jatkách jsou na tom mnohem, mnohem hůř...
utrejch Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 Nejsrandovnejsi je, jak ti myslivci ze sebe delaji neco, bez ceho by ten les spadl a rozbil se.
geometr Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 Jo a když jsou přemnožení, střílejí se na podzim mezi sebou.
mondeo2 Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 Jo a když jsou přemnožení, střílejí se na podzim mezi sebou. Jo ...............Říká doktor ze záchranky myslivcům - To že jste ho trefili tak to smrtelný nebylo. Jen jste ho pak neměli vyvrhovat.
straspol Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 Jo a když jsou přemnožení, střílejí se na podzim mezi sebou.No, to zas taková sranda není, onehdá jsem byl náhodou v lese na houbách, když se do toho dali, a myslel jsem fakt že tam umřu. Plácalo to do stromů kolem, evidentně vůbec nemohli tušit kam která rána padne, a to zdrhající prase mi taky na klidu nepřidalo. Je to už pár let, ale ještě teď se zpotím když si na to vzpomenu.. museli být vožralí...
geometr Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 (upraveno) Mondeo, úplně ho vidím, jak tam leží s tou větvičkou v puse. Upraveno 13. září 2015 uživatelem geometr
straspol Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 Mondeo, úplně ho vidím, jak tam leží s tou větvičkou v puse..... s vítěznou flintou opřenou o parohy....
martar Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 (upraveno) K té péči o les: k myslivcům se vyjadřovat nebudu - těch pár, co znám, jsou strašný hovada, ale třeba to není průměrný vzorek; co mě ale štve je naprostá zanedbanost lesa na chalupě. Je v soukromých rukou, a ačkoliv to býval krásný les, dnes je to téměř neprůchodná džungle plná vývratů, rozkládajících se stromů, náletů a podrostu. Líbí se to snad jen černé zveři a dřevokaznému hmyzu. A klošům. Ti se rozmnožili v některých místech natolik, že se jim obloukem vyhýbám, protože tam bez varování začnou "pršet" po desítkách, do vlasů, za límec.. a zbavit se jich je docela dřina. Nikdy předtím jsem to neviděl, ale už mě jich pár i kouslo/bodlo, jsou to fakt nepříjemný bestie. Letos jsem viděl páreček, který parta klošů bez legrace zahnala na útěk Upraveno 13. září 2015 uživatelem martar
azeppelin Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 Myslivci pečují o zvěř a o les se starají lesníci. Větší úseky jsou zpravidla v odborných rukou. V okolí Brna např. MZLU. U lesů menší rozlohy je spousta problémů. Dost lidí les získalo restitucí a nemají znalosti ani vztah k lesnictví. Péče o porost je finančně náročná a vlastník je omezen legislativou v nakládání s lesem. Malé úseky jsou špatně prodejné. Např. soukromý pozemek vedený jako les, nesmíš oplotit, odpovídáš za určitou míru bezpečnosti atd. Ve finále se může stát, že ti někdo ukradne XY kubíků těžebního dřeva a stát po tobě nádavkem bude chtít procenta. V ČR nepříliš ojedinělá praxe. O chování houbařů, turistů, cyklistů a motorkářů v lesích ani nemluvě.
martar Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Odesláno 13. září 2015 Jojo, souhlasím, proto taky na vlastníka nenadávám, jen mě mrzí ten stav lesa. Za mého dětství byla chalupa ráj, kolem louky, potůčky, les, rybník.. dneska všechny louky obehnané ostnatým drátem a využívané jako pastviny pro ovce a krávy; rybník zanešený, potůčky zmeliorované nebo na nepřístupných pastvinách, takže když chce člověk někam z chalupy jít, zbývá jen les, a ten je taky na prd. Je mi jasné, že venkovská krajina určitě primárně nemá sloužit rekreaci lufťáků , ale zemědělské výrobě. Ale stejně mě to mrzí.
Doporučené příspěvky