Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pojištovny zřejmě přitvrdily, trochu z jiného soudku, vím o případu když praskla voda v plastu v rodinném domku,majitel neměl potvrzení o tom, že plast vařil instalatér ze zkouškou a dostal kulový.

Pak se ale ptam, na co tedy nektere pojistne produkty vubec jsou??? Ach jo!

Odesláno

Problém pojišťoven je v tom, kolik nahlášených událostí je podvod či pokus o podvod. V našich končinách je to procento řádově výš než v civilizovaném světě a tak pojišťovny ke všem hlášeným událostem přistupují podezíravě. Je to smutné, ale je to tak. V tom objemu klientů a událostí není prostor pro nějaký individuální přistup.

Další prvek, ale to už jen spekuluju, může být pro likvidátory zajímavé motivační schéma pro negativně vyřízené žádosti...

Odesláno (upraveno)

Problém pojišťoven je v tom, kolik nahlášených událostí je podvod či pokus o podvod. V našich končinách je to procento řádově výš než v civilizovaném světě a tak pojišťovny ke všem hlášeným událostem přistupují podezíravě. Je to smutné, ale je to tak. V tom objemu klientů a událostí není prostor pro nějaký individuální přistup.

Další prvek, ale to už jen spekuluju, může být pro likvidátory zajímavé motivační schéma pro negativně vyřízené žádosti...

Ano Bandi, takto jsem o tom take premyslel a myslim, ze v mem pripade je to druhe spravne :suicide_anim:

Upraveno uživatelem Murphy97
Odesláno

Bandi, to není ani tak smutné, jako spíš šílené. V podstatě z toho vyplývá, že všechny moje pojistky u Kooperativy mají jenom tu reálnou hodnotu, která se rovná indexu počtu podvodníků v tomhle státě. Bez ohledu jak velký peníze za ně platím. Takže jestli se letos hodně podvádí, zvyšuje se (zcela bez mého přičinění) citelně pravděpodobnost, že mně událost pojišťovna neuzná. Pěkný. Asi tu smlouvu vypovím a obalím si blatníky figurkama z pimprlovýho divadla. Ty mně taky zaplatěj kulový.
Odesláno

Bandi, to není ani tak smutné, jako spíš šílené. V podstatě z toho vyplývá, že všechny moje pojistky u Kooperativy mají jenom tu reálnou hodnotu, která se rovná indexu počtu podvodníků v tomhle státě. Bez ohledu jak velký peníze za ně platím. Takže jestli se letos hodně podvádí, zvyšuje se (zcela bez mého přičinění) citelně pravděpodobnost, že mně událost pojišťovna neuzná. Pěkný. Asi tu smlouvu vypovím a obalím si blatníky figurkama z pimprlovýho divadla. Ty mně taky zaplatěj kulový.

Az budes ty figurky objednavat, vzal bych si 4 + jednu do rezervy, prosim...

Odesláno

Kalifx, takhle to máš všude ve světě financí. Ti slušní doplácí na ty podvodníky. Zjednodušeně řečeno, za úvěr u providentu platíš vyšší úrok než u banky, protože musíš zalepit větší díry po dlužnících.

Když řekneš pojišťovně v německu, že jsi na polici měl sbírku mincí, budou ti spíš věřit. Když to řekneš u nás, nebudou ti možná stačit ani doklady a reálné fotky.

Ale taky je třeba říct, že na tom v pojišťovnách makají aby čím dál tím lépe uměli rozlišit podvod od skutečné události.

Odesláno

Stávka je legální prostředek, někomu se to nemusí líbit, ale to je vše co s tím může dělat . Tolerance je to, co Vám schází. Možná když sestoupíš z výšin svého úspěchu a podíváš se do okolních demokratických států, zjistíš,že se tam stávkuje také .

A neni to spis tak, ze stavka potazmo aktivity odboru je legitimni prostredek zamestnancu pro vyjednavani se zamestnavatelem, ktery umoznuje (mel by umoznovat) trochu dorovnat prevahu, kterou by prirozene zamestnavatel proti jednomu osamocenemu zamestnanci mel? Rozhodne by to nemel byt prostredek politickeho boje na celostatni urovni, protoze k tomu nemaji odbory politicky mandat! A blokovat silnice? Komu tady chybi tolerance? No nic, jdu si pustit Dextera :).
Odesláno (upraveno)

Kalifx, takhle to máš všude ve světě financí. Ti slušní doplácí na ty podvodníky. Zjednodušeně řečeno, za úvěr u providentu platíš vyšší úrok než u banky, protože musíš zalepit větší díry po dlužnících.

Když řekneš pojišťovně v německu, že jsi na polici měl sbírku mincí, budou ti spíš věřit. Když to řekneš u nás, nebudou ti možná stačit ani doklady a reálné fotky.

Ale taky je třeba říct, že na tom v pojišťovnách makají aby čím dál tím lépe uměli rozlišit podvod od skutečné události.

Bandi, známe se už nějakej ten rok, takže víš, že nejsem naivní. Jsem zvyklej respektovat chyby různejch systémů a statistický dopady většinových modelů. Akorát jsem si tak nějak po čase uvědomil, že v tomhle modelu prohrávám všechno.

Objektivně odřu blatník, požaduju plnění závazků ze strany pojišťovny, nedostanu nic. Důvod? František Vopička z Horního pod Kopečkem (a jeho kamarádi) se pokusil v loni o pojistný podvod... Ať se na to dívám z jakéhokoli úhlu, tak ekvivalent placení za takovéto služby vidím někde mezi hazením peněz do kanálu a odevzdávání výdělku scientologům. Ale i u těch mám alespoň příslib místa ve vyhřátý raketce s nádherným výhledem na implodující planetu...

EDIT: ale zase na druhou stranu - všechny ty peníze, který jsem kdy vyhodil za hodinky, najednou dostávají mnohem větší smysl. :)

Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno (upraveno)

Máš pravdu. Taky si občas říkám jestli těch x desítek tisíc ročně za pojistky bydlení, domácnosti, auta stojí za to. Jestli už nejsem v mínusu.

Aneb, když mě vykradou v průměru jednou za 30 let a ukradnou mi věci za 100k, vyplatí se mi vůbec platit 10k ročně pojistku? (navíc s nejistým plněním) ;) totéž platí analogicky na auta...

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Navic mam hodne blbej pocit z toho smluvniho likvidatora. To, ze se mi nelibil uz pri prvnim "ohledani" auta pominu, ale dnesni telefonat (po jednom tydnu od prvniho kontaktu) mne vubec nepresvedcil o tom, ze vi, co dela. Dvakrat, trikrat jsem se ho zeptal, proc to nechce uznat, co je opravdovy duvod a celou dobu blekotal jen to, ze proste "to nejde". Bud na neco cekal, na coz nikdy nepristoupim (ale zaroven ho z toho nechci obvinit), anebo jak rika Bandi, maji nejakou motivaci ze strany pojistovny.

Presto si myslim, ze v dnesni dobe dokonalych informacnich systemu a nastroju pro vyhodnocovani rizik si s odstupem jednoho tydne od nahlaseni mohli vybrat na buzeraci nekoho jineho. Skoda, kzerou jsem nahlasil bude cca tak 10% toho, co jsem do nich uz za posledni leta nacpal, tak o pojistnem podvodu asi rec byt nemuze, ne?

Nebo si mam k...a nechat to auto ukrast???

Odesláno (upraveno)

...Nebo si mam k...a nechat to auto ukrast???...

Ano, troufám si odhadovat, že tvé šance na výhru v tomhle pojišťováckým lunaparku se poněkud zvýší. Minimálně nebude co ohledávat :) Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno

Já si takhle před měsícem jedu do práce, na přechodu mi skočí pod kola člověk tak to zašlápnu a do kufru mi vletí borec. Hmm mám sice starý vrak, ale holt na lepší zatím nemám a mám to auto rád (P 406) tak mi to bylo celkem líto. No kolotoč co teď začal je také skvělej, vyník naštěstí vše uznal, takže mi pojišťovna něco dá..... Jenže když jsem byl na obhlídce (na kterou jsem musel dojet v mém volnu na mé náklady) tak likvidátor taky zadní blatník dal pouze na opravu (nesmysl) a další věci vůbec moc neřešil. Co mě ale nejvíce naštvalo bylo to jak chodil a zkoumal pneumatiky atd. a snažil se najít cokoliv, čím by mi mohl přišít spoluvinu (což neměl šanci). Auto musí na týden do servisu - náhradní auto bez šance - nedostanu se do práce ani do školy. (do školy teda jo, přez hodinu šalinou). Navíc polovinu nevyplatí kvůli amortizaci.

Další sranda - vylezu z obchodu a u mého auta asijská rodinka a z mého kufru stoleček na opírání a odkládací pultík na nákup než dorazí papá otevřít jejich novou octávku. V tu chvíli by se ve mě krve nedořezal. Nejde mi zrovna o moje auto, ale o princip nevážení si ostatního majetku - jak už jsem psal to auto mám rád a není to žádný stoleček....

Odesláno (upraveno)

Jen pro odlehčení vlákna, co se stane, když to v autě napálím do blokády na silnici(v rámci stávky).

Byl bych pak viník já, nebo někdo kdo třeba na Jižní spojce "stojí, jede traktorem, sype hnůj a seno, nebo třeba jen stojí v protisměru"..

(pro věčné rejpaly, auto mám v Brně a není pojízdné (navíc jsem někde zatratil papíry... holt, když se někdo stěhuje 2x za 3 roky..) takže nic takového neplánuji..;))

Jinak obecně, nedovedu si představit, že povezu syna se zlomenou nohou do nemocnice a nějaký kretén z odborů se mi postaví do cesty...

No a abych napsal, co mě na té stávce docela štve - to, že nebyla včera, protože jsem jel k zubaři a on, rád, že mě vidí, mě chce vidět ještě dnes ráno na trhání další osmy.. Radost až na kost, doslova :) Kdyby stávkující splnili slovo, co dali v pátek, už jsem mohl být doma, takhle tvrdnu na Moravě..;)

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

No jo,ale já po nich chtěl,zatím,pouze proplatit pobyt v nemocnici....žádná závratná suma,ale když už si to platím.....ještě pořád jsem vzteklej,půjdu tam radši až zítra.

Odesláno (upraveno)

Z některých reakcí mám dojem že jsou tací co se bláhově domnívají,že pojišťovny jsou od toho,aby odškodnily poškozené :sad01_anim:

Když mi vykradli chatu zničili při tom 3 kovové a zabetonované sloupky a cca 20 metrů pletiva oprava byl pocuc hlavně napojení a vypnutí plotu -ani korunu,protože plod nebyl výslovně uveden v pojistce na chatu

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno

Mě na podzim napálil pán co v sedmdesáti přehlédnul stopku a přeletěl retardér. Zlomená poloosa vzadu, zmuchlanej blatník a nějaké další drobnosti. Servis počítal škodu tak, že vyšla na 120 tisíc, což byla dle pojišťovny totálka (Octavia combi, 350 tisíc km, 2003). Pak najednou že počítali omylem úpráci dvakrát či co, no debilové...

Každopádně pojišťovna navrhla opravu z "aftermarketových" dílů (jejich výraz pro vrakáč?) a zaplatit z reálné ceny opravy v autorizovaném servisu zhruba 40%, zbytek že mám smůlu, protože auto je staré. Ohled na to, že platím a platím a nikdy jsem neboural nebrali a ani argument, že se pán ke všemu přiznal, protože to byla jeho vina. Zbytek prý mám žádat po svojí pojišťovně z havarijního!!! Nakonec zaplatili zhruba 30% ceny opravy a sehnali kupce na "vrak" (dojel jsem s ním po nehodě 100 km do servisu), což vyšlo na cca tržní hodnotu auta. Jsou to všechno parchanti práskaný!

Odesláno

Mě trochu připadne, že pojišťovny jsou pro neználky" Taky jsem takový byl a měl pojištěný snad všechno co existuje" Platil jsem poctivě, v termínu a když k pár akcím došlo, ať už úraz anebo škoda na majetku, nastali vždy klasické tahanice, nervy, stresy a vždy jsem dostal pouze zlomek toho, co Vám na začátku ty zloději slibují. Dnes mám pouze luxusně pojištěnou střechu nad hlavou a víc ode mě ty kůcí zlodějský nedostanou ani kačku" Kolik desítek tisíc já neználek jim nacpal :suicide_anim:

Odesláno

Z některých reakcí mám dojem že jsou tací co se bláhově domnívají,že pojišťovny jsou od toho,aby odškodnily poškozené :sad01_anim:

naprosto souhlasím :smile_anim:

možná ten název "pojištovna" je příliš matoucí...? Jedná se většinou o akciovou společnost, která chce na nás vydělat. Banky podobně. ;)

Někdy se využívají nepřesnosti ve smlouvách, nedostatečná aktualizace údajů a plnění se se vší parádou odmítne... Bohužel jsou i drastičtější příhody, jak si někdo platí životní pojistku, pak si umře --- a rodina má smůlu, poněvadž se zjistí, že před smrtí měl pivo... :crying_anim:

Odesláno

Jen pro odlehčení vlákna, co se stane, když to v autě napálím do blokády na silnici(v rámci stávky).

Byl bych pak viník já, nebo někdo kdo třeba na Jižní spojce "stojí, jede traktorem, sype hnůj a seno, nebo třeba jen stojí v protisměru"..

(pro věčné rejpaly, auto mám v Brně a není pojízdné (navíc jsem někde zatratil papíry... holt, když se někdo stěhuje 2x za 3 roky..) takže nic takového neplánuji..;))

Jinak obecně, nedovedu si představit, že povezu syna se zlomenou nohou do nemocnice a nějaký kretén z odborů se mi postaví do cesty...

No a abych napsal, co mě na té stávce docela štve - to, že nebyla včera, protože jsem jel k zubaři a on, rád, že mě vidí, mě chce vidět ještě dnes ráno na trhání další osmy.. Radost až na kost, doslova :) Kdyby stávkující splnili slovo, co dali v pátek, už jsem mohl být doma, takhle tvrdnu na Moravě..;)

S tymto musim len suhlasit, strajk ma byt nastroj natlaku na nejaku skupinu, nie na celu verejnost. A ak mi niekto nedovoli pokracovat v ceste (nezavisle od mojich dovodov - syn so zlomenou nohou, dolezity meeting, rodinna oslava, rybacka) tak sa nepoznam. Ak to nebudu policajti tak asi pouzijem VSETKY prostriedky k tomu aby som to tym ludom krajne zneprijemnil a dostal sa z tej situacie. Ak oni obmedzuju mna bez dovodu (objektivneho, aj z mojho pohladu) tak tam proste nebudem odovzdane cakat kedy ich to prestane bavit.
Odesláno

Ak to nebudu policajti tak asi pouzijem VSETKY prostriedky k tomu aby som to tym ludom krajne zneprijemnil a dostal sa z tej situacie. Ak oni obmedzuju mna bez dovodu (objektivneho, aj z mojho pohladu) tak tam proste nebudem odovzdane cakat kedy ich to prestane bavit.

ještě k odborům.. kdyby to blokovali jen ti odborářský páprdové, souhlas, možná, že ho i přejedu. Na svém kole. ;) Jenomže nespokojených s vládou nevládou je spousta normálních lidí. Jinak totiž svolat takovou akci by se těm páprdům nikdy nepovedlo. I kdyby předváděli stryptýz... Pořád odbory, odbory, já slyším i od lidí co nejsou a nebyli v odborech jak se jim zhoršuje výhled do budoucna, jsou to lidi třeba trochu hendikepovaný, ale prostě tahle vláda je mrtvola, je potřeba ji už vynést, neresuscitovat, instalovat jinou... ;) (i když asi predcasný volby vyhraje cssd - v podstate s ods jedno jsou a nějaký pořádný reformy už jsou potřeba) ;)
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...