Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Už jsem je našel :).

Nepohodlné mi nepřijdou. Nezdravá myslíš tím, že si do ucha pěchuješ ušní maz? To máš asi pravdu, ale nenosím je často. Mě především zajímá tlumení okolního hluku, chci je poslouchat na nejnižší možnou hlasitost. Ze začátku jsem je nosil při práci na úkolech, když jsem nechtěl být rušen. Dále, když někam jedu, nechci do tašky s notebookem ještě cpát sluchátka. On-ear sluchátka mě buď tlačí, nebo okolní zvuk tlumí nedostatečně. S aktivním rušením jsou cenově zcela mimo CX-300.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Usni maz muze byt jedna vec a potom i to, ze ti to vlni rovnou na bubinek.

Ja treba okoli slyset trochu chci. Jit treba po meste bez jakehokoliv zvukoveho kontaktu bych nedaval. A priznam se, ze vsichni ti lidi se sluchatkama me rozcilujou. Kdyz treba jedu na kole, zvonim deset metru dopredu a oni stejne neslysi.

Proto nejsem treba i schopnej behat s hudbou. Potrebuju slyset co se deje kolem.

Odkaz ke komentáři

Pechovani usniho mazu a totalni uzavreni ucha, teda te diry. Na 10 minut asi jo, ale treba na hodinu a kazdy den? Bal bych se, jednou jsem mel zanet ucha a delam vsechno pro to abych se tomu uz navzdycky vyhnul :-)

Co kvalita, fakt je srovnatelna s on-ear za stejnou cenu? Ja mam Koss Porta Pro do prace a na ven, a spokojeny maximalne. Jasne, cinkajici tramvaj to neprerve, ale to snad ani nechci, a do kanclu naprosto v pohode.

Odkaz ke komentáři

Nosím špunty celej život, na kolo, do fitka, do hospody. Znám mraky lidi, co pouzivaj jen špunty a žádný záněty ani mazy, tak nechte těch demagogii. Každej preferuje něco jiného, ale to neznamená, ze to druhé je špatně. Taky mi lidi s obrovskejma sluchátkama připadají jako postizenej Otík, ale respektuji to :-)

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

Nosím špunty celej život, na kolo, do fitka, do hospody. Znám mraky lidi, co pouzivaj jen špunty a žádný záněty ani mazy, tak nechte těch demagogii. Každej preferuje něco jiného, ale to neznamená, ze to druhé je špatně. Taky mi lidi s obrovskejma sluchátkama připadají jako postizenej Otík, ale respektuji to :-)

Doktor říkal, že je momentálně zavostalej.

Odkaz ke komentáři

Co chceš slyšet? že náhlavní za 15t jsou lepší než in-eary za 15t nebo naopak?

To se takto paušálně nedá říct. Už jen proto, že jedny náhlavní za 15t hrají lépe než jiné náhlavní za 15t

a jedny in-eary za 15t hrají lépe než jiné in-eary za 15t.

A teď ještě další komplikace: předchozí věta neplatí, pokud to srovnání provedeš s jiným zdrojem muziky.

A úplně nakonec: posluchač A může mít jiný názor než posluchač B.

Tady prostě nefunguje porovnávání čísel z tabulek se specifikacemi ani paušální tvrzení...

Dva záněty středního ucha jsem měl v dobách, kdy jsem in-eary ještě nenosil. Od té doby nic. Při dodržování elementárních pravidel hygieny žádné riziko nehrozí.

Útlum okolního hluku se pohybuje od -20dB do -65 dB (v závislosti na tvaru ucha, použitém silikonovém nebo pěnovém nástavci, usazení atd.) a je závislý na frekvenci (netlumí všechno stejně). Takže hlavní "blok" vůči okolí tvoří puštěná muzika. Pokud hraje hudba rozumnou hlasitostí, tak normálně slyším že se blíží auto. To že je někdo ignorant a neuhne, ještě neznamená, že za to můžou in-eary

Jo, spousta lidi pouziva spunty, asi dlouhodobe. Na zdravi jejich zvukovodu jsem se jich neptal, to je fakt. Co to srovnani kvality zvuku pri podobne cenove hladine, ma to nekdo rozumne otestovano?

post-166-0-87951000-1471371003_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Klasika. Týden řeším s borcem že dojedu 200km pro auto, čekám až se mu to bude hodit. Vše domluvím, vemu si dovolenou, uprosím servis aby se mi na to podívali a zmetek napíše den předem že  mu manželka orvala nárazník sekačkou při sekání trávy a od té doby ani neodpoví :-D. 

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři

Tvl proč nosíš špunty do hospody? :-)

Odkaz ke komentáři

Ja zene koupil senheiser momentum in ear a je to nebetycnej shit.

Proč myslíš? Já měl cx-300 dvakrát za sebou, protože přesně jak píše VitekB, jsou super. Ale zvukový projev u Momentum je o mnoho lepší a jsem zase maximálně spokojený. Nevím jak na tom jsou jiné značky, protože jedu od mladí pouze Sennheiser :-)

Odkaz ke komentáři

Diky Duku za obsahlou reakci, chapu ze na tu otazku neni jednoducha odpoved. Necham to uz radsi byt, stejne to sem nepatri, a urcite tady bude nejake sluchatkove vlakno.

No ještě aby nebylo :-)

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/68896-muzika-sluch%C3%A1tka-p%C5%99ehr%C3%A1va%C4%8De-repro/page-75&do=findComment&comment=1748485

Odkaz ke komentáři

Pechovani usniho mazu a totalni uzavreni ucha, teda te diry. Na 10 minut asi jo, ale treba na hodinu a kazdy den? Bal bych se, jednou jsem mel zanet ucha a delam vsechno pro to abych se tomu uz navzdycky vyhnul :-)

Co kvalita, fakt je srovnatelna s on-ear za stejnou cenu? Ja mam Koss Porta Pro do prace a na ven, a spokojeny maximalne. Jasne, cinkajici tramvaj to neprerve, ale to snad ani nechci, a do kanclu naprosto v pohode.

Já měl Koss Porta Pro před CX-300. Nejsem odborník, ale: KPP tlumí okolní zvuk málo/vše je slyšet "ven", často jsem si zpočátku přiskřípl vlasy (ale to je o technice nasazování, chce to nejdřív odhadem prodloužit a až pak cpát na hlavu) a líbil se mi ten pocit, když mě pohltily všeobepínající basy. Pro milovníky basů asi v této cenové kategorii top volba. Jenže pak jsem doma poslouchal střídavě kvalitnější nahrávku a ty detaily tam i proti těm blbým CX300 jednoduše nejsou. Najednou slyším prostě víc věcí. Asi před rokem jsem je po pěti letech vyndal z šuplíku a molitan se bohužel rozpadl, doživotní záruku jsem si tenkrát bůh ví proč na czc nepřiplatil. Když tak nad tím přemýšlím, možná to bylo spíš 7. Špunty mi vadí akorát při chůzi.

Přiznám se, že jsem o KPP dnes uvažoval - na takové to "domácí žvýkání" by nejspíš kvůli souměrné délce kabelu byly lepší  :). Nicméně, po opětovném nalezení už je to jedno. Spíš by to chtělo update repro, protože mi odešly 2.1 repráčky a obstarožní Geniusy s původní cenou tak 180 Kč jsou samozřejmě otřesný. Jelikož teď doma moc nejsem, tak je to asi stejně fuk.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...