Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Další šroubek...

http://zpravy.idnes.cz/urady-budou-moci-kontrolovat-u-lidi-cim-topi-schvalili-poslanci-pws-/domaci.aspx?c=A160907_115435_domaci_kop

Ta stahující se smyčka mě vobčas docela děsí... Ale kam vzít roha...?

Nebuď paranoidni, čeho se bojíš? Já tomuto třeba díky mým dvěma skorosousedům docela fandím. Zato oni na to mají podobný názor jako ty.

Upraveno uživatelem Radimk
  • Dát hlas 1
Odesláno

A do toho na Zličíně u Metropole dělají závory. Fakt nevím, kde nechat auto. Pro Krtenka - naše firma má v centru bezproblémové parkování v podzemních garážích, ale radši bych nechal auto na periferii u metra. Dobrovolně. Ale asi jsem divnej, jak já, tak cca 30 mých kolegů, protože podle Krtenka "nikdo nebude nechávat auto na okraji a dobrovolně jezdit metrem."

Dobrovolně bys nechal auto na periferii jen proto, že je Praha ucpaná a je tam problém s parkováním. Kdyby se Praha jen trochu uvolnila, s tvojí dobrovolností by byl konec a opět by ses snažil dojet autem kam potřebuješ, stejně jako všichni ostatní, čímž by se Praha opět ucpala, a tak pořád dokola.

Opravdu to není o dobrovolnosti, ale o lenosti. Dobrovolně, tedy když nemusí, to fakt nikdo dělat nebude.

Odesláno (upraveno)

Ano, ale pises to, jako by prespolni byli pohodli a prazaci ne, jako ze prazakum neni zatezko jet busem. Kdyby pro prazaky bylo pohodlnejsi dojet k metru autem, tak to budou delat taky. Vsichni chteji co nejpohodleneji dojet bud primo do destinace, nebo k metru. O pohodlne dojeti autem k autobusu a nasledne presedani nekde na metro nestoji nikdo. Stejne tak prazaci nechteji aby autobusy ze satelitu koncily u konecne tramvaje, ale u metra.

No, troufnu si tvrdit, že Pražané (a teď mluvím o vnitřním městě, ne o částech, které sice administrativně patři k Praze ale je to vlastně taky mimo, Újezd nad Lesy apod.) dojíždějí k metru MHD v drtivé většině. Tahle debata je nekonečná, rozumím, že každy se snaží si pro sebe vyřvat to nejlepší ale já si prostě myslím, že když se někdo stěhuje za Prahu, má si to dobře rozmyslet:-). Taky o tom přemýšlíme a jediné lokality které si proklepávám jsou ty, kde jezdí příměstský vlak, hotovo dvacet. Když si někdo postaví barák "in the middle of nowhere", je to jeho problém.

Upraveno uživatelem decebal
Odesláno

Další šroubek...

http://zpravy.idnes.cz/urady-budou-moci-kontrolovat-u-lidi-cim-topi-schvalili-poslanci-pws-/domaci.aspx?c=A160907_115435_domaci_kop

No jo no :-( Ale lidi tomu tleskaj. Soused te udá, ze topis a coudis uhlím, udá te, když si zapális ve svoji oblíbené hospodě, policajti te chytnou po cestě domu, ze nemáš reflexní pasku......Ale lidi tleskaj, protože pořádek musí bejt!
Odesláno (upraveno)

Další šroubek...

A opět ve stylu Kdo nedělá nic špatného, ten se nemá čeho bát. To samé si říkali lidi v 50. letech taky.

A dokonce i když si pro ně přišli, tak to pořád ještě říkali.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

No jo no :-( Ale lidi tomu tleskaj. Soused te udá, ze topis a coudis uhlím, udá te, když si zapális ve svoji oblíbené hospodě, policajti te chytnou po cestě domu, ze nemáš reflexní pasku......Ale lidi tleskaj, protože pořádek musí bejt!

Vím, že je to v tuhle chvíli přitažený za vlasy, ale v minulosti se konci demokracie vždycky hřmotně tleskalo. Vlastně je to zase vidět teď v Turecku...
Odesláno (upraveno)

Dobrovolně bys nechal auto na periferii jen proto, že je Praha ucpaná a je tam problém s parkováním. Kdyby se Praha jen trochu uvolnila, s tvojí dobrovolností by byl konec a opět by ses snažil dojet autem kam potřebuješ, stejně jako všichni ostatní, čímž by se Praha opět ucpala, a tak pořád dokola.

Opravdu to není o dobrovolnosti, ale o lenosti. Dobrovolně, tedy když nemusí, to fakt nikdo dělat nebude.

To je pravda jen zpoloviny. Jak jsem napsal, parkování pro mě nepředstavuje žádný problém. O prázdninách byl průjezd až do kanceláře vcelku OK, objektivně srovnatelný a často rychlejší, než metrem. Ale metro je pro mě prostě méně stresová alternativa.

Upřímně - nevím, do čeho mě tlačíš. Jako vše v přírodě, tak i v životě lidském, vítězí cesta nejmenšího odporu. Pokud chce Praha uvolnit město od dopravy a trochu ulevit obyvatelům, tak je snad logiské, že by bylo rozumné nabídnout nám lufťákům a obyvatelům okrajových částí takové řešení, aby do toho města zajíždět nemuseli/nechtěli, ne? Koncept P+R je osvědčený všude na světě, jen tady je těžce podceněný.

Upraveno uživatelem Pavelpu27
Odesláno

Vím, že je to v tuhle chvíli přitažený za vlasy, ale v minulosti se konci demokracie vždycky hřmotně tleskalo. Vlastně je to zase vidět teď v Turecku...

Za deset let uz se bez nařízení někteří jedinci ani nevyserou, páč nebudou vědět, jestli smí, nebo jestli to nemusí nahlásit jako "skladování biomasy".
Odesláno (upraveno)

No, troufnu si tvrdit, že Pražané (a teď mluvím o vnitřním městě, ne o částech, které sice administrativně patři k Praze ale je to vlastně taky mimo, Újezd nad Lesy apod.) dojíždějí k metru MHD v drtivé většině. Tahle debata je nekonečná, rozumím, že každy se snaží si pro sebe vyřvat to nejlepší ale já si prostě myslím, že když se někdo stěhuje za Prahu, má si to dobře rozmyslet:-). Taky o tom přemýšlíme a jediné lokality které si proklepávám jsou ty, kde jezdí příměstský vlak, hotovo dvacet. Když si někdo postaví barák "in the middle of nowhere", je to jeho problém.

Ježíš, to je furt dokola, jezdí v drtivé většině busem, protože je to pro ně pohodlnější. Všichni proste chtějí co nejrychleji a nejpohodlněji na metro. Parkoviště musí být u metra, jinak to nebude fungovat. Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Za deset let uz se bez nařízení někteří jedinci ani nevyserou, páč nebudou vědět, jestli smí, nebo jestli to nemusí nahlásit jako "skladování biomasy".

:-DDD i když je to vlastně smutný...

Někdy si říkám, že by 1984 měla být povinná četba a to pro jistotu několikrát za život...

Odesláno (upraveno)

To je pravda jen zpoloviny. Jak jsem napsal, parkování pro mě nepředstavuje žádný problém. O prázdninách byl průjezd až do kanceláře vcelku OK, objektivně srovnatelný a často rychlejším než metrem. Ale metro je pro mě prostě méně stresová alternativa.

Upřímně - nevím, do čeho mě tlačíš. Jako vše v přírodě, tak i v životě lidském, vítězí cesta nejmenšího odporu. Pokud chce Praha uvolnit město od dopravy a trochu ulevit obyvatelům, tak je snad logiské, že by bylo rozumné nabídnout nám lufťákům a obyvatelům okrajových částí takové řešení, aby do toho města zajíždět nemuseli/nechtěli, ne? Koncept P+R je osvědčený všude na světě, jen tady je těžce podceněný.

Netlačím tě, jen popisuju realitu. Ostatně - sám přiznáváš, že to není o dobrovolnosti, ale že si jen vybíráš tu méně stresovou variantu.

Kdyby se Praha uvilnila, tak méně stresová varianta bude opět to auto.

A stejně tak ostatní lidé a přesně jak píšeš - jakmile bude v Praze volněji, opět bude cesta nejmenšího odporu auto. Čili neexistuje způsob jak Prahu uvolnit, bude permanentně ucpaná.

Uvolnit to jde pouze násilím.

Odesláno

OK, takže se holt všichni mají přestěhovat do Prahy a žít tam šťastně až do smrti? A pak jako bude v Praze konečně blaze? To, cos napsal je ultrahovadina.

Odesláno

To je fakt smutný, protože je to víceméně reálný a k takovému světu směřujeme. Už dnes v podstatě nejde prožít den, abys (vědomě či nevědomě) neporušil vůbec žádný zákon, nebo povinnost.

Odesláno

Vidíte trávu růst..já teda v padesátých nežil, ale žiju teď. Koupím dřevo a topím. A soused dotáhne starý okna a dveře z bouračky, vloni i starou králíkárnu ( to byla mňamka!!) a topí taky. vždyť je svoboda, ne? O druhém a jeho olejových pilinách v pet láhvi ani nemluvím.

Na tupý národ musí být bič. Toť můj názor.

A nechci se nikoho dotknout, omluva všem slušným paličům.

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Taky mate pocit, ze co otevreli Blanku, tak je doprava horsi? Alespon u nas na severu tomu tak je. Nikdy jsem nemel takovy problem dostat se do mesta jako nyni. D8 permanentne ucpana, dnes jsem jel 4,5km 50minut. Kdyz jsem po skoro 60 minutach dotazil k mostu Barikadniku, vse se rozjelo a na Smichove (centrem po nabrezi!) jsem byl coby dup. Regulace Blanky ma jediny cil. Dostat auta z mesta na prijezdove silnice a dalnice.

Upraveno uživatelem Murphy97
Odesláno (upraveno)

Jo, a boj proti vesnickým čmoudům já podporuju. Slušnost nefunguje, to co někteří v zimě předvádějí je teroristický útok proti skupině obyvatel. Dva co topí petkama naplněnýma mazutem a ostatní v celém údolí zdechají. Asi by u toho měl být státní polda, to je na debatu, proaktivní úřednice udělá víc škody, než užitku, ale něco se s tím dělat musí. Jednou žijem v právním státě, abychom se nepozabíjeli v soudech lyncem, nebo v soubojích na zbraně, tak se musí najít právní nástroj a státní dohled. Úkolem opozice a trojí moci je najít rovnováhu. Není to lehké, ale jiné řešení by se mi líbilo ještě méně. Je nás prostě moc na malém místě. Samozřejmě nesouhlasit a hlasovat ve volbách pro větší míru svobody je zcela legitimní. Já ale chci, aby proti čmoudům zakročil stát a nemusel se se sousedem prát já, zbořit mu kamna a jít pak za to bručet. Zákon silnějšího mi moc nevyhovuje. Jak říkám, když se to přežene, je to průser a je třeba hlídat rovnováhu. Já si ale nemyslím, že možnosti kontroly topeniště je ohrožena demokracie v Česku. Myslím spíše, že každý, kdo něco vypouští do společného vzduchnu, Spolana, nebo soused, musí počítat s regulací a kontrolou. Spolana z čirého altruismu taky nic neomezí. A to by se pražákům asi moc nelíbilo. Třeba. Příklad.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno (upraveno)

Jo, a boj proti vesnickým čmoudům já podporuju. Slušnost nefunguje, to co někteří v zimě předvádějí je teroristický útok proti skupině obyvatel. Dva co topí petkama naplněnýma mazutem a ostatní v celém údolí zdechají. Asi by u toho měl být státní polda, to je na debatu, proaktivní úřednice udělá víc škody, než užitku, ale něco se s tím dělat musí.

Jasně, tady jde jen o to, že ty kontroly můžou chodit domů i tobě. A dnes na kamna, zítra na záchod... V podstatě každá represe vždy semele i ty, kterých se to nijak netýká. Tohle si ti, kteří represím nadšeně tleskají, nikdy neuvědomí.

Ale jinak naprosto souhlasím, že najít tu správnou rovnováhu není vůbec snadné. Bohužel to ale předpokládá určitou úroveň morálky, která ale asi ještě není (já jsem názoru, že kdyby byla dostatečná morálka, nebyly by nutné podobné zákonné represe). Jsme tak často svědky zneužívání oné "rovnováhy" v něčí prospěch. Co si budeme lhát, žijeme ve společnosti, která je založená na osobním prospěchu, tak by bylo naivní se domnívat a věřit, že státní moc a lidé, kteří onu moc dostanou, ji nebudou využívat ve svůj prospěch.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...