ewolucionar Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 To je krásne vidieť ako tu tragédiu vnímame každý cez inú optiku. Zafarbenu politikou, nenávisťou, režimom, ľahostajnosťou. Holý fakt je ale čiernobiely,, zmarene ľudské životy. RIP
nickolas Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Je mi lito tech mrtvych. A stve me, ze bude postaven sbor novy, jeste vetsi a opet z jasneho propagandistickeho duvodu...
African Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Je to velká tragédie :-( A těch letadel tedy opravdu ale spadlo za posledních pár let docela dost...
martar Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Štve mě, že Zmizík zmínil Leni Riefenstahl dřív než já jinak teda pokud jde o toto konkrétní vystoupení Alexandrovců, nabízí se analogie ... představte si jejich koncert pro vojáčky Rudé armády kdykoliv po srpnu 1968 v Československu. Já se musím ke své hanbě přiznat, že bych se asi nedokázal oprostit od politického vnímání celé věci. Je mi jich líto. Ovšem pokud měli v plánu letět do dnešní Sýrie, tak asi trochu znali možná rizika, i když s touhle formou zakončení cesty nikdo nepočítal. O budoucnost souboru se příliš nebojím, podle mě tam je fakt politické zadání, z obrovského lidského zdroje se talenty zase najdou... a pořád mi před očima běží sekvence filmu od Stalingradu, kde dva vojáci fasují jednu pušku s instruktáží: "jakmile první padne, druhý si bere zbraň a nastoupí na jeho místo"...
Pavel K. Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Abych to odlehčil, tak mě naštvalo obrazové vylepšení filmu Noc na Karlštejně. V úvodních titulcích byla snad nejznámější chyba v českých filmech. Při rytířských soubojích se v pozadí prošel chlap vedoucí jízdní kolo. A oni ho teď vyretušovali!!!! Ach jo skoro mě zkazili vánoce Ještě že máme doma kopii s chlapem vedoucím kolo
odjinud Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Mentalita v Rusku a zde je jiná. Rusko je chudé a žije ze vzpomínek - hlavně z WWII, kde za ně padlo neskutečné množství lidí mj. díky neschopnosti velitelů a nesmyslným rozkazům politiků se Stalinem v čele. Film "Nepřítel před branami", mimochodem v Rusku nevpuštěný do kin, je toho dobrou ukázkou. Nicméně válka se účtuje na konci a tu Rusové a.) vyhráli a b.) byli v právu - tj. mají co slavit (resp. nemají moc co slavit jiného) a Alexandrovci jsou toho důležitým nástrojem. Samozřejmě, že po 1968 byl pro většinu, a zcela po právu, "východ tam, kam si člověk automaticky uplivne" a nejen po 1968, ono už to bylo hodně po 1948, podle mě ještě víc. Každopádně pro mě jsou Alexadrovci hlavně reminiscencí WWII, takže srovnání s Leni dosti pokulhává.ČSR se vzdalo a čekalo, kdo ho osvobodí. Byli to Němci, kdo útočil a okupoval a Rusové, kdo bojoval a posléze nás osvobodil.Samozřejmě, pozadí osvobození není úplně tak čisté a hlavně to poté je strašné, ale za mě pořád pro Alexandrovce palec nahoru. Ale chápu frustraci lidí, co si prožili komunismus déle než na ZŠ a s tím související averzi.
honzyk Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Rick Parfitt https://magazin.aktualne.cz/kultura/hudba/zemrel-kytarista-britske-kapely-status-quo-rick-parfitt/r~b5351a6cc9f511e681020025900fea04/?redirected=1482680463
Návštěvník Zmizík Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Mentalita v Rusku a zde je jiná. Rusko je chudé a žije ze vzpomínek - hlavně z WWII, kde za ně padlo neskutečné množství lidí mj. díky neschopnosti velitelů a nesmyslným rozkazům politiků se Stalinem v čele. Film "Nepřítel před branami", mimochodem v Rusku nevpuštěný do kin, je toho dobrou ukázkou. Nicméně válka se účtuje na konci a tu Rusové a.) vyhráli a b.) byli v právu - tj. mají co slavit (resp. nemají moc co slavit jiného) a Alexandrovci jsou toho důležitým nástrojem. Samozřejmě, že po 1968 byl pro většinu, a zcela po právu, "východ tam, kam si člověk automaticky uplivne" a nejen po 1968, ono už to bylo hodně po 1948, podle mě ještě víc. Každopádně pro mě jsou Alexadrovci hlavně reminiscencí WWII, takže srovnání s Leni dosti pokulhává.ČSR se vzdalo a čekalo, kdo ho osvobodí. Byli to Němci, kdo útočil a okupoval a Rusové, kdo bojoval a posléze nás osvobodil.Samozřejmě, pozadí osvobození není úplně tak čisté a hlavně to poté je strašné, ale za mě pořád pro Alexandrovce palec nahoru. Ale chápu frustraci lidí, co si prožili komunismus déle než na ZŠ a s tím související averzi.Ja nesrovnaval Leni R. s Alexandrovcema. Reagoval jsem na Jaroonuv post na tema 'Nadany umelec se zaproda rezimu a pritom za to chudak nemuze', resp. jeho pomatenou tezi, jak kdo smi nebo nesmi vnimat umeni.
JaRooN Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Mě se jen strašně líbí, jak se po 89 otevřeli hranice a my jsme čekali, že nás budou všichni vítat s otevřenou náručí. Přitom ze západu na nás koukali s despektem a doufali, že zůstaneme doma. Na východ se zase koukalo s despektem odsud, vždyť přece byli příčinou, že jsme 40 let nemohli směrem na západ. A dnes? Dnes na nás kašlou všichni, protože mají svých starostí víc než dost. Ale někteří jedinci si pořád připadají jak pupek světa a mají pocit, že všichni nám připravují propagandistické divadlo, aby... Aby co? Čeho se tak strašně bojíte? Že vám ta propaganda v průběhu koncertu vleze na mozek a vy začnete milovat Putina? Nebo budete toužit jet na dovolenou do Sojuzu? Z čeho pramení ten váš neuvěřitelný strach? Co to je ta propaganda, abych se případně začal bát i já, pokud je čeho...
Frantik Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 (upraveno) Je mi líto těch lidi, zaměstnanců a zpěváků toho souboru. Jejich rodiny o ne přišly. Ale svět přišel o total kýč a komoušskou a ruskou agitku. Nevim, zda se vám líbí, jak zpívají Cohena nebo Kalinku, nebo jak propagujou sovětskou historii (mimo jiné armádu, která započala II. světovou nebo napadla Finsko, Pobaltí, apod.), nebo slaví na Krymu...... Je to jako by tady vystupovali soubory Musikkorps s písněmi napr. z ruské fronty. Ta muzika s tema pistalama a bubinkama ma taky neco do sebe :-) Upraveno 25. prosince 2016 uživatelem Frantik
Návštěvník Zmizík Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Mě se jen strašně líbí, jak se po 89 otevřeli hranice a my jsme čekali, že nás budou všichni vítat s otevřenou náručí. Přitom ze západu na nás koukali s despektem a doufali, že zůstaneme doma. Na východ se zase koukalo s despektem odsud, vždyť přece byli příčinou, že jsme 40 let nemohli směrem na západ. A dnes? Dnes na nás kašlou všichni, protože mají svých starostí víc než dost. Ale někteří jedinci si pořád připadají jak pupek světa a mají pocit, že všichni nám připravují propagandistické divadlo, aby... Aby co? Čeho se tak strašně bojíte? Že vám ta propaganda v průběhu koncertu vleze na mozek a vy začnete milovat Putina? Nebo budete toužit jet na dovolenou do Sojuzu? Z čeho pramení ten váš neuvěřitelný strach? Co to je ta propaganda, abych se případně začal bát i já, pokud je čeho...Propaganda je to, co ti vymejva mozek aniz by sis toho vsim.
odjinud Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Přesně, nenápadnost je obecně základ kvalitní propagandy.
straspol Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 V tom případě jsme všichni v bezpečí.
travex Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 ...sovětskou historii (mimo jiné armádu, která započala II. světovou ... A kolikrát jsi propadl z dějepisu?
Wanderer Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 (upraveno) OK, tak rusáci začali válčit 14 dní po němcích. Přepadením zbytku Polska. A teprve pak to vzali přes to Pobaltí a Finsko. Nic to nemění na tom, že si myslí, že jim projde všechno. Upraveno 25. prosince 2016 uživatelem Wanderer
Frantik Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 A kolikrát jsi propadl z dějepisu?Zpochybňujes snad vpad Rudé armády do Polska v září 39? :-) Dějepis mi jde, diky za optani.
travex Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Vím ještě o jedné zemi, na kterou úplně pasuje ta poslední věta.
travex Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 Zpochybňujes snad vpad Rudé armády do Polska v září 39? :-) Dějepis mi jde, diky za optani. Ale to vůbec, já tu prosím za nikoho nekopu, jen tam prostě nebyli první.
Frantik Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 To je slovíčkaření, ja taky nepsal, ze tam byli první. Psal jsem, ze válku započala :-) Spolu s kolegy z Deutchlandu.
lukas.78 Odesláno 25. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2016 A mě je to šumák. Žádné Ruské, spadlé letadlo mě nezajímá .Co mě zajímá je sestřelené dopravní letadlo Rusy na Ukrajině,
Doporučené příspěvky