Karlos Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Jasně, samotné psaní se učí ve škole, ale k tomu je nutné napřed vybudovat a vytvořit nějaké základy jemné motoriky. A když ty dítě doma nedostane (k ježdění prstem po tabletu to nepotřebuje), ve škole už to nedohoní. Blíží se konec hodinářského řemesla Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Víš že jsi nám málem doma vyvolal hádku, jestli je v poslední větě chyba nebo ne? Ale četl to Karlos, tak asi ne.Já mám zakázáno řešit tady češtinu. Prý je to prudění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 (upraveno) Jasně, samotné psaní se učí ve škole, ale k tomu je nutné napřed vybudovat a vytvořit nějaké základy jemné motoriky. A když ty dítě doma nedostane (k ježdění prstem po tabletu to nepotřebuje), ve škole už to nedohoní. Blíží se konec hodinářského řemesla Tak to máš samozřejmě naprostou pravdu. Našeho staršího jsem naučil držet tužku (pastelku) kolem druhého roku, myslím, že dokonce před druhým rokem. A doma si maloval, dokonce pak stříhal nůžkama a lepil, snad od roka a půl stavěl normální Lego (nikdy totiž nic nestrkal do pusy a nejed). Tablet dostal až někdy v 1. třídě, před tím ani naše mobily na hraní, místo toho měl magnetickou tabulku na kreslení (má jí dodnes). Chodil ještě před školkou na výtvarný a pohybový kroužek, takže průpravu si myslím neměl špatnou. Ba právě naopak. A na děti jsme si udělali čas vždycky oba, zejména žena se jim opravdu hodně věnuje a vždycky je nesmírně podporovala v takové té domácí předškolní výtvarce (to byl někdy bordel, když jsem přišel domu, že jsem úplně rezignoval po tom vyšťavení z rachoty). Takže to písmo ve škole mě tak trochu dostalo potom, vlastně mě dost šokovalo, pořád to těžce nesu, ale znechucovat mu to doma nadměrným tréninkem je pak spíš kontraproduktivní. Nechtěl pak se mnou psát úkoly, protože, který písmeno se mi nelíbilo, to šel trénovat - jeden řádek "r", dva řádky "z"... Říkám, myslím si, že málo času ve škole a z toho důvodu možná trochu nedůslednosti. Ne že by trávily na ten věk málo času ve škole, ale málo času připadlo na psaní. Mimochodem ještě jsem si vzpomněl, že starší chodil strašně nerad do školky, protože se tam prostě nudil. Doma toho malování, stříhání a lepení mohl dělat mnohem více než ve školce, nebáli jsme se mu půjčit dětské nůžky, vodovky a já nevim, co ještě. Do školky šel ve čtyřech. Upraveno 8. dubna 2017 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 (upraveno) Třeba jen není zájem - zavést jednodušší písmo a pak kvůli tomu zvýšit počet hodin psaní, protože tohle písmo a úroveň dětí vyžadují delší nácvik, to by asi vypadalo blbě, jako že zavedli nesmysl a situaci zhoršili. To nejde. No a jestli bylo cílem snížit nároky na děti a najít pro ně nějakou úlevu, tak to se povedlo a vše je v pořádku. Řešení to tedy nemá ani tak, ani tak. Upraveno 8. dubna 2017 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Já mám zakázáno řešit tady češtinu. Prý je to prudění. Pre mna je to zaujimave. Vselico som za z tvojich vstupov naucil. Akurat je to "prudeni" ked tym vlastne odvedies diskusiu od temy a potom vznikne hadka atd. Keby si mal na to vyhradene jedno vlakno, kde by si kopiroval prispevky z inych vlakien a opravoval ich na jednom mieste, ja by som to cital a bral to ako (pre mna) zaujimave a poucne vlakno. Fakt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Děkuju za podporu. Já nemám nejmenší zájem někoho nějak prudit. Vždy mi šlo o zlepšení něčeho, jen to asi vypadá moc osobně, jako že chci z někoho dělat blbce. Ale tak to není, nikdy jsem se nechtěl nikoho a nijak dotknout (pětinásobný zápor ). A řešit něco jinde a separátně nechci. Pro mě se i způsob psaní týká tématu a s daným tématem vždy souvisí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Tak na to kasli ne? To, ze mas kvality v Cj vsichni vime, ale.. http://www.national-geographic.cz/clanky/proc-si-hloupi-lide-mysli-ze-jsou-nejchytrejsi-vlastni-neobjektivita-je-potvrzena-vedci.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 (upraveno) Blíží se konec hodinářského řemesla Iba sa zjednodušia a zväčšia kalibre Tak na to kasli ne? To, ze mas kvality v Cj vsichni vime, ale.. http://www.national-geographic.cz/clanky/proc-si-hloupi-lide-mysli-ze-jsou-nejchytrejsi-vlastni-neobjektivita-je-potvrzena-vedci.html Dobrý odkaz, dík. Netušil som, že moje pozorovania z praxe majú vedecké zdôvodnenie Upraveno 8. dubna 2017 uživatelem McStinger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 (upraveno) tano: A to je to nepochopení. Já nechci nikoho o sobě přesvědčovat, jen se snažím něco kolem sebe udělat lepší. Když všichni budeme ke světu kolem sebe lhostejní a nevšímaví, svět bude postupně stále horší. Vždyť i tady se denně objevují naštvaní lidé, kteří by moc chtěli, aby jiní lidé dělali něco pořádně (naposledy ty namalované čáry na parkovišti, to je krásná ukázka něčí lhostejnosti). Mně vlastně ani tak nevadí, že někdo něco napíše špatně/jinak. Mně zaráží ta lhostejnost a přístup ke světu, že to nikomu nevadí, že je všem všechno jedno. A pak si tu stěžujete, že vás někdo oj.bal na penězích/práci a podobně. Čím to asi bude? No právě tím lhostejným přístupem všech ke všemu, který sami prosazujete. Když jsem byl dítě, tak byla ostuda napsat hrubku a neexistovalo, aby se objevila chyba v nějakém textu/článku. Dnes je to obráceně, chyby jsou normou a upozornit na ni je ostuda a špatnost. Upraveno 8. dubna 2017 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Jasně, samotné psaní se učí ve škole, ale k tomu je nutné napřed vybudovat a vytvořit nějaké základy jemné motoriky. A když ty dítě doma nedostane (k ježdění prstem po tabletu to nepotřebuje), ve škole už to nedohoní. Blíží se konec hodinářského řemesla já už teda kromě tiskacího písma psát neumím (byť je to ostuda, tak se k tomu klidně přiznám), když sem občas s cizíma školou povinnýma harantama na horách, tak se jich ptám jak se píšou některý písmena a oni z toho maj děsnou píču ......... ale z hodinařinou to asi nic mít společnýho nebude, páč je to zas jiná notorika Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Karlos: ja Te chapu, ale muzes to aspon obcas podat lidsky, nebo rekneme lidove.Za dalsi, zmenit svet, je utopie dle me. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Už pár dnů mě dost sere tahle koule. Dohrál jste to někdo už? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Tak na to kasli ne? To, ze mas kvality v Cj vsichni vime, ale.. http://www.national-geographic.cz/clanky/proc-si-hloupi-lide-mysli-ze-jsou-nejchytrejsi-vlastni-neobjektivita-je-potvrzena-vedci.htmlDíky! Moc pěknej článek... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Kristian.nov: mysleno vazne, nebo jako sranda? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Kristian.nov: mysleno vazne, nebo jako sranda? Zcela vážně:-) Netušil jsem, že něco takového existuje a ledacos to vysvětluje:-) A jako prevence před vlastní blbostí, je to myslím užitečný... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Už pár dnů mě dost sere tahle koule. Dohrál jste to někdo už?Tak to je super kokotina! Pokazde, kdyz jsem u matky, tak se mnou hodinu nic neni. ...a nedohral, dycky to malem rozmlatim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Zcela vážně:-) Netušil jsem, že něco takového existuje a ledacos to vysvětluje:-) A jako prevence před vlastní blbostí, je to myslím užitečný...Ano, souhlasim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
People Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Co to je za gula? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Co to je za gula?nevím jak se to jmenuje ale ovladas kulicku v takové horské dráze a má to asi 140 kol. Jak úspěšně zdolal asi 8 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Ja to projel, ale svindlem...kdyz mi kulka spadla, naklepal jsem ji o par kroku zpet a pokracoval Mati ma ty drahy ruzne barevne, lip se v tom orientuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky