Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

V kontextu toho jak nas tady vic resilo problemy s neplatici najemneho, me totalne vytocilo rozhodnuti soudu, kteri potrestal majitele bytu zato ze vystehovali z bytu najemnika ktery ho obyval bez pravniho titulu a nacerno v nem odebiral elektrinu. Pripominam ze vystehovani skrze soudy je minimalne na dva roky, pokud se "najemnik" bude branit tak to muze byt daleko delsi doba. Nic si na nem nevezmete, ani za najemne, ani za poskozeny byt ani za pravniky. http://usti.idnes.cz/louny-podminka-majitele-bytu-neplatici-vystehovani-f9p-/usti-zpravy.aspx?c=A170724_163910_usti-zpravy_mi

Upraveno uživatelem rayethon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to ještě z článku vyplývá že:

- někdo bude muset zaplatit černý odběr elektřiny + penále

- majitele budou žalovat o tu "újmu" v občanskoprávním řízení, jak poradil ctěný soud

Hlavně že maji naše soudy čas se zabývat řešením kauzy kdy homosexuál Jirka (nyní bydlící v Kalifornii) požaduje aby byl v rodném listě dítěte zapsán jako druhý rodič jebo dánský manžel Rasmus. Nestačí mu to napsáno v americkém rodném liště, chce to i v českém. Dnes to rozhodoval Ústavní soud. Tak na to jdou moje daně. Ale obrana majitele bytu před vyžírkou žadná. Skvělý.

Edit oprava autooprav

Upraveno uživatelem tommas4
Odkaz ke komentáři

Nechci nikomu brát iluze, ale když porovnám takřka jakýkoliv novinový (internetový) článek o soudním rozhodnutí se skutečným rozsudkem, je vypovídací hodnota prvního nikoliv nulová, ale mínusová. 

PS: Ač jsem rozsudek o vystěhování neviděl, skutkový stav s ohledem na OZ rozhodně nemohl být takový, jak plyne z článku. O soudcích si můžeme myslet, že nejsou vždy nejchytřejší (já nejsem výjimkou), ale jasné znění zákona si neaplikovat vskutku nedovolí...

Odkaz ke komentáři

Takže pokud tomu rozumím, můžu se nasquatovat kamkoliv a když mě majitel vyhodí, tak ho zažalovat?

Tak to neni, soudy proste rekly ze o platnosti ci neplatnosti pravniho titulu muze rozhodnout jen soud. Defacto pak vypoved z najmu nema zadnou platnost, pokud ji druha strana neuzna. A na tech lidech si nevezmes nic, vezsinou maji exekuce a je jim vde jedno. A jeste jim vladtne platis, protoze na ten byt berou prispevek na bydleni, akorat ti ty penize nedaji. Takze zijou v tvem byte za tvoje penize.

Odkaz ke komentáři

Takže pokud odjedu na měsíc na dovolenou, vrátím se a v mém bytě bydlí v klidu někdo jiný, který tvrdí, že jsem mu ho pronajal a nemá žádnou smlouvu, žádný papír, neposlal mi ani korunu nájemného, nemá prostě žádný důkaz pro svoje tvrzení, vyměnil zámky a směje se mi, mám čekat na soud?

Odkaz ke komentáři

Takže pokud odjedu na měsíc na dovolenou, vrátím se a v mém bytě bydlí v klidu někdo jiný, který tvrdí, že jsem mu ho pronajal a nemá žádnou smlouvu, žádný papír, neposlal mi ani korunu nájemného, nemá prostě žádný důkaz pro svoje tvrzení, vyměnil zámky a směje se mi, mám čekat na soud?

Jezis, to je jak z nejakyho serialu. Nebylo to v South parku? Blbí hipíci. Upraveno uživatelem ragu
Odkaz ke komentáři

Třeba odvrtal zámek a pak ho vyměnil, já nevím. To není ze seriálu, ale jenom úvaha. Ani policie nechce vystěhovat squatery z Kliniky bez soudního rozhodnutí. Když se mi takhle někdo nabourá do bytu, protože se třeba nějak dozvěděl, že jsem dlouho v zahraničí, tak se to bude řešit dva roky, než soud rozhodne o vystěhování? Přemejšlím jenom, kde je právní stát.

Odkaz ke komentáři

Klid prosím tě. Každopádně mi to připomíná, jak jsem se nedávno bavil s mámou přítelkyně co dělá v realitách a říkala, že pokud je člověk dostatečně vychcanej, může bydlet po ukončení nájemní smlouvy v bytě třeba ještě půl roku až rok zadarmo, než se o něčem rozhodne.

Odkaz ke komentáři

Nechci nikomu brát iluze, ale když porovnám takřka jakýkoliv novinový (internetový) článek o soudním rozhodnutí se skutečným rozsudkem, je vypovídací hodnota prvního nikoliv nulová, ale mínusová.

PS: Ač jsem rozsudek o vystěhování neviděl, skutkový stav s ohledem na OZ rozhodně nemohl být takový, jak plyne z článku. O soudcích si můžeme myslet, že nejsou vždy nejchytřejší (já nejsem výjimkou), ale jasné znění zákona si neaplikovat vskutku nedovolí...

Bohuzel skutecne tomu tak je. Ja jsem onehdy resil stejny problem, radil se s nekolika prednimi prazskymi advokaty a skutecnost je takova jak plyne z clanku. Muzou ti neplatit, muzou nacerno odebirat elektrinu, muzes mit sebelepsi smlouvu podle ktere jim muzes dat okamzitou vypoved, ale kdyz se neodstehuji, nemuzes delat nic, respektive musis podat k soudu zalobu na vyklizeni, ktera se projednava roky (omlovenky, absence, odvolacky, atd.), pote az budes mit v ruce pravomocny rozsudek, ktery je zaroven i exekucni titul, das to exekutorovi ktery je vystehuje. Sam nemuzes delat nic, pokud chces postupovat podle zakona nedopadnout jako ti t clanku. Neplati najem, znici byt, platis advokata, spudni poplatky a exekutora, nasledne i vystehovani a opravu bytu. Na nich si nevezmes nic, protoze maji exekuce a je jim vse jedno. A jeste dostavaji od socialky prispevek na bydleni, ktery ti ssmozrejme nedaji ale socialka ho stejne vyplaci. A nejhorsi natom je, ze pokud se jich zbavis, za 14 dni maji dalsi byt ve kterem udelaji majiteli to stejne. Mne ten muj exnajemnik dluzi cca 100 tacu, mam exekuci, ale je mi to nanic, protoze on ma 2 dalsi exekuce, dela nacerno a neplati dalsimu cloveku za dalsi byt co obyva uz rok. Ten se soudi, za rok co neplati bylo jedno stani, ktete se odrocilo - svete div se pro nemoc. Upraveno uživatelem rayethon
Odkaz ke komentáři

Klid prosím tě. Každopádně mi to připomíná, jak jsem se nedávno bavil s mámou přítelkyně co dělá v realitách a říkala, že pokud je člověk dostatečně vychcanej, může bydlet po ukončení nájemní smlouvy v bytě třeba ještě půl roku až rok zadarmo, než se o něčem rozhodne.

Ty soudy trvaji i mnoho let, vse platis, odrocuje se, odvolacka, lhuty na rozsudek, cekani na exekuci, to je nekonecne. Mne bylo advokatem receno ze realne muzu v Praze cekat 2 az 4 roky nez se to vyresi. To uz jdou ty ztraty skoro do milionu. Neudelas nic.

Upraveno uživatelem rayethon
Odkaz ke komentáři

Boží, hned mám chuť investovat do nemovitosti k pronájmu.

Klicem je dobre si vybrat najemnika, peclive vybirat koho si do bytu pustis, byt treba i za cenu nizsiho najmu. Dobre ho proverit, necha si prolustrovat registry dluzniku, zjistit zda nema exekuci a hlavne - nechat si predlozit potvrzeni od zamestnavatele o prijmech 6 mesicu dozadu a hlavne potvrzeni ze ma smlouvu na dobu neurcitou. Pokud odmitne nebo to nesplnuje, tak se obloukem vyhni. Uvedom si ze v CR je v exekuci 900 tisic lidi, kteri vetsinou uz nemaji co ztatit a je jim vsechno uplne jedno. Nemaji vetsinou ani bankovni ucet, nic nevlastni, delaji nacerno. To je pro majitele smrtici riziko. Sebelepsi smlouva je jen car papiru, ktery defacto nema zadnou platnost, pokud se ji najemnik rozhodne nerespektovat. Upraveno uživatelem rayethon
Odkaz ke komentáři

Třeba odvrtal zámek a pak ho vyměnil, já nevím. To není ze seriálu, ale jenom úvaha. Ani policie nechce vystěhovat squatery z Kliniky bez soudního rozhodnutí. Když se mi takhle někdo nabourá do bytu, protože se třeba nějak dozvěděl, že jsem dlouho v zahraničí, tak se to bude řešit dva roky, než soud rozhodne o vystěhování? Přemejšlím jenom, kde je právní stát.

Sorry, přečetl jsem to blbě a myslel že se to stalo tobě. Každopádně v případě odvrtání zámku jde imo o násilné vniknutí, takhle by to nešlo.

Každopádně už jsem si vzpomněl v jakým seriálu jsem to viděl - Silicon Valley, tam se mu to stalo přes Airbnb.

Odkaz ke komentáři

Hm, jenomže u toho odvrtání nikdo nebyl, on bude tvrdit, že si normálně vyměnil vložku, protože jsem mu dal jen jeden klíč a on jich potřeboval víc a nemohl mě sehnat, protože jsem byl v Karibiku.

Jen tak ze srandy jsem zavolal svému právníkovi, který mi nikdy špatně neporadil, a zeptal se ho na to. Když ten člověk bude hodně šikovnej, bude dobře lhát a tvářit se věrohodně, namítne podjatost soudce, navrhne delegaci vhodnou k jinému soudu, párkrát se omluví a nebude přebírat poštu, tak se spor klidně může táhnout 4 roky a já skutečně nebudu mít možnost ho jen tak vystěhovat na ulici. Samozřejmě to nedokáže jen tak nějakej Fero z Postoloprt, ale právník si to klidně dovedl představit, že by se to mohlo stát. Jenom prý doufá, že to za mě nebude muset nikdy řešit. No nazdar...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

kuncák7: Omlouvám se za vystrašení... :blush02: Nicméně tehdy se mi zase potvrdilo, co říkám už hodně dlouho - Éčka (v tomto případě PU) nepatří do jídla ani na silnici... :bangin: Jakmile je někdo takový v dohledu, hned zvyšuju ostražitost... :tomato:

moc nemachruj středočechu, zdaleka nejhorší kopyta na silnici jsou po vietnamcích eSka, alespoň tedy podle mého názoru...

Upraveno uživatelem tolja
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...