geometr Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 Koblihy nebo ten guláš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník qoyi Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 Že tys tam zase přijel na kole? :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 (upraveno) 2Straspol: po hospodach se stravuju peknejch par let. Driv jsem jodne cestoval, tak vyhlasene motoresty a hospody mam v maliku. Kde drzeli ceny nizko, aby lidi nerafali, sli s kvalitou do hajzlu. Prakticky bez vyjimky. A nechci to u hospody, co mam u huby. Za to jidlo by si klidne mohli rict 130 kacek a nikdo by ani nemrknul. Nebo 3/4 porci za to kilo. Co je na tom divnyho? Upraveno 10. září 2017 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 2Straspol: po hospodach se stravuju peknejch par let. Driv jsem jodne cestoval, tak vyhlasene motoresty a hospody mam v maliku. Kde drzeli ceny nizko, aby lidi nerafali, sli s kvalitou do hajzlu. Prakticky bez vyjimky. A nechci to u hospody, co mam u huby. Za to jidlo by si klidne mohli rict 130 kacek a nikdo by ani nemrknul. Nebo 3/4 porci za to kilo. Co je na tom divnyho?Takže Ti nechutnalo a bylo toho málo. Chápu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 Naopak, bylo toho hodne, dobre a za malo = za pul roku toho bude malo, hnusne a za hodne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 (upraveno) ...nebo si můžou dovolit prodávat dobré jídlo za dobrou cenu, protože jim tam chodí lidi právě proto a je jich dost. Já nevím, no- guláše je vždycky kotel, co je na něm drahý ? Těch pár kousíčků masa, co je na fotce ? Já si v porci guláše míň masa představit nedovedu...Ta mletá paprika? Nebo to zelí? Nebo těch pět knedlů? Pět je taky moc ? Jo- i s polívkou za 98 už je to asi fakt láce, půlka lidí si polívku ale stejně nedá. A ty rohlíčky jsou pěkný, to jo. Co může takovej rohlík stát ? Onehdá jsem v pekárně něco podobnýho kupoval po šesti korunách. Když jich hospoda vezme dost, určitě sleví, co se nesní, utopí se v řízku... nevím, vařím často a mimo mi to nepřijde. Jo, je to levnější než většina hospod v Praze. Už jsem zvyklý, že nás tady holí víc- taky víc vydělám, asi je to tak správně....ale jsou tady i srovnatelné hospody. A někdy vaří překvapivě nehnusně. A lidi tam chodí... Upraveno 10. září 2017 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StefanM Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 Cena jedla v reštaurácií nezahŕňa len laicky spočítané suroviny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 (upraveno) Tak von lahvac ze sitovky vylemtanej na gauci doma taky stoji pulku toho co v hospode. Proto me zajimal nazor cloveka z branze, Tommase. To, ze doma uvarim levneji nez hospode, na to je potreba se hluboce zamyslet, chapu Upraveno 10. září 2017 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 Uvaříš doma levnějc než v hospodě? To je otázka, nevezmou-li se v potaz jen suroviny.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 Ja myslím, ze když spočítas suroviny, čas na nákup a dvě hodiny svého času, tak budeš šul nul :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 2Straspol: po hospodach se stravuju peknejch par let. Driv jsem jodne cestoval, tak vyhlasene motoresty a hospody mam v maliku. Kde drzeli ceny nizko, aby lidi nerafali, sli s kvalitou do hajzlu. Prakticky bez vyjimky. A nechci to u hospody, co mam u huby. Za to jidlo by si klidne mohli rict 130 kacek a nikdo by ani nemrknul. Nebo 3/4 porci za to kilo. Co je na tom divnyho? V podstatě máš pravdu, mohli by to prodávat dráž, otázkou je proč to nedělají.Cena surovin není až tak majoritní faktor vůči prodejní ceně (bajvoko když to vynormuju jen tak v hlavě tak tensegoš i s knedlíkem bude při 100gr. masa na porci v syrovém stavu na cca 15 - 18 korunách za suroviny za porci,plus polívka a rohlíky jsme na 22 - 25 Kč max.). Hledal bych zakopaného psa jinde - jestli v té hospodě platí 50 / 100 / 200 tisíc měsíčně nájem nebo mají splacený úvěra jsou ve vlastním je obrovský rozdíl. Cena práce: kuchař + pomocná síla + umývárka + 2 obsluhující a to celé krátdvě směny = xxx, nebo taky majitel v kuchyni denně furt + brigádník na výpomoc + paní na place furt + dcera vypomáháa to celé pouze krát 1 protože tam dělají skoro sami ve vlastním od rána do večera = zcela jiné náklady na práci. A výsledek jsou nerovnovážné ceny mezi hospodami / městy / regiony. Starší generace v gastru byly vychované že ta cena je svatý grál (a konzumenti to podporují), a aby zachovali nízkou cenutak pak sáhnou po levnějších surovinách a je zle. Pak levnější pracovní síla a pak konec. Nevím co je k tomu vede. Možnáobavy, možná zajeté koleje? Tenhle obor se docela dramaticky vyvíjí - tak 10 let zpátky by nikoho nenapadlo rozvážet po městěpolední menu za 80,- korun . . . Když zabrousím do hotelnictví tak jsou ještě dotace na výstavbu hotelů a to jsou teprve hozené vidle Aha - píšu pomalu, tak domácí vaření a gastro průmysl prosím nesrovnávejte, to je jak porovnávat vlak a autonebo já nevím k čemu to přirovnat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 Ale to je přece všechno jasný. Je to na každým. Taky nemá každá hospoda stejnou klientelu a na Ještědu to bude jiný než v hospůdce třeba v Hrusicích (jestli tam nějaká je). Já si dával včera v Berouně kachýnku s knedlíčky (oba druhy) a červeným zelím, byla to mlaskačka, co jsem si zapamatoval z jídeláku, byla něco nad stováka, a dvě piva bez piva. Mladá si dala řízkové menu (kuřecí a vepřový řízek s brkaší) a pivo s pivem, její kámoš totéž a její skorotchán jako já kačenu a pivo s pivem. Platil jsem něco mezi 6-7 stovkama, pochutnali jsme si. Nojo, mohlo to tam být víc nóbl, Polrajch by to třeba ještě trochu pošteloval. V Praze si dám dobré jídlo i dvakrát dráž. Jen o těch prachách to není. Už jsem obědval nebo večeřel i ve velmi drahých hospodách a tolik mi nechutnalo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 (upraveno) Jaka to hospudka pls? Upraveno 10. září 2017 uživatelem honza71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 Nemohl jsem je vůbec najít, dcerka si vzpomněla- je to hospoda Na Venediku, hned u mostu přes řeku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 třeba v Hrusicích (jestli tam nějaká je)Je...a vařej tam strašně... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 Chutný oběd se dá pořídit i levně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 To mi připomělo Horníčka, jak popisoval život, když je manželka v lázních:"Člověk už třetí den nesnídá, protože nemůže najít...vývrtku" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 Ja se taky rozvist nemuzu, pac tohle je - i pres muj pokrocilej vek - naprosty vrchol me kulinariny, kdyz jsem sam doma, jako zrovna ted :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 To jsme na tom stejně :lol2: . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 (upraveno) Jo, jeste sem tam placnul ajdam, ale vypada to hnusne, tak sem to sem nedal :-) edit: ale jo, uslo to :-) Upraveno 11. září 2017 uživatelem Murphy97 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky