Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

zákon o pozemních komunikacích:

§ 7

Účelová komunikace

(1) Účelová komunikace je pozemní komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků. Příslušný silniční správní úřad obecního úřadu obce s rozšířenou působností může na žádost vlastníka účelové komunikace a po projednání s Policií České republiky upravit nebo omezit veřejný přístup na účelovou komunikaci, pokud je to nezbytně nutné k ochraně oprávněných zájmů tohoto vlastníka. Úprava nebo omezení veřejného přístupu na účelové komunikace stanovené zvláštními právními předpisy21) tím není dotčena.

(2) Účelovou komunikací je i pozemní komunikace v uzavřeném prostoru nebo objektu, která slouží potřebě vlastníka nebo provozovatele uzavřeného prostoru nebo objektu. Tato účelová komunikace není přístupná veřejně, ale v rozsahu a způsobem, který stanoví vlastník nebo provozovatel uzavřeného prostoru nebo objektu. V pochybnostech, zda z hlediska pozemní komunikace jde o uzavřený prostor nebo objekt, rozhoduje příslušný silniční správní úřad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je tedy odbocka vpravo ucelova komunikace? Zcela 100% splnuje zakonnou definici.

https://goo.gl/maps/Wj12bfeH7sv

A co tady?

https://goo.gl/maps/au7zhDVRffL2

Je hezke, ze umis ocitovat zakon. Ja se ale ptal, jak to realne poznas. Ja zatim vim, ze jedine, co 100% urcuje vyjezd z ucelove komunikace, jsou cervene patniky.

Upraveno uživatelem Baldic
Odkaz ke komentáři

když to splňuje zákonnou definici účelový komunikace, tak to účelová komunikace bude

aplikace zákonů může někdy být problematická, občas nejasná a dokonce se může stát, že na určitou věc je více (protichůdných) názorů

edit: a dokonce existují i problémy, které různé soudy, nebo různí soudci řeší odlišně. To ale spíš do vlákna co mě pobavilo (tedy pokud se tě to netýká)

Upraveno uživatelem PrimFanatic
Odkaz ke komentáři

Je tedy odbocka vpravo ucelova komunikace? Zcela 100% splnuje zakonnou definici.

https://goo.gl/maps/Wj12bfeH7sv

A co tady?

https://goo.gl/maps/au7zhDVRffL2

Na vsech vyse uvedenych krizovatkach je prednost upravena znackami, ucelova komunikace neni zadna z nich (resp. jedina ucelova komunikace je tady po prave strane (a vede pres branu) https://www.google.com/maps/@49.3997707,15.4623579,3a,75y,116.77h,84.91t/data=!3m6!1e1!3m4!1sALTVO35t5Y9IcG1wMjWVVA!2e0!7i13312!8i6656 )

"Účelovou komunikací je zpravidla taková komunikace, kterou nevlastní obec (ani městská část nebo městský obvod) ani nejde o silnici nebo dálnici."

Odkaz ke komentáři

2parnistroj: Jsme na internetu, z něj nic jen tak nezmizí a nikdy nevíš kdy na Tebe kdo co a odkud vyhrabe - třeba kuncákovi už taky nikdo neodpáře že je to "ten co bije ženský" a přitom je to hotovej Mirek Dušín (viz výše)  :speak_cool:

Právě proto na fórech funguje institut "moderátorů", kteří (na rozdíl od adminů, řešících technické záležitosti) mají v náplni práce zametání excesů jako byl ten Tvůj. Lepší pár ultraliberálů hořekujících nad cenzurou, než sluníšková úderka rochnící se tejden v každém :shit: . Založit si po "dočasném banu na vychladnutí" z trucu další účet a místo požadované omluvy/mlčení rejpat byla s prominutím knedlíkovina (nebo jak si teď zdejší "vor v zakoně" a exmoderátor v jedné osobě říká), kterou akorát přilejváš olej do ohně...   :thumbsdown_anim:

No snad jen na vysvetlenou, ze pozadavek na omluvu prisel az po tom, co jsem odesel. A puvodne jsem si myslel, ze to je po stiznosti Hasni a moderator si to poradne neprecetl. Vulgarita tam nebyla zadna a utocny to bylo z duvodu, ktere jsem vysvetlil. Neni nic horsiho nez nudna debata :)

Odkaz ke komentáři

No ale seriozne. Jak poznate, co je a co neni ucelova komunikace, kdyz tam neni cerveny patnik?

treba zdravej rozum ? jak by to asi ve mestech vypadalo kdyby u katdyho vjezdu byly dva patniky ? miliarda patniku jenom v praze ?

Odkaz ke komentáři

Parnistroji, ja nemam cas ani naladu cist ty vase cance, chodite se sem dohadat, to je vas problem, urazite se, to uz je muj problem. dostals pres prsty, tak snad zmirnis vyrazivo, a uz to prestan rozpatlavat.

kdybys radsi napsal recenzi na nejaky hodinky, udelas lip.

Odkaz ke komentáři

zákon o pozemních komunikacích:

§ 7

Účelová komunikace

(1) Účelová komunikace je pozemní komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků. Příslušný silniční správní úřad obecního úřadu obce s rozšířenou působností může na žádost vlastníka účelové komunikace a po projednání s Policií České republiky upravit nebo omezit veřejný přístup na účelovou komunikaci, pokud je to nezbytně nutné k ochraně oprávněných zájmů tohoto vlastníka. Úprava nebo omezení veřejného přístupu na účelové komunikace stanovené zvláštními právními předpisy21) tím není dotčena.

(2) Účelovou komunikací je i pozemní komunikace v uzavřeném prostoru nebo objektu, která slouží potřebě vlastníka nebo provozovatele uzavřeného prostoru nebo objektu. Tato účelová komunikace není přístupná veřejně, ale v rozsahu a způsobem, který stanoví vlastník nebo provozovatel uzavřeného prostoru nebo objektu. V pochybnostech, zda z hlediska pozemní komunikace jde o uzavřený prostor nebo objekt, rozhoduje příslušný silniční správní úřad.

Tak jako on ten odstavec 1 (takhle vytrženej z kontextu) obsahuje veškerý komunikace že jo, páč všechno, co je kolem jakejchkoliv silnic,cest, parkovišť a já nevim čeho všecho na zemským povrchu, jsou samozřejmě nemovitosti (pozemky a budovy) a každá z nich nepochybně má svého vlastníka. Dokonce i ta komunikace je na nemovitosti nebo přímo součástí nemovitosti. Nedovedu si představit, že by vedle komunikace nebyla nemovitost a případně nepatřila nikomu.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

Karle, jinak muj rejpanec ber s rezervou, snazim se to podat zabavnejsi formou ( tobe to vtipny, jako platci neprijde ), ale nema cenu se tu pak hadat o blbosti.

Takze se ti i omlouvam, ty pridomky nejsou mysleny adresne.

Ty už mě tím omlouvaním taky sereš. Vím, že teď s tím #metoo atd. je snaha o určitou hyperkoretnost....

V každém případě jestli mi ještě jednou přijde sz, že se mi omlouváš za nějaké rýpnutí potom co já do Tebe jedu... tak pošlu Tvou fotku s adresou do spolku pro domácí násilí:-p :-D

Odkaz ke komentáři

Na vsech vyse uvedenych krizovatkach je prednost upravena znackami, ucelova komunikace neni zadna z nich (resp. jedina ucelova komunikace je tady po prave strane (a vede pres branu) https://www.google.com/maps/@49.3997707,15.4623579,3a,75y,116.77h,84.91t/data=!3m6!1e1!3m4!1sALTVO35t5Y9IcG1wMjWVVA!2e0!7i13312!8i6656 )

"Účelovou komunikací je zpravidla taková komunikace, kterou nevlastní obec (ani městská část nebo městský obvod) ani nejde o silnici nebo dálnici."

No napriklad na tom, co odkazujes ty, tak na hlavni neni oznaceni, ze je hlavni. Ano, na vedlejsi je Dej prednost v jizde, ale tu z hlavni videt nemusis a ani by ses tim ridit nemel, protoze to neni v tvem smeru. Napriklad to, ze ta silnice v pravo je skutecne silnice a ne ucelova komunikace, jsem si musel dohledat na internetu.

Jedine, co rikam, je, ze pokud tam exoplicitne nejsou cervene patniky, tak nemas sanci zjistit, jestli neco je, nebo neni, ucelova komunikace.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Tohle je opet neskutecne jednoduche: co neubrzdis, to neukecas. Na tohle ti policajt odpovi jednoduchou vetu a koneckoncu bude mit i pravdu: nemuzes vedet, proc ten pred tebou brzdi. Je tam nehoda? Prekazka na silnici? Spadl clovek do vozovky? Mas jet tak, abys to ubrzdil.

Ja treba vedome porusuju na dalnicich to, ze mam jet v noci tak rychle, abych ubrzdil pred prekazkou. Ale za kazdodenniho provozu mi prijde normalni jet ve meste 50 ci jezdit tak, abych stihl zastavit. Clovek si tak nejak musi prebrat v hlave, co ma smysl a je treba to dodrzovat a co uz moc smysl nedava, a tehdy se vedome rozhodnout, jestli porusi zakon nebo ne.

to já samozřejmě vím, že ten, co nedobrzdí je viník, otázka byla čistě filozofická a ptala se na vinu spíše morální, něž striktně zákonnou

třeba já minimálně 25% času za volantem sleduji dění za sebou, když někdo chvátá, tak mu uhnu jak to jde

nelepím se před předjetím na dodávky a velký piksly, protože přes ně není vidět atakdále

Pokus se rozlišovat mezi lehce přibrzdil a bezdůvodně" zabrzdí,

lehkým přibržděním málokdy něčemu předejdeš (možná kdybys ráno lehce přibrzdil už v posteli a zůstal v ní celý den) a po lehkém přibrždění málokdo končí s rozšvihanou prdelí vozu

Odkaz ke komentáři

Tady to zas tepe. Já se do tohohle vlákna chodím potěšit cizím neštěstím - schadenfreude - jak někomu přejela nohu lokomotiva, nebo že balík ze Žaboklik do Dolního Paznehtova cestuje půl roku oklikou přes Abú Zabí a vy se tu místo toho už 8 stránek hádáte o dopravních předpisech  :) 

Odkaz ke komentáři

Vojto- tak sorry no, za to omlouvani ( ja Karla znam par let, kdysi i se mnou neco podobnyho resil pres SZ ) a chodim se sem odreagovat ( hadek podobneho typu mam v praci dost. Takze jeste jednou promin :-)).

Zceyee - chces slyset muj nazor? Jestli ano, tak tvuj postnutej odkaz neni vzhledem k silnicnimu spravnimu uradu nic. Vrata tam jsou, to je pravda, ale tot vse ( pripojeni musi splnovat par stavebnich uprav- sklon, pripojeni dle norrm,.... a par dalsich veci, tady tomu tak neni ). Z meho pohledu se jedna o fotku vrat.

Odkaz ke komentáři

Dnes příjezd z dovolené z teplých krajů. V Česku zima, zataženo, ráno déšť. Na letišti čekáme 1h na kufry, pak ještě 15 min. na slunečník. Dojedeme MHD k autu (parkoval jsem na Dědině), a koukám, že je zrovna čištění ulic, za stěračem lísteček od měšťáků. Říkám si, no problem, byl jsem pryč, to se vysvětlí; ovšem měšťáci dělají v Pá jenom do 11h. No nic, tak v Po... Jdu aspoň na oběd do místní "číny" a koukám, že zavřela (skončila); chodil jsem tam cca 10 let. Teď ještě hádka s přítelkyní... no, asi jsme měli zůstat v tom Řecku...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...