mAra_ Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 K vlkum. Jsem chtěl napsat to, co je vlastně v článku od Afriho. Jak si někdo může stěžovat, že mu vlci žerou ovce, když lidstvo už několik tisíc let zná pastevecke psy? Chci být bača, tak to holt i něco obnáší. A ten pes není nic náročného či nedostupneho... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jkba Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 Jojo, a když jich pak máš vícero, tak toho sežerou, co by tři vlčí smečky dohromadydohromady nezvládly.. Jen v granulích. Příroda vrací uder.Kolik kamionů už dala ta tvoje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 Murphy byl optimista ;-)To zase bude den na hovno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 (upraveno) Ta moje dá 15kg granulí (tedy jeden pytel) za cca 5-6 tydnů. Což mi nepřijde nic prehnaneho. Za jedno hlídací zařízení. Když vezmu, že na hlídání stáda potřebuješ cca 5 psů (samozřejmě záleží na velikosti stáda) tak by to pořád měli vycházet líp, než 70 sezranych ovci. Notabene když jsou psi chovani jako venkovní, tak si občas nějakého toho králíka či podobnou havěť sami chytnou. Výhoda pastevcu je ta, že jsou velmi nenarocni na podmínky a chov. Nevím, po staletí to fungovalo, tak mi přijde divné, že teď by to najednou fungovat nemělo. Upraveno 22. listopadu 2018 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 Uz nemuzu editovat - ted jsem si precetl, ze pan kteremu ovce zerou vlci si plati nocniho hlidace aby mu objizdel pozemek autem - tak to mi uz vubec hlava nebere... Jak jsem se s Afrim zcela neztotoznil v otazce africkych zvirat, tak tady svym clankem trefil do cerneho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 Tak mi to úplně stačí. :-) Můžeš i medvěda, klidně;-)Takže kožichy. Bylo mi to zapotřebí? Ráno vstanu, vypravím holku do školy a jdu do té skříně. Nebyl jsem v ní nepamatuju, nic mýho tam není, jen ženiny věci a tyhle antikvity. A nic. Píšu ženě, která je na služebce v Portugalsku, kde jsou ty kožichy. Odvezla je prý k rodičům na chalupu, už dávno, protože tam akorát zavázely. Volám tchýni, jestli náhodou nejsou na chalupě, protože tam už pobývaj velkou část roku, Nejsou, a proč prý se ptám. A já, že bych potřeboval ty vyfotit ty kožichy, toho levharta a medvěda. A ona povídá, hele, to asi ale není pravý leopard. A já, jak to, že ne? Vždyť je to nádherný a je to pravej kožich, že jo? A ona, no to jo, to je, ale na 99% to není pravý leopard, to bude nějaká luxusní imitace z jiné kožešiny, to se dělá. A já, že přece jsem slyšel, že to měla babička z Vídně, a ona na to, no to jó, to měla, ale oni byla normální úřednická rodina, kde by vzali na leoparda, je to krásně udělaný, ale pravý to nebude, ale až tam pojedu, tak ti to když tak vyfotím. A co ten medvěd? Jo, ten je pravej, toho si děda přivez z Ruska, někdy v šedesátých letech, měl k tomu i nějakej papír tenkrát. V tom chodí ... (tchán) v zimě do hospody.Takže tak.Zkusím na nějakém starém disku najít fotku z té akce před lety, jak to to drahá polovička měla na sobě, ale netuším, je to tak 15 let, uvidím. Každopádně, pro dnešek přijímám posměšné vzkazy 3, 2, 1, teď, jsem debil ( ce se kožichů týče:-))Ale aspoň bude Afričan klidně spát:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 A poučení? YPO má vždycky pravdu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 Jsem hodne nastvanej, az z toho nemuzu spat.Jeste pred mesicem jsem psal vsem majitelum "polarek"- otravoval je, mel vsude poptavky, vsem to rikal a psal do vsech vlaken a nic. Pred tydnem se definitivne vystavil na jinejch hodinkach a ejhle - nove polarky v prodeji a stare ve vymenem vlakne s moznosti prodeje.To neni nahoda, karma se svin, zakon schvalnosti funguje a i ten " Murphy" a jeho zakon me pekne nakopl do zadku.Mam velkou chut vyluxovat lednicku, vzteky.Tak už jsem klidnější- neusnul jsem, tak jsem vstal a šel se projet MHD busem z konečné na konečnou a zpět a do práce dorazil v 6.30. Super rozcvička. Už zas čumím na hodinky :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 Takže kožichy. Bylo mi to zapotřebí? Ráno vstanu, vypravím holku do školy a jdu do té skříně. Nebyl jsem v ní nepamatuju, nic mýho tam není, jen ženiny věci a tyhle antikvity. A nic. Píšu ženě, která je na služebce v Portugalsku, kde jsou ty kožichy. Odvezla je prý k rodičům na chalupu, už dávno, protože tam akorát zavázely. Volám tchýni, jestli náhodou nejsou na chalupě, protože tam už pobývaj velkou část roku, Nejsou, a proč prý se ptám. A já, že bych potřeboval ty vyfotit ty kožichy, toho levharta a medvěda. A ona povídá, hele, to asi ale není pravý leopard. A já, jak to, že ne? Vždyť je to nádherný a je to pravej kožich, že jo? A ona, no to jo, to je, ale na 99% to není pravý leopard, to bude nějaká luxusní imitace z jiné kožešiny, to se dělá. A já, že přece jsem slyšel, že to měla babička z Vídně, a ona na to, no to jó, to měla, ale oni byla normální úřednická rodina, kde by vzali na leoparda, je to krásně udělaný, ale pravý to nebude, ale až tam pojedu, tak ti to když tak vyfotím. A co ten medvěd? Jo, ten je pravej, toho si děda přivez z Ruska, někdy v šedesátých letech, měl k tomu i nějakej papír tenkrát. V tom chodí ... (tchán) v zimě do hospody.Takže tak.Zkusím na nějakém starém disku najít fotku z té akce před lety, jak to to drahá polovička měla na sobě, ale netuším, je to tak 15 let, uvidím. Každopádně, pro dnešek přijímám posměšné vzkazy 3, 2, 1, teď, jsem debil ( ce se kožichů týče:-))Ale aspoň bude Afričan klidně spát:-).hele z toho si nic nedělej ..... já si taky vždycky myslím, že mám doma nějakej poklad a pak zjistím, že jedinej poklad doma sem já Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 hele z toho si nic nedělej ..... já si taky vždycky myslím, že mám doma nějakej poklad a pak zjistím, že jedinej poklad doma sem jáUpřímně řečeno, až dneska jsem se podíval, kolik to stojí, já to bral jako takovou milou raritku, než jako poklad. A to je dobře, protože jsem tím pádem neschudnul, akorát jsem měl těžké chvilky, než jsem to sem šel napsat:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 decebal: :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 (upraveno) K tématu přikládám nejdada rozhovor, který jsem za poslední dobu viděl. https://www.reflex.cz/clanek/video/89009/v-evrope-uz-je-slepice-dulezitejsi-nez-dite-uderil-jxd-na-aktivistu-hloupe-a-falesne-reagoval-bursik.html Upraveno 22. listopadu 2018 uživatelem azeppelin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jkba Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 Upřednostňuji najedené děti před vyhazováním lidí z fóra.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 (upraveno) Před pár lety se tu ucvrkávalo hrůzou před ptačí chřipkou, kvůli na zem padlýmu vrabci pořádali hasiči s policajtama manévry - a ekologisti s chovatelema se plácali po zádech, v jakém blahu a bezpečí jsou právě díky klecové produkci produkty tuzemských pipin, takže je nebudou muset vybíjet. Co tehdy dělal ten rybízek, tahal po návsi kačera na špagátě? PS: tohoto kačera... Upraveno 22. listopadu 2018 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 decebal: :-)Tys to věděl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 Před pár lety se tu ucvrkávalo hrůzou před ptačí chřipkou, kvůli na zem padlýmu vrabci pořádali hasiči s policajtama manévry - a ekologisti s chovatelema se plácali po zádech, v jakém blahu a bezpečí jsou právě díky klecové produkci produkty tuzemských pipin, takže je nebudou muset vybíjet. Co tehdy dělal ten rybízek, tahal po návsi kačera na špagátě? A tu neklecovou produkci nosnic teda tenkrát vybili? A kdyby byla v okruhu tří kilometrů od ohniska nákazy farma s klecovým chovem - co by se stalo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 Nevím, nejsem chovatel, myslivec, kulak ani provozovatel kafilerie - jen mě pobavilo jak krátkou paměť páni aktivisti mají...A zásah hasičů v protichemickejch hadrech kvůli jedinýmu zdechlýmu ptákovi na chodníku u řeky byl nezapomenutelný zážitek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jkba Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 Vzhledem k tomu, že pan aktivista bojuje za upřednostnění halových chovů před klecemi, tak je tenhle argument na úrovni Jxd..Co máš, Radku, za biologické vzdělání? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 decabal: jak bych mohl... jenom mě ta historka pobavila, nic víc :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 22. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2018 Uz nemuzu editovat - ted jsem si precetl, ze pan kteremu ovce zerou vlci si plati nocniho hlidace aby mu objizdel pozemek autem - tak to mi uz vubec hlava nebere... Jak jsem se s Afrim zcela neztotoznil v otazce africkych zvirat, tak tady svym clankem trefil do cerneho. Šefc si stěžoval již před příchodem vlků, stěžuje a stěžovat bude, je pravda že stát toho pro chlapi moc neudělá. Ale chovatelů tady máme dost a většina z nich se již přizpůsobila, protože jim došlo že stát na ně z vysoka víte co, a vlky nestřílí takže to asi jde Krásná ukázka kluci, že to jde je jedno krásné město v Jižní Africe jménem St. Lucia kam strašně rád jezdím. S příchodem prvních obyvatel a prvního útoku hrocha na člověka, začali přistěhovalci střílet jednoho za druhým a zrovna je stříleli i s krokodýli. Našlo se tam ale pár chytrých hlav, střeštěnců kteří navrhli se naučit žít ve společnosti těchto krásných tvorů a začali dělat různá opatření, aby to tak šlo. Nebylo to lehké a po každém útoku zvířete na člověka byli i někteří z nich lynčováni. Dnes St. Lucie patří mezi top vyhlášené lokality Jižní Afriky a samozřejmě mezi ty nejdražší, vyhledávaná stejně jako např. Zermatt kvůli Matterhornu, tak St. Lucie kvůli souladu člověka s přírodou. Hroši si chodí večer po městě, mají své speciální vybudované stezky aby jim člověk nevadil, krokodýli si přestali všímat rybářů na břehu, vše funguje tak jak má. Okolní města která zvířata vybili živoří, zejí prázdnotou, nebo už davno zanikla. Čas od času je v St. Lucii průšvih, jelikož turisti neposlouchají příkazy domorodců a okolní přírodu nerespektují, ale to je dle mého úplně v pořádku. O jednoho ožralého čiňana meně nebo více, jen malá změna v jídelníčku.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky