neuromancer Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 +1 Dokusan: Přesně jak jsem psal, a tvůj příspěvek to potvrzuje - lidí tleskají jak nás stát skvělé chrání a nadávají, jak nás zlá EU v tomhle případě šikanuje. Klasické ohrožení vnějším nepřítelem. Ale neobtěžují se vůbec si zjistit, co že konkrétně jim vadí na tom skvělém ćeském postupu. Takže i když tě nepřesvědčím (ani nemám ty ambice), EK vytýká české veterinární správě nepřiměřenost těch opatření, které odporují evropskému právu; z venku se to jeví jako skryté ochranářské opatření. A než se do mě někdo začne navážet, že o tom nic nevím a plácám blbosti... S veterinární správou mám také své osobní zkušenosti, proto taky z profesionálního zájmu sleduju tuhle šaškárnu už od doby, kdy ten kašpar hrál v televizi na oblíbenou strunu třídní nenávisti ohledně argentinského hovězího za 1000 Kč za porci v luxusních restauracích s asijskými názvy (přičemž to nemá být čínské restaurace...) :-/
Boudy Odesláno 1. března 2019 Nahlásit Odesláno 1. března 2019 Nejlepší je, že spoustu masa dováží Burešova firma a poměrově se víc salmonely našlo v jeho kuřecím mase... Ale to se moc neventilovalo... Fuj, kašlu na to...
cali Odesláno 1. března 2019 Nahlásit Odesláno 1. března 2019 Ja si aj tak myslim ze maso so salmou tu zerieme uplne bezne akurat preto ze ho tepelne upravujeme tak sa nic nedeje.
stenly Odesláno 1. března 2019 Nahlásit Odesláno 1. března 2019 Ja si aj tak myslim ze maso so salmou tu zerieme uplne bezne akurat preto ze ho tepelne upravujeme tak sa nic nedeje.Přesně tak, taky si to myslím. Jelikož to začali víc kontrolovat, tak to prostě našli. Lidskej pajšl si to přebere:) Máme hodně podobné orgány jako prase:)
Franta Dobrota Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 druhý stupeň propagandy: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/zavadne-potraviny-polsko.A190228_151454_ekonomika_svob/foto
Franta Dobrota Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 Kombinace zlého Polska (jejich masa a teď už i všech druhů potravin, hodí se až 9 let staré případy) a zlé EU (zastávající se toho zlého Polska). Na Chachary a Severočechy, kteří jezdí potraviny nakupovat raději do Polska, to nezapůsobí, ale na ostatní ano.
Frantik Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 Kombinace zlého Polska (jejich masa a teď už i všech druhů potravin, hodí se až 9 let staré případy) a zlé EU (zastávající se toho zlého Polska). Na Chachary a Severočechy, kteří jezdí potraviny nakupovat raději do Polska, to nezapůsobí, ale na ostatní ano.Si tam ty sracky klidně nakupuj ty propagando. Není to první případ super polskejch potravin, který rozvazej do Evropy. Tak ať si to nechaj doma, anebo tím cpou blby severocechy.
Zlý Jabko Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 Kombinace zlého Polska (jejich masa a teď už i všech druhů potravin, hodí se až 9 let staré případy) a zlé EU (zastávající se toho zlého Polska). Na Chachary a Severočechy, kteří jezdí potraviny nakupovat raději do Polska, to nezapůsobí, ale na ostatní ano.Jako hrdej sudeťák raději jezdim nakupovat do Hajlákova, děkuju zdvořile.
Franta Dobrota Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 Není ani první, ani poslední. Stejně jako v případě českEJCH, slovenskEJCH, maďarskEJCH, holandskEJCH a jinEJCH evrposkEJCH potravin. V průmyslové výrobě potravin se stává poměrně často, že šarže vyjde špatně v nějakém ukazateli. Ti, co jezdí pro potraviny raději do Polska nebo Německa, vědí proč. A opět musím zopakovat, že jsme svědky předvolební propagandy v přímém přenosu. Plus vedlejší efekt: nemůžeme propouštět státní zaměstnance, protože by to znamenalo také ohrozit ochranu obyvatel před "nebezpečnými" potravinami z Polska. A otázka za 5 bludišťáků: kdo je největším výrobcem potravin a obchodníkem se zemědělskými produkty v ČR a na Slovensku???
DavidLC Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 Jako hrdej sudeťák raději jezdim nakupovat do Hajlákova, děkuju zdvořile.Když na mě jukly v Realu,v Drážďanech,párky od Bureše, začal jsem být opatrný i tam :-/
OndraTce Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 Jako hrdej sudeťák raději jezdim nakupovat do Hajlákova, děkuju zdvořile.To nebylo na nás Sudeťáky. My to máme do Šľuňska trošku z ruky=).
Franta Dobrota Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 Zásadní problém s ČR je ten, že je to "specifický trh" a zákazníci to tak chtějí. Čti Češi jsou ultrakonzervativní a šílení drobní škudlilové. Když si český nákupčí objedná u dodavatele párky, kde jediný požadavek je nákupní cena max. 39 Kč za kilo, tak je dostane přesně v té kvalitě, která tomu odpovídá. A je úplně jedno, jestli to vyrobí masokombinát v ČR, na Slovensku, v Polsku, nebo kdekoliv jinde. Německý nebo rakouský nákupčí s tak nesmyslnou objednávkou nikdy nepřijde, u Čechů je naopak běžná. V německém Lidlu, Aldi a dalších marketech se prodávají taky polské výrobky, a to v kvalitě, odpovídající objednávce. Proto vanićková paštika má v českém Lidlu nebo Penny asi 45-58% masa a jater podle druhu, zatímco v Reichu 80-85%. Agent Bureš má taky vynikající výrobky, třeba Křemešník nebo Hermín, ale prodává spíš sračky, protože to tak chcete. A Poláci vyrábějí kvalitní potraviny pro asi 150 milionů lidí a sračky pro dších 15 milionů, protože těch 15 milionů sračky chce.
straspol Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 Fakt nechápu, jak po všech detailních testech a cenových srovnáních, ze kterých jasně vyplývá, že nejdražší zboží často nebývá ta nejvyšší kvalita, někdo může těmhle strašným blábolům ještě věřit.
Franta Dobrota Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 Právě teď Události, krátká reportáž z polské tržnice, jako součást širší reportáže. V porovnání s uprchlickou krizí to alespoň bylo ideologicky nezabarvené.
Baldic Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 Protoze tech par vyjimek je potvrzuje pravidlo. Polske potraviny jsou naprosto kvalitni. Musim zcela souhlasit s Frantou Dobrotou, ze dostavame presne to, co si objedname. Lide u nas nakupuiji podle ceny, nikoli podle slozeni. A pritom vyrobky z kvalitnejsich surovin nestoji zas o tolik vic. Zajdi si do prvniho supermarketu a venuj jednu navstevu stodovani slozeni levnejsich a drazsich potravin stejneho typu.
straspol Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 Dost poslední dobou vybírám podle testů - obecně ( A dost, D-Test atd. ) . Překvapilo mě, že mi zbývá víc peněz, než když čtu jen vylhané obaly.
straspol Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 A když mám příležitost, nakoupím po cestě z Německa. Víc mi to chutná.
African Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 Nedávno jsem bral na stopa chlapíka, který dělá v docela velké výrobně salámů a pracuje u tzv. mikrovlnky co kontroluje maso. Obrovský tunel, kam jde maso přímo z kamionu a pokud začne houkat, blikat červeně, tak je něco blbě. Maso se kupuje z celé Evropy v aukcích a z podivem nejhorší kvalita přichází v dnešní době z Itálie, to mě docela překvapilo. Jinak každý řetězec si určuje kvalitu svého salámu, salámy typu Trabant si prý objednanává např. Penny market, salámy Mercedes např. Kaufland :-) A taky byl zajímavý popis cesty hovězího, kvůli rozdílným dotacím v EU. U nás se kráva vykrmí, v Německu ji porazí, v Polsku naporcují a maso v aukci nakoupí opět Česká republika. Byl to zajímavý rozhovor, takže jen tak trocha málo do té debaty tady...
straspol Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 Inu, i dopravci se musejí nějak živit, každý litránek nafty a dálniční známka sypou státu..
Franta Dobrota Odesláno 2. března 2019 Nahlásit Odesláno 2. března 2019 Jedna komparace - kvalita oblíbené jednoduché svačiny proletariátu a studentstva, a to pochoutkový/pařížský salát: V Říši jako Fleischsalat (Aldi Nord pod privátkou Ofterdinger, Aldi Süd pod privátkou Wonnemeyer) na prvním místě složení je salám 40%. Salám je tam skutečně salám o obsahu 83-85% vepřového masa. Cena toho salátu je 0,85 EUR/200 g = cca 109 Kč/kg. V ČR na prvním místě složení majonéza, na druhém místě výrobní salám 25-30% (30% má třeba Lidl pod značkou Toppo jako to kvalitnější na českém trhu, jinak je to horší). "Výrobní salám" je směs drůbežího separátu, vepřových kůží, mouky, soji a mraky éček. Prostě odpad, ale chutí a konzistencí to připomíná salám a v majonéze se to ztratí. Cena takového salátu je 14,90 Kč/150 g = cca 100 Kč/kg (při přepočtení na 40% obsahu "výrobního salámu" by jednotková cena byla asi 120-125 Kč/kg, plus minus). Za nižší jednotkovou cenu Němci dostanou skutečný salám z vepřového masa, zatímco Češi směs drůbežího separátu a kůží. S kvalitou polských potravin to je podobné - jsou kvalitnější než české a ještě levnější než německé. Česko je prostě popelnicí Evropy, ale Češi to tak chtějí...
Doporučené příspěvky