kuncák7 Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 Ja ti děkuji, nic lepšího jsi udělat nemohl. Už jsem si nabíhal na dobrovolnej banán... :-)+1 ( nemám tohle vyjádření rád, ale musím ).
colommbo Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 I já děkuju. Procházeje to tu včera večer kroutil jsem jen hlavou.
shaggy Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 Niekde v novinach to nebolo nahodou? S foto alebo video.
MKR Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 Platím 88e za dvoje Vostoky z inzerce z Raiffky na Slovensko - neodešlu bez vyplnění nacionálů příjemce. Ok, vyžádám od prodejce, vyplním, považuji za hotovo. Za víc jak 24h mail z banky: Dobrý den, pane Xxxxx, jsem Váš osobní bankéř z pobočky Brno-CAMPUS, v poslední době jste provedl zahraniční transakci. Pro provedení prosím o upřesnění dvou informací. 1) za jaké zboží/služby je placeno 2) co znamená slovo VOSTOK v 70 řádku WTF? Jsem na nějakým seznamu? Proč mně s tím obtěžujete? Jakože to je sponzoring Putinových aktivit, když je tam Vostok?! Nebo že 88 (jako HH?)? Nebo proč do psí díry mám komu co vysvětlovat blbý hodinky, za 2 litry?! Ilumináti? Co na to Jan Tleskač? Proč mne s tím opravujete do p...?
shaggy Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 Platím 88e za dvoje Vostoky z inzerce z Raiffky na Slovensko - neodešlu bez vyplnění nacionálů příjemce. Ok, vyžádám od prodejce, vyplním, považuji za hotovo.Jak ako nacionaly? To sa tym mysli? Meno/priezvisko prijimatela?
MKR Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 Jak ako nacionaly? To sa tym mysli? Meno/priezvisko prijimatela?Jj, nejenom - bydliště, jméno, příjmení.
shaggy Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 Jj, nejenom - bydliště, jméno, příjmení.A to taku kok*tinu kto vymyslel? Cislo topanok a vzorku stolice nechcu? U nas nic take nie je, takze asi to nebude dalsie uzasne nariadenie EU.A co sa stane ak tam napises daco vymyslene? Niekto overuje vsetky platby?
eskimak Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 A to taku kok*tinu kto vymyslel? Cislo topanok a vzorku stolice nechcu? U nas nic take nie je, takze asi to nebude dalsie uzasne nariadenie EU.A co sa stane ak tam napises daco vymyslene? Niekto overuje vsetky platby?Jasne ze je. Pri europlatbe musis zadat meno, priezvisko a adresu (staci mesto). Uz roky.
MKR Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 A to taku kok*tinu kto vymyslel? Cislo topanok a vzorku stolice nechcu? U nas nic take nie je, takze asi to nebude dalsie uzasne nariadenie EU.A co sa stane ak tam napises daco vymyslene? Niekto overuje vsetky platby?Já nevím, já moc zahrničních plateb nedělám, ani ve firmách, ani soukromo, maximálně nějaký Booking atd přes kartu. Takže možná, kdybych nebyl línej a přehodil si to na eurovou složku účtu, taky by to bylo jednodušší, nevím, neřeším. Ale na chrono24 diametrálně jiný částky a nikdy problém. Nevím ani, jak je to v jiných bankách, to ze vyplnim příjemce mi ani tak nevadí, ale to ověření proč pitomých 88e mne teda překvapilo. Kdybych klukovi poslal bankovky poštou, tak už je měl... Něco vymyšlenýho jsem zatím nezkoušel, přecejen chci obchod tady na fóru dokončit. Ale tak měl jsme chuť, to přiznám, Franta Vobjezd, V Prdeli 13, Mokrý Kokot 90210. A navíc jsem jim vyplnil vše již na začátku. Možná je vydráždil ten Vostok, nebo to souvisí s Babišem v CIA, nevím...každopádně mne to otravuje a zdržuje, ale zase jsem byl línej to řešit z jiné banky.
shaggy Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 (upraveno) @eskimak Tak to je blbost. Mam mbank a nic take to po mne nepyta... Edit:adresa a meno su volitelne, nie povinne. NIC vyplnat nemusim, len c.u.. Zeby bola mbnak nejaka specialna? Upraveno 5. března 2019 uživatelem shaggy
eskimak Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 @eskimak Tak to je blbost. Mam mbank a nic take to po mne nepyta... Edit:adresa a meno su volitelne, nie povinne. NIC vyplnat nemusim, len c.u.. Zeby bola mbnak nejaka specialna?Hovoris o platbe v mene Eur do zahranicia?
Honza.manta Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 Platím 88e za dvoje Vostoky z inzerce z Raiffky na Slovensko - neodešlu bez vyplnění nacionálů příjemce. Ok, vyžádám od prodejce, vyplním, považuji za hotovo. Za víc jak 24h mail z banky: Dobrý den, pane Xxxxx, jsem Váš osobní bankéř z pobočky Brno-CAMPUS, v poslední době jste provedl zahraniční transakci. Pro provedení prosím o upřesnění dvou informací.1) za jaké zboží/služby je placeno2) co znamená slovo VOSTOK v 70 řádku WTF? Jsem na nějakým seznamu? Proč mně s tím obtěžujete? Jakože to je sponzoring Putinových aktivit, když je tam Vostok?! Nebo že 88 (jako HH?)? Nebo proč do psí díry mám komu co vysvětlovat blbý hodinky, za 2 litry?! Ilumináti? Co na to Jan Tleskač? Proč mne s tím opravujete do p...? Tohle já řeším tak, že peníze šoupnu do cenného psaní a pošlu poštou. A je klid.
bandicoot Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 (upraveno) Proč mne s tím opravujete do p...?Umím si představit důvody, proč jim i takhle nízká platba vyskočila, předpokládám totiž, že to byla kontrola klienta podle §9 AML zákona. Upraveno 5. března 2019 uživatelem bandicoot
MKR Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 (upraveno) Bandi: přiznám se, ze AML opravdu nemám nastudovany, žil jsem co domění ze se to řeší az pri vyších částkách. Nicméně mezitím přišla odpověď, ze systém nahlásil jako nestandardní transakci a ze musel kontrolovat atd. + dalsi spousta řeči o ochraně klienta atd. Nicméně skoro každej měsíc / dva koupím nějaký takový levný kusy, někdy i řádově dražší kusy a tohle se mi stalo fakt poprvé. Takze fakt nechápu proč tak najednou, protoze tahle transakce zas tak nevybocuje. Edit: tak jsem to prolitl a nevim - politicky exponovana osoba nejsem, vse daním, jsem cistej jak lilie, nic nelegalizuji, atd. Navíc ta částka taky neodpovídá. Mam se bat? Upraveno 5. března 2019 uživatelem MKR
Americkej Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 Spíš bych řekl, že zaklekli na prodávajícího.
MKR Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 Americkej: to samozřejmě nemohu vědět Za dvoje Vostoky ale těžko - ne dělám si srandu samozrejme, tady uz nikdy nevíš. Zlatý kryptomeny.
shaggy Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 Hovoris o platbe v mene Eur do zahranicia?Jo, mbank ani inu moznost neponuka. Alebo som na to len neprišiel. Sent via IPoAC
bandicoot Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 MKR, on 05 Bře 2019 - 19:07, said:Mam se bat? Určitě ne. Nevím, jak mají nastavené detekční mechanismy. Těch důvodů, proč jim to vyskočilo může být spousta. Banky se navíc řídí AML vyhláškou ČNB, která je psaná tak, že banky těch mechanismů mají nastavených z důvodu obezřetnosti fakt hodně, aby obstály před dohlídkou. AML dneska není prdel, společenský tlak na to je poměrně velký a reputační riziko, když se něco podcení, tak má nepříjemný dopady.
MKR Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 Bandi: jsem si samozřejmě dělal srandu Zas tak paranoidní fakt nejsem (zatím). Ale diky
Pavelpu27 Odesláno 5. března 2019 Nahlásit Odesláno 5. března 2019 Na platby na Slovensko je nejlepší FIO banka a jinak do ciziny doporučuju TransferWise.com. Používám je několik let a fakt super.
Doporučené příspěvky