shaggy Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 Ja rozmyslam europsky. Tak to mi je vas luto, mozno casom dobehnete modernu europu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 NemusíšMáme pět let, anebo 100.000km dle toho co přijde první, za podmínek že každý rok navštívíš AD. Tak nevím jak nemusíš :-) Pokud to nedodržíš, spadneš na klasické dva roky....takže vlastně nemusíš, tak jsi to myslel? :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Somalec Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 (upraveno) Ano, je možné jezdit na blokovku jinam, jen by mě zajímalo, jak se pak zachovají, když se třeba přidře motor. Blokovka je funkční jen v případě, že daný servis dodrže veškeré postupy dané automobilkou a použije předepsanou specifikaci oleje. Musí být veškeré papírové dokumentace (FA + pracovní list apod.) + oražená serviska. V případě, že zákazník nároku poškození u Dealera a ne u servisu, kde vůz naposledy, tak zákazník musí doložit veškerou dokumentaci včetně potvrzení o odborné montáží s dalšími informacemi. Jak píše African, tak záruka při ježdění na Blokovku spadne na Zakonou. Ičaři na 12měsíců a soukromka na 24 měsíců. Upraveno 19. ledna 2020 uživatelem Somalec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 Shaggy, máme tady u nás jednoho kokota, který je tak trochu Československý. Nedávno dokonce navštívil Chronomag formou nevyžádané politické reklamy. Mám takový pocit, že jsi se demencí své odpovědi tomu pánovi docela přiblížil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 Akurat si sa opat ukazal, urazat je jedine co dokazes. Je smutne, ze nutis ostatnych dodrziavat pravidla co si sam stanovil ale sam na ne seres. Sent via IPoAC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 Máme pět let, anebo 100.000km dle toho co přijde první, za podmínek že každý rok navštívíš AD. Tak nevím jak nemusíš :-) Pokud to nedodržíš, spadneš na klasické dva roky....takže vlastně nemusíš, tak jsi to myslel? :-)Já takto obecně neumím odpovědět, záruku Ti někdo prohlásil (většinou to dělá výrobce) a pravděpodobně to budeš mít někde napsané, včetně podmínek, asi je to v palubní literatuře, stačí si to přečíst. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 Shaggy, ČR není o nic méně právně vyspělejší, než Slovensko. Ten institut, o kterém jsi se tady zmínil se u nás zkrátka jmenuje jinak. Což jsi nevěděl. Pak jsi argumentoval pro České prostředí slovenskými články, z nichž ani jeden o ČR nepojednával. Po té, co jsi (patrně) nevěděl kudy kam, popřál jsi nám, abychom doběhli moderní Evropu. Dokáži velmi dobře argumentovat, IMHO v otázkách práva, bohužel jsem v Tobě ale nalezl argumentačního partnera, který se, je- li v úzkých, schvává za nic neříkající floskule a smajlíky. Ano, i nadále budu takto nefundované odpovědi označovat za dementní. EDIT: všiml jsem si, že máš možná problémy s pochopením psaného textu. Proto specielně zdůrazňuji, že ani v jednom příspěvku jsem za dementa neoznačil Tebe, ale Tvé odpovědi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 (upraveno) ono když chceš zachovat, dnes už celkem dlouhou, záruku u vozidla, tak musíš chodit do autorizáku i na výměny oleje, nejen na garančky.Co je to za hloupost? Mám u auta prodlouženou záruku na 5 let. Je to Cupra 290, takže motor dostává občas zabrat. Kdybych dodržoval výměny oleje podle autorizáku, budu měnit po 60k. takže si olej nechávám měnit jednou za rok u kamaráda v jeho servisu. Mám jistotu, že to nejen udělá dobře, ale ještě mi zkontroluje a příp. vyčistí vše potřebné. V autorizáku jsem byl před rokem na prohlídce, příští plánuju na jaře. Možná tentokrát i s výměnou oleje, uvidíme. Odesláno z mého SM-G920F pomocí Tapatalk Upraveno 19. ledna 2020 uživatelem Pavelpu27 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 Radsej no comment... sral to pes. Sent via IPoAC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 OK. Souhlas. Také ukončuji střelbu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Violoncello Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 Co je to za hloupost?Mám u auta prodlouženou záruku na 5 let. Je to Cupra 290, takže motor dostává občas zabrat. Kdybych dodržoval výměny oleje podle autorizáku, budu měnit po 60k. takže si olej nechávám měnit jednou za rok u kamaráda v jeho servisu. Mám jistotu, že to nejen udělá dobře, ale ještě mi zkontroluje a příp. vyčistí vše potřebné. V autorizáku jsem byl před rokem na prohlídce, příští plánuju na jaře. Možná tentokrát i s výměnou oleje, uvidíme. Odesláno z mého SM-G920F pomocí TapatalkKdyby přišli na to, že chodíš jinam, myslím, že bys přišel o kompletní záruku. Dle Záručních podmínek. Možná to máš jinak, ale divil bych se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Somalec Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 (upraveno) Co je to za hloupost? Mám u auta prodlouženou záruku na 5 let. Je to Cupra 290, takže motor dostává občas zabrat. Kdybych dodržoval výměny oleje podle autorizáku, budu měnit po 60k. takže si olej nechávám měnit jednou za rok u kamaráda v jeho servisu. Mám jistotu, že to nejen udělá dobře, ale ještě mi zkontroluje a příp. vyčistí vše potřebné. V autorizáku jsem byl před rokem na prohlídce, příští plánuju na jaře. Možná tentokrát i s výměnou oleje, uvidíme. Odesláno z mého SM-G920F pomocí Tapatalk Není to hloupost, v případě prodloužených záruk se musí jezdit na pravidelné servisní kontroly dle předpisů v servisním plánu - tedy kilometry nebo rok. To, že používáš auto na okruhu v případě problému nesmíš zmínit, pak se bude zkoumat, zda vada nebyla způsobena nadměrným používáním, v případě zamítnutí, musí zákazník prokázat, že to nebylo způsobené tím. Co se týče oleje, tak ty si ho v mezi době můžeš vyměnit kolikrát chceš, jen ta pravidelná servisní prohlídka musí proběhnout u AD, aby byla zachována prodloužení. Pokud nebude u AD, tak padá a platí pouze zákonná a ta se pak rozděluje na podnikatele a nebo soukromou osobu Takže stáhnout od výrobce záruční podmínky a pořádně pročíst. Záruka 5let neplatí na díly spotřební - brzdy, žárovky, stěrače, autobaterie apod. - u některých je to 6 měsíců a u některých 24 měsíců. Upraveno 19. ledna 2020 uživatelem Somalec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 Tak to přesně není, teď se tedy budeme bavit o koncernu VW, kam spadá Seat, záruku prohlašuje výrobce vůči komukoli, kdo si auto koupí a nerozlišuje, jestli se jedná o spotřebitele, nebo ne a případné plnění z ní vylučuje, pokud nebyla absolvována předepsaná údržba a to ještě dává do příčinné souvislosti s vadou, která se vyskytla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Somalec Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 V důsledku by rozlišoval, stejně jako se rozlišují vozy Taxi apod. Případně při VW koncern - záruční oprava u Sokromínka - povinnost vyřešit do 30ti dnů v případě iča je to 90dní (to mají všechny automobilky). To řešíme coby kdyby. V případě prodloužené je povinnost pro zachování jezdit k AD na pravidelky, jinak padá a je pouze zákonná. Má to tak Ford, Hyundai, Škoda, Volvo, Mazda, Mitsu, Opel, Peugeot, BMW - to je u všech co to vím, jelikož s tím denně pracuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 (upraveno) Pokud si budu během prvních 2 let (zákonná záruka) olej měnit sám doma (bez potvrzení) a něco se vysere, tak se na mě výrobce vysere, protože nikde není dokázané, že jsem pravidelně měnil olej..... na to jsem narážel a divil se autorovi tvrzení, že si můžu olej měnit sám a na záruku to nemá vliv. Dokonce jsem pátral a pokud servis není "VW Service", tak se nikde v el.servisní knížce neobjeví údaj o výměně oleje a auto se jeví, že na něm olej nebyl měněn, proto jsem nucen (a i ostatní) jezdit do vw service, abych měl záznamy v servisce, protože papírové servisky už nejsou a při prodeji to působí důvěryhodněji než štos umaštěných faktur od "Frantovo opravárenství povozů" Upraveno 19. ledna 2020 uživatelem moco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Somalec Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 No, některé Automobilky nemají stále elektronické servisky... Ale jinak vše co jsi napsal je správně. Pokud nemá někdo přístup do zápisu, tak není záznam v servisce a Automobilka se pak na to vybodne. Některé specializované servisy s podporou nějakého partnerského Dealera a zastoupení mají přístupy do těchto systémů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 V důsledku by rozlišoval, stejně jako se rozlišují vozy Taxi apod. Případně při VW koncern - záruční oprava u Sokromínka - povinnost vyřešit do 30ti dnů v případě iča je to 90dní (to mají všechny automobilky). To řešíme coby kdyby. V případě prodloužené je povinnost pro zachování jezdit k AD na pravidelky, jinak padá a je pouze zákonná. Má to tak Ford, Hyundai, Škoda, Volvo, Mazda, Mitsu, Opel, Peugeot, BMW - to je u všech co to vím, jelikož s tím denně pracuji Prostě nemáš pravdu a mícháš občanský zákoník se zákonem o ochraně spotřebitele a odpovědnost za vady se zárukou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 Pokud si budu během prvních 2 let (zákonná záruka) olej měnit sám doma (bez potvrzení) a něco se vysere, tak se na mě výrobce vysere, protože nikde není dokázané, že jsem pravidelně měnil olej..... na to jsem narážel a divil se autorovi tvrzení, že si můžu olej měnit sám a na záruku to nemá vliv. Dokonce jsem pátral a pokud servis není "VW Service", tak se nikde v el.servisní knížce neobjeví údaj o výměně oleje a auto se jeví, že na něm olej nebyl měněn, proto jsem nucen (a i ostatní) jezdit do vw service, abych měl záznamy v servisce, protože papírové servisky už nejsou a při prodeji to působí důvěryhodněji než štos umaštěných faktur od "Frantovo opravárenství povozů"Výrobce prohlašuje svoji záruku, bez ohledu na to, kdo Ti auto prodal, od počátku na celou dobu, po kterou trvá odpovědnost z vad prodávajícího, potom nastupuje případně prodloužená záruka. V koncernu můžeš auto servisovat kde chceš, pokud je to v souladu s pokyny výrobce a v případě, že uplatňuješ nějaký nárok v souvislosti se zárukou, tak to jen musíš doložit. Pokud jezdíš do smluvního servisu výrobce, tak nemusíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 Dnes mi prisla pokuta 800 kc z 27.7.2019 z Trutnova. Jel jsem 61 km/h v obci. No, penize me neserou. V padesatce se jezdi 50. To bez debat! At se mi to libi nebo ne. Jen me zarazi, proc jim to tak dlouho trvalo? Ze by tolik hrisniku? Je to mozny? ...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Somalec Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 Prostě nemáš pravdu a mícháš občanský zákoník se zákonem o ochraně spotřebitele a odpovědnost za vady se zárukou.Mě je úplně jedno co motám, ale vím jak se to řeší v praxi a to je pro mě hlavní. Nemáš razítko - nazdar / nemáš podklad od řádně provedené opravy - papa / chceš uplatnit záruku - ukaž razítka a nebyl jsi u AD ale u jiného a máš razítko - dolož FA ze servisu (ta musí mít určité údaje - jako - VIN, KM, SPZ apod.) Nemáš razítka a podklady, nikdo se s tebou nebaví. Ohledně karoserie jsou spešl záznamy, která se taky dokládají apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky