Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 25. 4. 2012 v 9:32, 'kdojinej' napsal:

Jasný, jen jsem chtěl vidět foto před a po.

Tak na doporučení "Kohojiného" hážu do placu nějaké fotky v průběhu leštění toho tahu.

Nakonec celej do matu bez lesku pomocí houbičky na nádobí.

1. fotka před ,

2. fotkaPoslední 2 články jsou po leštění,zbytek před..

3.fotka spona po leštění (bohužel Logo Invicta rozleštit nešlo a to naštve ) :)

4.+5. fotka vyleštěný tah na hodinkách

.půl hodinka šudlení a bylo komplet hotovo :smile_anim:

Ještě jednou díky Skalisovi za doporučení.

post-13000-039380500 1335350590.jpg

post-13000-083333100 1335350595.jpg

post-13000-096509100 1335350599.jpg

post-13000-013236400 1335350777.jpg

post-13000-050552000 1335351010.jpg

Upraveno uživatelem hejdik
Odesláno
  V 25. 4. 2012 v 10:33, 'Rudykopalsson' napsal:

dnešní návštěva u zubaře... tak jsem odstartoval cestu za svou první zubní korunkou:-(

Pokud ti je 18, tak to chápu, ale pokud 30, tak tiše závidím :smile_anim: Já v 36 - 23 zubů, s toho 4 korunky a halda brutálních zásahů za sebou, včetně 2 resekcí, což je harakiri jako prase :oneeyed02:

Odesláno
  V 25. 4. 2012 v 11:31, 'African' napsal:

Pokud ti je 18, tak to chápu, ale pokud 30, tak tiše závidím :smile_anim: Já v 36 - 23 zubů, s toho 4 korunky a halda brutálních zásahů za sebou, včetně 2 resekcí, což je harakiri jako prase :oneeyed02:

Nestras- 32 let a 1 plomba(v 16ti a ve 20ti predelavana+ trhany nerv)... A staci...
Odesláno
  V 25. 4. 2012 v 10:46, 'hejdik' napsal:

Tak na doporučení "Kohojiného" hážu do placu nějaké fotky v průběhu leštění toho tahu.

Nakonec celej do matu bez lesku pomocí houbičky na nádobí.

1. fotka před ,

2. fotkaPoslední 2 články jsou po leštění,zbytek před..

3.fotka spona po leštění (bohužel Logo Invicta rozleštit nešlo a to naštve ) :)

4.+5. fotka vyleštěný tah na hodinkách

.půl hodinka šudlení a bylo komplet hotovo :smile_anim:

Ještě jednou díky Skalisovi za doporučení.

Hezký, podle mě .. za ty prachy :D ... bomba .. jen opravdu navlhčenou houbičkou jo? :)

Odesláno
  V 25. 4. 2012 v 13:10, 'martin.951' napsal:

Hezký, podle mě .. za ty prachy :D ... bomba .. jen opravdu navlhčenou houbičkou jo? :)

Tou hrubou stranou.

Nejdřív jsem to zkoušel vlhkou,ale pak jsem to sfouknul suchou v podstatě se stejným efektem.

Pak jsem to zlehka přepucoval papírovým ubrouskem a opláchnul vodou.

Odesláno
  V 25. 4. 2012 v 9:22, 'Peta-Biker' napsal:

Na tom nic není, prostě si vezmeš tu houbku na nádobí a tou drsnější stranou budeš jezdit po broušených stranách tahu, dá se tím krásně vyleštit spona i u Omeg, chce to trochu času, pohrát si s tím jedním tahem, ať to vypadá pěkně...

Samozřejmě to nedělat po každém škrábanci, až toho je více, já to třeba u tahu si dělal tak jednou za půl roku, ikdyž si na spony dávám pozor, snažím se na stole mít lehce nadzvednutou ruku, ať tím snížím riziko.

U Rlx. to tak snadné nebude, jednak bych měl psychologický blok a pak jejich ocel je o poznání tvrdší, tam bych to skutečně přenechal servisu.

Ani u Rolex to není problém. Suchá houbička a tahat jedním směrem. Když to budeš tou houbičkou šudlat tam zpátky, tak to leští.

Nejoblíbenější mám žlutý houbičky s červenou drátěnkou, zelený nic moc.

Dělal jsem IWC, Breitling, Omegy, Seika . . . Všechno šlo. Jednu sponu na Béčka jsem na začátku bral i šestistovkou šmirglem.

Odesláno

tak snad ti nepokazím náladu, ve 42 letech zatím ani plombička.

Odesláno

Hodinu jsem hledal samolepku Chronomag, abych ji dal Africanovi aby tam olepil nejakyho Landrovera.

Porhrabal jsem auto, garaz, byt... Uz nevim kde hledat, ale jsem si jisty, ze ji musim mit nekde pred ocima, protoze jsem ji donedavna casto vidal... :suicide_anim:

Odesláno

ani mi to neříkej... a nebudu si googlit co to resekce je:-) je mi 32 a plomb mám asi šest nebo sedm, to nepočítám...dneska jsem tam šel s dvakrát plombovaným zubem a už tam toho zubu moc nebylo, takže když ho takovým tím háčkem zkoušel, půlka se ho rozpadla...

Odesláno

mě takhle dostavoval zubař asi tak 3/4 zubu nějakou fotokomponentní výplní, místni zubaři mě opraví pokud jsem to uvedl správně.

No ale abych nebyl OT tak po vypití hrnečku teplého mléka jsem měl asi tak půl hodinu snad smrtelné křeče

Odesláno
  V 25. 4. 2012 v 17:52, 'FrantisekH' napsal:

mě takhle dostavoval zubař asi tak 3/4 zubu nějakou fotokomponentní výplní, místni zubaři mě opraví pokud jsem to uvedl správně.

No ale abych nebyl OT tak po vypití hrnečku teplého mléka jsem měl asi tak půl hodinu snad smrtelné křeče

jakože alternativa korunky? a jak dlouho to máš? drží? je to bolestivý? a kolik to koštuje?:-)

Odesláno
  V 25. 4. 2012 v 18:18, 'FrantisekH' napsal:

Nebolí to vubec, mám je šest sedm let cca a naprosto bez problému, cena noo řekněme 20% ceny korunky, ale tohle by fakt měli říct místní stomatologové, já tomu moc nerozumim jen to nosim v hubě

tak jsem trošku googlil je to fotokompozitní výplň, ale můj zubař to asi nebude umět, takže stejně smolík

Odesláno

Zubařům - zdechlákům se ty kompozitové korunky nechcou dělat. Jó takhle plombu, to jo. Plcne tam trochu bílého, posvítí na to a nazdar, pětikilo vydělané. Ale s těma korunkama se musí fakt pohrát, do laboratoře neposílají nic, všecko v křesle. Ale stojí to za to. Keramická korunka už je taková definitivní, ale kompozit jde tvarovat, sekat do něho majzlíkem, udělat třeba zub navíc :D A ať si říká kdo chce, co chce, je to tvrdý matroš.

Odesláno

Rozhodně to není nic nového, fotokompozit je používaný na zubní výplně už minimálně 15 let - ČR. Otázkou spíš je, jak, kde máš který zub ulomený, jak vypadá zbytek zubu a spousta dalších okolností. Včetně toho, jaký fotokompozit má který dotyčný v hubpuse. Tohle to by měl posoudit spíš tvůj zubař. Pokud naznal že je třeba udělat fazetovou korunku (případně kořenovku, můstek...) tak bych to nechal na něm, max. bych šel za jiným zubařem na konzultaci. On ti to klidně může fotokompozitem nadstavit, ale taky se to může za týden ulomit a záruku ti na to nikdo nedá, navíc záleží na použití, někdy platí část opravy pojišťovna, někdy to musíš zacvakat sám - třeba když si podle pojišťovny usmyslíš nevhodný postup, řešení atp...

Odesláno
  V 25. 4. 2012 v 16:16, 'bandicoot' napsal:

Hodinu jsem hledal samolepku Chronomag, abych ji dal Africanovi aby tam olepil nejakyho Landrovera.

Porhrabal jsem auto, garaz, byt... Uz nevim kde hledat, ale jsem si jisty, ze ji musim mit nekde pred ocima, protoze jsem ji donedavna casto vidal... :suicide_anim:

Ty jseš dobrej ďábel, našel? Nemáš ji náhodou přilepenou na svým autě :D

Odesláno
  V 25. 4. 2012 v 16:11, 'igor261069' napsal:

tak snad ti nepokazím náladu, ve 42 letech zatím ani plombička.

Tak to mi tedy pokazilo náladu. Ve 42 se už plomb a vytržených nervů nedopočítám. První plomba byla v 18. Ku.va a to si je fakt čistím jak blbec.

Odesláno

Tak, abych tě naštval - 38 let, 30 zubů, 0 plomb. Ale nechal jsem si v únoru vytrhnout jednu osmičku (měl jsem 3) a zubařka kritizovala mou abrazi. Prý jestli jsem nervák a skřípu zubama :)
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...