Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Vzhledem k k tragédii na Rallyshow uherský Brod mě naštval přístup některých médií živících se krví, byť jinak o rally nezavadí jak je rok dlouhý, celkem trefně shrnuto zde: http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=21070&title=otevreny-dopis-rrtv

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k k tragédii na Rallyshow uherský Brod mě naštval přístup některých médií živících se krví, byť jinak o rally nezavadí jak je rok dlouhý, celkem trefně shrnuto zde: http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=21070&title=otevreny-dopis-rrtv

V tom "trefném shrnutí" mi tak nějak chybí taky nějaká sebereflexe. Nevybavuju si moc koníčků, kde by kvůli zábavě hrstky lidí v posledních letech umřelo tolik přihlížejících. Úplně směšný pak je argument, že tam vlastně pořadatel byl, ale neposlal ty holky pryč. Je v tomhle seskupení vůbec někdo kdo by byl schopnej přiznat že to totálně podělal, že je to podělaný už poněkolikátý, a že dokud nevymyslí jak to udělat tak, aby pro svou zábavu nezabíjel diváky, bylo by lepší s tím přestat?

Odkaz ke komentáři

Zajimave, toto "trefne shrnuti" mi od vcera poslali 2 jezdci rally a 3 fanousci. Mne teda trefne neprijde vubec.

Alespon se dnes rozhodlo, ze posledni 2 rally, ktere se letos mely jet se nepojedou. Jen se obavam, ze to neni proto, aby se neco zmenilo, ale proto, aby to utichlo. Porad dokola slycham, ze je nahoda, co vse se letos stalo... Za nahodu to osobne nepovazuju. Videl jsem ted nejakou reportaz na TV Prima a jeste k tem 4 mrtvym holkam pribyla velmi tezce zranena zena, ktera v tu dobu pracovala za plotem na sve zahradce... To asi jezdcum trochu pritizi.

Odkaz ke komentáři

Zajimave, toto "trefne shrnuti" mi od vcera poslali 2 jezdci rally a 3 fanousci. Mne teda trefne neprijde vubec.

Alespon se dnes rozhodlo, ze posledni 2 rally, ktere se letos mely jet se nepojedou. Jen se obavam, ze to neni proto, aby se neco zmenilo, ale proto, aby to utichlo. Porad dokola slycham, ze je nahoda, co vse se letos stalo... Za nahodu to osobne nepovazuju. Videl jsem ted nejakou reportaz na TV Prima a jeste k tem 4 mrtvym holkam pribyla velmi tezce zranena zena, ktera v tu dobu pracovala za plotem na sve zahradce... To asi jezdcum trochu pritizi.

Tak zrovna dnešní Primu bych do toho netahal, že já se na ty zprávy dívám. Tolik hysterie a účelově interpretovaných informací aby jeden pohledal.

Jeden názor za všechny: http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/nechcete-zemrit-pri-sledovani-rallye-tak-se-na-ne-nechodte-divat/

Za mě - holky byly na zakázaném území, kde údajně byla cedule zakázaného vstupu. Píšu údajně, protože se informace dost liší podle zdroje. Že ji nerespektovaly je tradiční model chování stáda a lehkovážného myšlení většiny nezkušených návštěvníků podobných akcí. Pak holt byly ve špatnou dobu na špatném místě. Je to smutné, o tom žádná. Ale aby kvůli tomu zakazovali rally?

Rally je primárně o technice a souhlasím tady s Krestou, že se u nás jezdí moc rychlé pasáže. Před tím hupem měl být retardér. Nebyl.

Ve zkratce: holky na špatným místě, blbě navržená (a třeba málo zabezpečená) RZta, chyba pilota. Souhra několika něšťastných okolností.

Smutný, ale jedem dál. Pilot si to odnese s sebou do konce života (za co by ho měli trestat?), pořadatelé jakbysmet (ať už je potrestají nebo ne) a diváci... ti budou stát při příštím závodě zase na těch lukrativních pozicích jako obvykle.

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

Jeden názor za všechny: http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/nechcete-zemrit-pri-sledovani-rallye-tak-se-na-ne-nechodte-divat/

Ve zkratce: holky na špatným místě, blbě navržená (a třeba málo zabezpečená) RZta, chyba pilota. Souhra několika něšťastných okolností.

Smutný, ale jedem dál. Pilot si to odnese s sebou do konce života (za co by ho měli trestat?), pořadatelé jakbysmet (ať už je potrestají nebo ne) a diváci... ti budou stát při příštím závodě zase na těch lukrativních pozicích jako obvykle.

Ty vole do dneška jsem si tě vážil. Ale z tohohle je mi na blití.

Odkaz ke komentáři

Ty vole do dneška jsem si tě vážil. Ale z tohohle je mi na blití.

Respektuju, každý na to máme jiný názor.

Ve světě se děje tak moc špatnejch a smutnejch věcí, až je z toho člověku na zdechnutí. Nicméně o tom se člověk nedočte, protože zprávy jdou po krvi a sledovanosti. Jedna nehoda na rally ale díky médiím zvedne vlnu zloby a falešný morality, která nemá opodstatnění. Řidič je vinen, pořadatel je vinen, mrtví jsou chudáci. Aniž by kdokoli věděl, jak to doopravdy bylo.

Nijak nezlehčuju fakt, že zařvaly čtyři holky. Je to tragédie, je to smutný. Ale to nic nemění na tom, že je to jen další smutnej střípek do mozaiky všedního života, kterej za dva týdny přebije jiná nehoda, jiná událost, zkrátka cokoliv, na čem si média smlsnou a krvelačnej národ se jim za to odmění sledovaností v píplmetrech.

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

Smutný, ale jedem dál. Pilot si to odnese s sebou do konce života (za co by ho měli trestat?)

Hmm,tak já něco provedu a neponesu za to důsledky,protože mě bude po zbytek života hryzat svědomí.A kdybych žádné neměl,tak smutný,ale jedeme dál.

Pořád doufám,že jsem to špatně pochopil.

Odkaz ke komentáři

Hmm,tak já něco provedu a neponesu za to důsledky,protože mě bude po zbytek života hryzat svědomí.A kdybych žádné neměl,tak smutný,ale jedeme dál.

Nesnaž se mi prosím vnutit tohle trapné zjednodušení. Závod je organizovaný (tedy má být), diváci jsou tam na vlastní riziko (a většina si to uvědomuje), pilotova práce je dostat se do cíle co nejrychleji. Proto jsou to závody.

Pilot nepředpokládá, že se v těsné blízkosti trati vyskytuje divák (což má zajistit pořadatel), jede podle rozpisu a tak, aby byl co nejrychlejší. Tečka.

Z mého pohledu, a znova opakuji, že vycházím jen z veřejných informací, je to primárně chyba těch holek, v druhé řadě pořadatelů. Pilot za to nemůže, jen se snažil dělat svojí práci. Z toho vychází to, co jsem napsal v příspěvku, na který reaguješ.

Odkaz ke komentáři

Jezevčíku ale pokud je to normální člověk tak přece ty důsledky ponese! Že ho novinářský jebky fotěj s Vaškůjem atd. a na základě toho naznačujou, že je to taky pěkná svině, to přece musí normálně přemýšlející člověk vodfiltrovat, né?

Odkaz ke komentáři

Respektuju, každý na to máme jiný názor.

Jen jestli ten tvůj jiný názor nevychází hlavně z toho, že tebe ten závod nijak neomezil, ve tvém bydlišti se nekonal, tebe hlukem neobtěžoval a tvé rodiny se nijak nedotkl.

Původně jsem na tu tragédii nechtěl reagovat, ale přijde mi docela trapný, jak se v tomhle vlákně každou chvilku někdo rozčiluje, že ho ráno vzbudil hluk sousedovy motorovky či sekačky a bere to jako hroznou křivdu a újmu na svých právech, ale rally halasně obhajuje, protože jemu pod oknama nejezdí.

Odkaz ke komentáři

Jen jestli ten tvůj jiný názor nevychází hlavně z toho, že tebe ten závod nijak neomezil, ve tvém bydlišti se nekonal, tebe hlukem neobtěžoval a tvé rodiny se nijak nedotkl.

Původně jsem na tu tragédii nechtěl reagovat, ale přijde mi docela trapný, jak se v tomhle vlákně každou chvilku někdo rozčiluje, že ho ráno vzbudil hluk sousedovy motorovky či sekačky a bere to jako hroznou křivdu a újmu na svých právech, ale rally halasně obhajuje, protože jemu pod oknama nejezdí.

Já se nad ničím podobným nikdy nerozčiloval, nebo si na to aspoň nevzpomínám :).

Můj názor vychází z toho, že se snažím zůstat stranou mediální a davové hysterie a udělat si na věc vlastní názor.

Očividně chyba ho kamkoli napsat, zvlášť v případě, když člověk nejde s davem. Proto už se nadále zdržím diskuze na toto téma.

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

Já se nad ničím podobným nikdy nerozčiloval, nebo si na to aspoň nevzpomínám :).

Můj názor vychází z toho, že se snažím zůstat stranou mediální a davové hysterie a udělat si na věc vlastní názor.

Očividně chyba ho kamkoli napsat, zvlášť v případě, když člověk nejde s davem. Proto už se nadále zdržím diskuze na toto téma.

Já beru každej názor, klidně piš dál, nemám s tím problém.

Jen jsem si položil otázku, jestli bys měj furt ten samej názor, pokud by ti nějakej kokot schválil podobnej závod pod oknama tvého domu.

Z cizího krev neteče, jak se říká.

Takže když to jezdí pod jinýma oknama, než mýma, tak je to v pořádku a jezdec jen dělá svoji práci :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři

Jen jsem si položil otázku, jestli bys měj furt ten samej názor, pokud by ti nějakej kokot schválil podobnej závod pod oknama tvého domu.

Mně by to třeba nevadilo, protože mám k autům blízko.

A pokud by to tak nebylo, tak bych apeloval na svýho zastupitele, aby to povolení neprošlo. Nic jinýho bych ani dělat nemohl.

A pokud by to přesto prošlo a já bych řešil panický nesouhlas, tak bych se podle toho zařídil. Ovšem to je jen teoretická rovina, po bitvě je každej generál :).

Odkaz ke komentáři

Princi,asi jsem se špatně vyjádřil,nebo jsme si nerozuměli,ale vrtat se v tom nechci.Na druhou stranu pochop,že se některé věci odfiltrovávají hůře,obzvláště v době,kdy jsme každodenně bombardováni společenským svinstvem všeho druhu a naše filtrační zařízení se beznadějně ucpává.Ale je fakt,že by tomu člověk měl čelit a držet si ostup.

Odkaz ke komentáři

Par tyzdnov uz je vymalovane a uz sa mali obkladat schody. Dosiel stolar a ze krive a vyrovnat. Aj sa mi zdali na chuja predtym ale bol som ticho. Tak teraz to obrusili a par schodov nanovo zasalovalovali. Vysledok su rovne schody a totalne zajebane steny okolo dopice ja to fakt uz jebem su to kokoti alebo ano, ze troska to zaspinili vravel chlap v telefone ked som to uvidel ma jeblo skoro do riti vymalovane steny vypadali jak keby po nich ryli dive svine. Ach jaj

Odkaz ke komentáři

V tom "trefném shrnutí" mi tak nějak chybí taky nějaká sebereflexe. Nevybavuju si moc koníčků, kde by kvůli zábavě hrstky lidí v posledních letech umřelo tolik přihlížejících. Úplně směšný pak je argument, že tam vlastně pořadatel byl, ale neposlal ty holky pryč. Je v tomhle seskupení vůbec někdo kdo by byl schopnej přiznat že to totálně podělal, že je to podělaný už poněkolikátý, a že dokud nevymyslí jak to udělat tak, aby pro svou zábavu nezabíjel diváky, bylo by lepší s tím přestat?

Tak pokud holky skutečně stály v místě označeném jako zakázaný postor a pořadatel o tom věděl a neposlal je pryč, tak to podělal především on, od toho tam přeci je. Možná by stálo za to zřídit profi pořadatelskou službu a pořešit její pravomoce, někteří diváci mají s pořadatelů akorát srandu (rozhodně netvrdím že to byl tento případ).

Pro svou zábavu nikdo nikoho nezabíjí, skutečně z takové události nikdo ze závodníků ani fanoušků radost nemá.

edit: překlepy

Odkaz ke komentáři

Osobne jsem tam nebyl a situaci nevidel,takze nemuzu a ani nechci delat zadne zavery a tak by to meli delat vsichni,ovsem media potrebuji silny pribeh a v tomto pripade musi stat na strane mrtvych,nemaji na vyber.o jednom faktu jsem ale presvedceny,a to je ten,ze pilot,at uz jakychkoliv kvalit,pokud jede zavod,regulerni oficialni zavod,jede na maximum a jestli vnima nejake rizika,tak pouze na ty sve.nemysli a ani nemuze po mem nikdo chtit,aby predvidal,ze za horizontem bude clovek,nebo v zatacce bude nekdo prebehne.pokud je to profi zavod,tak jezdec se stara jen sam o sebe.vsechny ostatni rizika jsou v plne vysi na poradateli.pokud vletel az na zahradu k domku,mel poradatel vyhodnotit rizika a trat vest jinama.ze je to tragedie o tom neni sporu a hlavne,kdo to nevidel a nezna fakta,je nesmysl,aby nekoho soudil.kazdopadne sofer,pokud nebyl opily,nebo jinak neporusil pravidla,neponese odpovednost,tak tomu aspon napovida logika.nezastavam se sofera a rally rad nemam,pouze pouzivam hlavu a nejakou logiku veci.

Odkaz ke komentáři

Večer jsem došel domů a chvilku koukal na zprávy. Všichni se snaží zbavit odpovědnosti. Nikdo za nic nemůže. Když se baví, tak sranda. Až něco pořádně poserou, tak se ztratí, jak malí smradi.

Nechápu proč aspoň pořadatel nevzal startovný a nerozdělil je mezi pozůstalé (prd peněz za 4 mrtvé), ale aspoň něco by pro ně udělal.

Odkaz ke komentáři

Apropo, co máte furt s těmi piloty? To je teď synonymum pro každého druhého loulu, co si sedne do plečky a onanuje po okrskách?

Asi teda jo, vždyť je to vlastně podobné jak s tím našim skladníkem - packaging manager.

Pilot z mych ust=slengovy vyraz pto jakehikoliv ridice,jinak oficialne jsou pro me piloti jen letadlovi piloti.ale nevim,proc tohle resis,kdyz vis,co je tim mysleno.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...