Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na Auku jsou poslední dobou samí pitomci. Posledních 5 obchodů na levačku, kupci neplatí a nekomunikují.... GRRRR

to je úplně normální poslední dobou...a pak jen člověk rozdává negativní komenty....jde to sraček...

Odesláno

Jelíek Hruška x Hruškovice, Šveska x Slivovice....

Tak hoši, bacha, zjistil jsem "megapodvod" od Jelínka, moravského velkovýrobce to lihovin. Jak možná víte, má v nabídce různé "ovoce" jako např. "švestku", "hrušku", "višeň" atd. a dále taky "slivovici", "hruškovici" atd.

Dosud jsem bral to první, což je cca za 150Kč/0,5l, proč taky ne, než mě kámoš na sjezdovce dal cucnout čehosi velmi dobrého (hruškovice) a pak vysvětli, že Jelínek dělá dvě "lajny" - první je etanol (líh) s trestí (ochucením) a druhá je skutečná pálenka z daného ovoce.

Na flaškách je to sice znát, ale docela nenápadně, ze zadu, když čtete složení. Takže všechny ty jsou nějakej bramborovej líh s chemiskou příchutí "švestky", "hrušky", "višně" atd., kdežto to ty dražší jsou echt pálenky z daného ovoce. Chuťově úplně někde jinde.

Bacha na to, hoši! :drunk:

Odesláno

To si objevil Ameriku s těmi pseudopálenkami od Jelínka.

Připomíná mi to tu hlášku moravských vinařů o třech kvalitách vína: dá sa-nedá sa-dá se pražákom.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

No, tos teda objevil Ameriku.  :cheers: . Já už se ani nehádám s hospodskejma když ti do očí tvrděj, že ten jejich smardlavej vitriól je fakt pane pravá moravská slivovica.

Odesláno (upraveno)

to je úplně normální poslední dobou...a pak jen člověk rozdává negativní komenty....jde to sraček...

Na Aukru je to poslední dobou opravdu o hodně horší, množí se neseriózní jednání, vázne komunikace, neudělují se hodnocení a Aukro na to kašle. Měl jsem dosti špatnou zkušenost s jedním prodejcem, kdy jsem ho honil cca měsíc, pořád sliboval, že položka druhý den odejde nebo dokonce že už odešla, nakonec jsem mu napsal, že obchod ruším, protože si ze mě dělá legraci a on mi odepsal, že položku chtěl následující den odeslat a že ji tedy neodešle (naštěstí šlo o dobírku). Dal jsem mu negativní hodnocení, on mi ho ze vzteku dal také, tak jsem psal na Aukro, doložil jsem výpisy mailů a požádal jsem ať mě udělené negativní hodnocení zruší. Z Aukra mi napsali, že případ nelze posoudit a zrušili hodnocení u mě i u toho prodejce, takže další kupující nemá referenci. Prostě Aukro pro peníze přehlédne všechno.

Upraveno uživatelem pavča
Odesláno (upraveno)

Bacha na to, hoši! :drunk:

mě teda nechutnala ani jedna ze tří co sem pil.... ta moravská švestka 40% pěknej humus, hruškovice cosi lepší, ale ocas to mělo, pak nějaká zlatá... za 300 kč/l si sežeň prověřenou slivovici.... cena v pálenici je cca 150 kč/l a vykvasit švestky zvládne aj pražák :)

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno

No, tos teda objevil Ameriku:cheers: . Já už se ani nehádám s hospodskejma když ti do očí tvrděj, že ten jejich smardlavej vitriól je fakt pane pravá moravská slivovica.

Jo, to mě štvě nejvíc... já teda piju tohle okrajově, ale i tak to naštve.

Zrovna míchám dnešní "Kaufland slevy" - tj. Pislner urkvel, Jameson visky, nějaký moravský víno ze Slovenska a tu hruškovici.

Je teda výrazně lepší než ta "hruška", ale co jsem kupoval různě v Srbsku na čundru, tak to pořád není ono...

Odesláno (upraveno)

Zrovna míchám dnešní "Kaufland slevy" - tj. Pislner urkvel, Jameson visky, nějaký moravský víno ze Slovenska a tu hruškovici.

Je teda výrazně lepší než ta "hruška", ale co jsem kupoval různě v Srbsku na čundru, tak to pořád není ono...

Já vím, že jsi už napraný, ale i tak moc nemám pochopení, když przníš názvy mého oblíbeného piva a stejně tak irské whiskey.

Pokuď chceš kvalitní pálenku ze zahraniční velkovýroby, tak se zeptej člena Frantik, pokuď trváš na moravské výrobě, tak se zeptej člena Kubson...

Upraveno uživatelem marosh
Odesláno

Já vím, že jsi už napraný, ale i tak moc nemám pochopení, když przníš názvy mého oblíbeného piva a stejně tak irské whiskey.

Pokuď chceš kvalitní pálenku ze zahraniční velkovýroby, tak se zeptej člena Frantik, pokuď trváš na moravské výrobě, tak se zeptej člena Kubson...

:-)))

Odesláno

Já bych ho omluvil - on to neprzní vědomně - prostě je lehce společensky unavený. Buďme naopak rádi, že k nám promlouvá pouze přes psaný filtr - v mluveném slově by ještě možná překvapil. :eek:

Odesláno

Na Aukru je to poslední dobou opravdu o hodně horší, množí se neseriózní jednání, vázne komunikace, neudělují se hodnocení a Aukro na to kašle. Měl jsem dosti špatnou zkušenost s jedním prodejcem, kdy jsem ho honil cca měsíc, pořád sliboval, že položka druhý den odejde nebo dokonce že už odešla, nakonec jsem mu napsal, že obchod ruším, protože si ze mě dělá legraci a on mi odepsal, že položku chtěl následující den odeslat a že ji tedy neodešle (naštěstí šlo o dobírku). Dal jsem mu negativní hodnocení, on mi ho ze vzteku dal také, tak jsem psal na Aukro, doložil jsem výpisy mailů a požádal jsem ať mě udělené negativní hodnocení zruší. Z Aukra mi napsali, že případ nelze posoudit a zrušili hodnocení u mě i u toho prodejce, takže další kupující nemá referenci. Prostě Aukro pro peníze přehlédne všechno.

hoši, a můžete mi někdo rozumně odargumentovat, proč k obchodní komunikaci používat právě polské nesolidní nespolehlivé Aukro? To je furt samý fake, nesolidnost, vejm.d...

Odesláno (upraveno)

Jelíek Hruška x Hruškovice, Šveska x Slivovice....

Tak hoši, bacha, zjistil jsem "megapodvod" od Jelínka, moravského velkovýrobce to lihovin. Jak možná víte, má v nabídce různé "ovoce" jako např. "švestku", "hrušku", "višeň" atd. a dále taky "slivovici", "hruškovici" atd.

Pozor, je to ještě horší: "švestka" je líh s trestí, "slivovice" smí legálně být řezaná až 30 % lihu... je třeba luštit etikety. Ta Jelínkova v půllitrovkách je tutově řezaná... do čaje to ještě přidávat jde.

Kopíruju z iDnes:

Slivovice nemusí být tak jako v minulosti jen čistý destilát ze švestek, může to být i destilát smíchaný s lihem. Předpisy totiž povolují výrobcům přidat k ovocnému destilátu až 30 procent lihu, který nepochází ze švestek. Výrobek však musí mít charakteristickou chuť, vůni i barvu typickou pro švestkový destilát.

Pokud hledáte stoprocentní slivovici, musíte pozorně číst nejen název. Ta "pravá" bude mít na lahvi slova "slivovice" a "ovocný destilát".

Pokud bude za názvem slivovice "ostatní lihovina", máte před sebou nápoj, v němž je pravého ovocného destilátu 70 procent, zbytek je rafinovaný líh. Když jsou na etiketě na obrázku a v názvu švestky, nejde ani o destilát, ani o slivovici, chuti bylo dosaženo aromaty a barvivy. Hodně napoví i složení (jednotlivé složky musí být uváděny v pořadí, v jakém jsou ve výrobku zastoupeny) a cena (pravé ovocné destiláty jsou mnohem dražší než "řezané").

Degustátoři se shodli, že mnozí lidé ani chuť pravých destilátů nedocení.

Připadají jim příliš ostré, zatímco aromatizované lihoviny jsou pro ně jemnější a chuťově přijatelnější. "Žádný z nich mě nenadchl, ale chápu, že pro určitou skupinu konzumentů, kteří nejsou vyhranění a nemají úplně konkrétní představu o chuti pravého destilátu, nebudou tak špatné," uvedla Helena Uhrová z VŠCHT.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/test-rum-a-slivovice-neklamou-ale-matou-fcj-/test.aspx?c=A081121_1089336_test_pin

Upraveno uživatelem sery.vlk
Odesláno (upraveno)

hoši, a můžete mi někdo rozumně odargumentovat, proč k obchodní komunikaci používat právě polské nesolidní nespolehlivé Aukro? To je furt samý fake, nesolidnost, vejm.d...

Souhlas. Tady je tisíce příspěvku, který ukazujou, co to je za zumpu, ale lidi se porad divi, ze to sm.dí :-)

Není to úplně tak, jak to podáváte, žumpu z toho dělá jistá část nových prodejců, ale jinak se na Aukru dá nakupovat i prodávat dobře. Prodal jsem tam desítky věcí a to v maximální serióznosti a k oboustranné spokojenosti a nakoupil jsem stovky věcí podobně. Prodávají tam i normální velcí obchodníci, využívám to zejména u nářadí, kdy nakoupíte i profesionální a specializované nářadí za akční ceny a dopravou zvýhodněnou oproti jejich oficiálním e-shopům. Obezřetnost je nezbytná u obchodů se soukromými osobami, zejména jsou-li to noví prodejci, ale u lidí, kteří mají stovky a tisíce obchodů je to prakticky bez rizika.

Podobně nakupuji přes e-Bay a také nemám špatné zkušenosti i když před časem jsem také dostal z velikého obchodu s nářadím z Anglie pěkný zmetek, ale vyřešili jsme to a jede se dál.

Takže nelze paušalizovat, jako všude (poslední dobou i na Chronomagu a také to přece není žádná žumpa) se musí obchod zvážit a dle situace se zachovat.

Upraveno uživatelem pavča
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...